Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Περί "ανεξάρτητων δημοσκοπήσεων"..


Αναζητούν τρόπο για να πουλήσουν τη ΔΕΗ

"Παιχνίδια με την ενέργεια προς όφελος ποίου;"
Σε περίπλοκες λύσεις, που εξαρχής προσκρούουν σε νομικά και άλλα προβλήματα, μπλέκεται η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΗ, με τη μέθοδο της «σαλαμοποίησης» και εκποίησης κομματιών.
Δεύτερο αποτυχημένο επεισόδιο προοιωνίζεται η τελευταία προσπάθεια να δοκιμάσουν τις αντιδράσεις εργαζομένων και επενδυτών της Επιχείρησης, με διαρροή που άφησαν να γίνει σχετικά με προωθούμενη λύση ιδιωτικοποίησης του 100% του δικτύου διανομής της ΔΕΗ και του ανεξάρτητου διαχειριστή της ηλεκτρικής ενέργειας, ΑΔΜΗΕ.
Ειδικότερα, η κυβέρνηση προωθούσε αρχικά την ιδιωτικοποίηση μειοψηφικού ποσοστού του ΑΔΜΗΕ, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, με την είσοδο ιδιώτη επενδυτή. Το σχέδιο προέβλεπε σε δεύτερη φάση την απόκτηση πλειοψηφίας από τον ιδιώτη, ενώ το Δημόσιο θα διατηρούσε υποχρεωτικά ποσοστό 34% στα δίκτυα μεταφοράς ενέργειας, προκειμένου να λειτουργήσει στοιχειωδώς ως εγγυητής της διανομής ενέργειας προς όλους στην αγορά.
Τώρα όμως η κυβέρνηση φέρεται να προσανατολίζεται σε πώληση από τη ΔΕΗ του 100% του ΑΔΜΗΕ, με το Δημόσιο να αγοράζει ποσοστό καταστατικής μειοψηφίας 34%, ενώ το 66% θα περάσει σε ιδιώτη.
Αλλά το σχέδιο προσκρούει στην αδυναμία του Δημοσίου να διαθέσει κεφάλαια ώστε να αγοράσει από τη ΔΕΗ το ποσοστό της καταστατικής μειοψηφίας του ΑΔΜΗΕ. Ετσι φέρεται πως το Δημόσιο θα πληρώσει τμηματικά και σε είδος, ισοφαρίζοντας την οφειλή του στη ΔΕΗ γι' αυτή την αγορά με το λιγνιτικό τέλος που καλείται να πληρώσει κάθε έτος η ΔΕΗ, για την πρόσβαση στα κοιτάσματα λιγνίτη του Δημοσίου...
Ειδικά για αυτό που αφήνεται να διαρρεύσει σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα εξοφλήσει το Δημόσιο, εκτιμάται ότι πρόκειται για άλλη μία περίπλοκη ακροβασία, η οποία προσκρούει σε νομικά εμπόδια και αντιδράσεις μεταξύ άλλων και από πλευράς ιδιωτών επενδυτών της ΔΕΗ.
Πέραν του ποσοστού που έχει το Δημόσιο και το ΤΑΙΠΕΔ, η Silchester κατέχει ποσοστό 13,8%, ενώ και άλλα αμοιβαία κεφάλαια ελληνικά και ξένα κατέχουν μικρότερα μετοχικά μερίδια κάτω από 5%.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει τον εαυτό του προαναγγέλλοντας εισιτήριο 25 ευρώ (ΒΙΝΤΕΟ)

“ Μήπως με την σημερινή προαναγγελία του ο Υπουργός Υγείας παραδέχεται ότι απέτυχε τελικά στους οικονομικούς στόχους για το 2013; ”
Τον πενταπλασιασμό του εισιτηρίου στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων στα 25 ευρώ από 5, ξεκινώντας από το 2014 προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά από διαβούλευση που είχε με την τρόικα.
Οι δύο πλευρές αποφάσισαν την αύξηση της χρήσης των γενόσημων φαρμάκων στο 60% και να κλείσει η φαρμακευτική δαπάνη το 2014 στα 2 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, συζητήθηκε και το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου ενιαίου φορέα πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
«Τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη της περίθαλψης ανασφάλιστων πολιτών», ισχυρίστηκε ο Υπουργός Υγείας.
Σε παλαιότερη τηλεοπτική του εμφάνιση, (όχι για σκοπούς τηλεπωλήσεων) ο κ. Γεωργιάδης, είχε δηλώσει ότι το εισιτήριο θα αυξηθεί μόνο εάν αποτύχουν οι οικονομικοί στόχοι της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας για το 2013.
Ο ίδιος μάλιστα, τότε, διαβεβαίωσε ότι οι οικονομικοί στόχοι, όχι μόνον είχαν επιτευχθεί, αλλά ότι κατάφεραν να μειώσουν «έτι περαιτέρω» το κόστος της Υγείας.
Μήπως με την σημερινή προαναγγελία του ο Υπουργός Υγείας παραδέχεται ότι απέτυχε τελικά στους οικονομικούς στόχους για το 2013;
Μήπως η αύξηση του εισιτηρίου ήταν δεδομένη για το 2014 και απλώς ο κ. Γεωργιάδης αγόραζε χρόνο και προσπαθούσε να κερδίσει, έστω και για λίγο, τις εντυπώσεις;
Δείτε το video:

Η χώρα πτώχευσε επίσημα χθες

Η χθεσινή ημερομηνία, η 23η Σεπτεμβρίου 2013, θα γραφτεί στις «σελίδες» της ιστορίας της χώρας με τα πιο μαύρα γράμματα καθώς η Ελλάδα μπορεί να λέει ότι πτώχευσε και επίσημα.
Αυτό συνηγορεί η απόφαση των Συγκλήτων, για κλείσιμο των δύο μεγαλυτέρων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, καθώς σε ανακοινώσεις τους αναφέρουν ότι με τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων τους δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν.
Η απόφαση αυτή των Συγκλήτων, των δυο μεγαλύτερων και ιστορικότερων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας, αποτελεί καίρια «μαχαιριά» στην πολιτική των μνημονίων που επέβαλαν οι δανειστές της χώρας και εφάρμοσαν λανθασμένα και χωρίς παρεκκλίσεις (διαπραγματεύσεις) οι κυβερνήσεις της χώρας από το 2010 έως και σήμερα.
Έτσι φτάσαμε στο σήμερα, χωρίς χρόνο, χωρίς κάποιο διαπραγματευτικό χαρτί, χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε στις επιταγές της τρόικα που ζητά εξορθολογισμό τους κράτους σήμερα χωρίς κανένα ουσιαστικά κριτήριο. Η εφαρμογή της διαθεσιμότητας, σε όλο τον δημόσιο τομέα, γίνεται κυριολεκτικά στο «πάρα πέντε» χωρίς κανένα ουσιαστικά σχεδιασμένο και – δυστυχώς – με κλειστά μάτια.
Η κατάρρευση όμως της δημόσιας παιδείας, μετά και την κατάρρευση του συστήματος της δημόσιας υγείας ουσιαστικά συνηγορούν την πραγματική και ουσιαστικά πτώχευση του κράτους με την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο να έχουν «εστιάσει» στο πλεόνασμα αδιαφορώντας επί του παρόντος για οτιδήποτε άλλο. Και βεβαίως μέσα σε όλα αυτά το «τέρας» της ανεργίας συνεχίζει να καταβροχθίζει τους πολίτες της χώρας οι οποίοι μέσα σε αυτό το δυσοίωνο περιβάλλον επιλέγουν το εξωτερικό ως έσχατη λύση για τους ίδιους, αλλά και τις οικογένειες τους.

Να προσέχετε αυτές τις ημέρες στον δρόμο, πέφτουν δημοσιογράφοι από τα σύννεφα

Απαντήθηκε το μυστήριο. Ήταν παλιός αριστερός ο δράστης, και έτσι εξηγούνται όλα.
Γιατί χρυσαυγίτης και να σφάξει άνθρωπο δεν δικαιολογείται.
Εδώ ετοιμάζονται να συγκυβερνήσουν με τον Σαμαρά και θα πέσουνε τόσο χαμηλά;
Με τι μούτρα θα κοιτάξουνε μετά τον Κεφαλογιάννη, που στήριζε την ασυλία του Κασιδιάρη;
Ή τον Κεδίκογλου, που στήριξε την ασυλία του Καιάδα.
Ή τον Θέμο Αναστασιάδη που τους έκανε ολόκληρες αγιογραφίες στο “Πρώτο Θέμα” για το πώς βοηθάνε τις γιαγιάδες στα ΑΤΜ.
Και έβγαλε και τον Καιάδα στην εκπομπή του στον Αντέννα. Κρίμα…
Και οι άλλοι 50 του τάγματος εφόδου προφανώς πρώην αριστεροί είναι.
Αλλά δεν θα το μάθουμε ποτέ, γιατί δεν τους έχει ενοχλήσει κανένας.
Από την άλλη τον χαρτζιλικώνανε, τι να κάνει ο άνθρωπος, να μην εξυπηρετήσει;
Και τον «Αρκτούρο» τον χαρτζιλικώνανε βέβαια, αλλά δεν βγήκε να σφάξει αριστερούς.
Τους άλλους στον Μελιγαλά που τους βαρέσανε δεν τους κόψαμε για ράπερς. Μάλλον τους χρωστάγανε λεφτά.
Η Χρυσή Αυγή πάντως ακύρωσε τη συγκέντρωση στη Νίκαια και έκανε και ενός λεπτού σιγή εις μνήμην του θύματος. Θα τρίζουν τα κόκαλα του Χίτλερ.
Βασικά είναι ακριβώς η υπόθεση Λαμπράκη. Όλα θα τα διαχειρίζονται τα καθεστωτικά ΜΜΕ, εκτός αν βρεθεί ένας ανακριτής στραβόξυλο και το ψάξει μέχρι κεραίας.
Και να τον φάμε μετά από 20 χρόνια στη μάπα ως ΠτΔ.
Και είναι και η μπάτσα που επενέβη και έκανε σύλληψη, την ώρα που η υπόλοιπη ομάδα ΔΙΑΣ έδενε τα κορδόνια της στη σέντρα.
Αυτές τις μαλακίες έκανε και ο άλλος που πήδηξε στο τρίκυκλο και εξετέθη ολόκληρο παρακράτος.
Μην ανησυχείτε, πάντως, αυτή τη φορά θα κυριαρχήσουν η λογική και ο Σκάι.
Από τον Σκάι καταλάβαμε πώς δουλεύει η θεωρία των δύο άκρων. Το κόλπο είναι να κρατάς ίσες αποστάσεις ανάμεσα στον μαχαιροβγάλτη και τον μαχαιρωμένο.
Το είπε και ο Λοβέρδος στο τουίτερ. Δεν βαριέσαι, θύμα της κρίσης ο ένας, θύμα της κρίσης και ο άλλος.
Ας όψεται η Αριστερά, που δεν βοηθάει να υλοποιήσει η χώρα τις υποχρεώσεις της και να βγούμε από το Μνημόνιο.
Επίσης φταίει ο Καμμένος που συνέστησε στους κατοίκους της Χαλκιδικής να λιντσάρουν τον Πάχτα.
Μόνο και μόνο επειδή βρέθηκε αρσενικό στο νερό τους, αν είναι δυνατόν.
Και τι πειράζει λίγο αρσενικό στο νεράκι; Αφού η επένδυση είναι καθόλα νόμιμη.
Άλλωστε δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το νερό. Έκοψε η εταιρεία το δάσος και τον χειμώνα θα πλημμυρίσουν.
Και πάλι δεν θα είναι ικανοποιημένοι γιατί τους υποκινεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ορθώς το είπε ο Χρύσανθος Λαζαρίδης. «Σας ενοχλεί που ένας μεμονωμένος χρυσαυγίτης σφάζει υπό την κάλυψη 50 δικών του και με την ανοχή της αστυνομίας συστηματικά εδώ και τρία χρόνια…
…αλλά δεν σας ενοχλεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που χλευάζει τον Μαρκογιαννάκη όταν προσπαθεί ο άνθρωπος να κουκουλώσει τη λίστα Λαγκάρντ».
Είπε και κάτι για την Αριστερά, που θέλει να φέρει τους λαθρομετανάστες, αλλά συγχωρείται γιατί είναι πρώην αριστερός.
Όπως και ο Γεωργαλάς άλλωστε.
Η κυβέρνηση πάντως, έστω αργά, παίρνει μέτρα. Ήδη διόρισε τον Πλεύρη στον ΕΟΦ.

Παράταση διδακτικού έτους για κάθε σχολείο που κάνει κατάληψη θέλει το Υπ. Παιδείας


Στόχος της υπό συζήτηση πρότασης, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους του Υπουργείου Παιδείας, η προστασία των μαθητών από την απώλεια μαθημάτων και, συνακόλουθα, από την αναγκαστική προσφυγή τους στα φροντιστήρια.
Σύμφωνα με αποκλειστικές διασταυρωμένες πληροφορίες ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος έδωσε εντολή στο Νομικό Τμήμα του υπουργείου Παιδείας να ετοιμάσει Προεδρικό Διάταγμα το οποίο θα ορίζει ότι «στα σχολεία που γίνεται κατάληψη πάνω από 3 ημέρες θα παρατείνεται αντίστοιχα το διδακτικό έτος».
Στόχος μας, δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας, είναι να προστατέψουμε τους μαθητές να μην χάνουν μαθήματα και αναγκάζονται να απευθύνονται για βοήθεια στα φροντιστήρια.
Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων καταγράφεται σημαντική αύξηση των καταλήψεων κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντα σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Παράγοντες της εκπαίδευσης υπολογίζουν οτι οι καταλήψεις στην Αττική ξεπερνούν τις 60 ενώ ήδη, υπό κατάληψη τελούν γυμνάσια και λύκεια στη Μεσσηνία, την Αρκαδία και την Κορινθία.


Τα νεοναζί punk συγκροτήματα, οι ύμνοι στο Αουσβιτς και ο «Tόλης88» -Tι μουσική «παίζει» η Χρυσή Αυγή

Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος αντικατέστησε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νικήτα Σιώη που παραιτήθηκε επικαλούμενος «φόρτο εργασίας» αν και δηλώνει άνεργος, είναι πρώην μπασίστας του συγκροτήματος «Πογκρόμ» ένα από τα πιο γνωστά «Αρεια» και νεοναζιστικά punk συγκροτήματα, το οποίο ειδικεύεται στη μουσική «white power».
Πρόκειται για μια ακραία μουσική με έντονα ρατσιστικά, φασιστικά στοιχεία πράγμα που είναι φανερό και στους στίχους των Πογκρόμ.
Μερικά από τα καλλιτεχνικά «διαμάντια» του εν λόγω συγκροτήματος είναι τραγούδια όπως το «Μίλα ελληνικά ή ψόφα», το οποίο απευθύνεται με εμφανώς απειλητική διάθεση προς τους μετανάστες:
«Έρχεστε στη χώρα μας, δεν έχετε δουλειά
πεινάτε σα ρεμάλια και τρώτε τα παιδιά.
Μιλάτε ρωσικά, μιλάτε αλβανικά
μα τώρα θα μιλήσετε σωστά τα ελληνικά.
Μίλα ελληνικά ή ψόφα!
Μίλα ελληνικά ή ψόφα!
Τους βλέπω σε πλατείες, τους βλέπω στη δουλειά
τους βλέπω και στη θάλασσα, βρωμίζουν τα νερά.
Μα τώρα θα μιλήσετε σωστά τα ελληνικά.
Μίλα ελληνικά ή ψόφα!»
Το συγκεκριμένο κομμάτι κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2005 σε demo με τίτλο «στις γειτονιές και δρόμους»
Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Ματθαιόπουλος στο τεύχος 22 του περιοδικού «Resistance/Αντεπίθεση» της Χρυσής Αυγής δηλώνει: «Για εμάς η μουσική αποτελεί ένα μέσο έκφρασης και όχι αυτοσκοπό. Οι μαχητές γεννιούνται και ωριμάζουν στους δρόμους και όχι στους τέσσερις τοίχους ενός στούντιο. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες. Τελεία και παύλα!», ενώ μάλιστα ξεκαθαρίζει και την ιδεολογία του: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους μας έχουν υποστηρίξει στους λίγους έστω μήνες της ύπαρξής μας σαν Pogrom και υποσχόμαστε από την πλευρά μας περισσότερους Αγώνες για το Αίμα, για την Τιμή, για την Χρυσή Αυγή». (διαβάστε εδώ όλοκληρη την συνέντευξη)
Η νεοναζιστική ιδεολογία του κ. Ματθαιόπουλου, φαίνεται από άλλο ένα τραγούδι του συγκροτήματος:
«Γ@@@ τον Βίζενταλ
γ@@@ την Άννα Φρανκ
γ@@@@@@@ κι όλη η φυλή του Αβραάμ.
Τ' αστέρι του Δαβίδ με κάνει να ξερνάω
αχ, το Άουσβιτς, πόσο το αγαπάω!
Ρε κωλοεβραίοι δεν θα σας αφήσω
στο τείχος των Δακρύων θα 'ρθώ να κ@@@@@@@ω.
Juden Raus! Καίγομαι στο Άουσβιτς..»
Παράλληλα σε ένα άλλο κομμάτι, ο νυν βουλευτής απειλούσε τους βουλευτές:
«Να μπω και στη βουλή είναι όλοι μαζεμένοι
πολύχρωμο μαντρί είναι οι προσκυνημένοι
Τα κλεμμένα πλούτη, τα τόσα ψέματα τους
στο όρκο μου και εκδίκηση θα έρθει κι η σειρά του
Θα μπω και μέσα στη Βουλή και θα την κάψω όλη
να δώσω λίγο φως σε ολόκληρη την πόλη
και να την κάψω όλη
σαν μια τιμωρία
και καθε σπίθα και φωτιά
για κάθε προδοσία
Τα κλεμμένα πλούτη τα τόσα ψέματα τους
στο όρκο μου και εκδίκηση να έρθει η σειρά τους
Θα μπω και μέσα στη Βουλή και θα την κάψω όλη
Θα μπω και μέσα στη Βουλή
Θα μπω και μέσα στη Βουλή
Θα μπω και μέσα στη Βουλή
και να την κάψω όλη
Τα κλεμμένα πλούτη τα τόσα ψέματα τους
Θα μπω και στη Βουλή θα έρθει η σειρά τους
Θα μπω και στη Βουλή»
Απόστολος Γκλέτσος: Ο νεοναζί ξάδερφος του Δημάρχου Στυλίδας που υμνεί τον Χίτλερ
Είναι ένα στέλεχος το οποίο η Χρυσή Αυγή ίσως να μην έχει στην «πρώτη γραμμή» πλέον, καθώς τον έχουν κατηγορήσει πως κινείται «εκτός γραμμής» από τις κεντρικές εντολές του Νίκου Μιχαλολιάκου. Ο λόγος για τον μακρινό ξάδερφο του πρώην ηθοποιού και νυν δημάρχου Στυλίδας (και συνονόματου) Απόστολο Γκλέτσο, ο οποίος στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη βουλευτής με την Χρυσή Αυγή, ωστόσο τον Ιούνιο απέτυχε να εκλεγεί και πάλι. Ωστόσο, το ακροδεξιό μόρφωμα δεν τον άφησε...παραπονεμένο, καθώς φρόντισε σύμφωνα με το ΦΕΚ (τεύχος ΥΟΔΔ) 355/26-07-2012, να τον διορίσει σε κενή οργανική θέση στη Βουλή.
Ο κ. Γκλέτσος, έχει «πλούσιο» παρελθόν το οποίο φρόντισε να ανασύρει το blog Jungle Report το οποίο αναφέρει πως εδώ και χρόνια ήταν κιθαρίστας στο νεοναζιστικό συγκρότημα Hellenic Stompers, το οποίο κυκλοφόρησε κομμάτια μίσους όπως το «Ελληνικά SS» και το «White Europe».
Μάλιστα, στο τεύχος 28 του περιοδικού «Αντεπίθεση» (Μάι.-Ιούν. 2007) έχουμε τη δυνατότητα να διαβάσουμε μια πιο αναλυτική παρουσίαση της εμφάνισης των Hellenic Stompers στα πλαίσια της συναυλίας του μετώπου νεολαίας της Χ.Α. «Rock για την πατρίδα» που έγινε στη Θεσσαλονίκη στις 13 Ιανουαρίου 2007.
Όπως μας ενημερώνει ο ανταποκριτής Χρήστος Ελλαδίτης:
«Ήταν η σειρά των Hellenic Stompers να ανέβουν στη σκηνή και να παρουσιάσουν τραγούδια από την πρώτη τους δουλειά, το demo με τίτλο «Δήμιος». Οι συναγωνιστές, με τον Siegfried να καλύπτει το κενό στα φωνητικά, έπαιξαν ένα επιθετικό και γρήγορο σετ και πραγματικά απογείωσαν τον κόσμο που αποδόθηκε σε pogo μέχρι τελικής πτώσης. Παίζοντας από κλασικό oi!, όπως το «Απόψε ήρθε η ώρα σας» και το «Skinheads Army», μέχρι και το «Ακέφαλος Καβαλάρης» (υβριστικό κατά του Αρη Βελουχιώτη), αλλά και πιο μελωδικά κομμάτια, όπως το «Ελληνικά SS» και «White Europe», απέδειξαν ότι δίκαια θεωρούνται η ανερχόμενη δύναμη της ελληνικής white power σκηνής».
Στο ίδιο άρθρο γίνεται ειδική αναφορά στον υποψήφιο βουλευτή Φθιώτιδας, οι ενδυματολογικές επιλογές του οποίου προκάλεσαν σχόλια ειρωνείας από το νεοναζιστικό κοινό του: «Με εξεζητημένη μουσική, αλλά και κομμωτική άποψη εμφανίστηκε επί σκηνής ο τραγουδιστής των Humanity Has Failed. Ομοίως και ο superstar της βραδιάς Τόλης88, που ίσως και λόγω ημερών θύμιζε περισσότερο τη δυτική καρικατούρα του Αγίου Βασιλείου (Santa Claus). Φανατικοί οπαδοί εκδήλωσαν την αντίθεσή τους στο εν λόγω στυλ, με τη ρίψη αντικειμένων και κενών κυτίων ζύθου εντός του αγωνιστικού χώρου».
Το εντυπωσιακό είναι, ότι ο αριθμός 88 στο ψευδώνυμου του κ. Γκλέτσου, είναι ο κωδικός που χρησιμοποιούν οι νεοναζί στο διαδίκτυο, καθώς το γράμμα «H» είναι το όγδοο στο αγγλικό αλφάβητο και παραπέμπει στο «Heil Hitler».
Ο κ. Γκλέτσος σε μια φωτογραφία του επί σκηνής:


Να ποιοι είναι οι πιο «τεμπέληδες» και οι πιο «δουλευταράδες» λαοί του πλανήτη [γράφημα]


Ένα ενδιαφέρον γράφημα που απεικονίζει την εργασιακή ηθική των λαών του κόσμου δημοσιεύει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Business Insider. Το ζητούμενο είναι απλό: ποιες χώρες δουλεύουν περισσότερο και ποιες λιγότερο;
Δημιουργός του γραφήματος είναι η Visual Statistix Tumblr.
Η λογική ανάγνωσης του γραφήματος είναι η ακόλουθη: Όσο πιο κόκκινο ή πορτοκαλί είναι το χρώμα μιας χώρας, τόσο περισσότερο εργάζεται ο λαός της (πρώτες στο γράφημα η Νότια Κορέα και το Μεξικό).
Απεναντίας, όσο πιο μπλε είναι το χρώμα, τόσο πιο «χαλαρός» είναι ο λαός: συγχαρητήρια στην Γαλλία!
Στο γράφημα δεν περιλαμβάνονται χώρες που δεν είναι στο OECD.

Η Χ.Α. απειλεί ότι «θα ανοίξουν οι πύλες της κολάσεως» αν την απαγορεύσουν


Με την κήρυξη πολέμου «εναντίον όλων» συνεχίζει την προπαγανδιστική τακτική της η Χρυσή Αυγή, παραπέμποντας με νέες αναρτήσεις της σε σχετικές δηλώσεις του αρχηγού της Νίκου Μιχαλολιάκου.
«Να σταματήσουν τις πονηρές σκέψεις, γιατί ανοίγουν τις πύλες της κολάσεως. Να ξέρουν ότι οι έλληνες εθνικιστές είναι έτοιμοι για ό,τι χρειαστεί και για εξορίες και για φυλακές», ανέφερε προ μηνών ο κ. Μιχαλολιάκος και επικαλείται η Τοπική Οργάνωση Πειραιά του κόμματος στην ιστοσελίδα της, σε περίπτωση που τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου.
Αρνείται κάθε σχέση η Τοπική Νίκαιας
Στην αντεπίθεση πέρασε και η σκληροπυρηνική Τοπική Οργάνωση Νίκαιας, επιμένοντας στη γραμμή πως ουδεμία σχέση έχει το κόμμα με τον δράστη της δολοφονίας του 34χρονου. «Το ότι ο καθένας φοράει μια μπλούζα της Χρυσής Αυγής, επισκέπτεται τα γραφεία μας και κυκλοφορεί ανάμεσά μας, αυτό δεν τον κάνει σε καμία περίπτωση στέλεχος ή μέλος της Χρυσής Αυγής», είναι μεταξύ των επιχειρημάτων της Οργάνωσης προκειμένου να αντικρούσει τη σωρεία στοιχείων που συνδέουν άμεσα τον προφυλακισμένο Γ. Ρουπακιά με το κόμμα.
Προσωπική ανακοίνωση εξέδωσε και ο βουλευτής της περιοχής Γιάννης Λαγός, ο οποίος σηκώνει τη σημαία της προπαγάνδας περί αριστερής βίας και οικονομικών συμφερόντων, που θέλουν να πλήξουν τη Χρυσή Αυγή.
«Είναι οι ίδιοι αλήτες που όταν επιτίθενται παρακρατικοί κομμουνιστές σε έναν χρυσαυγίτη κατηγορούν τον χρυσαυγίτη για ρατσιστική βία, γιατί δεν κάθεται να τον δείρουν», αναφέρει.
Γιάννης Λαγός: Αυτοί λοιπόν έμπλεξαν άσχημα
«Απέναντί τους αυτή τη στιγμή, όμως, δεν έχουν όποιον και όποιον, αλλά τη Χρυσή Αυγή», προσθέτει ο Γιάννης Λαγός και καταλήγει: «Αυτοί λοιπόν έμπλεξαν άσχημα!!». Προαναγγέλλει μάλιστα πως «ο αγώνας μας θα συνεχιστεί με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι τέλους, δίπλα από τον άξιο αρχηγό μας και τους πιστούς συντρόφους μας».
Ολόκληρη η εμπρηστική ανακοίνωση Λαγού:
Το θράσος δεν έχει όρια. Η κατάσταση έχει γίνει πια γελοία. Μεγάλοι οικονομικοί παράγοντες και μεγάλα συμφέροντα του τόπου, οι οποίοι έχουν κλέψει και κλέβουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από το Ελληνικό κράτος, τολμάν να λένε ότι πρέπει να γίνει οικονομικός έλεγχος στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Αυτοί οι αισχροί τιποτένιοι άνθρωποι, που τόσα χρόνια τώρα τα κόμματα της βουλής έχουν λεηλατήσει τα χρήματα του Ελληνικού λαού, που οι αλήτες μεγαλοπολιτικοί έχουν εξαφανίσει το δημόσιο χρήμα, δεν έβγαζαν άχνα.
Και πώς να βγάλουν άραγε όταν μαζί έκαναν αυτές τις αρπαχτές;
Είναι οι ίδιοι αλήτες που όταν επιτίθενται παρακρατικοί κομμουνιστές σε έναν χρυσαυγίτη κατηγορούν τον χρυσαυγίτη για ρατσιστική βία, γιατί δεν κάθεται να τον δείρουν.
Είναι οι ίδιοι που σε αυτά τα τελευταία 24ωρα, δεν αναφέρουν τίποτα από τα δεκάδες περιστατικά αριστερής βίας που έχουν συμβεί σε πολλούς συμπολίτες μας σχεδόν σε όλα τα μέρη της Ελλάδας.
Είναι αυτοί οι ίδιοι που κατηγορούν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ γιατί ''τολμάει'' να ιδρύει σωματεία και οργανώσεις, προσπαθώντας να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους οι εργαζόμενοι.
Έφθασαν στο σημείο αυτό το γεγονός να το ονομάζουν φασιστική πρόκληση. Είναι αυτοί που κατηγορούν για οπλοφορία τους χρυσαυγίτες όταν μπαίνοντας παράνομα στα σπίτια τους βρίσκουν να έχουν ένα κουζινομάχαιρο. Είναι αυτοί οι ίδιοι που όταν σπάνε τα κεφάλια και τα πόδια χρυσαυγιτών δεν γνωρίζουν τίποτα. Είναι αυτοί οι ίδιοι που έφθασαν τον Ελληνικό λαό σε αυτό το αισχρό σημείο. ΑΥΤΟΙ λοιπόν, είναι οι μεγαλοκαναλάρχες, οι πολιτικοί, η συνομοταξία εν ολίγοις που λειτουργεί τα τελευταία 30 χρόνια στην Ελλάδα, σαν μαφία.
Είναι αυτοί που όποιος τολμήσει να πάει κόντρα στα τεράστια συμφέροντα τους, χύνουν τόνους λάσπης και χολής εναντίον του.
Απέναντι τους αυτή την στιγμή όμως δεν έχουν όποιον και όποιον,αλλά την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
και θα τους τονίσουμε για να το ξέρουμε ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν είναι σαν αυτούς που γνώριζαν μέχρι σήμερα.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχει αρχές, ιδέες, πίστη, και αποφασισμένους άντρες και γυναίκες, να τις υπερασπιστούν μέχρις εσχάτων. ΑΥΤΟΙ λοιπόν, έμπλεξαν άσχημα!!!
Και μιας που πολλά έχουν ακουστεί για το όνομά μου το τελευταίο διάστημα θα τους τονίσω ότι δεν καταφέρνουν τίποτα άλλο από το να με πεισμώνουν περισσότερο.
Να ευχαριστήσω όλους τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες που βρίσκονται με εξαιρετική αφοσίωση στο πλευρό μας αυτές τις στιγμές, και να τονίσω ότι είμαι υπερήφανος που τους έχω συναγωνιστές.
Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί με όλες μας τις δυνάμειςμέχρι τέλους, δίπλα από τον άξιο Αρχηγό μας και τους πιστούς συντρόφους μας. Θα ήθελα να τονίσω ότι ήδη η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχει νικήσει γιατί καταφέραμε και σταθήκαμε απέναντι πραγματικά σε όλους με απόλυτη πίστη, πειθαρχία και σοβαρότητα. Έτσι γενναία και με αποφασιστηκότητα θα αντιμετωπίσουμε και τις επόμενες προκλήσεις γιατί έτσι έχουμε μάθει σαν χρυσαυγίτες, προς μεγάλη χαρά των δικών μας ανθρώπων και μεγάλη πίκρα και λύσσα των αντιπάλων μας που απαρτίζουν όλες τις παρατάξεις και όλον τον υπόλοιπο κόσμο, πλήν της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ τους δηλώνω υπεύθυνα ότι και αυτόν τον αγώνα, θα τον κερδίσει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Θα ήθελα να πω πως το γεγονός ότι αποτελώ μέλος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, είναι ο τεράστιος τίτλος τιμής της ζωής μου.
Συναγωνιστές απαιτείται απόλυτη πίστη και αφοσίωση στον Αρχηγό μας και στην ηγεσία του κινήματος.
Αποδείξατε ότι δεν υπολογίζετε ούτε την τρομοκρατία, ούτε τα ασύστολα ψεύδη.
Ήμαστε δεκάδες χιλιάδες αποφασισμένοι και έτοιμοι για όλα, ΖΗΤΩ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-ΖΗΤΩ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ.
Ιωάννης Λαγός

Spiegel: Η Χρυσή Αυγή απειλεί δημοσιογράφους για αποκαλύψεις εναντίον της

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχωρά το γερμανικό περιοδικό Spiegel, το οποίο αναφέρει πως η δημοσιογράφος του Εθνους Μαρία Ψαρρά η οποία έφερε στη δημοσιότητα τις συνεντεύξεις πρώην μελών της Χρυσής Αυγής, δέχεται απειλές από μέλη του ακροδεξιού μορφώματος.
Σε δημοσίευμα του, το Spiegel σημειώνει πως μετά τις αποκαλύψεις των Ελλήνων δημοσιογράφων οι οποίοι προσπαθούν να ενημερώσουν το κοινό για τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, το ακροδεξιό κόμμα υπέβαλλε μηνύσεις εναντίον τους.
Ειδικότερα δε, σημειώνει πως η Μαρία Ψαρρά η δημοσιογράφος του Εθνους η οποία έφερε στη δημοσιότητα συνέντευξη από πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής το οποίο περιέγραψε την παραστρατιωτική οργάνωση του ακροδεξιού κόμματος, βρίσκεται μέσα στους 14 δημοσιογράφους, επικεφαλής καναλιών, σχολιαστές και αναλυτές τους οποίους έχει μηνύσει η Χρυσή Αυγή.
Στη συνέχεια, το Spiegel επικαλείται τις δηλώσεις τις οποίες φέρεται να παραχώρησε η κ. Ψαρρά στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού την Κυριακή: «Η δημοσιογράφος Ψαρρά, είπε στο Spiegel Online από αδιευκρίνιστη περιοχή πως μετά την δημοσιοποίηση της συνέντευξης πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής, αυτή και ένας συνάδελφος της δέχονται απειλές από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής. Το κόμμα θεώρησε πρόκληση την συνέντευξη, καθώς προέρχεται από πρώην μέλος του κόμματος που ανήκει ο δολοφόνος Γιώργος Ρουπακιάς. Το κόμμα έχει αρνηθεί την οποιαδήποτε ανάμιξη του στο έγκλημα και υποστηρίζει πως η συνέντευξη είναι ψεύτικη».
Κλείνοντας, το Spiegel υποστηρίζει πως «η δημοτικότητα των νεοφασιστών έχει πληγεί από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις συνεπακόλουθες αποκαλύψεις» και αναφέρεται σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Εθνους η οποία δείχνει τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής να σημειώνουν μεγάλη πτώση.

Στον Άρειο Πάγο και η δικογραφία για την επίθεση χρυσαυγιτών κατά μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα - Στοιχεία για επιθέσεις της Χρυσής Αυγής και από Γλέζο

Συμπληρωματική δικογραφία στον Άρειο Πάγο για τη δράση της Χρυσής Αυγής έστειλε ο Νίκος Δένδιας
- Αφορά την επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και επιθέσεις που αποκάλυψε ο Μανώλης Γλέζος
- Με καταθέσεις δημοσιογράφων ξεκίνησε η κατεπείγουσα έρευνα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις 32 δικογραφίες
- Καταθέτουν πρώτοι οι δημοσιογράφοι που έγραψαν για τη Χρυσή Αυγή και τα τάγματα εφόδου
- Νέες αποκαλύψεις: Ποιος είναι ο άνδρας που φωτογραφήθηκε με τον Γιώργο Ρουπακιά στην κατασκήνωση της Νέδας και μετά ήταν στα επεισόδια στο Κερατσίνι
Η επίθεση χρυσαυγιτών σε μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, σχεδόν μια εβδομάδα πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι, είναι ανάμεσα στις δικογραφίες που έστειλε την Τρίτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Στη συμπληρωματική δικογραφία περιλαμβάνονται τα όσα έγιναν στο Πέραμα αλλά και χρονολογικός κατάλογος επιθέσεων μελών ή υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, τις οποίες έδωσε στον Νίκο Δένδια ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος.
Ξεκίνησαν οι καταθέσεις
Και ενώ ο Νίκος Δένδιας στέλνει νέα στοιχεία στον Άρειο Πάγο, η έρευνα του αντιεισαγγελέα Χαράλαμπου Βουρλιώτη για τις 32 δικογραφίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Στόχος να διαπιστωθεί αν μπορεί να σταθεί η κατηγορία κατά της Χρυσής Αυγής για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
Οι πρώτοι που κλήθηκαν σήμερα να καταθέσουν είναι δημοσιογράφοι που κατά καιρούς έχουν πάρει συνεντεύξεις από μέλη της Χρυσής Αυγής.
Μετά την απόφαση να ανατεθεί η υπόθεση σε ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, τον κ. Βουρλιώτη, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο, αν κριθεί αναγκαίο, να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών Αθηνών για να ανατεθούν οι δικογραφίες σε εφέτη ανακριτή.
Ο άνθρωπος δίπλα στον Ρουπακιά και πίσω από τα ΜΑΤ
Όλα αυτά ενώ νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως από την εφημερίδα Έθνος. Αφορούν σε έναν άνδρα, έναν από εκείνους που ενώ το αίμα του Παύλου Φύσσα ήταν ακόμη ζεστό στάθηκαν δίπλα δίπλα με τους άνδρες της αστυνομίας και όλοι μαζί πετούσαν πέτρες στους αντεξουσιαστές κατά τα επεισόδια της περασμένης Τετάρτης στο Κερατσίνι.
Ξαφνικά απέναντι από τους αντεξουσιαστές εμφανίστηκαν ομάδες “αγανακτισμένων πολιτών” που πετούσαν πέτρες εναντίον τους.
Οι αστυνομικοί έδειξαν να μην ενοχλούνται, μάλιστα φάνηκε να δρα μια διμοιρία πλάι, πλάι με τους “αγανακτισμένους” που πετούσαν πέτρες.
Αντί να σπεύσουν να τους καταδιώξουν, δεν κοιτούσαν καν προς το μέρος τους.
Πολλοί χαμογέλασαν με πικρία, θυμήθηκαν παλιότερα γεγονότα κοντά στο Πολυτεχνείο με μέλη της Χρυσής Αυγής να κινούνται ανάλογα.
Κανείς δεν φαντάστηκε όμως ότι θα τολμούσαν μέλη της Χρυσής Αυγής με το αίμα του Π. Φύσσα ζεστό να βγουν στο δρόμο και να κάνουν κάτι ανάλογο.
Ξένοι δημοσιογράφοι μάλιστα στηλίτευσαν το γεγονός μιλώντας για αστυνομικούς που πετούν πέτρες, υπονοώντας ότι υπήρξε δράση αστυνομικών χωρίς διακριτικά.
Κι όμως όπως φαίνεται υπήρξε δράση άλλων.
Τουλάχιστον ένας εκ των “αγανακτισμένων” είναι από την παρέα του Γ. Ρουπακιά. Γνώριμος. Ήταν μαζί στην κατασκήνωση της Χρυσής Αυγής στη Νέδα.
Πιθανότατα συναγωνιστής, αφού φοράει στη Νέδα υπερήφανα τη διακριτική στολή των μελών της Χρυσής Αυγής της Νίκαιας με την ασπρόμαυρη παραλλαγή.
Ο ίδιος άνθρωπος βρίσκεται ένα 24ωρο μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα μερικά μέτρα από το σημείο της δολοφονίας να πετάει πέτρες εναντίον των αντεξουσιαστών.
Οι αστυνομικοί δεν συγκινούνται καν, μοιάζουν να έχουν μοιράσει τα ρεύματα κυκλοφορίας. Από το ένα τα ΜΑΤ από το άλλο οι αγανακτισμένοι.
Ο εν λόγω κύριος βρίσκεται στο πλάι των ανδρών των ΜΑΤ για ώρες. Μετέχει στα επεισόδια στο Κερατσίνι από όταν ακόμη υπήρχε φως ημέρας.Μάλιστα στην παρακάτω φωτογραφία που δημοσιεύει η εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” τόσο ο “αγανακτισμένος” κύριος όσο και οι υπόλοιποι της παρέας του μοιάζουν να έχουν γίνει μια παρέα με τα ΜΑΤ!

Σαρωτικές αλλαγές στην ΕΛΑΣ λόγω Χρυσής Αυγής

Σαρωτικές αλλαγές στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας, αποφάσισε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή τα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες και τα όσα έχουν καταγγελθεί για σχέσεις αστυνομικών με τη Χρυσή Αυγή.
Αφενός η αδράνεια της ΕΛ.ΑΣ., συγκεκριμένων τμημάτων μέσα στη ΓΑΔΑ και αφετέρου η «αφασία» διοικητών σε αστυνομικά τμήματα περιοχών που λυμαίνεται η Χρυσή Αυγή, είναι οι βασικές αιτίες που πήρε το τσεκούρι ο αρχηγός του Σώματος, κ. Παπαγιαννόπουλος, με εντολή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Παράλληλα, φαίνεται ότι έχουν επιβεβαιωθεί -αν και βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων- θύλακες της ακροδεξιάς οργάνωσης μέσα στην Αστυνομία, κυρίως σε χαμηλόβαθμα στελέχη, τα οποία όμως φαίνεται ότι δρούσαν υπό την ανοχή των ανωτέρων τους. Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να σπάσει το απόστημα, όπου κι αν αυτό βρίσκεται, είτε μέσα στην Αστυνομία είτε στο Στρατό.
Νωρίτερα είχαν υποβάλει τις παραιτήσεις τους ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας αντιστράτηγος Ιωάννης Δικόπουλος και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Απόστολος Κασκάνης. Ο πρώτος φαίνεται να επικαλείται προσωπικούς λόγους, όμως ο δεύτερο κάνει λόγο για έντονη αντιπαράθεση με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις για χειρισμούς τόσο σε υποθέσεις της Χρυσής Αυγής όσο και σε υποθέσεις με δραπέτες φυλακών.
Παράλληλα, τίθενται σε διαθεσιμότητα, μέχρι την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, ο Διοικητής και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας και ο αστυνομικός – σκοπός της Αστυνομικής Διεύθυνσης, που εκτελούσε υπηρεσία το επίμαχο χρονικό διάστημα. Με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το γεγονός ότι την Παρασκευή 20/9/2013, έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Εύβοιας – Βοιωτίας του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή» στη Χαλκίδα και σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας υπήρχαν άτομα που έφεραν αντικείμενα, τα οποία εμπίπτουν στην κατηγορία περί όπλων (ρόπαλα κλπ), χωρίς να παρέμβουν οι τοπικές αστυνομικές Αρχές, ως όφειλαν και χωρίς να υπάρξει ενημέρωση του Αρχηγείου.
Στο πλαίσιο της ίδιας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης θα εξετασθεί και το ζήτημα τυχόν ευθυνών για τις παραλείψεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας για τη συλλογή πειστηρίων και την ταυτοποίηση συγκεκριμένων ατόμων με τα αντικείμενα που βρέθηκαν στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης (κοντάρια, ασπίδες, κράνη κλπ).
Κι ενώ κάποιοι νόμιζαν ότι τέλειωσε η αναταραχή στην Αστυνομία, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι αντικαθίστανται ή μετατίθενται:
- Ο Υποστράτηγος, Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
- Ο Αστυνομικός Διευθυντής, Διοικητής και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Υποδιοικητής της Ε.Κ.Α.Μ.
- Ο Αστυνομικός Διευθυντής, Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής
- Ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Προϊστάμενος του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής
- Ο επικεφαλής της διμοιρίας της Υ.Α.Τ. στο Κερατσίνι, τα μέλη της οποίας φέρονται σύμφωνα με φωτογραφίες και καταγγελίες να πετούν πέτρες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της 18/9/2013, χωρίς να παρεμποδίζονται και χωρίς να συλλαμβάνονται .
- Ο Αστυνόμος, Διοικητής της Ομάδας Δ.ΕΛ.Τ.Α.
- Ο Αστυνόμος, Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νίκαιας.
Προφανώς οι μετακινήσεις γίνονται ώστε να υπάρξει καλύτερη και αντικειμενικότερη διεξαγωγή της έρευνας αλλά σίγουρα η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. θα έχει ήδη ενημερωθεί για τις «περίεργες» διασυνδέσεις Χρυσαυγιτών και αστυνομικών.

Μεθοδεύεται “κατάσταση έκτακτης ανάγκης”.

Αρχίζουν καταθέσεις κατηγόρων κατά της Χ.Α. αρχικά από δημοσιογράφους ( πόσο αμερόληπτοι είναι γενικά το ξέρουν και οι πέτρες ) ενώ πληθαίνουν καταγγελίες για ξυλοδαρμούς μελών της ΧΑ σε ιδιωτικούς χώρους και οι ύποπτες συκοφαντικές αναφορές για διασυνδέσεις του κόμματος με τον χώρο των Ειδικών Δυνάμεων του ελληνικού στρατού. Οι προθέσεις να κηρυχθεί εκτός νόμου το κόμμα αυτό μάλλον δεν ευοδούνται ενώ και ο χαρακτηρισμός της ως “εγκληματικής οργάνωσης” φαίνεται και αυτός έωλος. Με αυτά και άλλα μέτρα, συνεχίζει αυξανόμενη η πίεση προς την ΧΑ από την πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων χωρίς να εξορίζεται της πολιτκής ζωής, που άλλωστε δεν θα είχε αποτέλεσμα αφού άμεσα θα προέκυπτε υποκατάστατο και πιθανόν με μεγαλύτερη δυναμική επιρροής.
Το σύνολο των ασκούμενων ή προτεινόμενων μέτρων είναι αποκλειστικά κατασταλτικού τύπου χωρίς ίχνος πολιτικής. Και φυσικά ποιά πολιτική να ασκηθεί αφού συνεχίζεται απαρέγκλιτα αυτή που εξεγείρει και εξοργίζει τους πολίτες. Των μνημονίων, της λαθρομετανάστευσης, της ξενοδουλείας και της τουρκολαγνείας, της απροσχημάτιστης κομματοκρατούμενης κοινοβουλευτικής δικτατορίας με την καταπάτηση του Συντάγματος. Η πολιτική δηλαδή που κατήγγειλε ( και ) η ΧΑ και έτσι εκτοξεύτηκε εκλογικά. Εάν τυχόν ανακόπτονταν αυτή η αφόρητη πολιτική, εάν εγκατέλειπε αυτή η κυβέρνηση τις θέσεις της, τότε πλείστα εκ των στελεχών της με πρώτο-πρώτο τον Βενιζέλο, τον Σαμαρά αλλά και τον Στουρνάρα θα φυλακίζονταν για εγκλήματα εσχάτης προδοσίας και γενοκτονίας. Πάσει θυσία, δεν πρόκειται να παραιτηθούν ή αποχωρήσουν διότι είναι βέβαιος ο σκληρός κολασμός τους. Επίσης η ΧΑ με ” φίμωτρο ” και “χαλινάρι”, θα χρησιμεύει ως κλωβός λαϊκών πατριωτικών δυνάμεων και ακύρωσής τους ως δυνάμεων πολιτειακής αναγέννησης της κοινωνίας. Ενώ θα αλληλοεκτονώνονται -ενίοτε και αλληλοεξοντώνονται- με αντίστοιχους του άλλου ιδεολογικού άκρου.
Καθώς λοιπόν έχει ήδη πολιτικά και ηθικά υποστεί πλήγμα η ΧΑ, πού αποσκοπεί αυτή η εξελισσόμενη “στρατηγική της ήπιας έντασης”; Από μία κυβέρνηση που δεν δίστασε ακόμη και να αφαιρέσει την ελεύθερη δημόσια ενημέρωση της ΕΡΤ ( όπου μοναδικός πολιτικός σύμμαχός της υπήρξε η ΧΑ ); ( βλ. και Δοκιμή γενικού πραξικοπήματος. )
Προφανώς, κατ’ αρχάς περισπά τη λαϊκή προσοχή από τα οργιαστικά και εξοργιστικά δημοσιονομικά ξεπουλήματα περιουσίας και δίνει άλλοθι σε περαιτέρω περιστολές των ελευθεριών έκφρασης και συνάθροισης. Επίσης εξιλεώνει και αναβαπτίζει τους πρωταγωνιστές εγκληματίες ( βλ. παραπάνω ) κατά του συνόλου -και όχι για κάποια πολιτική παράταξη- της κοινωνίας μας. Και προπάντων συντηρεί το περιβάλλον για υποτροπή είτε τυχαία είτε μεθοδευμένη.
Τότε, ποιός αποκλείει -ύστερα και από τις επιθετικές μετεκλογικές δηλώσεις της θριαμβεύτριας Μέρκελ κατά της Ελλάδας- την κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης -προσφέρεται βέβαια το ξόανο της Προεδρίας- για να ελεγχθούν τα – όποια- “άκρα”;
Τι λένε οι οργίλοι συμπολίτες μας;

SPD προς Μέρκελ: Συνεργασία μόνο αν τερματιστεί η πολιτική άκρας λιτότητας.

Τη στιγμή που έχει ήδη αρχίσει το πόκερ για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στο Βερολίνο, οι Σοσιαλδημοκράτες διατυπώνουν όρους για συνεργασία με την Άνγκελα Μέρκελ. Ένας από αυτούς είναι να τερματιστεί η πολιτική άκρας λιτότητας στην Ευρώπη.
Ο σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Μάρτιν Σουλτς καλεί την καγκελάριο να λάβει σοβαρά υπόψη τα κοινωνικά προβλήματα των ανθρώπων στην Ευρώπη. Κυρίως «στο πεδίο της αντιμετώπισης της υψηλής νεανικής ανεργίας στις χώρες της κρίσης θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες» τόνισε ο Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του προς το περιοδικό Der Spiegel.
Οι δηλώσεις του σοσιαλδημοκράτη πολιτικού ερμηνεύονται ως συγκεκριμένος όρος προς τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU) της καγκελαρίου Μέρκελ προκειμένου το SPD να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνασπισμού.
Αναφερόμενος στην πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ευρώπη, ο Μάρτιν Σουλτς υπογραμμίζει ότι «αυτή την πολιτική δεν θα μπορέσει να την συνεχίσει η Μέρκελ».

Εμπλοκή με 7.000 δηλώσεις Ε9 λόγω κενού ασφαλείας.

Ειδικά ειδοποιητήρια θα αποστείλει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) σε 7.000 φορολογούμενους που υπέβαλαν ηλεκτρονικά Ε9 στο διήμερο 18- 19 Σεπτεμβρίου, καθώς λόγω κενών ασφαλείας που εμφάνισε η ειδική εφαρμογή του Τaxisnet στις δηλώσεις τους μεταφορτώθηκαν στοιχεία ακινήτων άλλων φορολογούμενων, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε λανθασμένες μεταβολές.
Σύμφωνα με "ΤΑ ΝΕΑ", το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προχώρησε σε...
αλλαγές στην εφαρμογή του Ε9 προκειμένου να αυξήσει την ταχύτητα του συστήματος που έως εκείνη την ώρα ήταν εξαιρετικά αργή.
Ωστόσο αυτή η παρέμβαση στην παραμετροποίηση προκάλεσε κενό ασφαλείας, με αποτέλεσμα χιλιάδες φορολογούμενοι που έμπαιναν με το ΑΦΜ τους στο Taxis για να υποβάλουν το Ε9 να βρίσκονται ενώπιον στοιχείων άγνωστων υπόχρεων και άγνωστων ακινήτων που δεν είχαν καμία σχέση με τα δικά τους ακίνητα ή στοιχεία.
Το συγκεκριμένο πρόβλημα εντοπίσθηκε από τη ΓΓΠΣ και επιδιορθώθηκε με τη συνδρομή της εταιρείας Unisystems την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει ήδη προχωρήσει στην καταγραφή των προβληματικών Ε9 και μέσα στην εβδομάδα θα ειδοποιήσει τους εν λόγω φορολογουμένους να διορθώσουν τις όποιες λανθασμένες μεταβολές. Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης διαβεβαίωσε ότι το τεχνικό αυτό πρόβλημα δεν είναι ούτε άγνωστης ούτε μεγάλης έκτασης και ξεκαθάρισε ότι οι λανθασμένες μεταβολές θα διορθωθούν.
«Το πρόβλημα ανέκυψε διότι προσπαθούμε να κάνουμε ένα Zastava να τρέξει σαν Ferrari», δηλώνει στα «ΝΕΑ» στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας πως η εφαρμογή του Ε9 σχεδιάσθηκε προ ετών από την εταιρεία Unisystems με τη λογική ότι οι υποβολές δεν θα ξεπερνούσαν τις 15.000 ημερησίως.
«Τις τελευταίες ημέρες έμπαιναν στο σύστημα ημερησίως 100.000 δηλώσεις», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως το υπουργείο ανέμενε ότι οι υποβολές δηλώσεων Ε9 για το σύνολο του 2013 θα ήταν 500.000, αλλά αυτές τελικά θα ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο. Ο ίδιος παραδέχεται λάθη στον προγραμματισμό της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ωστόσο σημειώνει πως το βασικό πρόβλημα είναι η πεπαλαιωμένη τεχνική υποδομή, η οποία πρέπει να αναβαθμισθεί.

«Ψαλίδι» σε 100.000 συντάξεις διπλοσυνταξιούχων.

Δεν αποφεύγουν τελικά τις περικοπές περίπου 100.000 διπλοσυνταξιούχοι, στους οποίους μέχρι τώρα δεν είχαν εφαρμοστεί πέντε ασφαλιστικές διατάξεις.
Τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν από τα ασφαλιστικά ταμεία οι μειώσεις στις...συντάξεις -οι οποίες αξίζει να σημειωθεί πως θα «τρέξουν» αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου- καθορίζει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.
Τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν από τα ασφαλιστικά ταμεία οι μειώσεις στις συντάξεις -οι οποίες αξίζει να σημειωθεί πως θα «τρέξουν» αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου- καθορίζει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.
Σημειώνεται πως οι περικοπές -που προβλέπονται σε πέντε συνολικά νόμους- εφαρμόστηκαν αμέσως σε όσους έπαιρναν σύνταξη από ένα ταμείο. Ωστόσο στην πορεία διαπιστώθηκε πως σε όσους έπαιρναν δύο ή περισσότερες συντάξεις δεν είχε γίνει διασταύρωση στοιχείων και έτσι είχαν «γλιτώσει» τις μειώσεις.

Αναστέλλεται κάθε ακαδημαϊκή λειτουργία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στον "πάγο" βάζει η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κάθε ακαδημαϊκή λειτουργία του ιδρύματος.
Με ανακοίνωσή της η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοίνωσε ότι...
"παγώνει" κάθε ακαδημαϊκή λειτουργία, όπως εγγραφή των νεοεισαχθέντων φοιτητών, διεξαγωγή εξετάσεων, ορκωμοσίας πτυχιούχων.
Μάλιστα, θα προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια της χώρας, αλλά και της Ευρώπης επικαλούμενη τα συνταγματικά της δικαιώματα και τις διεθνείς συμβάσεις περί ενιαίου ευρωπαϊκού χώρου ανώτατης εκπαίδευσης.

Δεν μπορεί ο Τσίπρας να κινητοποιήσει την κοινωνία.

Ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ μας προετοίμαζε από το Καλοκαίρι για ένα θερμό Φθινόπωρο. Για απεργιακό τσουνάμι που θα έριχνε την μνημονιακή κυβέρνηση και θα άνοιγε ο δρόμος για έφοδο στα θερινά ανάκτορα.
Όπως όμως έγινε και με την ΕΡΤ, το ίδιο συνέβη και με τους καθηγητές, την ΑΔΕΔΥ κ.λ.π. Παντού κερδίζει το μνημόνιο και κάθε...
απεργιακή κίνηση μετατρέπεται σε έναν ακόμα κρίκο στις αλυσίδες της απογοήτευσης που δένουν την κοινωνία.
Που κάνει όμως το λάθος ο κ. Τσίπρας; Απλά δεν έχει αντιληφθεί ότι ο λαός τον έχει ήδη ξεπεράσει. Ο κ. Τσίπρας παραμένει εν έτει 2013 (μέσα σε έναν νέο κόσμο του διαδραστικού διαδικτύου, που ουδόλως ασχολείται μαζί του), δέσμιος ιδεοληψιών του 18ου αιώνα και θεωρώντας προφανώς ότι είμαστε πάλι στο 1981, προσπαθεί να στήσει ένα νέο ΠΑΣΟΚ. Χρησιμοποιεί μάλιστα συνδικαλιστές και λοιπά στελέχη του παλιού ΠΑΣΟΚ, που έχουν εισρεύσει κατά κύματα στις τάξεις του, προσβλέποντες σε μια νέα νομή της εξουσίας. Με τέτοια πολιτική σκέψη και πρακτικές δεν μπορεί να πείσει έναν πονεμένο, εξαθλιωμένο και τρομοκρατημένο λαό, που έχει ανάγκη και το τελευταίο μεροκάματο.
Δεν έχει αντιληφθεί ο κ. Τσίπρας ή προφανώς δεν τον έχουν πληροφορήσει, ότι κάτω στη βάση της κοινωνίας υπάρχει ένας γενικότερος αναβρασμός και πόθος για συμμετοχή των ίδιων των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν τη ζωή τους. Οι πολίτες δεν θέλουν πια να είναι πρόβατα σε κομματικά μαντριά και φυσικά ούτε στο κομματικό μαντρί του ΣΥΡΙΖΑ. Κατάλαβαν ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από αυτό το πολιτικό σύστημα.
Λέμε λοιπόν στον κ. Τσίπρα να σταματήσει να εξωραΐζει το δικό του πολιτικό μαντρί, καλώντας τα «πρόβατα» να έρθουν και να απευθύνει ένα πραγματικό προσκλητήριο στον ελληνικό λαό για συμμετοχή του ίδιου του λαού στην άσκηση της εξουσίας. Μόνο ο ίδιος ο λαός μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Να καλέσει επομένως το λαό σε μια παλλαϊκή συμμετοχή για την αλλαγή από τον ίδιο το λαό του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Για την αλλαγή του ολιγαρχικού πολιτεύματος. Για εγκαθίδρυση επιτέλους πραγματικής δημοκρατίας στην Ελλάδα.
Όσο ο κ. Τσίπρας καλεί το λαό απλά να επιλέξει ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχει την καλύτερη (κρυμμένη) λύση, την καλύτερη διαπραγμάτευση, τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο, την νεφελώδη μεγαλύτερη φορολογία για να στηθεί προφανώς ένα νέο Συριζαίϊκο κράτος, δεν πείθει.
Θέλει άραγε ο κ. Τσίπρας να παραχωρήσει την αυριανή πρωθυπουργοκεντρική εξουσία του στο λαό ή θέλει απλά να μπει ο ίδιος στη θέση του Σαμαρά, ως ο νέος εκτελεστής των εντολών της Μέρκελ;