Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΠαΣοΚ και ΝΔ οδηγούνται προς συνένωση!

ΠΟΙΟΙ και ΓΙΑΤΙ οδηγούν πρωτοφανείς και απίστευτες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας! Ενα άρθρο προάγγελος των πολιτικών εξελίξεων που έρχονται για να καλύψουν την πολιτική αποτυχία της Μεταπολίτευσης !
Θα τολμήσω να κάνω μία πρόβλεψη, πιθανόν να μην είμαι ο πρώτος ο οποίος την έκανε, όμως, εκτιμώ ότι η συνένωση των δύο κομμάτων εξουσίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σε ένα αστικό κόμμα εξουσίας, είναι πάρα πολύ κοντά, και η έλξη της εξουσίας θα συμπαρασύρει και άλλους μικρότερους πολιτικούς σχηματισμούς σε αυτήν την πορεία συνένωσης.
Το θέμα δεν είναι καινοφανές, ούτε για πρώτη φορά συζητείται, το “νέο” είναι ότι αυτή την στιγμή συζητείται σε ανώτερα πολιτικά κλιμάκια, και σε επίπεδο επιτελείων αρχηγών κομμάτων, έχοντας την συναίνεση των Ευρωπαίων Εταίρων και των μεγάλων οικονομικών παραγόντων της χώρας, προφανώς και των Τραπεζιτών.
Εχει δρομολογηθεί αυτή η πορεία συνένωσης των δύο “μνημονιακών” κομμάτων, με στόχο την ίδρυση ενός νέου κόμματος εξουσίας, το οποίο στην πορεία συνένωσης των, θα προσελκύσει και άλλα μικρά κόμματα ή κομματάρχες, με στόχο την διαχείριση της πολυπόθητης εξουσίας.
Η ανακατανομή του πολιτικού σκηνικού κρίνεται πλέον αναγκαία όσο και ικανή δια την πορεία της Ελλάδος εντός της Ευρωζώνης κατ’αρχάς, και κατά δεύτερον η πλήρης απαξίωση του παρόντος πολιτικού προσωπικού, το οποίο πλέον τεκμηριωμένα δεν έχει ουδεμία “τύχη” σε επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, οι οποίες κατά την προσωπική μου εκτίμηση δέν απέχουν πολύ.
Η Ελληνική κοινωνία “νοιώθει πτωχευμένη” και ηθικά, εκτός από την καθημερινή χρεοκοπία της πραγματικής οικονομίας στο εσωτερικό της χώρας, οι πολίτες θεωρούν ότι βρίσκονται σε πορεία πτώσης και εξαθλίωσης, σε έναν μονόδρομο ο οποίος δεν έχει τέλος.
Η ανάταξη της “διάθεσης” του Έλληνα πολίτη, περνάει και οφείλει να περάσει, μέσα από ένα μηδενισμό του υπάρχοντος συστήματος και το ξαναστήσιμο του “κράτους” από την αρχή, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και συστήματα, είναι καιρός να αποβάλλουμε ως κοινωνία τις “ανατολίτικες” αγκυλώσεις μας.
Καί όταν λέω “ξαναστήσιμο” του Ελληνικού κράτους, κυριολεκτώ, απο το μηδέν να ξεκινήσει η υπεραπλούστευση της διαδικασίας παραγωγής νόμων, η υπεραπλούστευση της διαδικασίας συναλλαγής του πολίτη με το κράτος, η καθιέρωση απλού και δίκαιου αναλογικού φορολογικού συστήματος, η μείωση των βουλευτών του Ελληνικού κοινοβουλίου, όπως και των αδικαιολόγητων προνομίων και μισθών των, να στηθεί ένα Εθνικό σύστημα Υγείας, κοινωνικά ελεγχόμενο και συνδεδεμένο άμεσα με μετρήσιμο έργο αποτελέσματος και οικονομίας, κτλ.
Να αποκτήσουμε “όραμα”, να στήσουμε ένα κράτος ανάλογο των προσδοκιών των νέων γενιών των Ελλήνων, των νέων ανθρώπων με οράματα ιδέες και στόχους.
Όταν στα δύο χρόνια κυβέρνησης του ΓΑΠ και του Λ. Παπαδήμου, σε μία περίοδο κατά την οποίαν έπρεπε να μειωθεί ο δημόσιος τομέας, να εξορθολογισθεί και να γίνει παραγωγικός, συνδεόμενος άμεσα με την παραγωγή μετρήσιμου έργου, όταν ο Ελληνικός λαός εκαλείτο να συμβάλλει με οποιοδήποτε μέσον στην αποφυγή χρεοκοπίας της χώρας, τότε κάποιοι έκαναν 70.000 προσλήψεις στο Δημόσιο, απο το παράθυρο, προστατεύοντας την “πελατεία” τους.
Οφείλουμε λοιπόν όλοι οι Ελληνες πολίτες να παραπέμψουμε αυτούς τούς “ανθέλληνες” στην Ελληνική δικαιοσύνη, αυτοί οι οποίοι έκαναν αυτές τίς προσλήψεις, πρέπει να δικαστούν, επιτέλεσαν έργο αντικοινωνικό ενάντια στην χώρα.
Κατά 8,7% αυξήθηκε η ανεργία στην Ελλάδα το α` τρίμηνο του 2012 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση στην ΕΕ.
Αυτό εκμεταλλεύεται το σύστημα για να “τρομοκρατήσει” μέρος των Ελλήνων πολιτών και ειδικότερα τούς μισθωτούς και συνταξιούχους με τις κινδυνολογίες περί απώλειας των μισθών και συντάξεων, την απώλεια της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψής των, ούτως ώστε να “εξαναγκάσει” τον μικροσυνταξιούχο, τον χαμηλόμισθο, να ψηφίσουν τα ίδια κόμματα σε αυτές τις εκλογές, αυτά τα κόμματα τα οποία τον έφεραν σε αυτό το “χάλι”, δεν σημαίνει ότι κάποια στιγμή και αυτοί δεν θα πούν το μεγάλο “όχι”, το "φτάνει πια".
Η “μετανάστευση” σε χώρες με καλύτερο βιοτικό επίπεδο και καλύτερες αποδοχές των εργαζομένων, κατεγράφη ως φαινόμενον της δεκαετίας του 50, δυστυχώς εμφανίζεται και στις ημέρες μας, χάνουμε τα παιδιά μας, την νεολαία μας, το μέλλον αυτού του τόπου. Το αποτέλεσμα της κοινωνικής εξαθλίωσης στο οποίο μάς καταδίκασε μία ομάδα πολιτικών και “αστών” αυτής της χώρας, επί 37 συναπτά έτη.
Η ώρα της αλήθειας όμως είναι πολύ κοντά, δεν απέχει πολύ η ειρηνική μεν αλλά αντίδραση δέ, των εκβιαζόμενων “υποζυγίων”.
Δεν μπήκε κανείς “φυλακή”, δεν βρέθηκε κανείς “υπεύθυνος”, δεν δημεύτηκε κανενός “λαμόγιου” η περιουσία, σε αυτήν την χώρα, λες και όλα έγιναν ως δια μαγείας.
Από την άλλη καλούνται οι Ελληνες πολίτες να πληρώνουν “χαράτσια”, άδικους φόρους, και γενικά καλούνται να πληρώσουν το “μάρμαρο” της σωτηρίας της χώρας, την ίδια ώρα κατά την οποίαν, κάποιοι πονηροί ανεξέλεγκτοι “γλεντούν” είς βάρος μας, έχοντας βγάλει τα αποτελέσματα της λαμογιάς τους σε τράπεζες του Εξωτερικού.
Η συσωρευμένη κοινωνική οργή είναι αποτέλεσμα εφαρμογής ανάλγητων και άδικων πολιτικών, οι οποίες εφαρμόστηκαν από το σάπιο πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης, το οποίο καταρρέει μεν, αλλά συμπαρασύρει στον όλεθρό του και την χώρα.
Υπό αυτή την οπτική γωνία, στα υψηλά κλιμάκια των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων, αρχίζει και καλλιεργείται η ιδέα της συνένωσης ΟΛΩΝ των Μνημονιακών δυνάμεων κάτω από μία κοινή πολιτική σκέπη, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η εκρηκτική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων!
Ολα όσα γίνονται σήμερα, με τους κομματικούς ανθρώπους του Σημίτη, σε υψηλές θέσεις στην Κυβέρνηση Σαμαρά, αποτελούν μια «πρόβα Τζενεράλε», του υπό εκκόλαψη νέου πολιτικού σχηματισμού!
Η  εκκόλαψη, και τα αποτελέσματα της θα αρχίσουν να φαίνονται μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου του παρόντος έτους!
Ουδείς γνωρίζει ακόμα αν ο σχηματισμός θα προέλθει από την απ ευθείας συνένωση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ή από μεγάλα τμήματα στελεχών τους που θα "υπογράψουν" την καταστατική συνθήκη του νέου κόμματος!
Πάντως, προς τα εκεί οδηγούμεθα και μάλιστα με μαθηματική ακρίβεια!
ΠΗΓΗ AEGEAN TIMES

Δεν υπάρχουν σχόλια: