Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Θετικά είδαν στις ΗΠΑ την ανάληψη του Οικονομικών από τον Στουρνάρα

Με καλό μάτι είδαν τα ΜΜΕ των ΗΠΑ την τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα για την θέση του νέου υπουργού Οικονομικών.
Η επιλογή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, αντιμετωπίστηκε θετικά και στη ανταπόκριση των New York Times στην Αθήνα, αναφέρεται πως πρόκειται για «έναν εμπειρογνώμονα με τεράστια οικονομική πείρα, ο κύριος σκοπός του οποίου είναι να παραμείνει η Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης».
Ο Γιάννης Στουρνάρας χαρακτηρίζεται ως ένας οικονομολόγος ο οποίος λειτουργεί υπερκομματικά και αποτελεί μία πηγή ενημέρωσης για τους διεθνείς δανειστές της Ελλάδας, όταν αυτοί αναζητούν μη ωραιοποιημένες εκτιμήσεις για την αληθινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
Επιπλέον, ο νέος υπουργός Οικονομικών, εμφανίζεται να είναι μία από τις ελάχιστες φωνές στην Ελλάδα που προειδοποιούσαν από το 2009 για την οικονομία, η οποία «φούσκωνε» από τις πολιτικές κατανάλωσης και δανεισμού.
Παρόμοιο είναι και το ύφος της Wall Street Journal η οποία εκτιμά πως πρόκειται για έναν τεχνοκράτη που «χαίρει ευρύτατου σεβασμού» και διαθέτει το πλεονέκτημα ότι δεν είναι πολιτικός. Επιπλέον τονίζεται πως είναι πρεσβευτής της κοινής λογικής, με φιλελεύθερες κριτικές όσον αφορά την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: