Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση για εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες σε ασφαλιστικά ταμεία Πηγή: Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση για εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες σε ασφαλιστικά ταμεία


Νέα δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, εκτός του ΟΓΑ και του ΝΑΤ, δίνει στους πολίτες το υπουργείο Εργασίας.
Σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης, η ρύθμιση θα αφορά συσσωρευμένες οφειλές μέχρι την 31 Ιουλίου 2012.
Οι πολίτες που οφείλουν, θα ενταχθούν μετά από δική τους αίτηση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2012, στην ρύθμιση και σε αυτήν την περίπτωση θα αναστέλλονται και οι λήψεις αναγκαστικών μέτρων, όπως πλειστηριασμοί, μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2013.
Σύμφωνα με την ρύθμιση παρέχεται έκπτωση 40% επί των προσαυξήσεων ενώ η έκπτωση αυξάνεται στο 75% εφόσον καταβάλουν την οφειλή τους σε 7 έως 10 δόσεις και κατά 100% εάν την καταβάλουν σε 6 δόσεις.
Οι διατάξεις που είναι ευεργετικές θα τίθενται σε ισχύ μόνον εάν οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές από την 1η Αυγούστου και ύστερα, καταβάλλονται ανελλιπώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: