Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Φοβερό κόλπο: Μειώνουν τις δημόσιες δαπάνες μειώνοντας το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων

Έναν ακόμα καταπληκτικό τρόπο μείωσης των δημοσίων δαπανών επιστρατεύει ξανά το λατρεμένο μας πολιτικό σύστημα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπ.Οικονομικών, στα 13,215 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του προϋπολογισμού στο......επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου, ενώ η υστέρηση στα έσοδα ανήλθε στα 2,8 δισ. ευρώ, λόγω κυρίως των παρατάσεων που δόθηκαν στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, αλλά και στις μικρότερες εισπράξεις εξαιτίας της ύφεσης.
Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για το επτάμηνο του 2012 ανήλθαν στα 40,852 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 4,415 δισ. ευρώ έναντι του στόχου (45,267 δισ. ευρώ) του συμπληρωματικού προϋπολογισμού 2012.
Η εξέλιξη αυτή αντανακλά τόσο στον περιορισμό των δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού που είναι μειωμένες έναντι του στόχου κατά 2,438 εκατ. ευρώ αλλά και στην μείωση των δαπανών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έναντι του στόχου κατά 1,977 δισ. ευρώ.
Ποιος καταπληκτικός οικονομικός εγκέφαλος ότι θα ήταν χρήσιμο να περικοπεί ακόμα περισσότερο το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων;
Για πόσο ακόμα θα προτιμά το ελληνικό κράτος να ξοδεύει τα χρήματα του για υπεράριθμους δημοσίους υπαλλήλους κι όχι για να βελτιώσει τις υποδομές του προς όφελος όλων των πολιτών;
Έτσι θα έρθει η ανάπτυξη; Αφαιρώντας πόρους από την αγορά;
press-gr blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: