Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Ας ετοιμαζόμαστε ξανά για τις πλατείες.

Το πολιτικό σύστημα προσπαθεί να μας πείσει ότι έχουμε πέσει έξω στο πρόγραμμα εξ αιτίας των διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων και ότι θα πρέπει ως εκ τούτου να ληφθούν πρόσθετα μέτρα. Δηλαδή στην ουσία προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν φταίνε οι ίδιοι οι πολιτικοί που δεν εφάρμοζαν το πρόγραμμα για να μην εισπράξουν το πολιτικό κόστος στις κάλπες, αλλά ότι φταίει η δημοκρατία που επιβάλει εκλογές. Κανείς τους βέβαια δεν απαντά γιατί στο μεταξύ δεν εφάρμοζαν το πρόγραμμα ή δεν έκαναν συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές της 6ης Μαϊου, αλλά μας πήγαν χωρίς λόγο σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.
Σε κάθε περίπτωση όμως, τα πράγματα φαίνεται πως δεν θα εξελιχθούν καλά. Η τρικολόρε μνημονιακή συγκυβέρνηση, από το ένα μέρος θέλει να εφαρμόσει το σκληρό μνημόνιο, από το άλλο όμως φοβάται τη λαϊκή οργή και στο τέλος φυσικά δεν θα κάνει τίποτα μέχρι που θα διαλυθεί.
Ας ετοιμαζόμαστε λοιπόν όλοι μας να ξαναγεμίσουμε τις πλατείες ειρηνικά και με ένα βασικό σύνθημα αυτή τη φορά. «Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση» για νέο από την αρχή Σύνταγμα φτιαγμένο από τον ίδιο το λαό και όχι από επαγγελματίες ολιγάρχες.
Δεν πάει άλλο. Η χώρα θα πρέπει να αποκτήσει επιτέλους δημοκρατικό Σύνταγμα που θα εξασφαλίζει πολιτική σταθερότητα, οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει οι τρεις εξουσίες (Εκτελεστική, Νομοθετική και Δικαστική) να είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους, να πηγάζουν και να ελέγχονται από το λαό και όχι από την πολιτικοοικονομική κρατικοδίαιτη ολιγαρχία. Διαφορετικά θα πουληθούμε ως σύγχρονοι εξαθλιωμένοι σκλάβοι στα διάφορα ντόπια και ξένα συμφέροντα εμείς και τα παιδιά μας.
Αυτή τη φορά οι πλατείες θα έχουν στόχο. Αυτή το φορά το λαϊκό κίνημα δεν θα βγει με αγανάκτηση στις πλατείες για να διαμαρτυρηθεί. Θα συγκεντρωθεί με αποφασιστικότητα, μαζικά και ειρηνικά σε μεγάλες λαϊκές συνελεύσεις για να συζητήσει και να αποφασίσει το μέλλον της δημοκρατίας και την πορεία της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: