Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Αντώνης Ρουπακιώτης: Υπέρ της αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, τάχθηκε υπέρ της άμεσης αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών, τονίζοντας ότι αυτό δεν είναι μόνον απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας αλλά και του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΟΣΑ.
Παράλληλα, ο κ. Ρουπακιώτης προανήγγειλε ότι η Γενική Γραμματεία του υπουργείου Δικαιοσύνης, υπό τον Γιώργο Σούρλα, θα καταθέσει, εντός των ημερών, στη Βουλή τις προτάσεις της για ένα εθνικό σχέδιο δράσης κατά της διαφθοράς.
«Πρέπει, υπουργοί πρώην και νυν, που έχουν περάσει από τομείς της δημόσιας διοίκησης, να αντιμετωπίζονται ισότιμα και ισόνομα σε σχέση με τους άλλους πολίτες. Είμαστε σε εγρήγορση», υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γιάννη Πανούση.
«Είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ενός στρατηγικού εθνικού σχεδίου αντιδιαφθοράς, με τη συγκρότηση ανεξάρτητων οργάνων» υπογράμμισε ο κ. Πανούσης. Επιπλέον, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ έκανε λόγο για πλήρη ανεπάρκεια πάταξης της διαφθοράς και υπογράμμισε ότι θα είναι εθνική ήττα για τη χώρα αν δεν παταχθεί το φαινόμενο αυτό.
Ο κ. Ρουπακιώτης έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης του προληπτικού ελέγχου αλλά και του κατασταλτικού μηχανισμού, χαρακτηρίζοντας «πολυπλόκαμο τέρας, τη διαφθορά στη χώρα μας», για την αντιμετώπιση της οποίας χρειάζεται- όπως, είπε- συντονισμένη εθνική προσπάθεια
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: