Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Ζήτησε από τη Μέρκελ «ανάσες» για το «μακροβούτι» αλλά όχι επιμήκυνση!!

Την αυστηρή γραμμή της απέναντι στην Ελλάδα τήρησε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στις δηλώσεις της, μετά τη συνάντηση, που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο.
Όχι άλλα λόγια, πράξεις τώρα ζήτησε από τη νέα ελληνική κυβέρνηση η κ. Μέρκελ καλώντας τη χώρα μας «να υλοποιήσει όσα έχει υποσχεθεί» και να προωθήσει δράσεις όπως οι ιδιωτικοποιήσεις.
Ξέρουμε ότι, ζητούμε από τους Έλληνες πολίτες να υποφέρουν τα πάνδεινα, είπε η Γερμανίδα καγκελάριος, υπογραμμίζοντας πως στόχος της χώρας της είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Οι Έλληνες βρίσκονται πέντε χρόνια στην έρημο και πρέπει να τους βοηθήσουμε να τη διασχίσουν, παρατήρησε χαρακτηριστικά.
Σε κάθε βήμα περιμένουμε αποτέλεσμα, πρόσθεσε η κ. Μέρκελ, επαναλαμβάνοντας με νόημα ότι, τα πάντα θα κριθούν από την έκθεση της τρόικα.
Ούτε λέξη για επιμήκυνση
Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς απέφυγε επιμελώς να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το αν διατύπωσε στη Γερμανίδα καγκελάριο το αίτημα περί επιμήκυνσης.
«Προσπαθούμε να οδηγηθούμε στο δρόμο της ανάπτυξης, θέσαμε τη μεγάλη προτεραιότητα που είναι η ανάκαμψη, δεν ζητάμε άλλα χρήματα ζητάμε αναπνοές σε ένα μεγάλο μακροβούτι», σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι, η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, η έκθεση της τρόικα θα σηματοδοτεί μία νέα εκκίνηση για τη χώρα μας, που θα προχωρήσει με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.
«Εξαλείφουμε δύο ελλείμματα, το δημοσιονομικό και το έλλειμμα αξιοπιστίας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως «είμαστε περήφανος λαός και δεν μας αρέσει να ζούμε με δανεικά».
Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά «με θυσίες θα φτάσουμε στο σε επιθυμητό αποτέλεσμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: