Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Εύβοια:Ανεξέλεγκτη φωτιά απειλεί σπίτια - Χτυπούν καμπάνες για να φύγει ο κόσμος!

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης με τις φωτιές στην περιοχή - Οι κάτοικοι στο χωριό Μαντράκι προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους, μαζί με τους άνδρες της πυροσβεστικής.
Εκκενώνεται το Μαντράκι μιας και η φωτιά βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα πρώτα σπίτια. "Με αυτοκίνητα πήραν τα παιδιά από το χωριό και εμείς με ένα λάστιχο στα χέρια κάνουμε ότι μπορούμε για να σώσουμε την περιουσία μας" έλεγαν κάτοικοι του χωριού.

Γύρω στις 16.00 άρχισαν να χτυπούν και οι καμπάνες στο χωριό. Μάχη με αντίξοες συνθήκες δίνουν οι πυροσβέστες, η πολιτική προστασία και οι κάτοικοι που δεν μπορούν με τίποτα να πιστέψουν το μεγάλο μέγεθος της πύρινης λαίλαπας.
H φωτιά στην Εύβοια ξέσπασε τα ξημερώματα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην Ελαία του Αυλωναρίου. Αν και φαίνονταν ότι θα την έθεταν γρήγορα υπό έλεγχο οι πυροσβέστες, γύρω στις 06.00 το πρωί λόγω του αέρα και της βλάστησης, τους ξέφυγε με αποτέλεσμα να καίει προς την Οκτωνιά και το Μαντράκι.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο. Αυτή την στιγμή το χωριό δεν έχει ρεύμα ενώ όλο το βράδυ έως και αυτή την ώρα οι κάτοικοι με τους πυροσβέστες δίνουν μάχη για να μην ξαναβιώσουν τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν οι κάτοικοι της περιοχής Αλιβερίου το 2007 που δυστυχώς έπιασε φωτιά την ίδια ακριβώς ημερομηνία.
Εν τω μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί και η δασική πυρκαγιά στην Καμπίτσα Κεφαλλονιάς όπου επιχειρούν 8 οχήματα με 17 πυροσβέστες. Στο σημείο βρίσκονται ακόμη 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 10 εθελοντές και 2 οχήματα ΟΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: