Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

«ΔΕΙΧΝΕΙ» ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ; Μήπως έχασαν και την δικογραφία για τις καταγγελίες Π. Ρουμελιώτη;

Με σαλιγκάρι να την έστελναν από τον Άρειο Πάγο θα είχε φτάσει στη Βουλή η δικογραφία σχετικά με τις καταγγελίες του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Π. Ρουμελιώτη, ο οποίος είχε δηλώσει πως ήταν από την αρχή γνωστό ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας δε θα είχε αποτέλεσμα.
Έχει περάσει 2,5 μήνες από τότε οι Οικονομικοί Εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης διαβίβασαν την δικογραφία στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε.
Μετά την έρευνα που διενήργησαν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, έστειλαν το υλικό που είχαν συλλέξει (υπάρχουν μεταξύ άλλων καταθέσεις της Λ. Κατσέλη και του Γ. Αρσένη) στον Άρειο Πάγο, ώστε η υπόθεση να ανατεθεί στα αρμόδια όργανα της Βουλής για την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών κυβερνητικών παραγόντων της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.
Υπογραμμίζουν μάλιστα ότι προκύπτουν στοιχεία που δεν μπορούν να διερευνηθούν και να αξιολογηθούν από τους ίδιους και η Βουλή πρέπει να κρίνει αν απαιτείται διερεύνηση ευθυνών πολιτικών προσώπων.
Όμως από τις 4 Σεπτεμβρίου ο Ι. Τέντες δεν έχει στείλει στη Βουλή την δικογραφία, αν και είναι η μόνη αρμόδια για να αποφασίσει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Υπάρχει λόγος;

Δεν υπάρχουν σχόλια: