Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: "Πόδι" και στον "Ιανό" είχε βάλει ο Άκης

Ονομαστικές μετοχές στο όνομα του σημερινού ιδιοκτήτη του ΙΑΝΟΥ και ένα ιδιωτικό συμφωνητικό γραμμένο...στο πόδι, βρέθηκαν στο αρχείο του Ακη Τσοχατζόπουλου. Στοιχεία που συνηγορούν στη σχέση του πρώην υπουργού με τον εκδοτικό οίκο. Όπως φαίνεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν ο άνθρωπος πίσω από την επιτυχημένη εκδοτική επιχείρηση.
Το συμφωνητικό, γραμμένο χειρόγραφα με στοιχεία που παραπέμπουν στο γραφικό χαρακτήρα του πρώην υπουργού αναφέρει σαφώς ότι “Ο κ. Ν. Καρατζάς συμφωνεί να αγοράσει πίσω από την εταιρεία NORIS το σύνολο των μετοχών της εταιρείας ΙΑΝΟΣ...έναντι τιμήματος 1,5 εκ.ευρώ. Η αγορά συμφωνείται να πραγματοποιηθεί στο ίδιο τίμημα που πλήρωσε η εταιρεία NORIS στην τράπεζα EUROBANK LUXEMBURG στο λογαριασμό του κ.Ν.Καρατζά για την απόκτηση του 20% των μετοχών της εταιρείας ΙΑΝΟΣ Α.Ε”
Το ποσό συμφωνήθηκε να καταβληθεί τμηματικά σε τρεις δόσεις, στις 20 Μαΐου, 20 Σεπτεμβρίου και 20 Δεκεμβρίου του 2009, στις 20 Μαΐου του 2010 και στις 20 Δεκεμβρίου του 2010.
(το συμφωνητικό για την αγορά του "ΙΑΝΟΣ")
Στο αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου βρέθηκαν και ονομαστικοί τίτλοι μετοχών της εταιρείας “ΙΑΝΟΣ Α.Ε” στις οποίες αναγράφεται ευκρινώς το ονοματεπώνυμο του μετόχου: “ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ”.
(μία από τις μετοχές της ΙΑΝΟΣ Α.Ε στο όνομα του Ν. Καρατζά)
Επίσης βρέθηκε μια επιστολή του Ν.Καρατζά, προέδρου και Δ.Σ της “IANOS S.A” προς την NORIS A.G με την οποία ενημερώνει για την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΙΑΝΟΣ να ονομαστικοποιηθούν οι μετοχές. Η επιστολή αυτή που είναι δακτυλογραφημένη έχει πολλές χειρόγραφες διορθώσεις με το γραφικό χαρακτήρα του Άκη Τσοχατζόπουλο. Μαζί με αυτήν βρέθηκε και η διορθωμένη, δηλαδή το δακτυλόγραφο στο οποίο έχουν προστεθεί οι επιθυμητές από τον πρώην υπουργό παρεμβάσεις.
(η επιστολή προς τη Noris με τις χειρόγραφες διορθώσεις του Ακη Τσοχατζόπουλου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: