Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

Pravda: "Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν τον Γ'ΠΠ"

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ;
"Το επόμενο μέρος του σεναρίου εκείνου έχει ήδη ξεκινήσει. Οι εμπρηστές έχουν βάλει μια παγκόσμια πυρκαγιά, έχουν κηρύξει έναν παγκόσμιο πόλεμο, ενώνοντας τις περιφερειακές συγκρούσεις σε ένα ενιαίο σύστημα αστάθειας".
"Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι εχθρός των ΗΠΑ; Και όμως, οι Αμερικανοί κατάφεραν στη χώρα αυτή ένα θανάσιμο πλήγμα μέσω των αξιολογήσεων της δανειοληπτικής της πιστότητας, πυροδοτώντας έτσι την κρίση της Ευρωζώνης, η οποία απειλεί σήμερα και αρκετούς άλλους ευρωπαϊκούς λαούς".
Ο Yevgeny Fyodorov, Ρώσος οικονομολόγος, πολιτικός επιστήμονας και μέλος της Δούμας (ρωσικού κοινοβουλίου), κατέθεσε στην εφημερίδα Pravda την άποψή του για τη σημερινή κατάσταση στον κόσμο.
Κατά τη γνώμη του, και σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτει, οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζουν το έδαφος για την έναρξη του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου.
Το σχέδιό τους προβλέπει τον συνδυασμό πολλών περιφερειακών συγκρούσεων, κάποιες από τις οποίες έχουν ήδη ξεσπάσει και βρίσκονται σε εξέλιξη.
Κατά την άποψη του Fyodorov, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες μιλούν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, στην πραγματικότητα βασίζονται στον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία για την επίτευξη των επεκτατικών σχεδίων τους.
Πιο συγκεκριμένα, ο Yevgeny Fyodorov επισημαίνει:
"Ο κόσμος σήμερα διολισθαίνει σε μια κατάσταση πλήρους αποσταθεροποίησης που αναπόφευκτα θα καταλήξει σε έναν παγκόσμιο πόλεμο. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που πολλές δυνάμεις σε αυτή τη φάση δοκιμάζουν τις αντοχές τους σε διάφορους τομείς και διεξάγουν στρατιωτικές ασκήσεις. Η σημερινή κατάσταση θυμίζει έντονα την εποχή που η Σοβιετική Ένωση, αφού έκανε στρατιωτική απόβαση στο Αφγανιστάν, συνειδητοποίησε σταδιακά ότι δεν πολεμούσε εναντίον των Μουτζαχεντίν, αλλά κατά των Αμερικανών, του Μπιν Λάντεν και των αμερικανικών πυραύλων Stinger.
Αυτό ήταν το βασικό στοιχείο της παγκόσμιας εκείνης αντιπαράθεσης, η οποία, στην πραγματικότητα, ήταν ένας παγκόσμιος πόλεμος μεταξύ της Σοβιετικής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η Σοβιετική Ένωση έχασε τον πόλεμο, κατατροπώθηκε και υποδουλώθηκε αμέσως μετά, οικονομικά και πολιτικά, στις δυνάμεις εκείνες που ελέγχουν όλο το χρήμα στον πλανήτη.
Το επόμενο μέρος του σεναρίου εκείνου έχει ήδη ξεκινήσει. Οι εμπρηστές έχουν βάλει μια παγκόσμια πυρκαγιά, έχουν κηρύξει έναν παγκόσμιο πόλεμο, ενώνοντας τις περιφερειακές συγκρούσεις σε ένα ενιαίο σύστημα αστάθειας. Για αυτό ακριβώς τον λόγο θεωρούν επιτακτική την ανάγκη να αυξήσουν δραματικά τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.
Και όντως, σήμερα είναι προφανές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχει αυξήσει δραματικά τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας σε όλο τον κόσμο. Στην παρούσα φάση οι Αμερικανοί ενεργούν πλέον αδιακρίτως, χωρίς, δηλαδή, να λαμβάνουν υπ' όψιν το αν ενισχύουν συμμάχους ή μη συμμάχους, φίλους ή μη φίλους.
Ας πάρουμε, για παράδειγμα, την κατάσταση αδιεξόδου στην οποία έχει περιέλθει σήμερα η Ελλάδα. Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι εχθρός των ΗΠΑ; Και όμως, οι Αμερικανοί κατάφεραν στη χώρα αυτή ένα θανάσιμο πλήγμα μέσω των αξιολογήσεων της δανειοληπτικής της πιστότητας, πυροδοτώντας έτσι την κρίση της Ευρωζώνης, η οποία απειλεί σήμερα και αρκετούς άλλους ευρωπαϊκούς λαούς.
Και η Αίγυπτος; Είναι κι εκείνη εχθρός των ΗΠΑ; Όχι, βέβαια. Και όμως, οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν αδρά την "επανάσταση" εκεί, την διοργάνωσαν, και τώρα δεν ακούμε τίποτε άλλο από συζητήσεις γύρω από το αν θα καταδικαστεί σε θάνατο ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, ο ίδιος άνθρωπος που άσκησε φιλοαμερικανική πολιτική όσο κυβερνούσε τη χώρα του. Σήμερα, ωστόσο, αντικαταστάθηκε από έναν πρόεδρο που έχει δεσμούς με την εξτρεμιστική οργάνωση της "Μουσουλμανικής Αδελφότητας". Και αυτό κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι.
Το συμπέρασμα είναι ότι για να εφαρμοστεί η νέα αυτή αμερικανική ιδέα, θα πρέπει να βιώσει ο κόσμος και να υποστεί τις συνέπειες μιας κατακόρυφης ανόδου του φαινομένου του εξτρεμισμού σε όλο τον κόσμο.
Δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξακολουθήσουν να εφαρμόζουν αυτό το σχέδιο. Και αυτό διότι η ανάπτυξη και η άνοδος του εξτρεμισμού αποτελεί μέρος της πορείας της υπερδύναμης προς τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο, τον οποίο έχουν άμεση ανάγκη για τις επιδιώξεις τους οι Αμερικανοί και οι ισχυροί σύμμαχοί τους".
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αντίδραση των Τσάμηδων κατά Χρυσής Αυγής

Σύμφωνα με τον αλβανικό τύπο ο σύλλογος «Νέοι Πατριώτες» του κόμματος των τσάμηδων , αντέδρασε στις εκδηλώσεις του ελληνικού κόμματος της Χρυσής Αυγής στην Αλβανία λόγω της εθνικής επετείου της "28ης Οκτωβρίου 1940" .
«Το μηνύματα από την ελληνική πλευρά ότι οι δύο χώρες ανοίγουν νέους τρόπους συνεργασίας, που να βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό απορρίφθηκε, όχι από τους 'Νέους Πατριώτες', αλλά από τις "ελληνικές ναζιστικές ομάδες "που προκάλεσαν στο αλβανικό έδαφος"αναφέρει η ανακοίνωση του αλβανικού κόμματος.
"Οι εθνικές γιορτές κάθε έθνους πρέπει να τελούνται μέσα στο έδαφος της χώρας τους και όχι στο έδαφος άλλου έθνους, όπως πρέπει να κάνει το επίσημο ελληνικό κράτος" συνεχίζει η ανακοίνωση του κόμματος.
«Στο φάντασμα των ζητημάτων, όπως της «Βορείου Ηπείρου», θα βρίσκουν πάντα την απάντησή μας πολύ πιο σοβαρά από ό, τι έγινε, βάσει του αμοιβαίου σεβασμού για τον οποίο μιλάει το ελληνικό υπουργείο και αυτό δεν σημαίνει σιωπή των Αλβανών στις προκλήσεις των Ελλήνων νεοναζί. Αντίθετα, σημαίνει τη διακοπή κάθε πρόκλησης στο έδαφος της Αλβανίας και σεβασμός στα δικαιώματα των Τσάμηδων Αλβανών», αναφέρει ο σύλλογος «Νέων Πατριωτών» του τσάμικου αλβανικού κόμματος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

FT: "Tο ρούβλι θα καταστεί παγκόσμια αποθεματικό νόμισμα"

Η Μόσχα εργάζεται επίμονα για τη μετατροπή της σε διεθνές χρηματιστικό κέντρο και θα το πετύχει αυτό. Αυτήν την εκτίμηση εξέφρασε σήμερα η εφημερίδα του Λονδίνου Financial Times.
«Εάν τα σχέδια της ανώτατης ρωσικής ηγεσίας υλοποιηθούν στην πράξη, τότε η Μόσχα θα μετατραπεί σε διεθνές χρηματιστικό κέντρο, ισοδύναμο με το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, ενώ το ρούβλι θα καταστεί παγκόσμια αποθεματικό νόμισμα», επισημαίνει η έκδοση. «Παρά τις δηλώσεις των σκεπτικιστών, η Ρωσία έχει προχωρήσει μπροστά καθ’ οδόν προς το άνοιγμα των αγορών της», υπογραμμίζει η εφημερίδα.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δολοφόνησαν Ελληνορθόδοξο ιερέα στην Συρία - Πρώτα του έβγαλαν τα μάτια


Ενας Ελληνορθόδοξος ιερέας που υπηρετούσε στο Πατριαρχείο Αντιοχείας δολοφονήθηκε από μισθοφόρου ισλαμιστές στην Συρία, αφού πρώτα βασανίστηκε φρικτά, ενώ μετέφερε λύτρα για την απελευθέρωση ενός απαχθέντος Σύρου γιατρού επίσης ελληνορθόδοξου. Ο ιερέας απάχθηκε με την σειρά του και ζητήθηκαν λύτρα για την απελευθέρωσή του.
Είναι μόνο ένα αιματηρό επεισόδιο από τα εκατοντάδες που έχουν συμβεί σε βάρος της Ελληνορθόδοξης κοινότητας της Συρίας τους οποίους δολοφονούν καθημερινά οι ισλαμιστές αντάρτες και οι μισθοφόροι ενώ το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ταχθεί σαφώς υπέρ των ισλαμιστών με δηλώσεις ακόμα και του ίδιου του υπουργού Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλου.
Ο 43χρονος ιερέας Σωτήρη Χαντάντ, βρέθηκε νεκρός στην πόλη Κατάνα και ενώ αγνοούνταν η τύχη του επί μια τουλάχιστον εβδομάδα. Τον είχαν βασανίσει φρικτά, του έβγαλαν τα μάτια και βέβαια είχαν αρπάξει τα λύτρα που μετέφερε για τον απελευθέρωση του άλλους Ελληνορθόδοξου, του οποίου η τύχη αγνοείται.
Όλα ξεκίνησαν πριν από δέκα ημέρες όταν άγνωστοι απήγαγαν έναν 35χρονο γιατρό μέλος της Ορθόδοξης Κοινότητας. Τότε ισλαμιστές μισθοφόροι τηλεφώνησαν στην οικογένειά του και ζήτησαν λύτρα ύψους 550.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο.
Τα χρήματα ανέλαβαν να μεταφέρουν ο ιερέας και ο θείος του γιατρού, όμως και αυτοί στην συνέχεια, έπεσαν και αυτοί θύματα απαγωγής.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σήμερα, Πέμπτη, το πρωί οι επιτελείς του Πατριαρχείου Αντιοχείας δέχθηκαν τηλεφώνημα αγνώστου, πιθανότατα από την ομάδα των απαγωγέων, ο οποίος τους έδωσε πληροφορίες για την τοποθεσία που βρισκόταν η σωρός του ιερέα στην πόλη Ντρούσα, στην συνοικία Τζαραμάνα. Το ακόμα πιο τραγικό είναι ότι κατά την διάρκεια της κηδείας του οι ισλαμιστές είχαν τοποθετήσει βόμβες στις πορεία της πομπής, οι οποίοι σκότωσαν τουλάχιστον 4 άτομα, όλους Ελληνορθόδοξους.
Το Πατριαρχείο Αντιοχείας εξέδωσε ανακοίνωση σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα. «Ζούμε όλοι μαζί. Η ενέργεια αυτή δεν μπορεί να έγινε από Σύριους. Οι άνθρωποι σέβονται τους ιερείς, όπως και τους Ιμάμηδες», φωτογραφίζοντας τους ισλαμιστές μισθοφόρους που με την υποστήριξη των δυτικών έχουν αιματοκυλίσει την Συρία.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα συλληπητήριο τηλεγράφημα από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ αντίθετα πριν μερικές ημέρες η ρωσική εκκλησία είχε εκφράσει την αγωνία της για την τύχη των χριστιανών της Συρίας, οι οποίοι διώκονται και δολοφονούνται από τους ισλαμιστές.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

«Στρατηγικός στόχος του Βελιγραδίου είναι η απόκτηση κοινών συνόρων με την Ελλάδα»

«Ο στρατηγικός στόχος της Σερβίας είναι να αποκτήσει κοινά σύνορα με την Ελλάδα. Δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το βόρειο Κοσσυφοπέδιο. Πιο σημαντικό κομμάτι για αυτήν είναι τα Σκόπια.
Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που εμποδίζει τα Σκόπια να προχωρήσουν τα τελευταία 20 χρόνια. Στην πραγματικότητα οι Σέρβοι υπάρχουν στην περιοχή των Σκοπίων από το 1912».
Τα παραπάνω δήλωσε σε συνέντευξή του στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BGNES (Агенция БГНЕС) ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων των Σκοπίων Насер Селмани.
«Το πρόβλημα στα Σκόπια είναι ότι πριν από είκοσι χρόνια χτίσαμε μια "εικονική" δημοκρατία. Επί είκοσι χρόνια οικοδομούμε μια καρικατούρα των θεσμών όπως πραγματικά θα πρέπει να είναι σε ένα δημοκρατικό κράτος», είπε ο Σελμάνι.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ήδη εδώ και είκοσι χρόνια τα Σκόπια δεν αποτελούν ένα δημοκρατικό κράτος και επίμονα παρουσιάζονται ως μια προσομοίωση της δημοκρατίας
«Αλλά τώρα είναι σε όλους φανερό και δεν μπορεί να κρυφτεί αυτό το φανταστικό παιχνίδι μας από τον κόσμο που βλέπει ότι είναι αστείο», τονίζει ο Σελμάνι.
Δεν έχουμε καμία πραγματική αντιπολίτευση που να βγει και να πει:
Όταν θα έρθει στην εξουσία θα σταματήσει να ελέγχει όπως κάνει ο Γκρούεφσκι τα ΜΜΕ, τα δικαστήρια και το κοινοβούλιο, το οποίο μετατράπηκε σε συμβολαιογράφο των προτάσεων της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σημερινός ηγέτης της αντιπολίτευσης, της σοσιαλδημοκρατικής ένωσης, ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, απέτυχε και έχασε την ευκαιρία να οικοδομήσει μια πραγματική δημοκρατία στα Σκόπια, τα οποία θα μπορούσαν πολύ εύκολα να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
«Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι θέλει ειλικρινά να ενταχθούμε στις ευρωατλαντικές δομές, όπως ισχυρίζεται τώρα.
Και το ζήτημα Γκρούεφσκι, εξάλλου, είναι πολύ σαφές και ορατό σε όλους μας, δεν θέλει να ενταχθούν τα Σκόπια ούτε στην ΕΕ, ούτε στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Σελμάνι.
«Ωστόσο θα πρέπει να είμαι ειλικρινής και να πω ότι η ΠΓΔΜ δεν είναι η μοναδικοί ένοχη για τη σημερινή κατάσταση στα Βαλκάνια. Είμαστε μάρτυρες μια ανεύθυνης πολιτικής από την Ελλάδα. Οι αξιωματούχοι της Αθήνας δεν εκπληρώνουν το ρόλο που αναμένεται από αυτούς, δηλαδή να "σπρώξουν " την περιοχή πρός τις Βρυξέλλες.Η Ελλάδα ακολουθεί μια πολιτική του δέκατου ένατου αιώνα", τονίζει ο Σελμάνι και διευκρινίζει:
«Λοιπόν, εδώ είναι η επιτυχία του Γκρούεφσκι, τα δύο μέτρα και σταθμά. Ψάχνετε για περισσότερα δικαιώματα των Αλβανών των Σκοπίων ή των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου, όταν στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζονται τα δικαιώματα των Σλάβων- Σκοπιανών (ως «Μακεδόνων»)". Αυτή είναι μια πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών η οποία καθοδηγείται από την Ελλάδα καθώς η ΕΕ βρίσκεται υπεράνω του νόμου και αυτό βοηθά σε μεγάλο βαθμό και την πολιτική που ασκεί ο Γκρούεφσκι», πιστεύει ο Σελμάνι.
«Ο στρατηγικός στόχος της Σερβίας είναι να αποκτήσει κοινά σύνορα με την Ελλάδα. Τα Σκόπια είναι πολύ σημαντικά για τη Σερβία και αυτός είναι ο λόγος που επί είκοσι χρόνια το κράτος αυτό δεν μπορεί να προχωρήσει. Στην πραγματικότητα ,οι Σέρβοι βρίσκονται εδώ στα Σκόπια από το 1912 και οι δομές τους είναι πολύ ισχυρές. Και μερικοί, οι λεγόμενοι πατριώτες χτίζουν μνημεία και θυσιάζουν τη χώρα, λόγω των συμφερόντων της Σερβίας. Στο τέλος οι μεγάλοι χαμένοι από όλα αυτά τα παιχνίδια θα είναι οι πληθυσμοί των Σλάβων και των Αλβανών», δήλωσε ο Σελμάνι.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αυτός είναι ο βόθρος των καλλιτεχνών.. του βλαχομπαρόκ (BINTEO)


Αυτός είναι ο καλλιτεχνικός κόσμος της χώρας. Μην απορείτε γιατί έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο της κοινωνικής κατάπτωσης. Όταν καλλιτέχνες (λέμε τώρα) καθυβρίζουν την σημαία, το ΟΧΙ και τον πόλεμο που έπεσαν χιλιάδες καθώς και το αίσθημα πατριωτισμού των Ελλήνων που το θεωρούν κάτι πρωτόγονο αυτοί οι «προοδευτικοί» του κ@λου, τότε για ποιές τέχνες που εξυψώνουν τον άνθρωπο στην εποχή μας μπορούμε να μιλάμε. Με αηδία και οργή παρουσιάζουμε το βίντεο του «καλλιτέχνη».
(anti-ntp.net)

Σε "Μεγάλο Αδελφό" εξελίσσεται το Υπ. Οικονομικών-Υπό έλεγχο όλες οι δαπάνες.

Διασταυρώσεις καταθέσεων, δόσεων δανείων, λογαριασμών των ΔΕΚΟ, διδάκτρων ιδιωτικών σχολείων, νοσηλίων και ασφαλίστρων θα πραγματοποιεί η εφορία, προκειμένου να προσδιορίζει το εισόδημα των φορολογούμενων. Η υποχρεωτική υποβολή των στοιχείων για τις δαπάνες αυτές των φορολογούμενων από τις τράπεζες και τους άλλους φορείς προς τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών προβλέπεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη.
Το άθροισμα των δαπανών αυτών θα αποτελεί δείκτη προσδιορισμού του εισοδήματος του κάθε φορολογούμενου. Στην υποχρέωση υποβολής των στοιχείων αυτών προς τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εμπίπτουν τα ιδιωτικά σχολεία στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης με εξαίρεση τα εσπερινά γυμνάσια και λύκεια και τα σχολεία ατόμων με ειδικές ανάγκες, οι ασφαλιστικές εταιρείες, τα ασφαλιστικά ταμεία και οι τράπεζες.
Ειδοποιητήρια για καταθέτες εξωτερικού.
Στο μεταξύ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η αποστολή ειδοποιητηρίων της εφορίας προς τους φορολογούμενους που διαπιστώθηκε από τις διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων ότι έχουν καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στην εφορία τα προηγούμενα χρόνια. Πρόκειται για 15.000 φορολογούμενους οι οποίοι θα αναγκαστούν να καταβάλουν φόρο για το ποσό των καταθέσεων τους που δικαιολογείται από τις δηλώσεις τους.
Από: e-typos.com

Στο 16% η ΝΔ, στο 13,8% η ΧΑ.

Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Πανά, τα αποτελέσματα έπειτα από αναγωγή είναι.
ΝΔ 16%
ΣΥΡΙΖΑ 23,5%
ΠΑΣΟΚ 8,2%
ΑΝΕΛ 9,8%
ΧΑ 13,8%
ΔΗΜΑΡ 7,7 %
ΚΚΕ 5,5%
ΑΛΛΟ 15,5%.
Αυτό που βλέπουμε είναι ότι καταρρέει η ΝΔ και ότι σε λίγο η ΧΑ θα περάσει στη δεύτερη θέση. Οι δε μεγάλες ηλικίες που ήταν στην ΝΔ, σύμφωνα με ευρήματα της δημοσκόπησης, μετατοπίζονται προς ΧΑ.

Ρέσλερ: Όλη η βοήθεια προς την Ελλάδα μέσω δεσμευμένου λογαριασμού.

Σοκ και έντονο προβληματισμό στην Αθήνα προκαλεί για μια ακόμη φορά ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας και αντικαγκελάριος της χώρας, Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος σε δηλώσεις του απόγευμα της Τρίτης, τόνισε ότι όλη η μελλοντική βοήθεια προς την Ελλάδα θα πρέπει να πληρωθεί μέσω ενός δεσμευμένου λογαριασμού, ώστε να διασφαλίζεται η συμμόρφωση με τους στόχους του σχεδίου διάσωσης.
Επαναλαμβάνοντας μια ιδέα, η οποία είχε αρχικά διατυπωθεί από τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο κ. Ρέσλερ δήλωσε ότι «ένα τέτοιο βήμα θα βελτιώσει τη διαφάνεια ενός προγράμματος διάσωσης το οποίο είναι ιδιαίτερα αντιλαϊκό στη Γερμανία, η οποία αναγκάστηκε να επωμιστεί τους μεγαλύτερους κινδύνους».
Ο κ. Ρέσλερ είπε επίσης ότι η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στο ευρώ, αρκεί να προχωρήσει στην υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.
«Δεν είναι απαραίτητο η χώρα να αποχωρήσει από το ευρώ, αρκεί όμως να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέσλερ.
Πηγή: Wall Street Journal

''Έκρηξη'' της ανεργίας των νέων σε όλη την Ευρώπη

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat, η ανεργία στην ευρωζώνη το Σεπτέμβριο του 2012, ανήλθε στο 11,6%, σημειώνοντας άνοδο σε σχέση με το μήνα Αύγουστο (11,5%) αλλά και συγκριτικά με το Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους (10,3%).
Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν στην Ισπανία (25,8%) και την Ελλάδα (25,1% τον Ιούνιο), ενώ τα χαμηλότερα σημειώθηκαν στην Αυστρία (4,4%), το Λουξεμβούργο (5,2%), τη Γερμανία και την Ολλανδία (αμφότερες 5,4%).
Σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο του 2011, ανάμεσα στα 27 μέλη ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ανεργία αυξήθηκε σε 20 κράτη, ενώ μειώθηκε μόλις σε επτά.
Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφησαν στην Ελλάδα
Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σε βάθος δωδεκαμήνου καταγράφηκαν στην Ελλάδα (από 17,8% σε 25,1% μεταξύ Ιουλίου 2011 και Ιουλίου 2012), την Κύπρο (από 8,5% σε 12,2% μεταξύ Σεπτεμβρίου 2011 και 2012), την Ισπανία (από 22,4% σε 25,8%) και την Πορτογαλία (από 13,1% σε 15,7%).
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurostat, περίπου 18,490 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν άνεργοι στη νομισματική ένωση το Σεπτέμβριο, ενώ σε ολόκληρη την Ε.Ε. ο αριθμός των ατόμων χωρίς εργασία ανήλθε στα 25,751 εκατομμύρια. Στην περίπτωση της Ευρωζώνης, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 2,174 εκατομμύρια μεταξύ του Σεπτεμβρίου του 2011 και του αντίστοιχου μήνα του 2012.
Αύξηση σημειώθηκε και στο ποσοστό της ανεργίας των νέων, το οποίο διαμορφώθηκε στο 23,3% έναντι 21,1% που ήταν το Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους.
''Πρωταθλητές'' και σε αυτόν τον τομέα αναδείχτηκαν η Ελλάδα (55,6% τον Ιούλιο) και η Ισπανία (54,2%), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στη Γερμανία (8,0%), την Ολλανδία (9,7%) και την Αυστρία (9,9%).

Το αινιγματικό πρόσωπο της Μέρκελ έχει ρίζες στην Ανατολική Γερμανία

Ένα απόγευμα, καθώς η κρίση της Ευρωζώνης οξυνόταν και πάλι ύστερα από τις καλοκαιρινές διακοπές, η καγκελάριος Μέρκελ μετέβη στον Μόλδοβα σε μια προσπάθεια να επεκτείνει την ευρωπαϊκή «οικογένεια». Παιδιά που πρόσφεραν τριαντάφυλλα, παραδοσιακά κοστούμια, τιμητική φρουρά, όλα ήταν όπως έπρεπε για την υποδοχή του υψηλού επισκέπτη. Και θύμιζαν έντονα την κομμουνιστική εποχή.
Αλλά ήταν ο 21ος αιώνας. Κι αν η Γερμανίδα καγκελάριος, που έχει εξελιχθεί στην ισχυρότερη Γερμανίδα από τότε που η Αικατερίνη η Μεγάλη κυβερνούσε τη Ρωσία, αισθάνθηκε μια ειρωνεία, την κράτησε για τον εαυτό της. Δεν μπορεί όμως παρά να θυμήθηκε τα νιάτα της στην κομμουνιστική Ανατολική Γερμανία, όπου η μυστικοπάθεια και η κυριαρχία της μετριότητας συνέβαλαν χωρίς αμφιβολία στην πτώση της.
Οι επικριτές της καγκελαρίου της καταλογίζουν ότι είναι υπερβολικά πραγματίστρια και στερείται οράματος. Το μόνο που την ενδιαφέρει, λένε, είναι να έχει τους ψηφοφόρους με το μέλλον της καθώς μπαίνει σε μια εκλογική χρονιά. Στην πραγματικότητα, λόγω των σπουδών της στον τομέα της φυσικής, η Μέρκελ αντιλαμβάνεται ότι η Ευρώπη γερνά. Και ότι για να παραμείνει ανταγωνιστική, άρα αξιόπιστη, πρέπει να ξεπεράσει τα οικονομικά και νομισματικά της προβλήματα. Κατά την άποψή της, η λύση είναι «περισσότερη Ευρώπη» -αλλά αυτό δεν σημαίνει τα ίδια πράγματα για όλους τους ηγέτες της ηπείρου.
Στην επίσκεψή της στον Μόλδοβα, που έγινε τον περασμένο Αύγουστο, η Μέρκελ επιδίωκε να διευρύνει την αγορά των γερμανικών εξαγωγών. Ταυτόχρονα, όμως, γνωρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιστοιχεί μόλις στο 8-9% του πληθυσμού του πλανήτη. Το ΑΕΠ της είναι το 25% του παγκόσμιου. Αλλά οι κοινωνικές της δαπάνες φτάνουν το 50%.
«Αν δεν δώσουμε προσοχή σε αυτά που γίνονται», είπε σε μια ομάδα τραπεζιτών, δικηγόρων και διανοουμένων που προσεκλήθησαν τον περασμένο μήνα από την Deutsche Bank για να συζητήσουν το μέλλον της Γερμανίας, «δεν θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε το βιοτικό μας επίπεδο».
«Είστε σίγουροι», ρώτησε τους συνομιλητές της στην ίδια συνάντηση, «ότι σε 20 χρόνια θα έχουμε ακόμη μια αυτοκινητοβιομηχανία; Η ότι η BASF θα είναι ακόμη η μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο της;» Επισημαίνοντας ότι στις χρηματοπιστωτικές αγορές τα ισχυρά μέσα ενημέρωσης και οι οίκοι αξιολόγησης είναι αγγλοσαξονικοί, κάλεσε το κοινό να φανταστεί ένα κοντινό μέλλον όπου τα παιδιά στη Γερμανία θα μιλούν άπταιστα αγγλικά και θα είναι εξοικειωμένα με την κινεζική κουλτούρα.
Στην πολιτική της σταδιοδρομία, αυτή η τάση να αμφισβητεί τις συμβάσεις έχει βοηθήσει τη Μέρκελ να σπάει τα ιδεολογικά ταμπού. Ως επιστήμονας, «δεν έχει όρια στη σκέψη της», λέει ο Βόλφγκανγκ Νόβακ, ένας πρώην σύμβουλος του Γκέρχαρντ Σρέντερ.
Η Ίβλιν Ρολ, μια δημοσιογράφος που εντόπισε εγκαίρως τις πολιτικές δυνατότητες της Μέρκελ και έχει περάσει πολλές ώρες μαζί της, αποδίδει σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία της στο επιστημονικό της μυαλό. Για τους άνδρες που διοικούσαν νωρίτερα το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα, που στην πλειοψηφία τους ήταν δικηγόροι, υπάρχει σωστό και λάθος. Αν ένας δικηγόρος δεν τεκμηριώσει καλά την υπόθεσή του, χάνει. Η Μέρκελ, αντίθετα, αντιμετωπίζει μια αποτυχία με επιστημονικό τρόπο: μια ανακάλυψη που δείχνει τι δεν πηγαίνει καλά.
Η προσοχή που δείχνει η καγκελάριος, και σύμφωνα με τους επικριτές της έχει καθυστερήσει την εξεύρεση λύσης στην κρίση της Ευρωζώνης, απορρέει από την πεποίθησή της ότι ένας δρόμος χαράσσεται μόνο όταν είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε ένα επιτυχές αποτέλεσμα.
Όσο την άκουγε, τόσο η Ρολ ανακάλυπτε τις ρίζες της αινιγματικής έκφρασής της. «Ναι», είπε μια μέρα η Μέρκελ, «έχω διδαχθεί από την εποχή που στην Ανατολική Γερμανία μαθαίναμε να κρατάμε το στόμα μας κλειστό. Η στρατηγική αυτή ήταν απαραίτητη για την επιβίωσή μας. Κι αυτό συμβαίνει ακόμη».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τις στιγμές του «πολιτικού θανάτου Παπανδρέου» στις Κάννες περιγράφει ο Μπαρουέν

Το δραματικό παρασκήνιο του δημοψηφίσματος.
Τα παρασκήνια της ιστορικής αλλά και δραματικής συνάντησης της 3ης Νοεμβρίου στις Κάννες, όπου τέθηκε το θέμα διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για το σχέδιο διάσωσης, πρόταση που είχε καταθέσει προ ολίγων ημερών ο Γιώργος Παπανδρέου, αποκαλύπτει ο τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Φρανσούα Μπαρουέν, στο βιβλίο του με το ημερολόγιο της κρίσης.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ βαρύ κλίμα και σε μεγάλη ένταση, αναφέρει, σύμφωνα με το απόσπασμα που δημοσιεύει η L’Express.
Στη συζήτηση, που κράτησε δύο ώρες χωρίς διακοπή, ήταν παρόντες εκτός από τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Νικολά Σαρκοζί με τον Φρ.Μπαρουέν και τον υπουργό Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αλλά και ο Μπαράκ Ομπάμα.
Από την πρώτη στιγμή άρχισε η επίθεση του Σαρκοζί, γράφει ο Μπαρουέν.
«’Στο λέμε καθαρά, αν κάνεις το δημοψήφισμα, δεν θα υπάρχει σχέδιο σωτηρίας’, είπε ο Σαρκοζί. Ο Παπανδρέου κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Με παγωμένο βλέμμα, η Μέρκελ του λέει το ίδιο με αυστηρό ύφος. Είναι ψυχολογικός πόλεμος. Η ένταση ανεβαίνει. Ο Σαρκοζί του επαναλαμβάνει τους όρους με τόνο τελεσιγράφου. Ο Παπανδρέου ιδρώνει, αντιστέκεται, προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει.» 
Ο Ομπάμα παρατηρεί τη σκηνή, ακούει προσεκτικά. Μερικές φορές συνοψίζει τα πράγματα, ηρεμεί το παιχνίδι όταν η ένταση ανεβαίνει. Ο Παπανδρέου παίζει την καριέρα του. Ιδρώνει όλο και περισσότερο, μπερδεύει τα λόγια του και μετά καταρρέει [ψυχολογικά].» 
Στριμωγμένος, δεν έχει άλλη επιλογή από τα να πει [ότι το δημοψήφισμα είναι] ναι ή όχι στο ευρώ. Καταλαβαίνει ότι δεν θα μπορέσει να ξεφύγει από αυτή την ερώτηση υποβάλλοντας την στο λαό του. Είμαι παρών στον πολιτικό του θάνατο σε ζωντανή μετάδοση. Μετά από δύο ώρες μάχης, καταθέτει τα όπλα».
Στο ίδιο βιβλίο ο Φρανσούα Μπαρουέν αποκαλύπτει ακόμη ότι τον Νοέμβριο του 2011 (προφανώς μετά τη συνάντηση στις Κάννες) είχε συζητήσει με έμπιστους συνεργάτες του να εξετάσουν το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ αλλά και τις επιπτώσεις που θα είχε αυτό στη Γαλλία.
Newsroom ΔΟΛ

Oι παγίδες του νέου φορολογικού

«Χαμένοι» στη μετάφραση της επικείμενης φορολογικής μεταρρύθμισης θα βρεθούν περίπου 6 εκατ. φορολογούμενοι, που από το επόμενο έτος θα κληθούν να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στις άδειες, από τις επερχόμενες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τσέπες τους.
Τα ψιλά γράμματα και οι αστερίσκοι που θα περιέχει η νέα «σύμβαση» με την εφορία θα κοστίσουν σε όλους πολύ ακριβά, αφού μόνο οι αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος θα πρέπει να αποφέρουν επιπλέον 3 δισ. ευρώ, ενώ άλλα 3 δισ. ευρώ πρέπει να αποδώσει ο νέος ενιαίος φόρος των ακινήτων.
Η μεγάλη «παγίδα» μάλιστα από το νέο χαράτσι στα ακίνητα, που θα αντικαταστήσει τον ΦΑΠ και το ειδικό τέλος που καταβάλλεται μέσω της ΔΕΗ, είναι ότι θα επιβαρύνει σε ετήσια βάση τους ιδιοκτήτες, την ώρα που ακόμη δεν έχουν πληρώσει τον ΦΑΠ του 2010 και του 2011, αφού τα σχετικά εκκαθαριστικά θα αρχίσουν να ταχυδρομούνται από τον Νοέμβριο.
Αυτό σημαίνει ότι κανείς ιδιοκτήτης δεν μπορεί να ελπίζει ότι θα πληρώσει σε βάθος χρόνου τον νέο φόρο, ο οποίος μάλιστα θα επιβάλλεται στην κατοχή ακινήτων χωρίς να εξετάζεται εάν αποφέρουν εισόδημα ή ιδιοχρησιμοποιούνται, ενώ θα επεκταθεί και στις εκτός σχεδίου και οικισμού εκτάσεις, δηλαδή στα αγροτεμάχια, εφόσον δεν ανήκουν σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
Από την άλλη πλευρά, η επιβολή του από το πρώτο ευρώ αντικειμενικής αξίας, με συντελεστές από 0,1% έως και πάνω από 2%, «μεταφράζεται» σε φορολόγηση όλων των ακινήτων, αφού το 74% των ιδιοκτητών έχει ακίνητα αντικειμενικής αξίας έως και 100.000 ευρώ.
Ακόμη και η μείωση του φόρου στις μεταβιβάσεις, από 8% έως 10% (που είναι σήμερα στο 4%) δεν πρόκειται να γλυκάνει το «χάπι» στην αγορά ακινήτων, αφού η κατάργηση της έκπτωσης των τόκων κατά 10%, αλλά και η μείωση των αφορολογήτων ορίων για γονικές παροχές και δωρεές έως και 33%, σε συνδυασμό με την επέκταση των αντικειμενικών αξιών σε όλη τη χώρα θα κάνουν ασύμφορη κάθε πράξη.
Κι αν στην αγορά ακινήτων δεν υπάρχει φως στο τούνελ, με τα τρικ στη φορολογία εισοδήματος μάλλον την εποχή του... σκοταδισμού θα ζήσουν όλα τα νοικοκυριά, που ούτως ή άλλως δεν θα έχουν κι άλλη επιλογή εάν υπολογίσει κανείς τις αυξήσεις που έρχονται στα τιμολόγια της ΔΕΗ!
Πάντως, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο εκτός απροόπτου θα «κλειδώσει» αυτή την εβδομάδα μαζί με τις αλλαγές στα ακίνητα στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, αφού η κυβέρνηση επείγεται να ψηφιστεί πριν από την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, ύστερα από ρητή εντολή της τρόικας, φέρνει αύξηση του φορολογικού βάρους για τα μεσαία εισοδήματα, μέσω της νέας φορολογικής κλίμακας και της κατάργησης των φοροαπαλλαγών, πολλές από τις οποίες θα καταργηθούν αναδρομικά από φέτος, «φουσκώνοντας» τον φόρο που θα πληρώσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι το 2013 κατά 500 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, από τις μέχρι σήμερα εξαγγελίες προκύπτουν τα εξής:
- Η φορολογική κλίμακα θα αλλάξει και τα κλιμάκιά της θα μειωθούν, από τα οκτώ που είναι σήμερα, σε τέσσερα ή και λιγότερα, με ανώτατο συντελεστή το 35%. Με βάση τους νέους συντελεστές, τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι θα ευνοηθούν όσοι έχουν εισοδήματα μέχρι και 26.000 ευρώ. Δεν λένε όμως ότι οι υπολογισμοί τους γίνονται χωρίς να ληφθεί υπόψη η κατάργηση των φοροαπαλλαγών, τα τεκμήρια διαβίωσης, αλλά και το νέο σύστημα αποδείξεων.
- Ακόμη και η ενδεχόμενη αύξηση του αφορολόγητου ορίου, για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις, δεν θα ελαφρύνει ούτε τα χαμηλά εισοδήματα, αφού και μόνο η κατάργηση των απαλλαγών για τα παιδιά αρκεί για να εξανεμίσει τα όποια οφέλη.
- Οι φοροαπαλλαγές, όπως τις γνωρίζουμε σήμερα (π.χ. για ιατρικά έξοδα, ενοίκιο, στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας) οδηγούνται σε πλήρη κατάργηση. Για τα πολύ χαμηλά εισοδήματα θα θεσπιστούν άμεσες εισοδηματικές ενισχύσεις, για παράδειγμα τα προνοιακά επιδόματα.
Σύμφωνα με το σχέδιο, τα νέα επιδόματα θα ανέρχονται σε 40 ευρώ τον μήνα για το πρώτο παιδί, 40 ευρώ για το δεύτερο παιδί, 50 ευρώ για το τρίτο παιδί, 50 ευρώ για το τέταρτο παιδί και 60 ευρώ για κάθε παιδί από το πέμπτο και τα επόμενα.
Στο στόχαστρο οι ελεύθεροι επαγγελματίες
Το «αδίκημα» να ανήκει κάποιος σήμερα στην τάξη των ελευθέρων επαγγελματιών θα έχει βαρύτατες συνέπειες, αφού καταργείται το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ για όλους τους επιτηδευματίες. Τα καθαρά τους κέρδη, όπως και των Ο.Ε. και Ε.Ε., θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ, με συντελεστή 28%, από 20% που είναι σήμερα, ενώ για τα αγροτικά εισοδήματα η φορολογία θα αρχίζει από 6%.
- Επειδή το υπουργείο Οικονομικών πάντα φρόντιζε για την υγεία μας, θα αυξήσει και τη φορολογία ειδικά στα φθηνά τσιγάρα.
- Γνωρίζοντας ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα μπορεί να αποταμιεύσει, τα στελέχη του υπουργείου σκέφτηκαν και την αύξηση του τόκου των καταθέσεων από το 10% στο 15%, ώστε κι όσοι δεν έχουν ακόμη κρύψει στα σεντούκια τα λίγα που τους απέμειναν να το πράξουν άμεσα.
- Η κυβέρνηση θα τηρήσει και μια από τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει προεκλογικά, τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%.
Θα επιβάλει, όμως, ειδικό τέλος στα καταστήματα που έχουν χώρους καπνιζόντων, επομένως ελάχιστοι θα είναι οι φορολογούμενοι που θα απολαύσουν τη μείωση του ΦΠΑ, καθώς οι περισσότεροι θα ξεχάσουν τα βάσανα με... ένα τσιγάρο και με την παρηγοριά ότι θα επιβληθεί και έκτακτος φόρος στους εφοπλιστές!

Έρχονται 15.000 ραβασάκια

«Αγαπητέ φορολογούμενε, επειδή από διασταυρώσεις που διενεργήθηκαν έχουν προκύψει στοιχεία που υποδεικνύουν πιθανές ανακρίβειες επί των δηλωθέντων εισοδημάτων σας, καλείστε εντός 15 ημερών από τη λήψη της παρούσης να υποβάλλετε συμπληρωματική δήλωση. Στην αντίθετη περίπτωση θα διενεργηθεί τακτικός έλεγχος».
Αυτή θα είναι η ουσία του ειδοποιητηρίου που θα αρχίσουν να λαμβάνουν από την ερχόμενη εβδομάδα 15.000 φορολογούμενοι που έβγαλαν στο εξωτερικό την τελευταία διετία 5 δισ. ευρώ τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογήσουν με βάση τις δηλώσεις τους.
Εντοπίστηκαν από τη ΓΓΠΣ μέσω διασταύρωσης της πλήρους λίστας των 54.246 φορολογουμένων που έβγαλαν έξω 22 δισ. ευρώ με τις φορολογικές τους δηλώσεις και χθες σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών κλείδωσαν οι αποφάσεις για το περιεχόμενο του ειδοποιητηρίου και την άμεση αποστολή του.
Τα ραβασάκια θα αρχίσουν να αποστέλλονται από την ερχόμενη εβδομάδα με email ή μέσω ΕΛΤΑ και οι προσδοκίες άμεσης είσπραξης εσόδων από το υπουργείο Οικονομικών είναι υψηλές.
Όπως εκτιμούν αρμόδια στελέχη του υπουργείου, «επειδή οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι ξέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών ξέρει ότι έχουν τη φωλιά τους λερωμένη το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να ακολουθήσει βροχή τροποποιητικών δηλώσεων και οικειοθελούς πληρωμής έξτρα φόρων για να μην μπλέξουν με ελέγχους».
Με δεδομένο ότι οι εξαγωγές κεφαλαίου στο εξωτερικό που έχουν καταγραφεί στη λίστα των 54.246 φορολογουμένων υπερβαίνουν τα 100.000 ευρώ ανά καταθέτη, ο φορολογικός συντελεστής που θα επιβληθεί στη διαφορά των εισοδημάτων θα είναι 45%.
Αυτό μεταφράζεται σε έσοδα της τάξεως των 2,250 δισ. ευρώ (45% επί 5 δισ. ευρώ), τα οποία μάλιστα θεωρούνται εύκολα εισπράξιμα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, με όπλο και τις κατασχέσεις επί των καταθέσεων.
ΠΗΓΗ: www.euro2day.gr

Το 1 δισ. ευρώ αγγίζουν οι περικοπές στις συντάξεις

Μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις αναμένεται να περιλαμβάνονται τελικά στο πακέτο των μέτρων. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι μειώσεις στις συντάξεις που ξεκινούν από 1.000 ευρώ και πάνω, τελικά θα κυμανθούν από 5 έως 25% για το συνολικό ποσό της σύνταξης (κύρια και επικουρική).
Ειδικότερα, οι συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ και έως 1.500 ευρώ θα μειωθούν κατά 5%, από 1.500 ως 2.000 ευρώ 10%, από 2.000 ως 3.000 ευρώ 15% από 3.000 ως 4.000 ευρώ 20% και από 4.000 ευρώ και πάνω 25%. Εκτιμάται ότι με τις περικοπές αυτές η εξοικονόμηση θα φτάσει τα 900 εκ. ευρώ από 450 εκ. ευρώ που ήταν με τις κλίμακες από 3 ως 12%. Οι περικοπές θα είναι υψηλές δεδομένου ότι στο ποσό επί του οποίου επιβάλλεται η κράτηση συνυπολογίζονται κύρια και επικουρική σύνταξη, ενώ για συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ το ποσοστό μείωσης, όπως αναφέραμε υπολογίζεται από το πρώτο ευρώ.
Παραδείγματα
- Ένας συνταξιούχος που έχει 1.200 ευρώ, πέφτει, μετά την περικοπή κατά 5%, στα 1.140 ευρώ. Αν έμενε η περικοπή στο 3%, θα είχε μείωση 36 ευρώ και η σύνταξή του θα έπεφτε στα 1.164 ευρώ.
- Σε ένα συνταξιούχο με σύνταξη 1.600 ευρώ το ποσό θα μειωθεί κατά 160 ευρώ και θα παίρνει πλέον 1.440
- Συνταξιούχος με 1.800 ευρώ, ενώ αρχικά (με 6% μείωση) θα έχανε 108 ευρώ, με τη σύνταξη στα 1.692 ευρώ, τώρα με την πρόταση για 10% θα έχει μείωση κατά 180 ευρώ και οι μηνιαίες αποδοχές του (από κύρια, επικουρική και τυχόν μερίσματα) θα πέσουν στα 1.620 ευρώ.
Εκτός κλίμακας, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, για το περιεχόμενο της τελικής συμφωνίας, έχουν τεθεί όλες οι συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ.
Παίρνουν πίσω την εισφορά υπέρ εφάπαξ
Παράλληλα, αποφασίστηκε να μην υπάρξει επιβολή αναδρομικής εισφοράς από 1 έως 3% για περίπου 400.000 συνταξιούχους κυρίως του δημοσίου και ΔΕΚΟ που έλαβαν εφάπαξ από το 1995 και μετά. Στελέχη του υπουργείου Εργασίας επιβεβαίωσαν χθες ότι τελικά δεν θα επιβληθεί αναδρομική εισφορά.
Καταργούνται όλα τα δώρα και των αγροτών
Επίσης, καταργούνται όλα τα δώρα στις συντάξεις κύριες και επικουρικές και στον ΟΓΑ, ενώ θα περικοπεί και κατά 30 ευρώ η σύνταξη του ΟΓΑ. Μέχρι σήμερα οι συνταξιούχοι έως 2.500 ευρώ το μήνα εισέπρατταν 400 ευρώ τα Χριστούγεννα, 200 το Πάσχα και άλλα 200 το επίδομα αδείας.
ΕΚΑΣ
Το ΕΚΑΣ θα καταβάλλεται σε όσους είναι άνω των 64 ετών και θα κοπεί σε όσους το παίρνουν και είναι κάτω των 64 ετών. Από το μέτρο αυτό αναμένεται να θιγούν οι συνταξιούχοι αναπηρίας, οι γυναίκες που συνταξιοδοτούνται στα 60 και οι συνταξιούχοι χηρείας. Επίσης εξετάζεται να καταβάλλεται το 50% του επιδόματος για όλους όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί είτε ως ανασφάλιστοι είτε με λιγότερα από 4.500 ένσημα από το ΙΚΑ καθώς κατά καιρούς γίνονταν ειδικές ρυθμίσεις και πολλοί έχουν συνταξιοδοτηθεί ακόμη και με λιγότερα από 2.500 ένσημα.

Καρότο και μαστίγιο από το eurogroup

Διπλή προσέγγιση στο ελληνικό ζήτημα και τις σχέσεις με τις ελληνικές αρχές θα επιχειρήσουν σήμερα οι 17 υπουργοί οικονομικών, που εκτός απροόπτου θα συνέλθουν με τηλεδιάσκεψη σε λίγες ώρες.
Πολλά θα εξαρτηθούν από την παρουσίαση που θα κληθεί να κάνει κατά την έναρξη ο κ. Στουρνάρας. «Υπάρχει ή δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων με την τρόικα», είναι το βασικό και προφανές ερώτημα. Πολλά θα εξαρτηθούν και από το πρώτο τεστ, από την ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις το πρωί.
Αργά χθες πάντως στις Βρυξέλλες επικρατούσε ανησυχία. Κοινοτικοί παράγοντες επεξεργάζονταν με τους συνομιλητές τους τα διάφορα σενάρια περί ατυχήματος. Με δεδομένες τις μεταβαλλόμενες ισορροπίες και την κοινωνική ένταση που αναμένεται μέχρι να ψηφιστούν ή όχι τα μέτρα, εταίροι και κοινοτικοί παράγοντες ανησυχούν μήπως μια φορά το χρόνο νομοτελειακά η Ελλάδα θα κλωτσάει την καρδάρα με το γάλα (θυμίζουμε ότι έτσι εξέλαβαν πέρσι τα δημοψηφίσματα και την πτώση της κυβέρνησης που ακολούθησε). Το πολιτικό πρόβλημα για μια ακόμη φορά είναι πως «δεν είναι δυνατόν κοινοτικές υπηρεσίες να δουλεύουν υπερωρίες και κυβερνήσεις να ξοδεύουν πολιτικό κεφάλαιο σε μάχες με το ΔΝΤ, τη στιγμή που το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν ξέρει τι θέλει να κάνει», λένε στο Real.gr κύκλοι της Κομισιόν.
Την πρώτη φορά που η Α. Μέρκελ και η Κομισιόν τα έβαλαν με το παγκόσμιο κεφάλαιο και τις αγορές χρήματος, η ελληνική πλευρά τους πλήρωσε με μια κυβερνητική κρίση. Αν οι ενδείξεις είναι και φέτος τέτοιες τότε πολλοί είναι αυτοί που στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο θα αποφύγουν να βάλουν το κεφάλι τους στο ντορβά.
Με αυτά τα δεδομένα από το eurogroup μπορεί να βγει το χειρότερο, μπορεί να βγει και το καλύτερο. Το καλύτερο θα μπορούσε να είναι μια πρώτη ρητή δέσμευση των εταίρων ότι εξετάζουν σοβαρά και θα βρουν λύση στο θέμα της επιμήκυνσης. Πολιτική απόφαση, πάνω σε μια τεχνική λύση που παρεμπιπτόντως ακόμα δεν υπάρχει. Οι 17 θα μπορούσαν να δώσουν ένα θετικό μήνυμα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μιλώντας ανοιχτά για απόσυρση ελληνικών τίτλων από τη δευτερογενή αγορά στο 25% της αξίας τους - αυτό βέβαια είναι αρκετά απίθανο να ανακοινωθεί τώρα.
Οι 17 θα μπορούσαν να φτιάξουν μια ενθαρρυντική ανακοίνωση ή αν τα δεδομένα είναι τόσο ανησυχητικά όσο δείχνουν να εκδώσουν μια σκληρή ανακοίνωση στο πνεύμα της συνόδου κορυφής: «για να μείνετε πρέπει να πετύχετε». Αν θέλουν μάλιστα να «ψήσουν το ψάρι στα χείλη» της Αθήνας μπορούν πολύ εύκολα να ανακινήσουν το θέμα της τμηματικής καταβολής της δόσης. Εξάλλου για τις Βρυξέλλες η Αθήνα αναζητά μόλις 4 δισ. για να μη χρεοκοπήσει στα τέλη Νοέμβρη. Πρέπει να ανακυκλώσει τρίμηνα γραμμάτια 7,2 δισ., έχει δικαίωμα να εκδώσει τα 3,2 και τα υπόλοιπα θα μπορούσε να τα καλύψει ένα τμήμα της δόσης. Για τα υπόλοιπα χρήματα, βλέπουμε... Το πραγματικό όριο παραμένει το πρώτο σημείο λήξης εξωτερικών τίτλων, εκεί γύρω στο Φεβρουάριο. Βεβαίως θα μπορούσε να μην πάρει καν τα 4 δισ. από χαμηλότοκο δάνειο του EFSF και να ανακυκλώσει τα γραμμάτια της με 4,9% από το πρόγραμμα ELA της ΕΚΤ.
Όλα αυτά θα εξαρτηθούν από το πολιτικό κλίμα στην Αθήνα, την ψήφιση των μέτρων, το από πόσους εταίρους αποτελείται η ελληνική κυβέρνηση και φυσικά την πρόοδο των τεχνικών συζητήσεων ΕΕ- ΔΝΤ για το χρηματοδοτικό κενό της επιμήκυνσης. Μέχρι στιγμής πάντως τα νούμερα δε βγαίνουν. Και όταν τα νούμερα δε βγαίνουν, συνήθως το κενό καλύπτεται με πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα.

Στην κόψη του ξυραφιού η κυβέρνηση

Με 156 ψήφους, στην καλύτερη των περιπτώσεων για το Μέγαρο Μαξίμου, θα ψηφιστούν την επόμενη εβδομάδα τα μέτρα, με την συμμαχική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά να εισέρχεται πλέον σε μεγάλες περιπέτειες.
Μετά την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει «παρών» ή να επιλέξει αποχή από την ψηφοφορία για τα μέτρα, η κυβερνητική πλειοψηφία, το άθροισμα δηλαδή των 127 βουλευτών της ΝΔ και των 33 του ΠΑΣΟΚ ανέρχεται σε 160. Το ερώτημα είναι πρώτον, πόσοι από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν θα υπερψηφίσουν τα μέτρα και δεύτερον, αν θα υπάρξουν «αντάρτες» και από την ΚΟ της ΝΔ. Από τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ προκύπτει ότι το λιγότερο 4 «πράσινοι» βουλευτές δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα, άρα αυτά θα ψηφιστούν στην καλύτερη περίπτωση για το Μαξίμου με 156 ψήφους.
Η ΔΗΜΑΡ, μάλιστα, αν στη σημερινή κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής επιλέξει την αποχή, διευκολύνει την ψήφιση των μέτρων, αφού για κάτι τέτοιο απαιτούνται 120 βουλευτές και πλειοψηφία επί των παρόντων.
Ωστόσο κατανοεί κανείς πως όσο κοντά στις 150 ψήφους λάβουν τα μέτρα (και κυρίως αν είναι η έγκριση με κάτω από 150) θα δημιουργηθεί μείζον πολιτικό θέμα, παρότι ο προϋπολογισμός που θα ακολουθήσει και θα χρησιμοποιηθεί ως δεδηλωμένη, θα ψηφιστεί και από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Μείον, φυσικά, τις απώλειες που θα έχουν κατά την ψηφοφορία για τα μέτρα.
Η έγκριση των μέτρων, δηλαδή, κινδυνεύει να εξελιχθεί σε μια «πύρρεια» νίκη, καθώς θα αμφισβητηθεί προοπτικά η νομιμότητα της κυβέρνησης.
Θα παραμείνει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση;
Το ερώτημα επίσης που δημιουργείται είναι αν η ΔΗΜΑΡ θα παραμείνει στην κυβέρνηση - κάτι που η ίδια επιθυμεί - παρότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα, αλλά και τι θα συμβεί με το ΠΑΣΟΚ που αναδεικνύεται στον αδύναμο κρίκο της κυβέρνησης. Όχι μόνο γιατί βουλευτές του απειλούν με καταψήφιση, αλλά και γιατί καθίσταται απρόβλεπτος παράγοντας της κυβερνητικής εξίσωσης ο Ευάγγελος Βενιζέλος αν ενταθεί η αμφισβήτησή του στο εσωτερικό του κόμματός του.
Αν, βεβαίως, η ΔΗΜΑΡ παραμείνει στην κυβέρνηση θα πρόκειται για αντίφαση, αφού θα πρέπει να εφαρμόσει μια πολιτική που δεν ψήφισε.

Σαμαράς: Τα μέτρα θα τα καταθέσω και ας με ρίξουν

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο Πρωθυπουργός με τους Ευρωπαίους εταίρους και με αξιωματούχους στις Βρυξέλλες δεν είχαν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Όλοι τον παρέπεμψαν στην έκθεση της τρόικας. «Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο. Πρέπει να προχωρήσουμε» φέρεται να είπε σε στενό του συνεργάτη ο Αντώνης Σαμαράς και πήρε στο «πορτοκαλί» τηλέφωνο τον Υπουργό Οικονομικών από τον οποίο ζήτησε να πάει αμέσως στο Μαξίμου.
«Πρέπει να προχωρήσουμε. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός στον Γιάννη Στουρνάρα και του ζήτησε να δουν τις τελευταίες λεπτομέρειες από τα προαπαιτούμενα που ζητά η τρόικα προκειμένου μέχρι την επόμενη Τετάρτη 7 Νοεμβρίου να έχει κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο προς ψήφιση στην βουλή.
Η γραπτή δήλωση του Πρωθυπουργού
Το κλίμα στο Μαξίμου ήταν βαρύ και ο προβληματισμός έντονος. Ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει ότι χωρίς την σύμφωνη γνώμη και των τριών κομμάτων το ρίσκο που παίρνει είναι πολύ μεγάλο καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να μην περάσουν τα μέτρα. «Εκείνο που προέχει είναι η σωτηρία της χώρας. Εγώ θα κάνω το καθήκον μου» φέρεται να είπε ο Πρωθυπουργός αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Οικονομικών.

Άλλωστε, ήξερε πως δεν θα υπήρχε νόημα να γίνει η τηλεδιάσκεψη των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης χωρίς να έχει κλείσει το πακέτο των μέτρων. Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στον υπουργό οικονομικών να προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση του προϋπολογισμού αλλά και του πολυνομοσχεδίου την ερχόμενη εβδομάδα.
Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση προκειμένου να μην υπάρξει καμιά «γαλάζια διαρροή» στις κρίσιμες ψηφοφορίες. Ο Αντώνης Σαμαράς συζήτησε το επίμαχο θέμα στην συνάντηση που είχε με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη όπως επίσης μίλησαν και για το πότε θα συνεδριάσει η ΚΟ της ΝΔ. Ειδικό ρόλο προκειμένου να μην υπάρξουν «αντάρτες» έχουν αναλάβει οι Β. Μειμαράκης, Δ. Σταμάτης και Θ. Μπούρας.

Ευ. Βενιζέλος: Ατυχής η παρέμβαση Σαμαρά

Αιχμηρή απάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την δήλωση του Πρωθυπουργού «Την ώρα που συνεδριάζει η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και αρχίζει η συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ, είναι το λιγότερο ατυχής». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε πως η διαπραγμάτευση με του ευρωπαίους εταίρους συνεχίζεται «Όταν άρα ο κ. Σαμαράς ανακοινώνει την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για τα μέτρα και τον προϋπολογισμό, εννοεί προφανώς ότι ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις στο επίπεδο της τρόικας».
Ολόκληρη η δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ
«H εισαγωγική μου ομιλία ήταν σαφής. Η στάση του ΠΑΣΟΚ είναι καθαρή και υπεύθυνη και εμπεριέχει συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις.
Όταν το ΠΑΣΟΚ τηρεί αυτή τη στάση, μία εσπευσμένη ανακοίνωση του τύπου «η κυβέρνηση έκανε ότι μπορούσε να κάνει, προχωράει και όποιος θέλει ακολουθεί» και μάλιστα την ώρα που συνεδριάζει η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και αρχίζει η συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ, είναι το λιγότερο ατυχής.
Όταν εμείς γυρίζαμε κάποιοι άλλοι πήγαιναν στα θέματα της εθνικής ευθύνης και της διαχείρισης της κρίσης. Ας προσέχουν συνεπώς στο πως χειρίζονται τα θέματα τώρα που όλα είναι εξαιρετικά λεπτά.
Όταν άρα ο κ. Σαμαράς ανακοινώνει την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για τα μέτρα και τον προϋπολογισμό, εννοεί προφανώς ότι ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις στο επίπεδο της τρόικας.
Είναι, όμως, προφανές:
- Πρώτον, ότι όσα σχετίζονται με την εσωτερική ισορροπία των δημοσιονομικών μέτρων, εξαρτώνται από σειρά κρίσιμων ειδικών ρυθμίσεων που θα αποσαφηνιστούν στον εφαρμοστικό νόμο. Μέχρι την ψήφιση των ρυθμίσεων αυτών στην Ολομέλεια της Βουλής, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης χωρίς να αλλάζει ο δημοσιονομικός στόχος.
- Δεύτερον, ότι τα μέγιστα θέματα της επιμήκυνσης, της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και των κοινωνικών και αναπτυξιακών αντίβαρων θα κριθούν μέχρι το τέλος της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup, στις 12/11 σε πολιτικό επίπεδο, ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμικούς της εταίρους, δηλαδή τα κράτη-μέλη, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Συνεπώς το κρίσιμο πολιτικό στάδιο της διαπραγμάτευσης όχι μόνον δεν τελείωσε αλλά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και καλούμε την κυβέρνηση να βάλει τα δυνατά της, να αξιοποιήσει όλες τις εθνικές δυνάμεις, να επιδιώξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μέχρι το τέλος της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup.

Με διαρροές και απώλειες πέρασε ο νόμος για τις ιδιωτικοποιήσεις

Τριγμοί στην κυβερνητική συνοχή, λίγε ημέρες πριν από την διαδικασία ψηφοφορίας για το νέο πακέτο μέτρων. Με απώλειες έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις αποκρατικοποιήσεις ενώ η επίμαχη τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ δεν πέρασε. Από τη διαδικασία της ψηφοφορίας απουσίαζαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.
Συγκεκριμένα, ψήφισαν 293 βουλευτές.
Στο άρθρο1: 173 «ναι», 120 «όχι». (Δεκτό κατά πλειοψηφία)
Στο άρθρο 2: 148 «ναι», 139 «όχι». «Παρών» ψήφισαν 6. (Δεκτό κατά πλειοψηφία)
Στο άρθρο 3: 156 «ναι», 135 «όχι». «Παρών» ψήφισαν 2. (Δεκτό κατά πλειοψηφία)
Στο άρθρο 4: 146 «ναι», 121 «όχι». «Παρών» ψήφισαν 26. (Τελικά λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας,όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του Προέδρου της Βουλής, το άρθρο 4 εκ παραδρομής έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία. Μάλιστα αύριο από το βήμα της Βουλής θα ανακοινωθεί επισήμως το ορθό αποτέλεσμα. Νωρίτερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχαν κάνει διάβημα στον Ευ.Μεϊμαράκη, με το σκεπτικό ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής, το άρθρο 4 έπρεπε να απορριφθεί και όχι να γίνει δεκτό).
Στο άρθρο 5: 158 «ναι», 135 «όχι». (Δεκτό κατά πλειοψηφία)
Στο άρθρο 6: 173 «ναι», 120 «όχι». (Δεκτό κατά πλειοψηφία)
Τροπολογία με γενικό αριθμό 38 και ειδικό αριθμό 17: 136 «ναι», 143 «όχι». «Παρών» ψήφισαν 14. (Δεν έγινε δεκτή)
Τροπολογία με γενικό αριθμό 33 και ειδικό αριθμό 12: Δεκτή κατά πλειοψηφία

Σε ποιους θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης

Στη διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων που πρέπει να πληρούν οι φορολογούμενοι για να δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Στόχος είναι να αυξηθούν οι δικαιούχοι του επιδόματος όπως έχει ανακοινώσει ήδη ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, σε μια προσπάθεια να αντισταθμιστούν οι επιπτώσεις από την εξίσωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης για περισσότερους φορολογούμενους, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών τα εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχους του επιδόματος θα είναι τα ακόλουθα:
-Για τους άγαμους ετήσιο εισόδημα έως 25.000 ευρώ (από 14.000 ευρώ που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός).
-Για του έγγαμους χωρίς παιδιά ετήσιο εισόδημα 35.000 ευρώ ( από 23.35 ευρώ).
-Για τους έγγαμους με ένα παιδί ετήσιο εισόδημα 38.000 ευρώ, με δυο παιδιά 41.000 ευρώ και με τρία παιδιά 44.000 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τα περιουσιακά κριτήρια θα είναι τα ακόλουθα:
-Για τους άγαμους ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία έως 150.000 ευρώ ( από 100.000 ευρώ που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο).
-Για τους έγγαμους ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία έως 200.000 ευρώ ( έναντι αρχικού σχεδιασμού 150.000 ευρώ).

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

'Επαιξε τα ρέστα του - Εισηγήθηκε ψήφιση των μέτρων και κάλεσε την ΔΗΜΑΡ να επανεξετάσει

Τι αποκόμισε από τον Στουρνάρα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να υπερψηφίσει το κόμμα του τις αποκρατικοποιήσεις. Όλο το παρασκήνιο. Τι είπε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Σε μια μακροσκελή ομιλία ο Ευάγγελος Βενιζέλος, φάνηκε να τα παίζει όλα για όλα, αφού αναφέρθηκε σε όλα τα μείζονα ζητήματα - αγκάθια που απασχολούν το ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι πρέπει να εγκριθούν τα μέτρα, ενώ για να μην υπάρξουν παρατράγουδα για τις αποκρατικοποιήσεις που ψηφίζονται απόψε στην Βουλή ενημέρωσε τους διαφωνούντες βουλευτές ότι θα υπάρξει μια τροποποίηση.
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι αποφασίστηκε να μπει στο νομοσχέδιο μια ρύθμιση σύμφωνα με την οποία οι στρατηγικού χαρακτήρα δημόσιες επιχειρήσεις που θα αποφασίζεται να αποκρατικοποιηθούν θα περνούν ΜΟΝΟ με την έγκριση της Βουλής.
Όσον αφορά στα εσωκομματικά και για τα πυρά που δέχεται από εκείνους που λένε σε κάθε ευκαιρία ότι "το ΠΑΣΟΚ τελείωσε" (Λοβέρδος, Ραγκούσης, Πάγκαλος κ.α) μίλησε για "Κουτσουλίτσες επικοινωνίας ελαχίστων ανθρώπων".
Είπε επίσης ότι η ψήφιση των μέτρων είναι εθνικό και παραταξιακό καθήκον και αν τα μέτρα καταψηφιστούν, αυτό θα σημάνει όψιμη αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ.
"Το ΠΑΣΟΚ", είπε ο κ.Βενιζέλος, "ζήτησε τη ψήφο των πολιτών για τη συμφωνημένη με τους εταίρους αναθεώρηση της σύμβασης και όχι για την τυχοδιωκτική καταγγελία της. Τέσσερις μήνες μετά δε μπορεί να αμφισβητείται η κυβέρνηση, δε μπορεί να πορευτεί έτσι ο τρόπος και να λειτουργήσει η δημοκρατία, τόνισε. Πρέπει να πείσουμε τους προοδευτικούς πολίτες για τη συνέπειά μας".
Για την ΔΗΜΑΡ: "Ζει τις δυσκολίες της διακυβέρνησης, αλλά δεν είναι πιο υπεύθυνη από εμάς. Ξεκαθάρισε, έτσι, ότι ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει τη συμφωνία με τους δανειστές για να υπάρξει ασφαλής έξοδος από την κρίση. Η ΝΔ δεν κυβερνά μόνη της Η ΔΗΜΑΡ δεν είναι πιο ευαίσθητη από εμάς".

Στουρνάρας: δεν πάνε πίσω τα εργασιακά – Μένουν οι αντιδράσεις της ΔΗΜΑΡ

Διέψευσε βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών τις πληροφορίες που ήθελαν τα εργασιακά να πηγαίνουν για αργότερα σε μια προσπάθεια ... αποσυμπίεσης της κυβέρνησης.
Οι πληροφορίες μιλούσαν για αναβολή στο ζήτημα των εργασιακών ώστε να μην υπάρξει κυβερνητικό πρόβλημα λόγω των σφοδρών αντιδράσεων της; ΔΗΜΑΡ, ωστόσο ό κ. Στουρνάρας είπε μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό “δεν έχω εικόνα για κάτι τέτοιο, θα πάνε όλα μαζί (τα μέτρα) την ερχόμενη εβδομάδα.”
Μένει λοιπόν το αρχικό σχέδιο για κατάθεση σε ένα νομοσχέδιο με ένα άρθρο όλου του πακέτου των μέτρων που συμφωνήθηκαν με την τρόικα.
Όπως είπε ο κ. Στουρνάρας ως προς τα μέτρα απομένουν μόνο οι τελευταίες πινελιές, θεωρεί ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο το κλίμα είναι καλό και πως αύριο θα ενημερώσει τους ομολόγους του στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.

Έλληνες Φαρμακοβιομήχανοι: οικονομικά συμφέροντα πίσω από την τρόικα για τη δραστική

Έλληνες Φαρμακοβιομήχανοι: οικονομικά συμφέροντα πίσω από την τρόικα για τη δραστική.
Οικονομικά συμφέροντα κρύβονται πίσω από την εμμονή της τρόικα να προωθήσει τη συνταγογραφηση με βάση τη δραστική ουσία επεσήμαναν σήμερα τα μέλη της πανελλήνιας ένωσης φαρμακοβιομηχανίας ( ΠΕΦ).
Όπως υπογράμμισαν στόχος είναι να κλείσουν οι ελληνικές μονάδες παραγωγής φαρμάκων και να εξαρτόμαστε πλήρως από τα εισαγόμενα.
Ο κίνδυνος της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία μπορεί να μπήκε προσωρινά στο ... συρτάρι της τρόικα, δε σημαίνει όμως ότι εξαφανίστηκε και από την ατζέντα της πλήρως. Δείτε τι επιπτώσεις θα έχει στη θεραπεία των ασθενών ένα τέτοιο σύστημα αλλά και τι στις ελληνικές επιχειρήσεις μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).
Σε καμία χώρα δεν εφαρμόζεται η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία επεσήμαναν τα μέλη της ΠΕΦ με αφορμή νέα σενάρια που θέλουν τους τροικανους να μην έχουν ξεχάσει τελείως το ζήτημα.
Σύμφωνα με τους Έλληνες φαρμακοβιομήχανους η συνταγοφραφηση με δραστική θα επιφέρει τελικά αύξηση της δαπάνης καθώς αφήνει αλώβητη τη δαπάνη για τα προστατευμένα με πατέντα φάρμακα καθώς και στα εισαγόμενα.
Εκτός αυτού όπως σημείωσε ο γενικός γραμματέας της ΠΕΦ Βασίλης Κάτσος η δραστική ουσία θα δημιουργήσει σταδιακά ολιγοπωλιακές συνθήκες στην αγορά ενώ ταυτόχρονα θα ανοίξει ο δρόμος για την εξαφάνιση των επώνυμων ελληνικών γενόσημων και την αντικατάστασή τους από άγνωστα που θα προέρχονται από χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα.

Νέο κόμμα προανήγγειλε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Την ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας προανήγγειλε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Μιλώντας στην εκπομπή ΝetWeek είπε μεταξύ άλλων: «Θα καλέσω το επόμενο χρονικό διάστημα φίλους μου, πολίτες, πρώην ψηφοφόρους μου, όλο το φάσμα των πολιτών που έχουν μία αναφορά στο προσωπό μου και το ευρύτερο ΠΑΣΟΚ έτσι ώστε αυτές οι δυνάμεις να αποτελέσουν μία βάση για να ενώσουμε όλες τις κοινωνικές δυνάμεις για να μην αφήσουμε την κοινωνία έρμαιο στις δυνάμεις του σκοταδισμού και του λαϊκισμού».
«Το σημερινό ΠΑΣΟΚ έχει φορτωθεί αδίκως με ένα κόστος από τις προηγούμενες εκλογές» πρόσθεσε.

Bild: Ουδέποτε έδιωξαν τον Παπανδρέου από το εστιατόριο, αρκετοί τον χειροκρότησαν!

Το γύρο του ελληνικού Διαδικτύου έκανε χθες ένα video το οποίο έφερε τον τίτλο "Πέταξαν έξω από εστιατόριο στο Βερολίνο τον Παπανδρέου".
Παρακολούθησα το video και διαπίστωσα ότι δεν καταγράφεται κάτι τέτοιο αλλά μια αγενής διαμαρτυρία Ελλήνων φοιτητών κατά του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος στο video δεν φαίνεται να αποχωρεί από το εστιατόριο.
Δεν περίμενα όμως ποτέ, ότι την πανηγυρική διάψευση του γεγονότος όπως το περιέγραψαν τα ελληνικά ΜΜΕ, θα την διάβαζα σε ένα λαϊκίστικο γερμανικό έντυπο όπως η Bild, μια εφημερίδα που δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να συκοφαντεί την Ελλάδα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, περίπου 15 φοιτητές πράγματι επιτέθηκαν φραστικά στον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος όμως τους ανταπάντησε ότι "έχω αγωνιστεί για τη δημοκρατία στη χώρα μας", κάτι που προκάλεσε τα αυθόρμητα χειροκροτήματα των υπόλοιπων πελατών του εστιατορίου.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην πρωθυπουργός γίνεται στόχος παραποιημένων ειδήσεων και πιθανότατα δεν θα είναι και η τελευταία.

Που είναι ο πρωθυπουργός εν μέσω του τυφώνα "Λίστα Λαγκάρντ";

Τις τελευταίες ημέρες η χώρα ταράζεται από την αποκάλυψη της περίφημης λίστας που το περιοδικό Hot Doc υποστηρίζει ότι είναι η λίστα Λαγκάρντ.
Στη λίστα αυτή εντοπίζονται ονόματα πολιτικών, καναλαρχών, μεγαλοεπιχειρηματιών αλλά κι ανθρώπων που η επαγγελματική τους ιδιότητα δεν συνάδει στη διατήρηση τραπεζικού λογαριασμού στην Ελβετία.
Για τη λίστα αυτή έχει διωχθεί μονάχα ο δημοσιογράφος που τόλμησε να τη δημοσιεύσει. Κανένας άλλος. Ούτε καν ο άνθρωπος που παραδέχθηκε ότι την κράτησε στο συρτάρι του, ούτε καν εκείνος που μόνος του αποφάσισε ότι δεν θα χρησιμοποιήσει το υλικό, κρίνοντας το παράνομο.
Η κοινωνία ουρλιάζει. Σχεδόν κανείς δεν μπορεί να δεχθεί ότι η αρχή της νομιμότητας θα επιστρατευθεί ξανά άρον-άρον για να προστατευθούν μονάχα φαύλοι και ισχυροί. Οι βασικές αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος αμφισβητούνται ξανά, με την Πολιτεία να είναι εκείνη που τους προσφέρει απλόχερα χώρο.
Σε όλη αυτή τη μείζονα κρίση, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επέλεξε τον ρόλο του σιωπηρού παρατηρητή. Δεν ένιωσε την ανάγκη να λειτουργήσει ως ηγέτης, δεν θέλησε να συμβολίσει τη διάθεση του Κράτους να κερδίσει ξανά τις εντυπώσεις.
Η αλήθεια είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα μπορούσε, λόγω του θεσμικού του ρόλου, να σχολιάσει επί της ουσίας τις αποκαλύψεις του Κώστα Βαξεβάνη. Θα μπορούσε όμως να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό και να υποσχεθεί έστω και τώρα ότι η λίστα Λαγκάρντ θα αξιοποιηθεί κι ότι οι φοροφυγάδες, όσο ισχυροί κι αν είναι, θα τιμωρηθούν, ενδεχομένως και παραδειγματικά.
Ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να ανακοινώσει ότι αναθέτει την κοπιώδη εξέταση της λίστας Λαγκάρντ σε μια ομάδα επίλεκτων δημοσίων υπαλλήλων την προσπάθεια των οποίων θα συνδράμουν καταξιωμένοι δικαστές κι έμπειροι νομικοί με ειδίκευση στο τραπεζικό δίκαιο.
Όχι. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν είπε τίποτα. Ούτε ο Γιάννης Σουρνάρας είπε κάτι. Τίποτα. Λες και το θηρίο του λαϊκισμού και του ισοπεδωτισμού δεν κυκλοφορεί εκεί έξω απειλώντας να μας κατασπαράξει όλους. "Με εντολή Σαμαρά" δεν το πλήγωσε κανείς.

Κινδυνεύουν με σύλληψη Έλληνες πολιτικοί στις ΗΠΑ;

To Κουρδιστό Πορτοκάλι είχε αποκαλύψει πρώτο την εξέλιξη με την Deveboise & Plimpton.
To πόσο άγρια είναι η σύγκρουση συμφερόντων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Γερμανία με φόντο την Ελλάδα θα γίνει ολοφάνερο αμέσως μετά τις αμερικανικές εκλογές, τις οποίες για την ώρα παρενοχλεί ο οργισμένος Sandy. Οι Αμερικανοί σε καμία περίπτωση δε πρόκειται να «χαρίσουν» την Ελλάδα στους Γερμανούς. Η σκληρή στάση του ΔΝΤ είναι αποκαλυπτική των διαθέσεων της υπερατλαντικής «φίλης και συμμάχου χώρας»-σύμφωνα με τα διπλωματικά κλισέ.
Η αίσθηση των Αμερικανών είναι ότι όλες σχεδόν οι ελληνικές κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης με το άλλοθι της «αμερικανοκίνητης χούντας του Παπαδόπουλου», έχουν παραδοθεί στην αγκαλιά των γερμανικών συμφερόντων. Η υποψία έγινε πεποίθηση όταν η ηγεσία του State Department έγινε αποδέκτης της έκθεσης της νομικής φίρμας Debevoice & Plimpton μέσα στην οποία υπήρχε η λίστα με τα ονόματα των Ελλήνων πολιτικών που λαδώθηκαν από την Siemens αλλά και άλλες γερμανικές πολυεθνικές που συνεργάζονται μαζί της.
Όπως είναι γνωστό η αποκάλυψη του σκανδάλου των δωροδοκιών της Siemens ανά τον κόσμο έγινε από τους Αμερικανούς για να προστατευθεί η General Electric που είχε το μονοπώλιο των αξονικών τομογράφων στην κινεζική αγορά, εδώ όπου επιθυμούσαν διακαώς να εισβάλουν οι Γερμανοί.
Το περιεχόμενο δε της συμφωνίας συμβιβασμού ανάμεσα στην Ελληνική Δημοκρατία και των εταιρειών Siemens AG και Siemens Α.Ε. (το οποίο παραθέτουμε στο τέλος του κειμένου) ήταν αυτό που εξόργισε ακόμη περισσότερο τους Αμερικανούς: Oι Έλληνες τα έδιναν όλα στους Γερμανούς χωρίς να πάρουν τίποτε, πέρα από ξύλο και λιτότητα. Η δε εντυπωσιακή κωλοτούμπα του Έλληνα πρωθυπουργού Σαμαρά, ο οποίος ως αντιπολίτευση εμφανίζονταν άτεγκτος κατά του περιεχομένου του πρώτου Μνημονίου και υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης αλλά στην συνέχεια έγινε «κολλητός» της Μέρκελ προκαλεί πέρα από τις ειρωνικά σχόλια και οργή στο Λευκό Οίκο.
Η πολιτική οργή είναι επιπέδου Sandy, το γνωρίζει αυτό ο Σαμαράς γι αυτό στέλνει για μια ακόμη φορά στις ΗΠΑ- και μάλιστα δια μέσω Καναδά για ξεκάρφωμα στην Μέρκελ- τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος συνοδεύεται από τον Κωστή Χατζηδάκη.
Μιλάμε για τέτοιες πιρουέτες μια και όποιος κι αν είναι ο νικητής των εκλογών στην Αμερική θα δείξει το σκληρό του πρόσωπο στην Ελλάδα.
Ακόμη και αν καταφέρει να επανεκλεγεί ο Μπαράκ Ομπάμα, αυτή την τετραετία θα είναι ένας άλλος Ομπάμα. Πόσο μάλλον αν εκλεγεί ο Mitt Romney ο οποίος θεωρεί την Ελλάδα κακό παράδειγμα και ως τέτοιο μας αντιμετωπίζει στις ομιλίες του.
Το πρώτο πράγμα που θα κάνει ο νέος πλανητάρχης είναι να «αξιοποιήσει» την λίστα της Debevoice & Plimpton και να την εμπλουτίσει με τα νέα ονόματα που έχουν προκύψει στο μεσοδιάστημα. Ήδη οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ετοιμάζονται να ενημερώσουν τις αρχές ασφαλείας των αερδομίων της χώρας με την λίστα των ονομάτων και των φωτογραφιών των Ελλήνων πολιτικών που θεωρούν ανεπιθύμητους στο αμερικανικό έδαφος και οι οποίοι θα συλλαμβάνονται με την κατηγορία των φοροφυγάδων! Πρόκειται για τους Έλληνες πολιτικούς που όπως προαναφέραμε έχουν λαδωθεί από την Siemens, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται στην εγχώρια πολιτική ιεραρχία.
Το πως αντιμετώπισαν τον Ντομινίκ Στρος Καν αλλά και τους πρωταγωνιστές των οικονομικών σκανδάλων που ξέσπασαν στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια είναι χαρακτηριστικό των διαθέσεων της αμερικανικής πολιτικής ηγεσίας απέναντι στους αποδέκτες γερμανικών δωροδοκιών. Είναι τέτοιες οι δαστάσεις που πρόκειται να λάβει ο ψυχρός πόλεμος ΗΠΑ-Γερμανίας στο αμέσως προσεχές διάστημα που οι πολιτικοί- τσάτσοι των Γερμανών θα συλλαμβάνονται με το που πατάνε το πόδι τους στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα οδηγούνται στις φυλακές ώσπου να αποφασίσουν για την τύχη τους τα οικονομικά δικαστήρια. «Σημαδεμένος» Έλληνας πολιτικός που βρέθηκε πρόσφατα στις ΗΠΑ ενημερώθηκε ότι έπρεπε να εγκαταλείψει άρον-άρον την χώρα δοαφορετικά θα διαταχθεί η σύλληψή του.
Μπορεί αυτά να ακούγονται υπερβολικά αλλά οι τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών εξαιτίας της άρνησης των Γερμανών να κόψει χρήμα η ΕΚΤ και να αλλάξουν την πολιτική λαδώματος οι γερμανικές πολυεθνικές έχουν ρίξει τόσο δηλητήριο ανάμεσα στους δύο που η Ελλάδα εξαιτίας των διεφθαρμένων πολιτικών της θα πληρώσει πολύ ακριβά αυτόν τον αμερικανογερμανικό πόλεμο. Το ζητούμενο για την χώρα μας είναι να απαλλαγούμε άμεσα από τους μολυσμένη πολιτική τάξη που μας κυβερνά και να αποκτήσουμε εκτός από αμερικανόφιλους και γερμανόφιλους πολιτικούς και κάποιους ελληνόφιλους.
Ακολουθεί η συμφωνία Ελλάδος-Siemens
αρθρο 324 – εγκριση του Σχεδίου Συμφωνίας Συμβιβασμού μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών Siemens AG και Siemens A.E.
Με το εισαγόμενο προς έγκριση Σχέδιο Συμφωνίας Συμβιβασμού μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών Siemens AG και Siemens Α.Ε. στο άρθρο 324, επιλύονται οι διαφορές και εκκρεμότητες που σχετίζονται κάθε είδους υποθέσεις, αξιώσεις ή ισχυρισμούς που συνδέονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με δραστηριότητες διαφθοράς, πληρωμές ή υποσχέσεις πληρωμών προς τρίτους, ή άλλες παράνομες δραστηριότητες από την πλευρά της SIEMENS, περιλαμβανομένων των υποθέσεων που διερευνήθηκαν από τις Αρχές στην Ελλάδα, την Γερμανία και τις Η.Π.Α. ή την Debevoise & Plimpton LLP, και περιλαμβανομένων των υποθέσεων που καλύφθηκαν από τις ρυθμίσεις της Siemens το έτος 2008 με τις Γερμανικές Αρχές, καθώς και με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) και το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DOJ) στις Η.Π.Α.
Η διαπραγμάτευση της συμφωνίας συμβιβασμού μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του ομίλου Siemens, που είχε ως αντικείμενο την αποκατάσταση της τυχόν βλάβης που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο και την διευθέτηση των διοικητικών προστίμων σε σχέση με τις κάθε είδους υποθέσεις που σχετίζονται με δραστηριότητες διαφθοράς, πληρωμές ή υποσχέσεις πληρωμών προς τρίτους, ή άλλες παράνομες δραστηριότητες από την πλευρά της Siemens έως το έτος 2007, ολοκληρώθηκε. Με τη συμφωνία διευθετούνται ζητήματα αστικού και διοικητικού δικαίου. Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει ζητήματα ποινικού δικαίου.
Επιπλέον, παρέχεται στον Υπουργό Οικονομικών η εξουσιοδότηση να εκπροσωπήσει την Ελληνική Δημοκρατία και να υπογράψει το εγκεκριμένο, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του παρόντος άρθρου, Σχέδιο Συμφωνίας Συμβιβασμού.
Ειδικότερα, τα βασικά σημεία της προτεινόμενης συμφωνίας είναι τα εξής:
Α. Σε σχέση με την Siemens
1. Παροχή προς το Ελληνικό Δημόσιο ύψους 80 εκατομμυρίων Ευρώ, μέσω του συμψηφισμού ισόποσων απαιτήσεων της Siemens που αυτή έχει έναντι διαφόρων δημοσίων φορέων μετά από διαδικασία επαλήθευσης των απαιτήσεων αυτών.
2. Παροχή προς το Ελληνικό Δημόσιο ύψους 90 εκατομμυρίων Ευρώ για τη χρηματοδότηση των παρακάτω φορέων και δραστηριοτήτων του Ελληνικού Δημοσίου:
Φορέων που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και έχουν ως σκοπό την καταπολέμηση της διαφθοράς, της απάτης και του ξεπλύματος χρήματος.
Σχεδίων και προγραμμάτων, περιλαμβανομένων προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης, που στοχεύουν στην καταπολέμηση της διαφθοράς, της απάτης και του ξεπλύματος χρήματος.
Πανεπιστημιακών και επιστημονικών ερευνητικών προγραμμάτων, που αποσκοπούν στη βελτίωση της γνώσης και της εξειδίκευσης στους τομείς της ενέργειας, της υγείας, της βιομηχανίας, των υποδομών και της ανάπτυξης των πόλεων.
Εκατό (100) υποτροφιών το έτος για μεταπτυχιακές σπουδές στους τομείς της ενέργειας, της υγείας, της βιομηχανίας, των υποδομών και της ανάπτυξης των πόλεων μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).
Ιατρικού εξοπλισμού (συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης, εγκατάστασης και συντήρησης του εξοπλισμού αυτού) για τα Δημόσια Νοσοκομεία, με έμφαση στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία.
3. Επένδυση, εντός του 2012, ύψους Ευρώ 100 εκατομμυρίων στην Siemens Ελλάδας ώστε να διασφαλιστεί η συνεχιζόμενη παρουσία και δραστηριότητα της εταιρείας, η οποία απασχολεί σήμερα περισσότερους από 600 εργαζόμενους.
4. Επενδυτική υποστήριξη
Η Siemens δηλώνει ότι γνωρίζει και εμπιστεύεται την δυναμική και την ανθεκτικότητα της οικονομίας της Ελλάδας και πιστεύει ειλικρινά, ότι, παρά τις σημερινές δυσκολίες της, η Ελλάδα θα επιστρέψει και πάλι σύντομα σε μια σταθερή ισχυρή οικονομική κατάσταση. Στην προσπάθεια αυτή, η Siemens επιθυμεί να είναι βασικός και ουσιαστικός υποστηρικτής. Με δεδομένο αυτό, η Siemens ενθαρρύνει θερμά μεγάλους παγκόσμιους επενδυτές να συμμετάσχουν στην οικονομική αναζωογόνηση της Ελλάδας, επενδύοντας στην χώρα, όπως η ίδια έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει.
Η Siemens εξετάζει την πραγματοποίηση επένδυσης κατασκευής νέου εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα, προϋπολογισμού άνω των 60 εκατομμυρίων Ευρώ που θα οδηγήσει στην απασχόληση άνω των 700 ατόμων.
Τα δύο μέρη συμφωνούν να συστήσουν κοινή Επιτροπή για να διερευνήσουν πραγματικούς και ουσιαστικούς τομείς στους οποίους μπορεί να επενδύσει η Siemens στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση σε τομείς που ενισχύουν την απασχόληση.
5. Συμμόρφωση και συνεργασία με τις Αρχές
H Siemens θα εφαρμόσει στην Ελλάδα πρόγραμμα συμμόρφωσης κατά της διαφθοράς και των μη νόμιμων επιχειρηματικών πρακτικών διάρκειας τριών (3) ετών, με βάση το πρότυπο του ιδίου προγράμματος που εφάρμοσε σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.
Κατά την διάρκεια του παραπάνω προγράμματος η Siemens στην Ελλάδα θα επιτηρείται από Επίτροπο Εταιρικής Συμμόρφωσης που θα διορίσει το Ελληνικό Δημόσιο.
Η Siemens θα συνεχίσει να παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη, όποτε της ζητηθεί αλλά και ανεξάρτητα, προς τις δικαστικές Αρχές σε σχέση με την συνεχιζόμενη ποινική διαδικασία κατά φυσικών προσώπων.
6. Όλες οι αμοιβές και δαπάνες της δικηγορικής εταιρείας, συμβούλου του Ελληνικού Δημοσίου για τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης και την οριστικοποίηση της συμφωνίας βαρύνουν εξ ολοκλήρου την Siemens.
Β. Σε σχέση με το Ελληνικό Δημόσιο
1. Το Ελληνικό Δημόσιο (στενός δημόσιος τομέας και το Δημόσιο ως μοναδικός μέτοχος εταιρειών) αναγνωρίζει την συνεργασία της Siemens υπό την νέα διοίκησή της στην διερεύνηση των υποθέσεων που σχετίζονται με δραστηριότητες διαφθοράς, πληρωμές ή υποσχέσεις πληρωμών προς τρίτους, ή άλλες παράνομες δραστηριότητες από την πλευρά της SIEMENS έως το έτος 2007.
2. Το Ελληνικό Δημόσιο δηλώνει ότι η Siemens σήμερα αποτελεί αξιόπιστη και υπεύθυνη επιχείρηση, υπό την έννοια του Άρθρου 45 της Οδηγίας 2004/18 ΕΚ, ώστε να αίρονται εμπόδια συμμετοχής της εταιρείας σε δημόσιους διαγωνισμούς.
3. To Ελληνικό Δημόσιο παραιτείται από τις αστικές και διοικητικές αξιώσεις και πρόστιμα κατά της Siemens, σε σχέση με τις υποθέσεις που αφορούν δραστηριότητες διαφθοράς, πληρωμών ή υποσχέσεων, πληρωμών προς τρίτους, ή άλλες παράνομες δραστηριότητες από την πλευρά της Siemens έως το έτος 2007.
Γ. Άλλα σημεία της Συμφωνίας
1. Η συμφωνία διέπεται από το ελληνικό δίκαιο και οποιαδήποτε διαφορά θα επιλύεται από Τριμελή Διαιτησία, με βάση τους διαιτητικούς κανόνες του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC) στη Γενεύη.
2. Τα μέρη αποδέχονται ότι η συμφωνία συμβιβασμού δεν επηρεάζει άλλες εκκρεμείς διαφορές που υπάρχουν ή θα προκύψουν εμπορικής, αστικής ή ποινικής φύσης οι οποίες δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο της συμφωνίας αυτής. Επίσης, αποδέχονται ότι η συμφωνία συμβιβασμού δεν έχει ούτε μπορεί να ερμηνευτεί ότι έχει οποιαδήποτε επιρροή με οποιονδήποτε τρόπο σε ζητήματα ποινικής φύσης κατά προσώπων.
3. Τα δύο μέρη συμφωνούν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση και άλλων ενδεχομένων διαφορών τους που δεν καλύπτονται από την συμφωνία, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό.
4. Η Siemens ζήτησε να περιληφθεί στο προοίμιο της συμφωνίας συμβιβασμού κείμενο δημόσιας συγνώμης προς τον Ελληνικό λαό, την Βουλή των Ελλήνων και την Ελληνική Κυβέρνηση.

Σαχινίδης: Δεν ξέρω καν το θέμα της λίστας Λαγκάρντ

Μετά το δεν θυμάμαι που έβαλα τη λίστα του Παπακωνσταντίνου, το δεν ξέρω δεν απαντώ του Βενιζέλου, έρχεται ο Φίλιππος Σαχινίδης να προστεθεί στη λίστα αυτών που δηλώνουν άγνοια για το θέμα.
«Δεν είχα και δεν έχω καμία γνώση για το θέμα της “λίστας Λαγκάρντ”. Οι αρμοδιότητες που είχα, όταν ανέλαβα καθήκοντα υπουργού Οικονομικών, τον Μάρτιο του 2012, αφορούσαν το γενικό λογιστήριο του κράτους». Αυτό δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην οποία συνεχίζεται η ακρόασή του με ερωτήσεις βουλευτών.
Την ερχόμενη Πέμπτη, θα καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σχετικά με τη “λίστα Λαγκάρντ”, με τις πληροφορίες να λένε ότι ο Υπουργός Οικονομικών θα μεταβεί κανονικά. Αίτημα για τον Παπαδήμο δεν έχουμε δει ακόμα, μιας και αυτός υπήρξε πρωθυπουργός, εκτός κι αν δεν είχε ενημερωθεί καν από τον Παπανδρέου και τον Βενιζέλο που αυτό επιβαρύνει εκ νέου τη θέση των δυο, μιας και γνώριζαν ότι «λεφτά υπάρχουν» και αν κυνηγούσαν το θέμα δεν θα φτάναμε ούτε σε οριακό σημείο ούτε θα κόβαμε από όπου βρίσκαμε μισθούς και συντάξεις.
Στο μεταξύ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε πρόταση, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία, να κληθούν και να καταθέσουν στην Επιτροπή ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, ο νομικός σύμβουλος του κράτους Τάσος Μπάνου, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας, ο Έλληνας πρεσβευτής στη Γαλλία Κωνσταντίνος Χαλαστάνης και η γραμματέας του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Χρύσα Χατζή. Υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή.
Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης ψήφισε «παρών» ενώ απέρριψαν την πρόταση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, καθώς και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, κάνοντας λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τη διαλεύκανση της αλήθειας. Η Επιτροπή, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του κ. Στουρνάρα, θα συζητήσει και την πρόταση να μετατραπεί σε Εξεταστική Επιτροπή, για να συνεχίσει το έργο της.
Ομάδα Ολυμπία με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Λούκα τραβάει για ΣΥΡΙΖΑ

Κομματική περιοδεία έκανε η Λούκα Κατσέλη στη Ναύπακτο και δεν έκρυψε την εκτίμησή της στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Φαίνεται ότι η Λούκα Κατσέλη είναι μια από τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που … λοξοκοιτάζουν προς το ΣΥΡΙΖΑ περιμένοντας την πρόσκληση.
Η πρόσκληση όμως αυτή, αν υπάρξει ποτέ θα … αργήσει πολύ, καθώς υπάρχουν πολλές αντιδράσεις στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ για τα στελέχη και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, πρώην και νυν, όπως και της ΔΗΜΑΡ που τον τελευταίο καιρό φλερτάρουν με το κόμμα του Αλέξη.
tsantiri.gr

Bild για Βαξεβάνη: Οι Έλληνες συνέλαβαν έναν γενναίο δημοσιογράφο

Στη σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη αναφέρεται με δημοσίευμα της η Γερμανική εφημερίδα Bild η οποία έχει τίτλο «Οι Έλληνες συνέλαβαν έναν γενναίο δημοσιογράφο».
«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πολιτική φάρσα στην Ελλάδα. Την ώρα που παραμένουν ατιμώρητοι διεφθαρμένοι πολιτικοί και φοροφυγάδες, διώκουν έναν δημοσιογράφο. Ο λόγος; Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Hot Doc, Κώστας Βαξεβάνης, δημοσίευσε την περιβόητη λίστα των φοροφυγάδων και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη επειδή έφερε στο φως της δημοσιότητας ‘προσωπικά δεδομένα’. Πρόκειται για μια ιστορία που αποτυπώνει με ακρίβεια το τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα.
Ο Κώστας Βαξεβάνης δήλωσε στη Bild:
‘Κάποιος έπρεπε να το κάνει. Κάποιος έπρεπε να δημοσιεύσει αυτή τη λίστα. Είναι αδιανόητο το πώς χειρίστηκαν το θέμα οι Έλληνες πολιτικοί’.
Η εν λόγω λίστα πήρε το όνομα της επικεφαλής του ΔΝΤ και πρώην υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία την είχε παραδώσει το 2010 στον τότε Έλληνα ομόλογό της, Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Και τι έκαναν οι Έλληνες με τα αυτά τα δεδομένα που θα μπορούσαν να τους αποφέρουν εκατομμύρια ή ακόμα και δισεκατομμύρια; Απολύτως τίποτα!» τονίζει η Bild.
Δείτε το δημοσίευμα:

Θρίλερ με την υποκλοπή εγγράφων του υπουργείου Οικονομικών!

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της διαρροής απόρρητων εγγράφων από το υπουργείο Οικονομικών.
Αρχικά εμφανίστηκε ως επίθεση των Anonymous.
Ωστόσο, διαπιστώθηκε πως οι υπολογιστές από τους οποίους εκλάπησαν τα συγκεκριμένα αρχεία δεν ήταν συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο, όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Έθνους».
Οι Αρχές τώρα εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρχει ένα οργανωμένο κύκλωμα υποκλοπής που δρα στο εσωτερικό του υπουργείου Οικονομικών, έχει πρόσβαση στους διαβαθμισμένους υπολογιστές και βγάζει απόρρητα έγγραφα στη δημοσιότητα.
Τα έγγραφα που διέρρευσαν περιλαμβάνουν, σύμφωνα με «Τα Νέα», αποκρυπτογραφημένα τηλεγραφήματα του υπουργείου Εξωτερικών, έγγραφα για τα ομόλογα, τις ελληνικές τράπεζες, το υπουργείο Μεταφορών, τον ΟΣΕ, το υπουργείο Παιδείας, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και άλλες υπηρεσίες.
Τα συγκεκριμένα έγγραφα χρονολογούνται από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι και πριν από λίγες ημέρες.
newsbomb.gr

Η ανεργία στη Γερμανία παρέμεινε σταθερή στην πλάτη της υπόλοιπης Ευρώπης

Στο 6,9% παρέμεινε η ανεργία στη Γερμανία τον Οκτώβριο, παρά το γεγονός ότι για έβδομο συνεχή μήνα αυξήθηκε ο αριθμός των ανέργων κατά 20.000 άτομα σε 2,937 εκατ. άτομα.
Σε μη προσαρμοσμένη βάση, ο αριθμός των ανέργων υποχώρησε στα 2,753 εκατ. άτομα από 2,788 εκατ. άτομα τον Σεπτέμβριο.
Η Γερμανία παλεύει να κρατηθεί όρθια στην πλάτη των υπόλοιπων μελών της Ευρωζώνης με τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει και την ανησυχία για τις οικονομίες (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία) διατηρώντας το ευρώ έναντι του δολαρίου σε επίπεδα που ευνοούν τις εξαγωγές της.

Ευρωπαϊκή Ένωση η μεγάλη απάτη.Άρθρο του NIGEL FARAGE (Ευρωβουλευτή)

Για να αρχίζουμε να εμπεδώνουμε σε τι απάτη έχουμε εισέλθει και τι πραγματικά πρεσβεύει.
Γράφει ο Nigel Farage
“Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν ψηφίζει νόμους και δεν ανακαλεί νόμους.
Οι νόμοι, με την μορφή οδηγιών, κανονισμών κλπ., που ήδη έχουν φθάσει τους 30.000, (!) αποφασίζονται από μη εκλεγμένους αξιωματούχους (οι οποίοι μαζί με τους υπαλλήλους φθάνουν τους 30.000 περίπου), με πλήρη μυστικότητα και αδιαφάνεια μετά από παρασκηνιακές πιέσεις και διαπραγματεύσεις, για τις οποίες κανείς δεν είναι υπόλογος.
Οι υπουργοί των χωρών-μελών υποχρεώνονται να αποδεχθούν τις προκανονισμένες αποφάσεις των μονίμων αντιπροσώπων, και πολλές φορές το «ανακοινωθέν» γίνεται δεκτό πριν (!). την «συζήτηση» των Υπουργών, η οποία λαμβάνει χώρα μόνο για προσχηματικούς λόγους.
Οι Δημοσιογράφοι που επικρίνουν αυτήν την κατάσταση απομακρύνονται έντεχνα από τις Βρυξέλλες, και παραμένουν όσοι συμφωνούν με το σύστημα.
Όταν οι ευρωβουλευτές καλούνται να ψηφίσουν, πληροφορούνται στις 8 το πρωί για την ημερήσια διάταξη ψηφοφορίας επί εκατοντάδων θεμάτων, που διεξάγεται στις 12.00 με πατήματα κουμπιών “ναι”, “όχι”, “αποχή”. Αλλά οι φάκελοι των θεμάτων έχουν χιλιάδες σελίδες στην Γαλλική γλώσσα, και κανείς Ευρωβουλευτής δεν προλαβαίνει να τους
μελετήσει. Έτσι, οι ευρωβουλευτές λαμβάνουν από τα ευρωπαϊκά κόμματα, στα οποία
ανήκουν, μια μεγάλη «λίστα» με το τι πρέπει να ψηφίσουν μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας!!!»
Δηλαδή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι μόνο μία μεγάλη φάρσα εξαπατήσεως των Ευρωπαϊκών λαών.
Το «Ευρωπαϊκό Σχέδιο» οδηγεί σε ένα ενιαίο ομοσπονδιακό κράτος βάσει του Γάλλο-Γερμανικού άξονα, το οποίο συντρίβει την διαφορετικότητα και τις εθνικές παραδόσεις των λαών των χωρών-μελών χωρίς να τους ενημερώσει ή να τους ρωτήσει.
Όποιος διαφωνήσει στο μέλλον, θα έχει να αντιμετωπίσει την ενιαία ευρωπαϊκή «ταυτότητα», την ευρωπαϊκή αστυνομία, την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη και τον ευρωπαϊκό στρατό. Ας αναλογιστούμε τις συνέπειες αυτού του αντιδημοκρατικού πειράματος που πλήττει την κοινοβουλευτική Δημοκρατία και το εθνικό κράτος. Η κοινωνική δυσαρμονία, η ανελευθερία και η πίεση που θα δεχθούν οι λαοί της Ευρώπης θα έχουν δύο πιθανά αποτελέσματα:
Ή θα οδηγήσουν σε μεγάλη ανάπτυξη της άκρας δεξιάς και άκρας αριστεράς με απρόβλεπτα αποτελέσματα, ή θα οδηγήσουν σε εμφύλιο ευρωπαϊκό πόλεμο.
Η Ελλάς οφείλει να αντιδράσει στα τερατώδη ψεύδη, στην απίστευτη γραφειοκρατία, στην ουσιαστική αντιδημοκρατικότητα και ανελευθερία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, ώστε οι Ευρωπαϊκοί λαοί να διατηρήσουν την εθνική και δημοκρατική τους ταυτότητα σε ένα πλαίσιο διεθνούς συνεργασίας και συνεννοήσεως.
Τους προηγούμενους μήνες, έγινε εμφανές από τις προτάσεις που προωθήθηκαν από την Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με υποστήριξη από την Γαλλία, την Γερμανία και άλλα κράτη, ότι θα σηματοδοτήσει ένα περαιτέρω αποφασιστικό βήμα προς την συγκόλληση των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως σε ένα κράτος με την δική του κεντρική κυβέρνηση, νόμισμα, φορολόγηση, ένοπλες δυνάμεις και νομικό σύστημα.
Τρία πράγματα κτυπούν το καμπανάκι, για τον τρόπο που το νέο σύστημα διακυβερνήσεως θα επιβληθεί στα έθνη της Ευρώπης.
Το πρώτο είναι το πόσο λίγο οι Ευρωπαϊκοί λαοί, συμπεριλαμβανομένου του Ελληνικού, όντως γνωρίζουν ακριβώς σε τι σύστημα διακυβερνήσεως θα βρεθούν να ζουν.
Το δεύτερο, είναι το πόσο εξαιρετικά αντιδημοκρατικό είναι αυτό το σύστημα. Οι περισσότεροι νόμοι και πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενώσεως εγκρίνονται από μη εκλεγμένους αξιωματούχους πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς να δίνουν λόγο στα κοινοβούλια.
Έχει λεχθεί ότι οι μόνες χώρες του κόσμου, των οποίων οι νομοθετικές διαδικασίες είναι τόσο αποκρυπτικές, όπως της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, είναι η Κούβα και η Βόρειος Κορέα.
Ο τρίτος και σημαντικότερος λόγος γιατί πρέπει όλοι μας να φοβόμαστε αυτό το σύστημα διακυβερνήσεως της Ε.Ε. είναι απλά ότι στην πράξη το σύστημα δεν δουλεύει.
Οπουδήποτε να κοιτάξεις στις πρακτικές λειτουργίες της, είτε είναι οι πολιτικές της στην απασχόληση, στην γεωργία, στην αλιεία, στον ανταγωνισμό, στην διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια, και σε οτιδήποτε άλλο, ανακαλύπτεις ότι η Ε.Ε. δεν επιτυγχάνει τους διακηρυγμένους στόχους της.
Όποια πλευρά πολιτικής και αν εξετάσει κανείς, βρίσκει να συμβαίνει το ίδιο. Πάντα ξεκινούν με ευγενείς σκοπούς και ωραίες υποσχέσεις για το πόσο υπέροχα θα πάνε όλα. Τότε ανακαλύπτεις ότι αυτό οδηγεί σε ένα βουνό γραφειοκρατίας μεγέθους Ολύμπου, σε μια πλήρη απώλεια επαφής με την πραγματικότητα, σε μνημειώδη αναποτελεσματικότητα και κακή διαχείριση ανακατεμένη με διαφθορά, έως ότου, τελικώς, βλέπεις ότι κανένας από εκείνους τους γενναίους στόχους δεν επιτυγχάνεται στην πραγματικότητα.
Καταλαβαίνουμε γιατί οι Βρυξέλλες επιθυμούν τώρα απεγνωσμένα η Ελλάς να εισέλθει στο ενιαίο νόμισμα, δηλαδή για τους δικούς τους προπαγανδιστικούς λόγους. Αλλά φοβόμαστε, ότι αν τον εντάξουν σ’ αυτό πείραμα, ο Ελληνικός λαός θα το μετανιώσει.
Το πραγματικό πρόβλημα με το αντιδημοκρατικό όνειρο της Ε.Ε., είναι ότι βασίζεται σε μια κολοσσιαία πράξη ευσεβούς πόθου. Ήδη αρχίζουμε να διαπιστώνουμε ότι η πραγματικότητα δεν συμβαδίζει με αυτήν την κατασκευασμένη πίστη.
Μια ημέρα όλοι οι λαοί της Ευρώπης θα καταλάβουν ότι οφείλουν να πληρώσουν ένα τρομερό τίμημα. “
Nigel Farage
Ευρωβουλευτής και Προέδρος του UKIP
(Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου)
πηγή: Ποσειδώνας
makeleio.gr

Χαμογελαστός ο Παπανδρέου παρά τη γιούχα

Τα άκουσε για τα καλά ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου όταν βγήκε βόλτα για…
γεύμα σε εστιατόριο του Βερολίνου το βράδυ της Κυριακής, καθώς Έλληνες φοιτητές εισέβαλαν στο εστιατόριο και τον αποδοκίμασαν έντονα, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να αποχωρήσει.
Όπως φαίνεται και στο ερασιτεχνικό βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, οι φοιτητές τον κατηγορούν ότι τρώει με τα λεφτά του λαού, αφού εξευτέλισε τους Έλληνες πολίτες.
Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η Bild ο κ. Παπανδρέου βγήκε… χαμογελαστός από το εστιατόριο του Βερολίνου, συντροφιά με τη σύζυγό του, Άντα, πήρε ένα ταξί, χαμογέλασε και στον φωτογράφο και έφυγε.
“Μας ξεφτιλίσατε! Μας ξεφτιλίσατε!” φώναζαν νεαρές Ελληνίδες της παρέας στο εστιατόριο,.
“Φάτε, τσάμπα είναι, εμείς πληρώνουμε, μας διαλύσατε!” συνέχισαν να φωνάζουν.