Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Το χειρότερο από την προδοσία ενός κόμματος είναι να έχεις στελέχη και αρχηγό που ονειρεύονται χωρίς να κοιμούνται!!!

Η Πρωθυπουργός, ή ξανά εκλογές;
Δεξιούλιδες τι έγινε εκείνο το κάλπικο του εθνικόφρονα; Το χάσατε, ξέφτισε, σας το έκλεψε ο καινούργιος σωτήρας Καμένος που σας έκαψε! 
Έχοντας μπει στην τελική ευθεία για τις εκλογές, θα περίμενε κανείς να έχει ξεκαθαρίσει κάπως το τοπίο. Κι όμως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.
Στο γαλάζιο στρατόπεδο πάντως, εκμεταλλευόμενοι την πανθομολογούμενη πρωτιά που θα καταλάβουν, η στρατηγική τους δημοσίως αρχίζει με την αυτοδυναμία και τελειώνει στην αυτοδυναμία.
Στο παρασκήνιο όμως και στις αλλεπάλληλες συσκέψεις που γίνονται καθημερινά υπάρχει και κάτι άλλο που τους απασχολεί.
Κι αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία; «Τι θα κάνουμε; Θα πάμε σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ;» είναι το δίλλημα που έχει μπει για τα καλά στο τραπέζι των συζητήσεων.
Καταρχήν υπάρχει η άποψη πως η ΝΔ στην περίπτωση που δεν έχει την αυτοδυναμία, δεν πρέπει να δώσει την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ να «ξεπλυθεί» των αμαρτιών του, μέσω μιας «κανονικής» συγκυβέρνησης.
Η λύση λοιπόν που προτείνεται από τους οπαδούς αυτής της άποψης είναι εκλογές ξανά. Θεωρώντας ότι οι πολίτες θα δώσουν στη ΝΔ την πολυπόθητη αυτοδυναμία.
Υπάρχει όμως και η άλλη άποψη- μειοψηφούσα είναι η αλήθεια – που λέει ότι η ΝΔ πρέπει ως πρώτο κόμμα και έχοντας τον έλεγχο των πρωτοβουλιών, να σχηματίσει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, με τον Αντώνη Σαμαρά πρωθυπουργό.
Να σημειωθεί πως τη λύση αυτή προκρίνει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος, εμμέσως πλην σαφώς, δηλώνει πως δεν έχει πρόβλημα να είναι ο αρχηγός της ΝΔ ο επόμενος πρωθυπουργός.
ΥΓ. Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά, η ΝΔ μπορεί να πάρει, όπως εκτιμούν, έστω και στο νήμα της κούρσας την αυτοδυναμία.
Η αισιοδοξία τους αυτή στηρίζεται στην αυξημένη συσπείρωση που παρουσιάζει, όπως λένε, το κόμμα τους, αλλά και στην υποχώρηση των ποσοστών του κόμματος του Πάνου Καμμένου.
Μάλιστα για το κόμμα του Καμμένου, θεωρούν στη Συγγρού πως δεν θα αντέξει μέχρι τέλους την γαλάζια επίθεση που δέχεται και τα ποσοστά του θα είναι πολύ χαμηλότερα απ΄ ότι το εμφάνιζαν οι δημοσκοπήσεις- μέχρι την ημέρα της απαγόρευσης των γκάλοπ.
http://www.kentrinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: