Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Από τη Δευτέρα το ενιαίο σύστημα συνταγογράφησης και εξετάσεων

Ξεκίνησε από Δευτέρα 14 Ιανουαρίου η εφαρμογή του ενιαίου συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων, ιατρικών πράξεων και εξετάσεων. Την προσοχή στην εφαρμογή του νέου συστήματος, εφιστά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.
Το νέο σύστημα e-prescription παρουσίασαν την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), Χρήστος Χάλαρης, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά.
Ο πρόεδρος του ΗΔΙΚΑ ανέφερε πως επεκτείνεται η εφαρμογή ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για ολοκληρωμένη διαχείριση, μέσω της καταχώρησης της επίσκεψης στον γιατρό και της διαχείρισης των παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων. “Ωφελούνται όλοι οι χρήστες –ασφαλισμένοι, ιατροί, φαρμακοποιοί-καθώς απλουστεύεται η όλη διαδικασία και μειώνεται ο χρόνος έκδοσης, εκτέλεσης συνταγής και παραπεμπτικού”, υπογράμμισε.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εφιστά την προσοχή στην εφαρμογή του νέου συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης e-prescription και ζητά την πιλοτική εφαρμογή του έως ότου διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: