Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Γ.Μιχελογιαννάκης: Τραγικά και γελοία τα μέτρα - Μας θεωρούν μαλ....!

Πραξικοπηματική ενέργεια χαρακτηρίζει ο βουλευτής Ηρακλείου της ΔΗΜ.ΑΡ., Γιάννης Μιχελογιαννάκης την επιβολή νέων μέτρων, ο οποίος συμμεριζόμενος τα καθημερινά δράματα συμπολιτών μας, προαναγγέλλει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει νέα μέτρα που θα οδηγήσουν τους Έλληνες στον γκρεμό. "Γελοία και τραγικά τα μέτρα. Μας θεωρούν μαλ..." είπε ο κ.Μιχελογιαννάκης, τονίζοντας ότι δε θα τα ψηφίσει.
"Θα κινήσω τη διαδικασία μέχρι τέλους, γιατί τα μέτρα είναι αντισυνταγματικά" - είπε ο κ.Μιχελογιαννάκης στο Ράδιο Κρήτη, ο οποίος, μάλιστα αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτη Κουβέλη είπε πως εκείνος που "είναι το πιο ηθικό στοιχείο στην πολιτική, δεν μπορεί πλέον να κοιμάται τα βράδια"! Ο κ.Μιχελογιαννάκης έθεσε και θέμα αξιοπρέπειας, το οποίο σκοπεύει να θέσει και στον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ.
Ο Ηρακλειώτης βουλευτής, από κοινού με άλλα στελέχη, πρόκειται να εκδώσουν κείμενο, στο οποίο θα εκφράζουν την αντίθεσή τους στα κυοφορούμενα μέτρα, τα οποία δε σκοπεύουν να υπερψηφίσουν. Η ενέργεια αυτή, όμως, μαρτυρά μια "κίνηση" εντός των κόλπων της ΔΗΜ.ΑΡ. αφού δεν πρόκειται για έναν ή δύο βουλευτές που "επαναστατούν", αλλά για πολλούς, όπως είπε ο κ.Μιχελογιαννάκης.
Απέναντι στις φήμες περί μετακίνησής του στο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Μιχελογιαννάκης δεν απαντάει, παρά μόνο τονίζοντας ένα μεγάλο ιδεολογικό χάσμα μεταξύ του ίδιου και του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο σχετίζεται με τη μονομερή καταγγελία των μνημονίων.
Στο πλαίσιο αυτό και με την καθημερινότητα να γίνεται όλο και πιο πιεστική, με τις αυτοκτονίες σαν κραυγή απόγνωσης να πολλαπλασιάζονται, ο βουλευτής ... ζητάει μια μεγάλη συγνώμη από τα βάθη της καρδιάς του.
"Στην Ελλάδα του χθες θυμάμαι όμορφα παρεάκια με γλέντια και μουσική υπόκρουση, το τότε τραγούδι «απολύομαι και τρελαίνομαι». Στην Ελλάδα του σήμερα, οι γιοι των φαντάρων του τότε, όχι μόνο δεν τραγουδούν αλλά χρησιμοποιούν εξαιρετική «πανουργία» για να παραμείνουν έστω και ένα μήνα στο στρατό εξασφαλίζοντας μια μπουκιά φαγητό και σίγουρο κρεβάτι για ύπνο. Όμως και αυτό ξεπεράστηκε στην Ελλάδα του τώρα, στην Ελλάδα της ανεργίας και της αεργίας, όπου η απόλυση σημαίνει είτε αυτοχειρία (κάθε δυο μέρες μια αυτοκτονία) ή ακραία επιδείνωση υποκείμενης νόσου φέρνοντας αιφνίδιο θάνατο όπως έγινε στον 49χρονο Ηρακλειώτη.
Έλληνες, ακούγεται η επαναδιαπραγμάτευση, ακούγεται η πιθανών ανέφικτη και πρόχειρη μονομερής καταγγελία, είναι σίγουρα υπεύθυνη η σταδιακή απαγκίστρωση, αλλά δυστυχώς πολλοί αυτά δεν τα «καταλαβαίνουν».
Ζητείται ελπίς. Έστω και για μια ανθρώπινη ζωή αξίζει να τολμήσουμε και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα που ήδη έπρεπε να είχαμε κάνει, δηλαδή τα εθνικά, ηθικά ισοδύναμα όπως αρκετές φορές τα έχω περιγράψει.
Ζητάω συγνώμη στο μερίδιο που μου αναλογεί για την ανακοπή του συμπολίτη μου" - αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης.
Πηγή: www.cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: