Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Αγώνας Μεϊμαράκη και αγωνία ΝΔ, να μην χαθούν ψήφοι στην εκλογή προέδρου

Το ενδεχόμενο να χρειαστεί δεύτερη ψηφοφορία, ώστε να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, «τρέμει» η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 11 πμ της Παρασκευής, 29 Ιουνίου.
Η Συγγρού αγωνιά στη σκέψη ότι η συμπάθεια την οποία τρέφουν προς το πρόσωπο του Βύρωνα Πολύδωρα βουλευτές όλων των πτερύγων της Βουλής, σε συνάρτηση με τη πιθανή διάθεση κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες) να προκαλέσουν πολιτικό πρόβλημα στη ΝΔ, ίσως αποτρέψουν την απ' ευθείας εκλογή του κ. Μεϊμαράκη.
Όπως είναι γνωστό, για την εκλογή απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων.
Ο κ. Πολύδωρας είναι εξοργισμένος με την ηγεσία της ΝΔ, καθώς ανέμενε ότι το κόμμα του θα τον πρότεινε εκ νέου για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής. Την οργή του μεγέθυνε το γεγονός ότι πληροφορήθηκε την επιλογή για το πρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη παρακολουθώντας στην τηλεόραση τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου.
Η ψηφοφορία είναι μυστική, ο κ. Πολύδωρας είναι αγαπητός στις τάξεις τόσο του κόμματός του όσο και του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κι ενδεχομένως η Χρυσή Αυγή έχουν την ευκαιρία να υποβάλλουν σε μεγάλο πολιτικό «καψώνι» τη ΝΔ. Ο συγκερασμός όλων αυτών των παραγόντων, μοιραία επιτείνει την ανασφάλεια την οποία νιώθει η ηγεσία της ΝΔ.
Ένα στιγμιότυπο της Τετάρτης ήταν ενδεικτικό του όλου κλίματος: Ο κ. Μεϊμαράκης ανέμενε τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όρθιος, έξω από την αίθουσα «Γιάννη Αλευρά» στο δεύτερο όροφο. Εκεί συνεδρίαζε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Μόλις βγήκε από την αίθουσα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, οι δυο άντρες έφυγαν συζητώντας- εμφανώς προβληματισμένοι.
Αντικείμενο της συζήτησής τους ήταν το πως θα αποφευχθούν «διαρροές» βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για πρόεδρο της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: