Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Απροσδόκητη επίθεση Γεννηματά σε Σαμαρά

Του ζητά να βρει τα ισοδύναμα-Χρειάζεται υπευθυνότητα απαντά η ΝΔ.
Απροσδόκητη κριτική στον πρωθυπουργό για το ζήτημα των μέτρων άσκησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ κυρία Φώφη Γεννηματά.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι υπάρχουν περιθώρια να μειωθεί η σπατάλη στο κράτος η κυρία Γεννηματά ζήτησε από τον κ. Σαμαρά «να καλέσει τους υπουργούς και να τους ζητήσει να καταθέσουν συγκεκριμένα σχέδια για την εξοικονόμηση πόρων στον τομέα ευθύνης τους».
«Το ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει ότι είναι κατά των οριζόντιων μέτρων. Δεν τα αντέχει η ελληνική κοινωνία. H κυβέρνηση θα πρέπει να βρει τώρα έστω 2 δισεκατομμύρια από τα ισοδύναμα μέτρα των 18 δισεκατομμυρίων, που παρουσίασε ο κ. Σαμαράς ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ζάππειο».
«Η Νέα Δημοκρατία δεν προσέφερε καμία βοήθεια στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και δεν αναγνώρισε ποτέ τις τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, που εκτόξευσε το χρέος. Αντίθετα, φόρεσε τον αντιμνημονιακό μανδύα, τον οποίο πέταξε αυτομάτως όταν έγινε ξανά Κυβέρνηση.
Είναι ο ίδιοι άνθρωποι που, με τα «Ζάππειο Ι, ΙΙ και ΙΙΙ» έδωσαν ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες. Αρκεί μια σύγκριση αυτών που είπαν πέρυσι και αυτών που είπαν φέτος στη ΔΕΘ. Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε με το παρελθόν απλά με δυο λέξεις: ουδείς αναμάρτητος. Ας κοιτάξει το μέλλον» κατέληξε η κυρία Γεννηματά.
Απάντηση από τη ΝΔ
«Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, πρέπει όλοι να δείχνουμε υπευθυνότητα και να προσέχουμε την κάθε μας λέξη». Με τη φράση αυτή, σχολίασε το γραφείο Τύπου της ΝΔ προηγούμενη δήλωση της κυρίας Γεννηματά ότι η ΝΔ «δεν προσέφερε καμία βοήθεια στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ» και ότι έδωσε «ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: