Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Συνέλαβαν τους επικεφαλής των ENERGA και HELLAS POWER για το «κανόνι» των 200 εκατ. ευρώ!

Με ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος τους ο ειδικός ανακριτής για υποθέσεις διαφθοράς, συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι των εταιρειών, παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, ENERGA και HELLAS POWER, καθώς το κανόνι του χτύπησαν οι εταιρίες στο δημόσιο ανέρχεται στα 200 εκατ. ευρώ, την ώρα που για το ίδιο ποσό κόβονται συντάξεις.
Μάλιστα, εκδόθηκε διάταξη για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων πέντε στελεχών των δυο εταιριών και ασκήθηκε από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου συμπληρωματική δίωξη για τα αδικήματα της λαθρεμπορίας σε βαθμό κακουργήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης.
Να θυμίσουμε ότι την ώρα που το θέμα ήταν ..στα πάνω του, (για το κανόνι αναφερόμαστε) ο φωτογραφικός φακός είχε συλλάβει τους δυο επικεφαλής των εταιριών να ανταλλάσουν λουλούδια σε νυχτερινό κέντρο που είχαν βρεθεί τυχαία!
Οι πέντε, είναι ήδη κατηγορούμενοι καθώς έχει ασκηθεί εδώ και καιρό ποινική δίωξη σε βάρος τους, για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος, καθώς εμφανίζονται να μην αποδίδουν στα κρατικά ταμεία τα ποσά που προβλεπόταν από τις συμβάσεις τους με για την εμπορία ρεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: