Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Καρατζαφέρης: «Ο Σαμαράς αρέσκεται στις προδοσίες γιατί υπήρξε προδότης»

Νέα πυρά εναντίον του προέδρου της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης με αφορμή την άρνηση της συμμετοχής του στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ, αλλά και την επιλογή του να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια του κόμματός του τον Γιώργο Συμπιλίδη.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Πάτρα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ καταφέρθηκε εναντίον του κ. Σαμαρά, κατηγορώντας τον ότι φοβάται να προσέλθει στην τηλεμαχία. «Διερωτώμαι, πως, αν κάποιος φοβάται να αντιμετωπίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την κ. Μέρκελ και την κ. Λαγκάρντ;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης.
Δεν παρέλειψε να επαναλάβει, επίσης, την πρότασή του για ένα ντιμπέιτ μεταξύ των επικεφαλής των ψηφοδελτίων Επικρατείας.
«Εφόσον ο κ. Σαμαράς φοβάται να έρθει σε αναμέτρηση με τους πολιτικούς αρχηγούς, να γίνει ένα ντιμπέιτ με τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων Επικρατείας, επειδή ο λαός πρέπει να ενημερωθεί για κάποια πράγματα καίρια» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
Επίσης, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου περί της εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο σε τρία χρόνια, και κάλεσε τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο να πάρουν θέση, και να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας εάν ισχύουν ή όχι τα όσα υπόσχεται ο κ. Βενιζέλος.
«Ακούω τον κ. Βενιζέλο να λέει ότι σε 3 χρόνια θα βγούμε από το Μνημόνιο. Περιμένω δήλωση από τον κ. Παπαδήμο και τον κ. Προβόπουλο ότι σε 3 χρόνια πράγματι θα βγούμε από Μνημόνιο. Διαφορετικά εάν σιωπήσουν είναι συνένοχοι» είπε ο κ. Καρατζαφέρης.
Κατά τη διάρκεια της συνένευξης Τύπου στην Πάτρα επανέλαβε και την πρότασή του για σύμπτυξη μεσογειακού μετώπου του ευρωπαϊκού νότου έναντι του βορρά. «Η πρότασή μας είναι η σύμπραξη όλων των κρατών του ευρωπαϊκού νότου σε ένα ενιαίο μέτωπο απέναντι στα κράτη του βορρά. Πρέπει να ενωθούμε για να ανατρέψουμε την υπάρχουσα κατάσταση».
Κατά του Αντώνη Σαμαρά είχε αναφερθεί και νωρίτερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης του Αγρινίου, κατηγορώντας τον για έλλειψη πολιτικής ηθικής.
«Δεν βρίσκω πολιτική ηθική στον κ.Σαμαρά. Δεν έχει την απαιτούμενη μπέσα. Μου κάνει εντύπωση η επιβράβευση του κ.Σιμπιλίδη» είπε και πρόσθεσε: «Εριξε μια κυβέρνηση, δικιά μας κυβέρνηση τότε, και ο κος Συμπιλίδης επιβραβεύτηκε με το να είναι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ! Ένας γέρος 85 ετών μου είπε το εξής: ''Εμένα ξέρετε τι μου θυμίζει κ. Πρόεδρε; Να μην σκοτωνόταν ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες και να έδινε τα εύσημα στον Εφιάλτη". Αυτό ακριβώς. Αυτή η έλλειψη πολιτικής ηθικής που με ενοχλεί. Και επειδή ο ίδιος υπήρξε προδότης, ήθελε και αρέσκεται στις προδοσίες».
Εμμέσως πλην σαφώς ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι θα μπορούσε να είναι αυτός, ο πρωθυπουργός της χώρας την επόμενη των εκλογών εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία. Ο πρωθυπουργός της επόμενης ημέρας, όπως είπε, θα πρέπει να είναι γνωστός στην Ευρώπη και να ξέρει και ο ίδιος, καθώς και να γνωρίζει, επίσης, πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις καθώς και το πώς αυτή λειτουργεί.
Είπε ότι πρέπει επίσης να έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα έχει το ανάστημα να πει όχι, και ανέφερε:
«Τουλάχιστον προσωπικά το απέδειξα αυτό σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Και θέλω να σας παρακαλέσω να φανταστείτε την εξής κατάσταση που θα σας περιγράψω. Σε ένα δωμάτιο μικρό είναι ο Πρωθυπουργός, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, και σε συχνές ζεύξεις είναι η κα Μέρκελ, η κα Λαγκάρντ, ο κ. Πολ Τόμσεν, ο κ. Όλι Ρεν, ο κ. Ντράγκι, και όλοι τους επιμένουν ότι πρέπει να υπογράψω. Με πολύ πίεση. Είχα τα ψυχικά αποθέματα να πω "Όχι! Δεν υπογράφω! Δεν υπογράφω γιατί δεν το πιστεύω". Δεν υπογράφω γιατί δεν θέλω να γίνει δικτατορία. Δεν μπορώ να υπογράψω εγώ για να γίνει μία δικτατορία στην πατρίδα μου. Γιατί δικτατορία έχουμε σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: