Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Οι Έλληνες δεν αγοράζουν Ελληνικά προϊόντα

Τι είναι αυτό το οποίο εξακολουθεί να εμποδίζει τους Έλληνες καταναλωτές από το να κάνουν μια μαζική στροφή προς τα ελληνικά προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ; Το γεγονός ότι θεωρούν πως οι τιμές τους εξακολουθούν να είναι ακριβότερες των αντίστοιχων εισαγόμενων. Αν κι αυτό το εμπόδιο ξεπερασθεί, τότε είναι πολύ πιθανό να δούμε μια εντυπωσιακή μεταστροφή προς οτιδήποτε ελληνικό στην αγορά.
Σύμφωνα με μια τελευταία μέτρηση που είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, μέχρι τώρα, 2 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι τα ελληνικά προϊόντα είναι ασφαλέστερα, 8 στους 10 ότι είναι πιο ποιοτικά, ενώ 9 στους 10 καταλήγουν στο αυτονόητο συμπέρασμα: ότι δηλαδή αγοράζοντας τα, βοηθούν την εγχώρια οικονομία και βεβαίως στηρίζουν την απασχόληση.
Και τότε τι είναι αυτό που τους εμποδίζει να το κάνουν; Το γεγονός ότι 7 στους 10 θεωρούν ότι εξακολουθούν να είναι ακριβότερα σε σχέση με τα εισαγόμενα. Κι αυτός στις μέρες μας είναι ένας πολύ καλός λόγος για να τα αποφεύγουν. Αν ξεπερασθεί κι αυτό το εμπόδιο, τότε όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: