Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Του παραλόγου - Ζήτησαν από τον Τόμσεν νέες προσλήψεις εφοριακών

Όταν το αίτημα γνωστοποιήθηκε για πρώτη φορά, πριν μερικές μέρες, στον κ.Πολ Τόμσεν, έκανε σαν να μην πίστευε στα αφτιά του. Ωστόσο, στην πορεία διαπίστωσε κι αυτός όπως και τα υπόλοιπα μέλη της τρόικας, ότι κάπου υπάρχει μια δίκαιη βάση στο αίτημα.
Ο λόγος αφορά στην πρόταση που υπέβαλε η ομοσπονδία των εφοριακών για νέες προσλήψεις, προκειμένου να αντιμετωπισθεί ο αυξημένος όγκος εργασίας τους, λόγω των πολλών πρόσθετων μέτρων που ανακοινώνονται με ρυθμό… πολυβόλου το τελευταίο διάστημα.
Η λογική της πρότασης είναι απλή: αν θέλετε οι αποφάσεις που λαμβάνετε να εφαρμόζονται και κάποια στιγμή τα έσοδα να αρχίσουν να εισρέουν στα δημόσια ταμεία, τότε θα πρέπει να ενισχύσετε με ανθρώπινο δυναμικό τις εφορίες.
Γιατί, αλλιώς, ποιος θα εκτελέσει τις εντολές σας; Και κυρίως πως θα πετύχει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας; Κι έτσι, εκεί όπου οι τροϊκανοί πίεζαν για απολύσεις στις ΔΟΥ, σήμερα βρίσκονται στη δυσάρεστη γι’ αυτούς θέση να συζητούν για προσλήψεις.
Στη χειρότερη των περιπτώσεων, οι εφοριακοί κατ’ αυτόν τον τρόπο, μάλλον θα αποφύγουν τις απολύσεις, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: