Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ο Όλι Ρεν παραδέχεται οτι μας κατάστρεψαν

Εμείς φταίμε για το ότι απέτυχε το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας, λέει ο Όλι Ρεν ενώ κανείς Έλληνας Μνημονιακός αξιωματούχος δεν έχει τολμήσει να δηλώσει κάτι αντίστοιχο.
Ορόσημο, που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να γυρίσει σελίδα και να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητά και τη βιωσιμότητα των δημοσιονομικών της, χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup, ο επίτροπος Oικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, σε συνέντευξή του στους Νέους Φακελους της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.
Ο φινλανδός επίτροπος πρόσθεσε ότι τα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης είναι έτοιμα να εξετάσουν μέτρα περαιτέρω μείωσης του ελληνικού χρέους, κάτω από το 110% του ΑΕΠ.
Αναφερόμενος στους λόγους που έθεσαν εκτός στόχων το ελληνικό πρόγραμμα, τα δύο προηγούμενα χρόνια, ο Επίτροπος Ρεν εκτίμησε οτι οφείλεται στην έλλειψη εθνικής ενότητας και δευτερευόντως στις χειρότερες των εκτιμήσεων οικονομικές προοπτικές.
«Είναι σημαντικό το πρόγραμμα να υλοποιηθεί και οι μεταρρυθμίσεις να εφαρμοστούν, όχι για το καλό των γραφειοκρατών στις Βρυξέλλες αλλά για το καλό του ελληνικού λαού και για να επιστρέψει στην ανάπτυξη, την ευημερία και να βελτιωθούν τα ποσοστά ανεργίας στην ίδια την Ελλάδα» σημείωσε.
«Μαζί θα τα καταφέρουμε» καταλήγει στη συνέντευξή του ο κ. Ρεν.
Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο τέως διοικητής της Εθνικής Τράπεζας οικονομολόγος Βασίλης Ράπανος τάχθηκε υπέρ της δραστικής απλοποίησης του φορολογικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: