Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Σε λίγο θα φωνάξουν χαρτορίχτρες να τους πουν αν θα χρεοκοπήσουμε

Μόνο σε χαρτορίχτρες δεν έχουν πάει οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι για να μάθουν αν η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ κι αν θα σωθεί η ευρωζώνη. Ακόμη και ο υπεύθυνος του Γραφείου Προϋπολογισμού του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών ομολόγησε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ότι συμβουλεύεται το γνωστό γραφείο στοιχημάτων William Hill για να ψυχανεμιστεί κατά πόσον υπάρχει κίνδυνος να επέλθει οικονομική καταστροφή στην Ευρώπη!
Το ρεπορτάζ της «Telegraph» ήταν παραπάνω από αποκαλυπτικό. Οταν ο υπεύθυνος του Γραφείου Προϋπολογισμού, Στιβ Νίκελ, πιέστηκε από βουλευτές να τους πει κατά πόσον κινδυνεύει να καταρρεύσει η Νομισματική Ενωση, εκείνος απάντησε: «Πηγαίνω και κοιτάζω τακτικά το ταμπλό του William Hill. Την τελευταία φορά η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ ως το τέλος του 2012 παιζόταν στο 40%, λίγο χαμηλότερα από ό,τι πριν από το δεύτερο πακέτο διάσωσης».
«Τελικά πρέπει να συμβουλευόμαστε το Γραφείο Προϋπολογισμού ή το William Hill σχετικά με τις οικονομικές προβλέψεις;», τον ρώτησε ο βουλευτής των Συντηρητικών, Αντρέα Λίντσομ. Και ο αγέρωχος γραφειοκράτης του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών απάντησε σοβαρότατα πως «οι μπουκμέικερ αποτυπώνουν πολύ καλά τη γνώμη του μέσου ανθρώπου και βάζουν τα λεφτά του εκεί που πιστεύουν ότι θα υπάρξουν κέρδη».
Για την ιστορία, πέρυσι τον Νοέμβριο, λίγο πριν από το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, το William Hill στοιχημάτιζε 4/6 ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ ως το τέλος του 2012.
ET

Δεν υπάρχουν σχόλια: