Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Αναβρασμός στο ΠΑΣΟΚ

Επιστολή παραίτησης απέστειλε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Αριστερής πρωτοβουλίας του κόμματος. Δηλώνει προδομένος από τις πολιτικές που ακολούθησε το κόμμα.
Την ίδια ώρα, δύο υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος και υπουργοί οι Γιάννης Ραγκούσης και Χρήστος Παπουτσής -με άρθρο του ο πρώτος και επιστολή του ο δεύτερος- αφήνουν αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου.
Με άρθρο του στη διαδικτυακή έκδοση metarithmisi.gr o αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης επιτίθεται στον κ. Βενιζέλος διερωτάται "ποιος μπορεί να ξεχάσει τις «ηρωικές» στιγμές αποπομπής της τρόικας από την Ελλάδα που, για να τη φέρουμε πίσω, γίναμε παράκλητοί της, δίνοντας ως αντάλλαγμα πρωτοφανούς αγριότητας εισπρακτικές πολιτικές;"
Χαρακτηρίζει μάλιστα τη στάση αυτή ως παλινωδίες που οδήγησαν στη βύθιση της χώρας "στην παρατεταμένη αβεβαιότητα περί χρεοκοπίας ή μη, καθώς και παραμονής ή όχι στο ευρώ, που υπήρξε η κύρια αιτία της ύφεσης, στην οποία επί 2,5 χρόνια βούλιαξε η ελληνική οικονομία".
Εν τω μεταξύ, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τους πολιτικούς αρχηγούς, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής -ο οποίος δεν αποκλείεται να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ- αφήνει αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς κατηγορεί τις οικονομικές Αρχές για αναποτελεσματικότητα στην αποτροπή του οικονομικού εγκλήματος.
Όπως αναφέρει στην επιστολή του, οι προσπάθειες της οικονομικής Αστυνομίας "δεν εξαργυρώνονται και δεν αξιοποιούνται προς όφελος της εθνικής οικονομίας, καθώς οι συναρμόδιες δικαστικές και οικονομικές Αρχές δεν εκμεταλλεύονται το έργο που παράγεται από την ΕΛΑΣ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: