Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Ποιός κοροϊδεύει ποιόν;

Το πρόβλημα-λέει η κα Μέρκελ-είναι ότι οι Ελληνες δεν πληρώνουν φόρους. Το ίδιο λέει και η κα Λαγκάρντ. Ισως έχουν κάποιο δίκιο, παρ΄όλο που οι προσβολές γενικά μας πονάνε.
Ευχαριστούμε τις φωνές των εταίρων που θυμίζουν τη σημασία του ελληνικού πνεύματος για το "έθνος της δημοκρατίας"-την Ελλάδα.
Αλλά ας μεμφόμαστε κάπου και εαυτούς που εμείς οι ίδιοι με τα χέρια μας, τη σκοτώσαμε αυτή τη δημοκρατία!
Κι΄αν όχι όλοι εμείς, γιατί σίγουρα ανάμεσά μας.
υπάρχουν και πολλοί έντιμοι και άλλοι τόσοι ανήσυχοι Ελληνες, που βλέπουν, φωνάζουν, ή προσπαθούν να συμβάλλουν χρόνια τώρα, στη διόρθωση. Εκείνων που οι προσπάθειές τους όμως, πήγαν χαμένες και είτε έφυγαν πικραμένοι από τη ζωή, είτε αποτραβήχτηκαν σε μια γωνιά της εντελώς αποθαρρυμένοι ότι κάτι μπορεί να αλλάξει σ΄αυτόν τον τόπο.
Παρ΄όλα αυτά, το αποτέλεσμα μετράει και δεν είναι άλλο, παρά αυτό που βλέπουμε τώρα. Η χώρα στο χείλος του γκρεμού και οι Ελληνες να κατηγορούνται από τους ξένους, ως φοροφυγάδες. Εντάξει, η οικονομία της χώρας έχει πρόβλημα, αλλά δεν φταίνε σ΄αυτό μόνο οι φοροφυγάδες. Και αν επιτέλους, φταίνε κάπου αυτοί, γιατί να κυνηγούν με πρωτοφανή λύσσα τα εισοδήματα της μεσαίας τάξης;
Οσο κι΄αν το υπουργείο Οικονομικών έκανε σημαία του τη λίστα με τους "υπό διωγμό" φοροφυγάδες, ή την εγκύκλιο κατά την οποία "θα κατάσχονται ακίνητα, αυτοκίνητα, συντάξεις, μισθοί, καταθέσεις και εισπραττόμενα ενοίκια κλπ", οι φόροι που θα συγκεντρωθούν, πάλι δεν θα επαρκούν. Και τότε, πάλι θα αγριέψει η κα Λαγκάρντ με την κα Μέρκελ και θ΄αρχίσουν τα ΜΜΕ τους να μας βρίζουν.
Και είναι απορίας άξιον, πώς σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που είναι πρωταθλήτρια στους φόρους, το ταμείο είναι μονίμως μείον. Αυτό εξηγείται με δύο τρόπους. Η τα λεφτά που πληρώνουν οι φορολογούμενοι, πάνε σε μαύρη τρύπα, ή άλλα συμβαίνουν για τα οποία είναι γνώστες και οι Ευρωπαίοι και οι λοιποί "φίλοι" παρέα με τους εγχωρίους συνεργάτες τους.
Και αν βέβαια συμβαίνει το πρώτο, κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι γίνεται με τις μαύρες τρύπες και από ποιούς και πότε. Αν πάλι συμβαίνει το δεύτερο (που μπορεί να είναι συναφές και με το πρώτο), τότε τι φωνασκούν εις βάρος μας;
Αφού ξέρουν.
Κάτι ξέρουμε όμως κι΄εμείς. Η το μάθαμε, αγανακτώντας γιατί η Εφορία κυνηγάει τον μικροσυνταξιούχο επειδή του ξέφυγαν 500 ευρώ απλήρωτα, ή τον μικρομεσαίο ιδιοκτήτη ακινήτων για να του πάρει τα πενιχρά ενοίκια που απέμειναν μετά από τα χαράτσια...Το τσουνάμι φοροεπιδρομής που εξαπέλυσαν πάλι προεκλογικά, είναι περισσότερο για λόγους εντυπώσεων και ίσως, ολίγου ψυχολογικού ζορίσματος εν όψει των εκλογών. Διότι αν περιμένουν υπολογίσιμα έσοδα από τις ψείρες της φτωχοποιημένης μεσαίας τάξης, πάλι η τρόικα θα μας πεί ότι δεν μαζέψαμε τίποτα.
Κανείς όμως δεν λέει πόσα κεφάλαια έχουν φύγει από τη χώρα αυτό το διάστημα, λόγω της τρομοκρατίας με την έξοδο από το ευρώ. Αυτά τα κεφάλαια που ταξιδεύουν απο χώρα σε χώρα της Ευρωπαικής Ενωσης, γεμίζουν πλουσιοπάροχα τα ταμεία ξένων τραπεζών.
Και είναι εκατοντάδες δισεκατομμύρια (μάλλον αυτά θα σκεφτόταν ο Παπανδρέου όταν είχε πεί ότι "λεφτά υπάρχουν") τα οποία ουδέποτε ασχολήθηκε καμία ΣΔΟΕ πώς αποκτήθηκαν.
Υπάρχουν και άλλα κεφάλαια, τα οποία αποκτήθηκαν εδώ στην Ελλάδα από αλλοδαπούς εργαζόμενους οι οποίοι δεν πλήρωσαν δεκάρα φόρο στο ελληνικό κράτος, αλλά έβγαλαν τις οικονομίες τους στις τράπεζες των πατρίδων τους.
Υπάρχουν τέλος και οι θυγατρικές των πολυεθνικών εταιρειών που είναι εγκατεστημένες στη χώρα και που γλιτώνουν τους φόρους, παρουσιάζοντας μεγάλο λειτουργικό κόστος και υποτιμημένα κέρδη. 
Ακόμα και αν έχουν όμως κέρδη αυτές οι εταιρείες, δεν μας αφορά διότι δεν θα τα δεί η δική μας οικονομία, ούτε οι δικές μας τράπεζες. Εμείς θα έχουμε μόνο τη γκρίνια τους και άντε, καμία θέση εργασίας με τον συμφωνηθέντα κατώτατο μισθό-χαρτζιλίκι.
Οταν το χρήμα κυκλοφορεί ελεύθερα από τη μια χώρα στην άλλη, όπως π.χ το ευρώ, κερδισμένοι είναι μόνο αυτοί που μπορούν να βόσκουν σε δέκα λειβάδια ταυτοχρόνως. Κι΄ας φορτωθούν οι υπόλοιποι τη ζημιά.
Γι΄αυτό, πρίν αρχίσουν πάλι τα αφεντικά μας στην ΕΕ το μάθημα ηθικολογίας, ας ξεκολλήσουν τα μάτια τους από τη μεσαία τάξη των Ελλήνων.
Αρκετές αδικίες (και δικές τους) έχει πληρώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: