Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ν.Δ. προς Ντόρα Μπακογιάννη: "Γύρνα πίσω, κανείς δεν περισσεύει από την μάχη"

Ευθεία πρόσκληση επιστροφής (ή τουλάχιστον όσο ευθεία μπορούσε να υπάρξει) στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας απηύθυνε στην Ντόρα Μπακογιάννη πριν λίγο ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης επιβεβαιώνοντας απόλυτα στην σχετική πληροφόρηση για το θέμα που είχε αποκαλύψει το defencenet.gr από τις 13/02.
Συγκεκριμένα, μία ημέρα μετά την υπό όρους πρόσκληση επιστροφής που απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς στους «αντάρτες» της ΝΔ οι οποίοι καταψήφισαν το νέο Μνημόνιο και διαγράφηκαν, ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης προχώρησε ακόμα περισσότερο και φωτογραφίζοντας την Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι «Σ' αυτήν τη μάχη κανείς δεν περισσεύει απ' οποιονδήποτε πολιτικό χώρο».
«Κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι η χώρα θα σωθεί αν δεν παλέψουμε και δεν αγωνιστούμε, και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση των στελεχών» επισήμανε ο Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.
Ο κ. Μιχελάκης υποστήριξε ότι καλούνται «σ' αυτό τον αγώνα όλοι όσοι θέλουν να τον δώσουν και μπορούν να συστρατευθούν για το καλό της χώρας και κανενός κόμματος και κανενός αρχηγού». Και κατέληξε με την βόμβα: «Σ' αυτήν τη μάχη κανείς δεν περισσεύει απ' οποιονδήποτε πολιτικό χώρο».
Το ότι προσπαθεί να «αφήσει εκτός κάδρου» την αντιπαλότητα του Α.Σαμαρά με την Ν.Μπακογιάννη λέγοντας ότι «η συστράτευση αφορά την πατρίδα και όχι τον Α.Σαμαρά», ενισχύει την άποψη ότι το προσκλητήριο εκτός από τους νυν διαγραφέντες αφορά και τους διαγραφέντες του πρώτου Μνημονίου, δηλαδή την Ντόρα Μπακογιάννη και τα στελέχη της ΔΗΣΥ.
Άλλωστε άμεσα προχώρησε σε παραλληλισμό των δύο περιπτώσεων διαγραφών λέγοντας ότι:
«Όσο δύσκολο ήταν το 'όχι' του Αντώνη Σαμαρά στο πρώτο μνημόνιο, άλλο τόσο δύσκολο ήταν το "ναι"», άρα όσο δύσκολο ήταν να κάνει τις διαγραφές στο δεύτερο Μνημόνιο, τόσο δύσκολο ήταν να τις κάνει και στο πρώτο.
Έχουμε ήδη σημειώσει ότι υπάρχουν ισχυρές «εξωθεσμικές» δυνάμεις εκτός και εκτός Ελλάδος που δεν θέλουν η Ν.Μπακογιάννη να μείνει εκτός Βουλής και ειδικά εκτός αυτή της Βουλής και από την στιγμή που πλέον καθίσταται σαφές ότι πολύ δύσκολα θα ξεπεράσει μέσα σε αυτό το πολιτικό κλίμα το 3%, η περίπτωση της ΝΔ είναι μονόδρομος. «Τίποτα δεν σας χωρίζει τώρα σε πολιτικό επίπεδο από τον Α.Σαμαρά» είπε στην πρόεδρο της ΔΗΣΥ, σημαντική προσωπικότητα του επιχειρηματικού χώρου, πριν λίγες ημέρες, μετά την υπερψήφιση του νέου Μνημονίου από τη ΝΔ.
Η ίδια δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα (στη ΝΔ δεν υπολογίζουν μόνο το 2,5% της ΔΗΣΥ, αλλά περισσότερο στην θετική δυναμική που θα αναπτυχθεί από την επιστροφή της), αλλά αυτό είναι μία απόφαση που θα ληφθεί άμεσα τις προσεχείς εβδομάδες και σίγουρα μέχρι τα τέλη Μαρτίου οπότε και αναμένεται η διάλυση της Βουλής για τις εκλογές, αν επιτρέψει η Γερμανία να γίνουν εκλογές.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: