Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ο Μητσοτάκης ζητά απολύσεις στο δημόσιο και ...χαρίζει στους εκδότες χρήμα!!!

Στην πρώτη σειρά των καθισμάτων σήμερα στη εκδήλωση του Μητσοτάκη το ζεύγος Βαρδή και Μαριάννας Βαρδινογιάννη, Στην 5-6 σειρά ο Γιώργος Μπόμπολας στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Ο πάλαι ποτέ πολέμιος μέσα από τα έντυπα του Ομίλου "ΠΗΓΑΣΟΣ" του Κ. Μητσοτάκη πήγε να δώσει τα διαπιστευτήριά του στον πολιτικό αντίπαλό του, που τον έβαλε πίσω τους επισήμους! Συμπτώματα παραλυσίας των πιο ισχυρών και κρατικοδαίτων επιχειρηματιών που διαθέτει η χώρα. Λέτε να ελπίζει στις γνωριμίες που είχε ο "Ψηλός" με το δικαστικό σύστημα της χώρας;...Πλήθος κόσμου από την πολιτική, το επιχειρείν, το δικαστικό σώμα και όχι μόνο, απόψε στην εκδήλωση για το βιβλίο του Κ. Μητσοτάκη. Έλειπε πάντως η κορυφή της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας. Αν και είχαν κληθεί, Παπούλιας,Σαμαράς, Τσίπρας, Βενιζέλος και Κ. Καραμανλής δεν πήγαν στην εκδήλωση. Βρήκαν τουλάχιστον μια καλή δικαιολογία που δεν βρήκαν οι Β. Μεϊμαράκης, Π. Καμμένος και Φ. Κουβέλης;
Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ άφησε αιχμές για τις πολιτικές επιλογές των διαδόχων του και να συνέδεσε τη σημερινή κρίση με την πτώση της κυβέρνησης υπό την πρωθυπουργία του αναφέροντας πως αν δεν τον είχαν ανατρέψει το 1993 ίσως η χώρα είχε γλιτώσει καθώς και ότι αν τον είχαν ακούσει η Ελλάδα δεν θα περνούσε τα δεινά που περνά σήμερα.
«Πρώτιστο μέλημά μας είναι να εισπράξουμε τους φόρους που σήμερα διαφεύγουν. Είναι κρίσιμο να προχωρήσουν ταυτόχρονα ο δραστικός περιορισμός του κράτους και η μείωση της γραφειοκρατίας. Και δεν είναι σοβαρό να λέμε ότι θα κάνουμε εξυγίανση του δημοσίου χωρίς να κάνουμε απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Δεν γίνεται μικρότερο κράτος χωρίς λιγότερους υπαλλήλους» ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Ευθύνη της κυβέρνησης δεν είναι μόνο να υλοποιήσει το πρόγραμμα που συμφώνησε με την τρόικα. Πρέπει να αντιμετωπίζει και την καθημερινότητα. Να μην αφήνει τα προβλήματα να σωρεύονται αλλά αποφασιστικά να δίνει μάχη για να λύνονται. Ο ιδιωτικός τομέας παλεύει απεγνωσμένα. Τον πνίγει, ίσως περισσότερο από ποτέ, η γραφειοκρατία. Έχει ανάγκη, από κάθε είδους, στο πλαίσιο του δικαίου, στήριξης».
Το βιβλίο με τίτλο «Μπροστά από την εποχή της. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας 1990-1993» των εκδόσεων ΕΣΤΙΑ, αποτιμάει την κυβέρνηση Μητσοτάκη και υπογράφεται από συντακτική επιτροπή, επικεφαλής της οποίας είναι ο Ιωάννης Παλαιοκρασσάς, ενώ τον πρόλογο υπογράφει ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν τουλάχιστον 1.500 τομα, ανάμεσά τους 40 βουλευτές της ΝΔ, οι υπουργοί, Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο πρώην υπουργός Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, η πρώην υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής. Το παρόν έδωσαν, επίσης, όλα τα εν ζωή μέλη του δικού του υπουργικού συμβουλίου, όπως ο Παναγιώτης Χατζηνικολάου, ο Ιωάννης Σταθόπουλος, ο Τίμος Χριστοδούλου, ο Νίκος Γκελεστάθης και ο Ευθύμιος Χριστοδούλου.
Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν και όλοι οι δήμαρχοι του Λεκανοπεδίου που έχουν εκλεγεί με τη ΝΔ, όπως ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκής, Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης και Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης ενώ παρευρίσκονταν επίσης και οι επιχειρηματίες Βαρδής Βαρδινογιάννης, Γιώργος Μπόμπολας, Δημήτρης Κοπελούζος, Σταύρος Ψυχάρης, ο Αντώνης Λιβάνης και Αριστείδης Αλαφούζος.
Ο κ. Μητσοτάκης είχε καλέσει στην παρουσίαση του βιβλίου του όλους τους σημερινούς βουλευτές με εξαίρεση αυτούς που εκλέχθηκαν με το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: