Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Akis-gate: Μόνο για τζάμια 103.000 ευρώ στο νεοκλασικό της Ακρόπολης

Καθημερινά κατακλύζουν τα Μέσα Ενημέρωσης αποκαλύψεις για τις σκανδαλώδεις σπατάλες του ζεύγους Τσοχατζόπουλου που ζούσε από το 1997 ξοδεύοντας κολοσσιαία ποσά.
Η μεγαλύτερη πρόκληση, εκτός από τα εκατομμύρια που συσσώρευε στις ξένες τράπεζες, είναι τα έξοδα που έκανε το ζευγάρι για να ανακαινίσει και να στολίσει το νεοκλασικό της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στην Ακρόπολη.
Τα έγγραφα που κρατούσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος στο αρχείο του από το κόστος της συντήρησης του νεοκλασικού είναι εκατοντάδες και αποκαλύπτουν τα αλόγιστα έξοδα που έκανε ο πρώην υπουργός για την πολυτελή οικία του. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδα τα Νέα σε πίνακα με τίτλο «Κοστολόγηση Εγκαταστάσεων και Εργασιών» περιγράφεται, μεταξύ άλλων:
Συλλέκτες διανομής πάνελ για την ψύξη και τη θέρμανση: 50.000 ευρώ
Δίκτυο αεραγωγών (κανάλια) για τον κλιματισμό της οικίας, στόμια, μονώσεις κλπ, τέσσερις κλιματιστικές μονάδες: 110.000 ευρώ
Αντλία θερμότητας-ψύξης, σωληνώσεις, τρίοδοι κλπ.: 100.000 ευρώ
Κατασκευή-ηχομόνωση μηχανοστασίου: 20.000 ευρώ
Σε άλλη απόδειξη αναφέρεται ότι τα τζάμια κόστισαν 103.000 ευρώ, τα κηπευτικά κόστισαν 32.000 ευρώ ενώ μόνο για την κατασκευή «παπουτσοθήκης λακαριστής στο διάδρομο του υπογείου» η προτεινόμενη τιμή είναι 1.200 ευρώ.
Στις αρχές του 2005 η Βίκυ Σταμάτη έλαβε επιστολή από την Τράπεζα UBS, με τίτλο «Υποδεχτείτε τη νέα χρονιά με ελβετικές παραδόσεις» με την οποία οι Ελβετοί την καλούσαν στο Φεστιβάλ των Αλπεων επειδή ήταν διακεκριμένη πελάτισσα της Τράπεζας! Η διεύθυνση της UBS ενημερώνει από τις 6 Φεβρουαρίου 2007 ότι έχει γίνει κράτηση για εκείνη και μάλιστα σε «ιδιαίτερες θέσεις» για το επόμενο Φεστιβάλ στις Αλπεις που ήταν προγραμματισμένο για τον Αύγουστο.
Ας σημειωθεί ότι εντός του Ιουνίου αναμένεται να περάσουν από την Ευελπίδων όλοι οι προφυλακισμένο κατηγορούμενοι στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου προκειμένου να απαντήσουν στις ερωτήσεις του ανακριτή για τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τις χιλιάδες σελίδες που κρατούσε ο ίδιος ο πρώην υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: