Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Πόσους μπορεί να «ξεπλύνει» το Harvard ;

Ο Γ. Παπανδρέου καθηγητής στο Harvard! Μπορεί να ακούγεται σαν ανέκδοτο, αλλά δεν είναι! Είναι, απλώς, το ωραίο πλυντήριο, η μικρή ανταμοιβή που τόσο επάξια κέρδισε ο άνθρωπος που χρειάστηκε μόλις δυο χρόνια στην πρωθυπουργία για να τινάξει τη χώρα στον αέρα! Προφανώς, για μια τέτοια δουλειά, μια περιστασιακή απασχόληση στο ξεχωριστό αυτό αμερικανικό πανεπιστήμιο είναι απλώς φιστίκια, που θα λεγαν και οι Αμερικάνοι.
Οι Αμερικανοί, πρακτικοί άνθρωποι, χρησιμοποιούν τα πανεπιστήμιά τους κατά κύριο λόγο για να προετοιμάσουν τις μελλοντικές ηγεσίες των χωρών- υποτελών τους. Το Harvard , για παράδειγμα, και η έδρα που χρηματοδοτεί δικός μας εγχώριος μεγιστάνας έχει να επιδείξει την εκκόλαψη πιστών Βαλκάνιων πολιτικών μαριονετών.
Απ' ότι φαίνεται,όμως, το ξεχωριστό αυτό ευαγές ίδρυμα, φροντίζει και για τα πρώτα βήματα μετά την αναγκαστική πολιτική συνταξιοδότηση, κάποιων που πρόσφεραν σημαντικές υπηρεσίες στην υπόθεση του παγκοσμιοποιημένου εκσυγχρονισμού, με την βοήθεια του ΔΝΤ και των λοιπών μηχανισμών που κοπιάζουν για ένα... δικαιότερο κόσμο.
Κάποιοι λοιπόν σαν τον Γιώργο Παπανδρέου που έκαψε σε δυο χρόνια ένα πολιτικό κεφάλαιο τριών γενεών, προκειμένου να... αναπροσαρμόσει την ελληνική οικονομική, πολιτική και κοινωνική ζωή, μπορούν να απολαύσουν τις παροχές, οι οποίες περιγράφηκαν θαυμάσια απ' το ρεπορτάζ κυριακάτικης εφημερίδας:
«Το ζευγάρι,( Παπανδρέου Γιώργος και Αντα) απελευθερωμένο από την ασφυκτική αρνητική δημοσιότητα της Ελλάδας, έχει την ευκαιρία να απολαύσει στιγμές ηρεμίας και ξεκούρασης μακριά από τις πορείες διαμαρτυρίας και τις εικόνες εξαθλίωσης του κέντρου της Αθήνας. Τα περιποιημένα πάρκα, τα μικρά ρεστοράν με κουζίνες από όλο τον κόσμο και οι όμορφες γειτονιές της περιοχής Κέμπριτζ της Βοστόνης είναι μερικές μόνο από τις επιλογές του Γιώργου και της Αντας Παπανδρέου.
Ο ποταμός Τσαρλς, επίσης, δίνει τη δυνατότητα στον λάτρη των σπορ πολιτικό να επιδίδεται στο αγαπημένο του άθλημα, το κανό, ενώ οι άνετοι δρόμοι κάνουν τις βόλτες με το ποδήλατο απολαυστικές. Επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός έχει και τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου, που περιλαμβάνουν γυμναστήριο με υπερσύγχρονα όργανα γυμναστικής και πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων».
Προφανώς, τέτοιου είδους παροχές,δεν είναι για πολλούς, παρά το γεγονός ότι η υπόθεση της μνημονιακής αναμόρφωσης της χώρας, δεν συντελέστηκε ούτε συντελείται από ένα άτομο. Ως εκ τούτου, ενδεχομένως κάποιοι ένθερμοι συμπαραστάτες του πρωθυπουργού Γιώργου και στενοί του συνεργάτες στο κυβερνητικό του έργο, μάλλον θα νιώθουν κάποια ζήλια , που ενώ αυτοί δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν ούτε στη γειτονιά τους χωρίς να συναντήσουν ένα απλωμένο χέρι (με όλα τα δάχτυλα ανοιχτά) ο μέντορά τους Γιώργος απολαμβάνει τις βόλτες του στον ποταμό Τσαρλς.
Αλλά πόσους να ξεπλύνει κι αυτό το Harvard; Ας έχουν υπόψη τους αυτή τη δυσκολία όλοι αυτοί που μας διασώζουν την τρέχουσα περίοδο με τις περικοπές των 11,5 δισ.
ΥΓ. Περισσότερο «ευθείς» από τους Αμερικάνους και ίσως πιο βιαστικοί, οι Γερμανοί ήταν οι πρώτοι που διέκριναν και βράβευσαν τον Γ. Παπανδρέου. Του έδωσαν το βραβείο "Κβαντρίγκα 2010" στην κατηγορία «Δύναμη για Αλήθεια», επιβραβεύοντας έτσι την “αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοσιονομική προσαρμογή και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις παρά τις κοινωνικές αντιδράσεις”
Μπράβο Giorgos

Δεν υπάρχουν σχόλια: