Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Γερμανός υπουργός θέλει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης.

Ο Ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας κ. Hans-Peter Friedrich είναι το πρώτο μέλος της γερμανικής κυβέρνησης που ζητάει επίσημα την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Το ενδιαφέρον της δήλωσης όμως βρίσκεται στο γεγονός ότι προέβη στη δήλωση αυτή, λίγες μόλις ώρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή για το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.
Όπως σημειώνει ο κ. Hans-Peter Friedrich, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel, η Ελλάδα «έξω από την νομισματική Ένωση έχει περισσότερες πιθανότητες να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της, ασφαλώς πολύ περισσότερες από ότι έχει σε περίπτωση που παραμένει στο ευρώ». Οι δηλώσεις αυτές έρχονται τη στιγμή που η Άνγκελα Μέρκελ επιμένει ότι θα κάνει ότι μπορεί για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ και να μη χρεοκοπήσει, ενώ ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αφήνει ανοιχτό το παράθυρο για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας.
Ο γερμανός υπουργός μάλιστα ξεκαθαρίζει πως δεν αναφέρεται στην περίπτωση να «πετάξουμε εκτός της Ελλάδα, αλλά να της παρουσιάσουμε προτάσεις για την οικειοθελή έξοδό της, πρόταση που να μην μπορεί να αρνηθεί».
Ακόμη και ο εκπρόσωπος του CDU, Norbert Barthle, ο οποίος στηρίζει το δεύτερο πακέτο για την Ελλάδα επισημαίνει ότι αμφιβάλλει για την αποτελεσματικότητα των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.
Οι δηλώσεις αυτές γίνονται την πιο κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία και ενώ η ελληνική κοινωνία βρίσκεται ήδη στο χείλος του γκρεμού, με «ψηφισμένο» το νέο μνημόνιο, και το PSI σε εξέλιξη.
Οι Γερμανοί, όπως άλλωστε έχουν αποκαλύψει τα «Επίκαιρα», θα συνεχίζουν μέχρι τελευταία στιγμή να «παίζουν» με τη φωτιά.
Από: epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: