Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Τσίπρας: Με ψήφο εμπιστοσύνης θα καταγγείλω το Μνημόνιο

Επιμένει ο Αλέξης Τσίπρας στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι εκλογές της 6ης Μαΐου μπορούν να αναδείξουν μια αριστερή κυβέρνηση, με τη συνεργασία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η οποία θα καταγγείλει το Μνημόνιο παρότι ΚΚΕ και Δημοκρατική Αριστερά έχουν ήδη εκφραστεί αρνητικά.
Μιλώντας στην ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ επειδή στήριξαν την κυβέρνηση Παπαδήμου, επανέλαβε τις θέσεις του για την έξοδο της χώρας από την κρίση προσπαθώντας να πείσει ότι η ψήφος στο κόμμα του δεν είναι ψήφος διαμαρτυρίας μόνο.
Νωρίτερα, μάλιστα, από την Αλεξανδρούπολη, ο κ. Τσίπρας επέμεινε ότι θα επιδιώξει να σχηματίσει κυβέρνηση ακόμα κι αν δεν συγκεντρώνει τη δεδηλωμένη:
«Μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ λάβει διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, « θα απευθυνθεί στις δυνάμεις της Αριστεράς και ακόμα και αν δεν συγκεντρώνουμε τη δεδηλωμένη, θα αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα που μας δίνει το Σύνταγμα και θα διεκδικήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή προκειμένου η κυβέρνηση της Αριστεράς να λάβει την πλειοψηφία της εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου, για να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και να ακυρώσει το μνημόνιο της καταστροφής».
Ήδη ΚΚΕ και Δημοκρατική Αριστερά έσπευσαν να δηλώσουν ότι διαφωνούν με την πρόταση Τσίπρα. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, χαρακτήρισε «ονειροφαντασιώσεις» το σενάριο για μετεκλογική
κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΔΗΜΑΡ-Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ωστόσο, αναφέρθηκε στο «αντιμνημονιακό τόξο»
που εκτείνεται πια από τη Χρυσή Αυγή έως τον ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας πως «σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζει τους δύο αυτούς χώρους».
Πάντως στελέχη του Συνασπισμού, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημήτρης Στρατούλης, ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Δημήτρης Παπαδημούλης, επιχειρούν από προχθές να διασκεδάσουν τον σάλο που δημιούργησαν οι δηλώσεις Τσίπρα στο TVXS, για αριστερή κυβέρνηση με συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, αναφερόμενος στο φαινόμενο της δημοσκοπικής ανόδου της Χρυσής Αυγής, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι πρόκειται για «ιδιαίτερα ανησυχητικό φαινόμενο για το μέλλον της δημοκρατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: