Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Δεσμεύουν κόμματα- ηγεσίες, σε υποθήκευση της ζωής των Ελλήνων, με το μίνι μνημόνιο.

Απαιτούν: περικοπές στις συντάξεις, μείωση μισθών, ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις στο δημόσιο ΚΑΙ φόρους στα ακίνητα.την ώρα που «ανακεφαλοποιούν» τις Τράπεζες
Του Νίκου Κωτσικόπουλου
Σε ολοκληρωτικό ξεπούλημα και υποθήκευση της ελληνικής περιουσίας και της ζωής των Ελλήνων πολιτών, οδηγεί το «μίνι- μνημόνιο», ή «προμνημόνιο», το οποίο δόθηκε χθες από τον Λουκά Παπαδήμο σε πολιτικούς αρχηγούς για να το υπογράψουν ώστε να δεσμευτούν κόμματα και πολιτικές ηγεσίες στην εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων και πολιτικών, που ισοπεδώνουν τον Έλληνα πολίτη.
Το «μίνι μνημόνιο» υπαγορεύει μέτρα για μείωση των μισθών στο ιδιωτικό τομέα, περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, απολύσεις στο δημόσιο, μείωση δαπανών 2,2 δις ευρώ από τον προϋπολογισμό και δύο τρανταχτές ιδιωτικοποιήσεις. ΚΑΙ;
Και νέους φόρους. Μάλιστα. Διότι ζητείται η αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα κατά 25% παρά την πολύμηνη δήθεν παρότρυνση της τρόικας να μην μπουν νέοι φόροι.
Ο στόχος για πλιάτσικο στα ακίνητα των ιδιωτών είναι σαφής και ξεκάθαρος, ενώ με διοικητικά μέτρα (αντικειμενικές αξίες) επιχειρείται να αυξηθεί η αξία τους και να καθορίζεται αυθαίρετα ακριβά σε καιρό κρίσης, όταν οι εμπορικές αξίες πέφτουν και οι ιδιοκτήτες μικρών ακινήτων επιχειρούν απλά να τα περισώσουν διατηρώντας την ιδιοκτησία τους.
Όλοι οι ειδικοί της κτηματαγοράς επισημαίνουν, ότι δεν γίνονται πράξεις μια και δεν υπάρχουν αγοραστές, αλλά όταν γίνονται σποραδικές μεταβιβάσεις, είναι από ανάγκη του πωλητή και οι τιμές είναι πραγματικά μειωμένες.
Το κείμενο διέρρευσε μετά τις χθεσινές συναντήσεις Παπαδήμου με πολιτικούς αρχηγούς. Κινείται στο προδιαγεγραμμένο γερμανικό σχέδιο με βάση το οποίο έγινε μέσω της εταιρίας «Τρόϊχαντ» η «συγχώνευση» της πρώην Ανατολικής Γερμανίας από την Ομοσπονδιακή Γερμανία, επί Κολ.
Τότε οι Γερμανοί είχαν δημιουργήσει διακομματική επιτροπή που επόπτευσε την εταιρία ξεπουλήματος της Ανατολικής Γερμανίας «Τρόϊχαντ», ώστε να καλυφθεί το εγχείρημα με ασπίδα ευρύτερης συναίνεσης και νομιμοποίησης. Της δημιουργίας της επιτροπής αυτής, είχαν προηγηθεί ανάλογες κοινοβουλευτικές διαδικασίες.
Έτσι ακολουθούν και εδώ το ίδιο μοντέλο για να μην υπάρχουν αντιστάσεις, να είναι όλοι συνυπεύθυνοι, αλλά και για να υπάρχει η επίφαση της νομιμότητας, παρά το γεγονός ότι όλα αυτά αποφασίζονται από μη εκλεγμένη κυβέρνηση και διορισμένο πρωθυπουργό.
Ενώ όμως προβλέπονται τόσα σκληρά και απάνθρωπα μέτρα σε βάρος των τσακισμένων Ελλήνων πολιτών, για τους μετόχους των τραπεζών, επιφυλάσσεται προνομιακή μεταχείριση.
Γιατί στο ίδιο κείμενο προβλέπεται η ανακεφαλαιοποίησή τους μετά το «κούρεμα» να γίνει με προνομιούχες μετοχές. Το χειρότερο; Το γνώριζαν από πριν, όπως φαίνεται από κείμενο που θα παρουσιάσουμε.
http://www.newstrap.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: