Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

The Guardian - Η Ελλάδα ξεπουλάει τα ασημικά της

«Σε δύσκολους καιρούς είναι ώρα να πουληθούν τα ασημικά της οικογένειας», γράφει η βρετανική εφημερίδα The Guardian, αναφερόμενη στο «ξεπούλημα» όπως το χαρακτηρίζει στο οποίο επιδίδεται η Ελλάδα.
Η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει όλα αυτά που δεν θα της λείψουν-και στην περίπτωση της εν λόγω χώρας που πνίγεται στα χρέη, αυτό σημαίνει την πώληση νησιών, ανακτόρων, ακινήτων-φιλέτων, μαρίνων, αεροδρομίων, δρόμων, της κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου, του ΟΠΑΠ, των ταχυδρομείων.
Αυτά γράφει η Guardian, προσθέτοντας ότι χθες έγινε γνωστό πως οι πωλήσεις θα αφορούν και ακίνητα στο εξωτερικό, αρχής γενομένης από το βικτοριανό κτίριο που ήταν κάποτε η κατοικία του έλληνα πρόξενου στο Λονδίνο.
Τα νέα για το ξεπούλημα προέκυψαν μια μέρα αφότου ο υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε αυτό που φοβούνταν οι περισσότεροι Έλληνες αλλά δεν είχε ποτέ ειπωθεί επισήμως: ότι με το εθνικό εισόδημα να προβλέπεται να πέσει 25% μέχρι το 2014, η οικονομία τους δεν συρρικνώνεται απλώς, αλλά γλιστρά σε μια ύφεση σαν εκείνη της δεκαετίας του ΄30.

Δεν υπάρχουν σχόλια: