Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Τα τρία δεινά του Βενιζέλου

Προφανώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρούσε πως το πιο δύσκολο κομμάτι θα ήταν να αναλάβει το κόμμα. Μόνο που πλέον το δύσκολο αποδεικνύεται πως είναι ο τρόπος που θα το κρατήσει!
Μετά την συντριβή του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές ο πρόεδρος του «κινήματος» έβαλε μπροστά το σχέδιο «αλλαγή». Αύριο μάλιστα αναμένονται και οι σχετικές ανακοινώσεις. Μόνο που κανόνιζε χωρίς τους ξενοδόχους. Όπου ξενοδόχοι τα πρωτοκλασάτα στελέχη
και το (όποιο) παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ.
Ο Β. Βενιζέλος επιχείρησε να μείνει μακριά από τις κυβερνητικές ευθύνες κόβοντας όλα τα στελέχη από υπουργικές θέσεις. Σαφέστατα και αυτό δεν άρεσε με τους κ.κ. Χρυσοχοΐδη και Λοβέρδο να δηλώνουν δημόσια την αντίθεσή τους.
Τώρα θέλει να βάλει μπροστά τις... μπουλντόζες και να κατεδαφίσει το δημιούργημα του Ανδρέα Παπανδρέου που μπολιάστηκε από τον εκσυγχρονισμό του Κ. Σημίτη και τον... αδιευκρίνιστο Γ. Παπανδρέου.
Μόνο που μάλλον ξέχασε πως κόμμα χωρίς βάση δεν υπάρχει και αυτό έσπευσε με ιδιαίτερο τρόπο να του το θυμίσει ο Θ. Πάγκαλος ο οποίος μάλιστα θυμήθηκε και το κομμουνιστικό του παρελθόν. «Φταίμε εμείς και όχι ο κόσμος που δεν μας ψήφισε» δήλωσε το άλλοτε πρωτοκλασάτο στέλεχος που δεν δείχνει διάθεση συνταξιοδότησης.
Με άλλα λόγια θύμισε στον Β. Βενιζέλο πως το πρόβλημα δεν είναι ούτε το όνομα, ούτε τα σύμβολα, αλλά το περιεχόμενο! Και πως σε αυτό θα πρέπει να επικεντρωθεί αν θέλει να έχει μέλλον.
Την ίδια ώρα ακόμα και μέσα στην περιορισμένη ΚΟ του κόμματος το παπανδρεϊκό στοιχείο διατηρείται και προειδοποιεί για την επόμενη ημέρα καθώς έχει εντελώς διαφορετική άποψη από την ηγεσία.
Ο μόνος που φαίνεται διατεθειμένος να ακολουθήσει είναι ο Κ. Σκανδαλίδης. Αλλά ακόμα και αυτός το κάνει μάλλον λόγω καθήκοντος ως και παλαιός γραμματέας του κόμματος.
Το παζλ έρχεται να συμπληρωθεί από την... σιωπή του ΓΑΠ. Εν μέρει σιωπή, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός δεν χάνει ευκαιρία και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο να υπερασπίζεται των επιλογών του και μάλιστα να βρίσκει και - μικρή έστω- μερίδα υποστηρικτών!
Παπανδρέου - Λοβέρδος - Χρυσοχοΐδης δεν σκοπεύουν να κάνουν εύκολη την ζωή του προέδρου του κόμματος ο οποίος θα πρέπει να βρει τις ισορροπίες καθώς και τα ανοίγματα του κόμματος - οικονομικά και όχι μόνο- είναι πολλά! Μόνο τα χρέη απειλούν την βιωσιμότητα του και αυτό ο Ευάγγελος Βενιζέλος το γνωρίζει πολύ καλά. Όπως καλά γνωρίζει ότι δεν μπορεί να αποκοπεί εντελώς από την βάση του κόμματος καθώς αυτό θα σήμαινε τον πολιτικό του... θάνατο!
http://iapopsi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: