Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Πανεπιστήμια : Ουσιαστική κατάργηση ασύλου και εισαγωγή ιδιωτικής αστυνομίας !

Να που δεν πέρασαν ούτε ελάχιστα εικοσιτετράωρα απο την κατάληψη του κτιρίου της Νομικής απο τους μετανάστες και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ, ήδη έβαλαν μπρος για την κατάργηση του Ασύλου και την εισαγωγή ιδιωτικής αστυνομίας στα δημόσια πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Σύμφωνα με την συνέντευξη που έδωσε η Άννα Διαμαντοπούλου στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, θα γίνουν ευρύτερες αλλαγές στην Τριτοβάθµια Εκπαίδευση, σύμφωνα με τις οποίες θα αφαιρεθεί από τους πρυτάνεις η δυνατότητα διαχείρισης του ασύλου, και θα μεταφερθεί στο Συµβούλιο του Ιδρύµατος, το οποίο θα λειτουργεί εκτός πανεπιστηµίου και θα παίρνει την απόφαση για το εάν θα πρέπει ή όχι να κληθεί η Αστυνοµία, ενώ παράλληλα στις σχολές θα υπάρχει ιδιωτική αστυνοµία ή security που θα ελέγχει αυστηρά την είσοδο όλων στα πανεπιστηµιακά κτίρια.
Με αφορμή το καλοστημένο έργο της Νομικής, η Άννα Διαμαντοπούλου δηλώνει πως "το άσυλο το «σκοτώνουν» αυτοί που δήθεν θέλουν να το προστατέψουν. Φτάσαµε η Σύνοδος των Πρυτάνεων να µην µπορεί να συνεδριάσει εντός των πανεπιστηµιακών ιδρυµάτων! Οποια προσωπικότητα εκφράζει απόψεις και ιδέες αντίθετες σε κρατούσες µειoψηφίες, δεν µπορεί να δώσει ούτε καν διάλεξη! Οι σύγκλητοι διαλύονται και δεν παίρνουν αποφάσεις κάτω από κραυγές, απειλές και, ενίοτε, βίαιες συµπεριφορές! Καθηγητές προπηλακίζονται στις αίθουσες αλλά και στα γραφεία τους! Χώροι πολυτεχνείων, πανεπιστηµίων αλλά και φοιτητικών εστιών είναι κατειληµµένοι από άτοµα που δεν ανήκουν στην πανεπιστηµιακή κοινότητα και τα οποία µε τον πιο βίαιο τρόπο καταπατούν και διαχειρίζονται, όπως αυτά θέλουν, δηµόσιο χώρο! Μέλη φοιτητικών παρατάξεων συγκρούονται, καταλήγοντας στο νοσοκοµείο! Υποδοµές αλλά και πνευµατική περιουσία και εργασίες συχνά καταστρέφονται! Ταυτόχρονα υπάρχει πληµµελής εφαρµογή των νόµων και ακραία φαινόµενα πελατειακών σχέσεων."
http://redflyplanet.blogspot.com/2011/01/blog-post_31.html#more

Οι Αλβανοί με νόμο "φιμώνουν" την Ορθοδοξία!!!


ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΝΑ ΦΟΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟ και ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ.!!!

Οί "καταπρακιές" γιά τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, πέφτουν από τους Αλβανούς..σύνεφο.!
Το Υπουργείο Παιδείας τους, με σχέδιο νόμου θα απαγορεύει στο εξής να φοράει κάποιος Σταυρό ή οποιοδήποτε άλλο Χριστιανικό σύμβολο, που θα δείχνει Ορθόδοξη πίστη.
Βέβαια αντέδρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, ό οποίος δήλωσε ότι:
" Τό άρθρο 36 και η διάταξη που απαγορεύει τα σύμβολα -- παραβιάζουν το Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συμβάσεις και τα Ψηφίσματα που έχουν επικυρωθεί από το Αλβανικό κράτος".
Δεν γνωρίζουμε ακόμα τι αντιδράσεις θα υπάρξουν από Ελληνικής πλευράς.
Δηλ. άν και πώς θα ξεσπαθώσει υπερασπιζόμενος την Πίστη μας ο Φον  και παρ' ολίγον Δόκτορ -- κ. Δρούτσας ως και η ερίτιμος Υπ. Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου.
Άν έχουν βέβαια καιρό οι άνθρωποι και δεν είναι απησχολημένοι με την ανέγερση του... Μουσουλμανικού Τέμένους στην Αθήνα.!
http://politikosafari.blogspot.com/2011/01/blog-post_30.html

Ξέχασε η εξεταστική της SIEMENS ΣΗΜΙΤΗ--ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ--ΝΤΟΡΑ--ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ και ΜΑΠΜΠΟΥΚΗ...



«ΕΓΛΗΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ , ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΟΥΣ καί ΤΙΜΩΡΙΑ...!!!

Ολα τα λεφτά σήμερα η «Ελευθεροτυπία»...
Με εκτενέστατο ρεπορτάζ, στό εσωτερικό δισέλιδο, το οποίο υπογράφει η Αριστέα Μπουγάτσου, κάνει λόγο γιά:
*-«Έγκλημα διαρκείας, χωρίς... ενόχους και τιμωρία».!
*-«Πως το μεγάλο σκάνδαλο της Siemens οδεύει προς απλή διοικητική ρύθμιση, ενώ το πόρισμα δεν εξηγεί πως πλούτισαν υπουργοί και πληρώθηκαν κόμματα».
*-«Ποιους ξέχασε η Εξεταστική» και αναφέρεται στους π. Πρωθυπουργούς Κώστα Σημίτη, Κώστα Καραμανλή και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, βεβαιότατα στην-- περιέργως απούσα -- Ντόρα Μπακογιάννη και στον έκ δεξιών του Πρωθυπουργού Χάρη Παμπούκη.!!!
Περισσότερα εδώ:
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=246285

Θλίψη και μένος απο την έμπνευση του project για το ........"χάσιμο" των Μεσογειακών αγώνων...!!!..

ΝΤΟΡΑ και ΚΟΥΒΕΛΟΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ "ΧΡΥΣΟ ΑΥΓΟ" ΜΕ ΤΑ ΥΠΕΡΦΙΛΟΔΟΞΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ... ΔΙΑΣΥΡΟΝΤΑΣ ΣΥΝΑΜΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.!

"Πεταμένα" θεωρούνται πάνω από 30 εκατ. ευρώ, σε έργα και υποδομές που δεν θα αξιοποιηθούν τελικά και θα μείνουν απλώς να θυμίζουν το υπερφιλόδοξο όραμα κάποιων ανθρώπων που δεν μπορούσαν να δουν πέρα από τη μύτη τους
Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο σύζυγος της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, κ. Ισίδωρος Κούβελος, τά σχέδια του οποίου κατέρρευσαν σαν πύργος από τραπουλόχαρτα, καθώς και μια σειρά επενδυτών οι οποίοι υπό την πρόκληση της τέλεσης των Αγώνων περίμεναν την.... κότα με το" χρυσό αβγό"
(Προφανώς νοστάλγησαν την αλήστου μνήμης περίοδο εκτέλεσης έργων, μετά των συναφών υπερτιμολογήσεων των Ολυμπιακών Αγώνων.)
Η αναγγελία της Οργανωτικής Επιτροπής, καταρράκωσε τον εμπνευστή του project, μπίζνεσμαν αλλά και άνθρωπο του αθλητισμού κ. Κούβελο.
Ο ίδιος μόλις στις 10 Δεκεμβρίου δήλωνε εμφατικά "την ικανοποίη­σή μου για την πρόοδο των εργασιών και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων".
http://politikosafari.blogspot.com/2011/01/project.html

Γερμανικό "ΜΝΗΜΟΝΙΟ" για όλους τους Ευρωπαίους!

Το Βερολίνο επεξεργάζεται σχέδιο οικονομικής διακυβέρνησης στην ευρωζώνη
Τα σχέδια της καγκελαρίου Μέρκελ για μια οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης αποκτούν συγκεκριμένη μορφή. Η καγκελάριος φέρεται έτοιμη να προτείνει στα κράτη-μέλη ένα «σύμφωνο ανταγωνιστικότητας».
«Η προστασία του ευρώ θα πρέπει να περάσει μέσα από νέους δρόμους τους οποίους καλούμεθα να διανύσουμε μαζί», τόνισε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ κατά την ομιλία της στο Νταβός, επαναλαμβάνοντας την αποφασιστικότητα του Βερολίνου να ανταποκριθεί στις ευθύνες του έναντι του κοινού νομίσματος και της ευρωζώνης. «Το ευρώ είναι το νόμισμά μας. Το ευρώ, όμως, είναι κάτι περισσότερο από ένα νόμισμα, είναι η Ευρώπη του σήμερα. Και το έχω πει πολλές φορές εάν αποτύχει το ευρώ θα αποτύχει και η Ευρώπη…Και για τον λόγο αυτόν θα υπερασπιστούμε το ευρώ» τόνισε η καγκελάριος. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι μια στενότερη πολιτική συνεργασία των χωρών μελών, είπε η καγκελάριος, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη πολιτικού συντονισμού κυρίως στο πεδίο της ανταγωνιστικότητας. Και επειδή το υψηλό χρέος κάποιων χωρών συνιστά τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την ευημερία στην Ευρώπη θα πρέπει αυτό να μειωθεί. Ως παραδείγματα στενότερης συνεργασίας η καγκελάριος ανέφερε τα πεδία της συνταξιοδότησης, της εκπαίδευσης και της έρευνας για να επαναλάβει ότι η Γερμανία είναι διατεθειμένη να επιδείξει αλληλεγγύη προς τις χώρες που έχουν πρόβλημα. Τα γερμανικά σχέδια για την σταθερότητα του ευρώ εξειδικεύονται σε εσωτερικό έγγραφο της καγκελαρίας που -όπως υπογραμμίζεται- αποτελεί βάση συζήτησης για μια συνολική λύση του προβλήματος. Αυτό αποκαλύπτουν το περιοδικό Der Spiegel και το πρακτορείο Reuters, ενώ η καγκελαρία αρνείται να σχολιάσει. Στo εν λόγω έγγραφο εξειδικεύονται τα σημεία στα οποία αναφέρθηκε η καγκελάριος στην ομιλία της στο Νταβός.
Το σχέδιο συνοψίζει τα σημεία που έχουν παρουσιαστεί αποσπασματικά μέχρι τώρα και συνιστούν την απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιφέρεια του ευρώ. Έτσι, θα προβλέπει κανόνες δημοσιονομικής προσαρμογής και την θεσμοθέτηση του λεγόμενου φρένου χρέους, κατά το γερμανικό πρότυπο, δηλαδή τον μηδενισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος με συνταγματική ρύθμιση. Θα προβλέπει επίσης την προσαρμογή των ορίων συνταξιοδότησης στα δημογραφικά δεδομένα, ενιαίο τρόπο υπολογισμού του φόρου επιχειρήσεων κλπ. Όλα αυτά θα μετρώνται με βάση κοινούς δείκτες όπως είναι η εξέλιξη των μισθών και οι φορολογικοί συντελεστές για τις επιχειρήσεις. Το σύμφωνο θα είναι δεσμευτικό και θα προβλέπονται κυρώσεις. Προκειμένου οι στόχοι του συμφώνου να επιτευχθούν το ταχύτερο δυνατό θα πρέπει τα πρώτα μέτρα να ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα εξπρές, τα κυριότερα σημεία του οποίου θα πρέπει να εφαρμοσθούν εντός 12 μηνών, αναφέρεται στο εσωτερικό έγγραφο. Σταμάτης Ασημένιος (Reuters/Der Spiegel)
dw-world.de
http://vathiprasino.blogspot.com/2011/01/blog-post_3742.html#more

Αριστερή Πρωτοβουλία ..Το ΠΑ.ΣΟ.Κ δημιούργησε σύστημα υγείας για να υπηρετεί το Λαό και όχι για να τον εκμεταλλεύεται ..και αυτό ο κ. Λοβέρδος οφείλει να το θυμάται

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπουργός Υγείας και η κυβέρνηση, απροκάλυπτα, απροσχημάτιστα και αδιάκριτα μετατρέπουν τον πολίτη σε πελάτη για να υποστηριχθεί χωρίς όρους η ιδιωτική υγεία. Με ένα νομοσχέδιο σκούπα χωρίς τομές αλλά με έντονο διαχειριστικό χαρακτήρα η υγεία από δημόσιο αγαθό εμπορευματοποιείται για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των ιδιωτικών συμφερόντων που απαιτούν να θυσιάσει ο ελληνικός Λαός τη ζωή του για να αποκομίσουν παραπάνω κέρδος. Η επιδιωκόμενη ενοποίηση των κλάδων υγείας και των ταμείων εξυπηρετεί μια λογιστική λογική για δήθεν εξορθολογισμό των δαπανών της υγείας αλλά κατ' ουσία αποδιαρθρώνει τις δομές του υπάρχοντος συστήματος υγείας μέσα από την ισοπέδωση των παρεχόμενων υπηρεσιών απαιτώντας από τους Έλληνες πολίτες να στοιχούνται σε ατελείωτες σειρές αναμονής ή και να εγγράφονται σε ατελείωτες λίστες αναμονής που καμία χρησιμότητα δεν έχουν. Με άλλα λόγια απαιτεί από εκείνους που δεν έχουν χρήματα -και στις μέρες μας η κυβέρνηση αύξησε πολύ τον αριθμό τους- να συνωστίζονται στα πρωινά ιατρεία του ΕΣΥ και σε κείνους που πληρώνουν και να απευθύνονται στα απογευματινά ιατρεία. Ο Υπουργός απαιτεί οι Έλληνες να διακρίνονται σε νέες “κοινωνικές τάξεις” σύμφωνα με το πόσο μπορεί να αγοράσουν την υγειονομική τους περίθαλψη.
Είναι βέβαιο ότι απαιτείται έλεγχος της φαρμακευτικής δαπάνης για να μην υπάρχουν δυσθεώρητα και ανεξέλεγκτα χρέη που περισσότερο εξυπηρετούν το πολιτικό χρήμα παρά υπηρετούν την φαρμακευτική περίθαλψη του χειμαζόμενου ελληνικού Λαού. Ήδη η ηλεκτρονική συνταγογράφηση έδειξε το δρόμο αλλά απαιτούνται και άλλες σύνθετες ενέργειες που θα μειώσουν σε όλα τα ταμεία τις συγκεκριμένες δαπάνες χωρίς να υποβαθμίσουν όμως την περίθαλψη του ελληνικού Λαού. Ο Λαός απαιτεί αυτοί που θησαύρισαν επί χρόνια σε βάρος της υγείας του και του δημοσίου συμφέροντος να τιμωρηθούν. Είναι καιρός πλέον η δημόσια υγεία να αποτελέσει τη βάση του νέου κοινωνικού κράτους που απαιτεί η εποχή μας και όχι στο όνομα της κρίσης να αποδιαρθρωθεί τελείως το σύστημα υγείας.
Πρέπει να καταλάβει ο υπουργός και κάθε “επιτροπή σοφών” πως η συγχώνευση και η κατάργηση των νοσοκομείων δεν μπορεί να γίνει με μοναδικό γνώμονα τον περιορισμό εξόδων για να ικανοποιηθεί η τρόικα. Οι υγειονομικές μονάδες έχουν αποστολή, λειτουργία και κριτήρια ύπαρξης όπως η πληρότητα, μέση διάρκεια νοσηλείας, εργαστηριακές αναλύσεις, χειρουργεία, κ.λ.π για τις ανάγκες του πληθυσμού και όχι την εξυπηρέτηση των οικονομικών δεικτών για να αισθάνεται δικαιωμένο το ΔΝΤ. Οι Έλληνες φορολογούνται και υφίσταται κάθε θυσία για να μπορέσουν να επιβιώσουν και όχι για να εξυπηρετήσουν τα χρέη που δημιούργησαν οι πολιτικοί. Η ηθική απαιτεί να σωθεί η αξιοπρέπεια του πολίτη και οι στοιχειώδεις αρχές του ανθρωπισμού. Πρέπει να πάψει ο Υπουργός να κατεργάζεται διαδικασίες που εξυπηρετούν την ιδιωτικοποίηση της υγείας. Το δικαίωμα στη ζωή αποτελεί καθήκον για κάθε φρόνιμη πολιτική ηγεσία που σέβεται τον εαυτό της και το λαό της. Μόνο οι νεοφιλελεύθεροι και οι νεοσυντηρητικοί σοσιαλίζοντες απαιτούν να μετατραπεί ο Λαός σε σώμα εκμετάλλευσης για να εξυπηρετηθούν κάποια ιδιαίτερα συμφέροντα.
Η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ καλεί τον Υπουργό Υγείας να ξανασκεφτεί το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε και να προβεί σ' εκείνες τις τροποποιήσεις που θα εξυπηρετούν το Λαό. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ δημιούργησε σύστημα υγείας για να υπηρετεί το Λαό και όχι για να τον εκμεταλλεύεται. Και αυτό ο κ. Λοβέρδος οφείλει να το θυμάται. Η επιλησμοσύνη εξυπηρετεί αυτούς που συνειδητά εκμεταλλεύονται το ΕΣΥ -και δυστυχώς υπάρχουν πολλοί- για να το αποδιαρθρώσουν και όχι αυτούς που σέβονται την ιστορία του ΠΑ.ΣΟ.Κ και τις αρχές του.
Υ.Γ. Το ΠΑΣΟΚ στάθηκε πολύ φιλόξενο για πολλούς, τους οποίους όχι μόνο φιλοξένησε στους κόλπους του αλλά τους εμπιστεύτηκε και υπουργικά αξιώματα. Άσχετα με το ότι το «θυμήθηκαν» αργά και εκ του ασφαλούς. Είναι στοιχειώδης υποχρέωση τους να σέβονται και το κίνημα που τους ανέδειξε και την ιστορία του και κυρίως να διαθέτουν την πολιτική ταπεινότητα για να μην προσβάλλουν την ιστορία του, την κυβερνητική του προσφορά και τα στελέχη του.
Η μόνη δικαιολογία για όσους ανακαλύπτουν ότι η αρχή της χρεοκοπίας της χώρας βρίσκεται στη δεκαετία του ’80, είναι ότι τότε δεν ασχολούταν με την πολιτική αλλά με την επαγγελματική τους ανέλιξη.
Τι δικαιολογία να αναζητήσει όμως κανείς για όσους ανακαλύπτουν σήμερα, προεκλογική δημαγωγία του ΠΑΣΟΚ; Ίσως η καθημερινή προσπάθεια για την καλλιέργεια του προσωπικού τους προφίλ να είναι σημαντικότερη προτεραιότητα από την προσφορά στον τόπο και την Κυβέρνηση. Τα μέλη όμως και τα στελέχη του κόμματος έχουν και μνήμη έχουν και κρίση!
http://vathiprasino.blogspot.com/2011/01/blog-post_2047.html#more

Όταν υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια: "Χαστούκι" από τους Σερβοβόσνιους στον Αχμέτ Νταβούτoγλου!

Υπάρχουν και κάποιοι με αξιοπρέπεια στα Βαλκάνια που δεν στέκονται "σαν χάνοι" με το στόμα ανοικτό από ... δέος και αντιμετωπίζουν με τον δέοντα τρόπο την αλαζονική συμπεριφορά τον ισλαμιστή υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. Όπως συνέβη με τον προεδρεύοντα του συλλογικού προεδρείου της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Νεμπόισα Ραντμάνοβιτς, όταν ο θρασύτατος Αχμέτ Νταβουτόγλου που έχει μεταβεί ως "διαμεσολαβητής" στην Βοσνία, ζήτησε να μην υπάρχει στο χώρο όπου έπρεπε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση, σημαία της σερβικής Δημοκρατίας!
Τότε ο προεδρεύων του συλλογικού προεδρείου της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Νεμπόισα Ραντμάνοβιτς, που εκπροσωπεί τη σερβική εθνότητα, αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Τούρκο ΥΠΕΞ και εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση, τερματίζοντας οριστικά την τουρκική προσπάθεια, τυπικά "διαμεσολάβησης", ουσιαστικά παρέμβασης στην Βοσνία εκ μέρους της Άγκυρας.
Στην ανακοίνωση, που εξέδωσε το γραφείο του Ραντμάνοβιτς, χαρακτηρίζεται “ανεπίτρεπτη” η συμπεριφορά της τουρκικής αντιπροσωπείας και αναφέρεται ότι “επιπρόσθετος λόγος για να μην γίνει δεκτός, από τον πρόεδρο της Βοσνίας, ο Νταβούτογλου ήταν και το γεγονός ότι έφτασε στο προγραμματισμένο ραντεβού με καθυστέρηση 75 λεπτών”.
Περίπου σαν γιουσουφάκια τους αντιμετώπισε, δηλαδή, ο Α.Νταβούτογλου. Ανάλογη συμπεριφορά είχε και το καλοκαίρι με τον επισκεψη και συνάντηση με τον τότε αναπληρωτή, νυν υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, στην Ρόδο, αλλά εδώ υπάρχει άλλο "πνεύμα".
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας βρίσκεται στη Βοσνία, για να προωθήσει τον διάλογο μεταξύ των τριών εθνοτήτων, ώστε να επιτευχθεί "η ομαλή λειτουργία του κράτους". Πρακτικά η Τουρκία θέλει να δορυφοροποιήσει το τριεθνικό (Βόσνιοι μουσουλμάνοι, Σέρβοι, Κροάτες) κρατικό μόρφωμα της Βοσνίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://helleniclegion.blogspot.com/2011/01/o_31.html

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Σχέδιο άλωσης της Ελλάδας από ισλαμιστές!

Αξιωματικοί της FRONTEX (της ευρωπαϊκής δύναμης ελέγχου των συνόρων για είσοδο λαθρομεταναστών σε Έβρο και νησιά Αιγαίου) αποκάλυψαν στο newsbomb.gr όλο το σχέδιο που ήδη εφαρμόζεται για την άλωση της Ελλάδας από ισλαμιστές.
Στόχος των ισλαμικών κρατών (κυρίως Λιβύης, Σαουδικής Αραβίας, Τουρκίας, Αφγανιστάν και Πακιστάν) είναι η Ελλάδα σε δύο 2-3 χρόνια να έχει κατακλυστεί από 2.000.000 ισλαμιστές λαθρομετανάστες και έτσι να καταστεί προγεφύρωμα για τη μεταφορά του Ισλάμ στην κεντρική Ευρώπη.
Οι αξιωματικοί της FRONTEX αποκαλύπτουν στο newsbomb.gr ότι οι πυρήνες των ισλαμιστών που στέλνουν στην Ελλάδα τους λαθρομετανάστες και πέρα από τα 10.000 ευρώ που καταβάλουν για τον καθένα σε αυτούς που τους μεταφέρουν προμηθεύουν κάθε λαθρομετανάστη με μία ταυτότητα με ζελατίνα που περιέχει φωτοτυπία οδηγίας της ευρωπαϊκής ένωσης με τα δικαιώματά τους.
Συχνά οι λαθρομετανάστες παραδίνονται μόνοι τους σε αστυνομικούς και φρουρούς της FRONTEX μόλις περάσουν τα σύνορα της Ελλάδας τους επιδεικνύουν τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα δικαιώματά τους, τις οποίες περιέχονται:
1) Άρθρο νομοθεσίας – οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι το κράτος μέλος της που εισέρχονται ξένοι πολίτες πρέπει αν τους περιθάλψει, να τους δώσει άσυλο και να τους πάρει δακτυλικά αποτυπώματα.
2) Η καταγραφή των λαθρομεταναστών τους δίνει το δικαίωμα στην περίπτωση που βγουν εκτός Ελλάδας και συλληφθούν σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τους επιστρέψουν στην Ελλάδα (γιατί αυτή τους έχει πρώτη καταγράψει) και να μην τους επιστρέψει στη χώρα καταγωγής τους.
Να σημειωθεί ότι πριν περίπου ένα χρόνο ο Λίβυος ηγέτης Μοαμάρ Καντάφι είχε απειλήσει δημόσια την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι ή θα του καταβάλουν 5,5 δισ. ευρώ για αγορές λιβυκών προϊόντων ή αλλιώς θα μετατρέψει την Ευρώπη σε Αφρική με κυριαρχία του Ισλάμ.
http://www.newsbomb.gr/apokalypseis/story/schedio-alwshs-ths-elladas-apo-islamistes

Εξωφρενικό! Βγάλαμε ελληνικά νησιά στο σφυρί!

Δώδεκα από τα ωραιότερα ελληνικά νησάκια στο Αιγαίο, αλλά και κοντά στην Αθήνα και στην Πελοπόννησο βγαίνουν ήδη στο. σφυρί με μεσίτη την εταιρεία Private Islands Inc που έχει έδρα τον Καναδά.
Τα νησάκια που πωλούνται είναι:
ΚΑΡΔΙΩΤΙΣΣΑ - Κεντρικό Αιγαίο - Σύνδεση με Φολέγανδρο και Σίκινο
280 στρέμματα, τιμή πώλησης: 6.500.000 ευρώ
ΝΑΥΣΙΚΑ: Έχει 2 φυσικά λιμάνια - Υποδοχή Ferry
1.280 στρέμματα, τιμή πώλησης: 6.900.000 ευρώ
ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ: Πολύ κοντά σε Αθήνα και Κόρινθο
300 στρέμματα, τιμή πώλησης: 15.500.000 ευρώ
ΒΟΥΒΑΛΟΣ: Κολυμπήστε με τα δελφίνια σε αυτό το θεσπέσιο νησί, σ΄ έναν κόλπο περιτριγυρισμένο από τη θαυμάσια θέα των βουνών της Δ. Ελλάδας.
31.63 στρέμματα, τιμή πώλησης κατόπιν αιτήματος
ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: Δίπλα στην Πελοπόννησο, δύο ώρες από την Αθήνα
750 στρέμματα
ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: Με καθαρούς τίτλους ιδιοκτησίας
2,5 στρέμματα, τιμή πώλησης: 1.500.000 ευρώ
ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ «ΛΙΧΝΑΡΙ»: Ιδανικό για ανάπτυξη οικισμού
95 στρέμματα, τιμή πώλησης: 3.000.000 ευρώ
ΤΡΑΓΟΝΗΣΙ: Κοντά στην Αθήνα, ιδανικό για ιδιωτικό θέρετρο
90 στρέμματα
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ 01: 2 φυσικά λιμάνια και 2 φυσικές ακτές. Το νησί διαθέτει λόφους με υψόμετρο 77 μ. από τη θάλασσα.
170 στρέμματα, τιμή πώλησης κατόπιν αιτήματος
"ΜΙΚΡΗ ΑΜΟΡΓΟΣ":
494 στρέμματα, τιμή πώλησης 6.100.000 ευρώ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ 03: Ένα από τα πέντε στο σύμπλεγμα νησιών Εχινάδες. Εύκολη πρόσβαση από Αθήνα.
49.4 στρέμματα, τιμή πώλησης κατόπιν αιτήματος
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ 02: Ιόνιο πέλαγος
58.3 στρέμματα, τιμή πώλησης κατόπιν αιτήματος
http://www.newsbomb.gr/apokalypseis/story/exwfreniko-bgalame-ellhnika-nhsia-sto-sfyri

71.000 δολλάρια τουλάχιστον μας κοστίζει κάθε μέρα η συμμετοχή του Γιωργάκη μας στο Davos

Όποιος παρακολουθεί τις ειδήσεις στη τηλεόραση, είναι πολύ πιθανό να δει κάποιον ανταποκριτή από το Davos να αναφέρει πως οι συμμετέχοντες στο φόρουμ συζητούν για τα προβλήματα της Ευρώπης, την ανάπτυξη των αναδυόμενων οικονομιών, τις κλιματικές αλλαγές, κλπ. Και είναι πολύ πιθανό πως κάποιοι από τους συμμετέχοντες όντως να συζητάνε για αυτά τα ζητήματα.
Ο περισσότερος όμως κόσμος συζητά για το πόσο κοστίζει να συμμετάσχει κάποιος στο φόρουμ του Davos.
Και αντί οι συμμετέχοντες να παραδεχτούν ότι το κόστος είναι απαράδεκτο, προσπαθούν να πείσουν ο ένας τον άλλον, πως αξίζει τον κόπο.
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
Η ετήσια συνδρομή στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, που είναι απαραίτητη αν θέλει κάποιος να συμμετάσχει, είναι $52.000. Η συμμετοχή στο ετήσιο φόρουμ κοστίζει $19.000. Σύνολο, $71.000 για ένα μόνο άτομο.
Αν κάποιος θέλει να συμμετάσχει στις συνεδρίες των ιδιωτικών επιχειρήσεων, που είναι όλα τα λεφτά, θα πρέπει να αποκτήσει συνδρομή «Industry Associate», που στοιχίζει μόλις $137.000 το χρόνο.
Αν ο συμμετέχων επιθυμεί τη συνοδεία συνεργάτη του, δεν αρκεί να αγοράσει ένα εισιτήριο αξίας $19.000. Όχι, θα πρέπει να αναβαθμίσει τη συνδρομή του σε αυτήν ενός «Industry Partner», που κοστίζει $263.000. Στη συνέχεια θα πρέπει να αγοράσει δυο εισιτήρια, δηλαδή $301.000 για δυο άτομα.
Αν ο συμμετέχων θέλει τη συνοδεία περισσότερων συνεργατών του, με μέγιστο αριθμό τους 5, θα πρέπει να αναβαθμίσει τη συνδρομή του σε επίπεδο «Strategic Partner», με κόστος $527.000. Στη συνέχει θα πρέπει να αγοραστούν 5 εισιτήρια, αξίας $19.000 έκαστο. Άρα, μια ομάδα 5 ατόμων θα πρέπει να πληρώσει $622.000.
Τα παραπάνω αφορούν μόνο το κόστος του συνεδρίου. Αν κάποιος θέλει να κάνει πάρτι, κάτι που ο κάθε ένας που σέβεται τον εαυτό του θέλει, θα του κοστίσει περί τα $210 ανά καλεσμένο. Και ας μη ξεχνάμε ότι θα χρειαστούν περίπου $1.000 έως $100.000 για να φτάσει κάποιος στο Davos, ανάλογα με το μέγεθος του αεροσκάφους που θα επιλέξει, αν θα επιλέξει να έρθει με αυτοκίνητο από την Ζυρίχη, ή αν θα επιλέξει ελικόπτερο ($3.500).
Και βέβαια, να μη ξεχνάμε το πιο βασικό, που είναι η διαμονή. Το πιο απλό δωμάτιο ξενοδοχείου κοστίζει τουλάχιστον $500 τη βραδιά, ενώ ένα ιδιωτικό σαλέ φτάνει μέχρι και τα $140.000 την εβδομάδα.
Αυτό το υπερβολικό κόστος λοιπόν, είναι και ο λόγος που πολλές εταιρίες αναγκάζονται και ξοδεύουν εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, προκειμένου τα στελέχη τους να συμμετέχουν στο εν λόγω φόρουμ. Αφού όμως είναι τόσο ακριβά, τότε γιατί το κάνουν;
Η απάντηση είναι ότι τα στελέχη αυτά δεν θέλουν να ακούσουν τις διάφορες οικονομικές και τεχνοκρατικές εισηγήσεις, αλλά απλά να συγχρωτιστούν με διάφορους υποψήφιους πελάτες. Όπως λένε, μέσα σε λίγες ημέρες, μπορούν να συναντηθούν με τουλάχιστον 100 πελάτες. Που αλλού μπορούν να πετύχουν τους επικεφαλής δεκάδων πολυεθνικών, που μπορούν να κλείσουν συμβόλαια μεγάλης αξίας, σε ένα μόνο μέρος; Που αλλού μπορούν να συναντηθούν με παγκόσμιους ηγέτες και πολιτικούς, τους οποίους μπορούν να πείσουν για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους;
Για αυτό όλοι κάνουν τα πάντα προκειμένου να συμμετάσχουν στο φόρουμ του Davos. Και για αυτό οι οργανωτές του φόρουμ βγάζουν έως και $185 εκατομμύρια το χρόνο. Διότι κανένας άλλος δεν μπορεί να συγκεντρώσει τη παγκόσμια οικονομική αφρόκρεμα σε ένα μόνο μέρος (ένα μικρό χωριό) κάθε μα κάθε χρόνο. Αυτός είναι ο λόγος που οι διάφορες πολυεθνικές τα ακουμπάνε, και μάλιστα μετά χαράς.
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/01/71000-davos.html

Δεν υπάρχουν πια Λεωνίδες,μόνο Εφιάλτες..

Θα θελα να το δω, να το ζήσω, να το βιώσω! Να δω ανθρώπους κάθε ηλικίας να ξεχύνονται στους δρόμους, να δίνουν το χέρι σε αυτούς που είναι πεσμένοι. Με μοναδικό παλμό και μία φωνή, να ζητούν τα δικαιώματα τους. Να κρατάνε Ελληνικές σημαίες και όχι κόκκινα κουρέλια. Να δω όμορφους νέους μαζί με γελαστούς ηλικιωμένους, μαζί πλάι-πλάι στον ίδιο αγώνα. Να δω τους άξιους να παλεύουν για τις αξίες. Να δω να έχουν αντίκρισμα οι κόποι και οι θυσίες. Να δω να κυλάνε δάκρυα χαράς και όχι απόγνωσης. Να δω μάνες να προτρέπουν τα παιδιά τους στον αγώνα για την πατρίδα.. Να δω για μια φορά τον Έλληνα, να στέκεται όρθιος, εκεί που τον έταξε η ιστορία. Κι ύστερα γυρίζω το κεφάλι και βλέπω..
Βλέπω στο δρόμο σκυμμένα κεφάλια και ανθρώπους που τους κλωτσάνε και δεν αντιδρούν. Βλέπω νέα παιδιά χωρίς όνειρα και ελπίδα. Βλέπω γυναίκες και άνδρες με άδειο βλέμμα και άδειο πορτοφόλι.
Βλέπω δακρυσμένα μάτια χωρίς περηφάνια και με μεγάλη πίκρα. Βλέπω άστεγους να κοιμούνται στα κρύα πλακάκια των πλατειών και στα αφιλόξενα παγκάκια. Βλέπω ιερείς να κλείνουν τις πόρτες των ναών στους πιστούς και να τρέφουν τους αλλοδαπούς.
Βλέπω οικογένειες να ψάχνουν στα σκουπίδια και στα χαλασμένα λαχανικά και φρούτα από τους πάγκους των λαϊκών αγορών για να βρούνε τα προς το ζην. Βλέπω εσένα να μην αντιδράς, να τα δέχεσαι όλα και να κουνάς το κεφάλι.
Βλέπω παιδάκια να πουλάνε χαρτομάντιλα στο μετρό και μου έρχονται στο μυαλό εικόνες από μαυρόασπρες μεταπολεμικές ταινίες. Βλέπω μικρούς - μεγάλους να σέρνονται στα πεζοδρόμια από την πρέζα και να εκλιπαρούν για λίγα ευρώ. Βλέπω στην τηλεόραση οικογένειες που μοιράζονται παράγκες με υγρασία και κοιμίζουν τα παιδιά τους στο πάτωμα.
Βλέπω νοικοκυρές να απλώνουν τα χέρια στα ράφια των σούπερ μάρκετ και μετά να τραβούν, αφού τα λιγοστά χρήματα δε τους φτάνουν. Βλέπω αναρχικούς να καίνε ανθρώπους στο όνομα της δημοκρατίας. Βλέπω την αστυνομία και τη δικαιοσύνη να φυλακίζουν πατριώτες στο όνομα της ευνομίας. Βλέπω εσένα να μην αντιδράς, να τα δέχεσαι όλα και να κουνάς το κεφάλι.
Βλέπω την Ελλάδα να αδειάζει από περηφάνια, αξιοπρέπεια, ελπίδα, όνειρα, όραμα και αγάπη. Βλέπω ένδυα ηθικής και απώλεια θάρρους.
Βλέπω πολλούς εφιάλτες να θάβουν τους λιγοστούς Λεωνίδες. Βλέπω το σπαραγμό της αδικίας και το σκοτεινό μέλλον. Βλέπω την πολιτεία να ξεπουλιέται και το κράτος να αιμορραγεί. Βλέπω τη Σημαία να γίνεται πανί και την ιστορία κουρέλι. Βλέπω να απογυμνώνονται τα θεία και να εξυψώνονται τα ανίερα.
Βλέπω τη πατρίδα μου να εκλιπαρεί να γίνει πάλι λαμπρή. Βλέπω αυτούς που ψηφίζω για να υπερασπίζονται τα συμφέροντα μου να κοιτάζουν το δικό τους καλό. Βλέπω εσένα να μην αντιδράς, να τα δέχεσαι όλα και να κουνάς το κεφάλι.
Βλέπω το Θεό να μας έχει εγκαταλείψει γιατί πρώτοι εμείς απαξιώσαμε το μεγαλύτερο δώρο του, το μυαλό και τη κριτική σκέψη. Βλέπω να μας ζητάνε βοήθεια και να αδιαφορούμε. Βλέπω να μας ικετεύουν να συμπαρασταθούμε και να τρέχουμε χωρίς ντροπή στην ασφάλεια του σπιτιού μας.
Βλέπω να γινόμαστε θαρραλέοι μέσα από τις ανώνυμες γραμμές κάποιων σχολίων. Βλέπω την οργή να ξεχειλίζει αλλά να πνίγετε στα καθημερινά προβλήματα. Βλέπω το φόβο να σκιάζει τις καρδιές και να δεσμεύει τα χέρια μας. Βλέπω τη ζωή να κυλάει μέσα από τα δάχτυλά μας χωρίς να τη διεκδικούμε. Βλέπω εσένα να μην αντιδράς, να τα δέχεσαι όλα και να κουνάς το κεφάλι.
Βλέπω, βλέπεις, βλέπουμε αλλά δε κάνουμε τίποτα κι όλο τα λέμε μεταξύ μας, αλλά το μανδύα της υποκρισίας δε μπορούμε να τον πετάξουμε. Ψιθυρίζουμε, φωνάζουμε οργιζόμαστε, αλλά δεν πράττουμε. Ξεσηκωνόμαστε για λίγο και μετά πάλι πέφτουμε. Άραγε πότε θα ξυπνήσουμε από αυτόν τον απελπιστικό λήθαργο;
http://enantion-olwn.blogspot.com/2011/01/blog-post_21.html

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

.Μπουτίκ «Νέα Δημοκρατία»!

Είναι γνωστό πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς μετά την αλλαγή στα γραφεία, το λογότυπο και το σήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές στην εσωκομματική λειτουργία του κόμματος. Στο πλαίσιο της όλης προσπάθειας να δώσει νέο αέρα στο κόμμα ο κ. Σαμαράς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tvxs προσανατολίζεται στο να ανοίξει «κομματικά» μαγαζιά.
Δεν πρόκειται για κάποιο είδος νέων γαλάζιων οργανώσεων, αλλά για μπουτίκ της Νέας Δημοκρατίας σε πολλές πόλεις της χώρας. Οι επιτελείς της Συγγρού (πλέον) προσανατολίζονται στη δημιουργία αυτών των καταστημάτων σε μια προσπάθεια να καταργήσουν τα κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης του κομματικού τους ταμείου. «Αντί για κουπόνια τα μέλη, οι οπαδοί και οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας θα μπορούν να ενισχύσουν οικονομικά αγοράζοντας προϊόντα. Είναι άλλωστε πιο χρήσιμα από ότι τα απλά χαρτιά» δήλωσε συνεργάτης του κ. Σαμαρά στο tvxs.
Οι κομματικές μπουτίκ λοιπόν, θα πωλούν μπλουζάκια, αφίσες, σημαίες, κούπες, στυλό μέχρι και…βρεφικά τα οποία θα φέρουν διακριτικά το νέο λογότυπο του κόμματος. Κίνηση εμπνευσμένη από τον τρόπο λειτουργίας ανάλογων καταστημάτων που διαθέτουν οι ποδοσφαιρικές ομάδες και δεν έχει παρατηρηθεί ξανά στα ελληνικά κόμματα. Μάλιστα θα δημιουργηθεί και online κατάστημα όπου θα γίνονται παραγγελίες…για να μη μείνουν παραπονεμένοι όσοι κατοικούν στις απομακρυσμένες περιοχές! Μένει να δούμε πως θα αξιοποιηθεί ο πυρσός…Αλήθεια δεν θα ήταν άραγε μια πολύ καλή ιδέα η δημιουργία μινιατούρας, μπρελόκ ή μαγνήτη ψυγείου του αγάλματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή, σουβενίρ από τη Θεσσαλονίκη; Αλλά να μην βάζουμε ιδέες, γιατί μπορεί να ζηλέψει και ο “Ζορό” της Θεσσαλονίκης και να θέλει να βγει και σε λαμπάδα!
http://tvxs.gr/
Κατά τα άλλα, μήνυμα κατά των προσωπικών στρατηγικών και υπέρ της ενιαίας στάσης σε όλα τα θέματα προτίθεται να στείλει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, στην επικείμενη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (μάλλον την ερχόμενη εβδομάδα).
Στοχεύοντας να αντιστρέψει το κλίμα το οποίο προκαλούν όλο το τελευταίο διάστημα πυκνές διαφοροποιήσεις βουλευτών, εν μέσω μιας απαιτητικής πολιτικής περιόδου, η Ρηγίλλης επιχειρεί να ελέγξει το εσωκομματικό τοπίο και να συσπειρώσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Τα παραπάνω φέρονται ως προϋπόθεση προκειμένου η ΝΔ να προλάβει την κυβέρνηση σε μια σειρά από θέματα, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Σε αυτό το πλαίσιο τοποθετείται και η κατάθεση νομοθετικής πρωτοβουλίας για το πανεπιστημιακό άσυλο.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε αρχικά σε δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο ότι το άσυλο πρέπει να καταργηθεί. Ακολούθησε σχετική συνάντηση με τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο, για να κατατεθεί στη συνέχεια η νομοθετική πρόταση μία ημέρα μετά την εκκένωση της Νομική Σχολής από τους μετανάστες απεργούς πείνας

Λουτρό αίματος από την εξέγερση στην Αίγυπτο


ΚΑΪΡΟ Το ύστατο καταφύγιο του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ δείχνει να αποτελεί πλέον ο αιγυπτιακός στρατός, καθώς μονάδες τεθωρακισμένων ξεχύνονταν ως αργά χθες το βράδυ στους δρόμους του Καΐρου και άλλων πόλεων της Αιγύπτου προκειμένου να καταστείλουν τους οργισμένους διαδηλωτές που έχουν ξεσηκωθεί κατά του καθεστώτος εν μέσω ενός πρωτοφανούς λουτρού αίματος. Αψηφώντας την απαγόρευση της κυκλοφορίας που επιβλήθηκε από τον πρόεδρο Μουμπάρακ με την ιδιότητά του ως επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, εκατοντάδες άνθρωποι παρέμειναν στους δρόμους της αιγυπτιακής πρωτεύουσας απαιτώντας την απομάκρυνσή του από την εξουσία.
Στις φλόγες τυλίχτηκαν πολλά κτίρια, ανάμεσά τους και τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, ενώ στρατός και αστυνομία άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους. Δεκάδες οι νεκροί και περισσότεροι από 1.000 τραυματίες από τις χθεσινές συγκρούσεις, ανέφεραν νοσοκομειακές πηγές. Η ΕgyptΑir, ο εθνικός αερομεταφορέας της Αιγύπτου, «πάγωσε» τις πτήσεις από το Κάιρο για 12 ώρες, ενώ ξένες αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι αναβάλλουν τις προγραμματισμένες πτήσεις τους προς την Αίγυπτο. Εκατοντάδες άτομα προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, Εσωτερικών και της κρατικής τηλεόρασης στο Κάιρο προτού απομακρυνθούν από τον στρατό.
Πρόκειται για τις πλέον ογκώδεις και αιματηρές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στα 30 χρόνια εξουσίας του προέδρου Μουμπάρακ, με δεκάδες χιλιάδες άτομα να διαδηλώνουν κατά της φτώχειας, της ανεργίας, της διαφθοράς και του περιορισμού της ελευθερίας. «Οι διαδηλώσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν. Δεν πρόκειται και δεν μπορούν να ξεγελάσουν και πάλι τον λαό με αστείες παραχωρήσεις. Ο Χόσνι πρέπει να φύγει» είπε ο διαδηλωτής Μοχάμεντ Τάχα έχοντας μόλις ξεφύγει από επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων. «Εγώ είμαι 70 χρόνων και πρόκειται να πεθάνω αλλά αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να παλέψουν για να ζήσουν» προσέθεσε.
Ο πρόεδρος Μουμπάρακ κατέφυγε για πρώτη φορά χθες στον στρατό για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης, ωστόσο δεν έγινε αμέσως ξεκάθαρο τι ρόλο θα διαδραμάτιζε στις συγκρούσεις. «Οι ένοπλες δυνάμεις πήραν θέσεις μάχης σε περιοχές του Καΐρου, της Αλεξάνδρειας και του Σουέζ ως πρώτο στάδιο της εφαρμογής της απαγόρευσης της κυκλοφορίας» ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων. Στο Κάιρο, περίπου 2.000-3.000 άτομα περικύκλωσαν ένα στρατιωτικό όχημα, σκαρφάλωσαν επάνω του και έδωσαν τα χέρια με τους στρατιώτες φωνάζοντας «Ο στρατός και ο λαός είναι ενωμένοι» και «Η επανάσταση έφθασε».
O ι φόβοι για εξάπλωση των ταραχών και σε άλλα αυταρχικά καθεστώτα στη Μέση Ανατολή επηρέασαν και τις διεθνείς αγορές, με τις μετοχές σε όλον τον κόσμο να σημειώνουν πτώση και τις τιμές του αργού πετρελαίου να ανεβαίνουν. Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον κάλεσε τις Αρχές της Αιγύπτου να σεβαστούν τα δικαιώματα των πολιτών και να αποκαταστήσουν τη λειτουργία του Διαδικτύου που διεκόπη εν μέσω των ταραχών. «Εκφράζουμε την ανησυχία μας για τη χρήση βίας κατά των διαδηλωτών από την αιγυπτιακή αστυνομία και τις δυνάμεις ασφαλείας και καλούμε την αιγυπτιακή κυβέρνηση να κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να τη σταματήσει. Καλούμε επίσης τις αιγυπτιακές Αρχές να επιτρέψουν τις ειρηνικές διαδηλώσεις και να αποκαταστήσουν τις επικοινωνίες» είπε η κυρία Κλίντον.

ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ

«Δεν παραιτούμαι, υπόσχομαι μεταρρυθμίσεις»
ΚΑΪΡΟ. Αποφασισμένος να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία εμφανίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ο πρόεδρος Μουμπάρακ. Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ανακοίνωσε ότι απολύει την κυβέρνηση και θα διορίσει μία άλλη, η οποία «θα προχωρήσει σε κοινωνικές,πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις».
Δήλωσε «υποχρεωμένος από το Σύνταγμα» να τηρήσει «τον νόμο και την τάξη» διαφορετικά, όπως είπε, «θα προκύψει εθνική καταστροφή». Επέμενε ότι οι διαδηλώσεις αποτελούν τμήμα ενός «οργανωμένου σχεδίου» για την ανατροπή του και απείλησε όσους παραμένουν στους δρόμους ότι ο στρατός έχει εντολή να τους διαλύσει.
Αμέσως μετά τη μετάδοση της ομιλίας διαδηλωτές περικύκλωσαν το υπουργείο Εσωτερικών στο Κάιρο και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας.
ttp://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=381192&ct=2&dt=29/01/2011





Ψάχνουν (ξανά) κτίριο για μετεγκατάσταση


Το πρωί της Παρασκευής βρήκε τους 250 παράνομους μετανάστες-απεργούς πείνας, μετά τη «νυχτερινή έξοδο» από τη Νομική, στο πολυτελές κτίριο στη συμβολή των οδών Πατησίων και Ηπείρου. Η τριήμερη στέρηση φαγητού, το ξενύχτι και η πορεία της προηγούμενης βραδιάς τούς έχουν καταβάλει. Ξαπλωμένοι στο ισόγειο του Μεγάρου Υπατία, προσπαθούν να βολευτούν σε έναν χώρο που, όπως λένε, δεν είναι κατάλληλος για τη διαμονή τους. «Χωράει οριακά περί τα 90 άτομα» υποστηρίζουν. Αλλα τόσα βρίσκονται σε άλλο σημείο, στο ημιυπόγειο του κτιρίου.
Οι υπόλοιποι φιλοξενούνται σε σπίτια μελών της Επιτροπής Αλληλεγγύης, στη γύρω περιοχή. Χθες το απόγευμα ο Ερυθρός Σταυρός έστησε σκηνές στην αυλή για να μεταφερθούν και αυτοί, ώστε να είναι όλοι μαζί. Από την πλευρά τους οι οργανώσεις που τους στηρίζουν έχουν ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για ανεύρεση νέου κτιρίου που θα πληροί τις προϋποθέσεις στέγασης.
Παρ΄ όλα αυτά οι μετανάστες δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις ως σήμερα εξελίξεις. «Χθες βγήκαν κερδισμένοι» λέει ο Αμπντούλ Χατζή , μετανάστης ο ίδιος, μέλος του Φόρουμ Μεταναστών, αναφερόμενος στην εξέλιξη της επιχείρησης της Αστυνομίας και στην ομαλή έξοδο και μεταφορά τους από τη Νομική Σχολή.

Ενα μέγαρο με ιστορία

Tο Μέγαρο Λιβιεράτου αποτελεί ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα αρχιτεκτονικά κοσμήματα της Αθήνας. Ανήκε στον κεφαλλονίτη επιχειρηματία, βιομήχανο εξ Αιγύπτου, Γεράσιμο Λιβιεράτο και είναι έργο του αρχιτέκτονα και καθηγητή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου Αλέξανδρου Νικολούδη. Οικοδομήθηκε στα 1908-1909. Εχει συνολική επιφάνεια 1.240 τετραγωνικών μέτρων και η σχεδιαστική αισθητική του προσχωρεί στα πομπώδη μορφολογικά στοιχεία της νεομπαρόκ γαλλικής σχολής ΒeauxΑrts. Η πρόσφατη αποκατάστασή του από τους νέους ιδιοκτήτες του, υπό την επίβλεψη του αρχιτέκτονα Θανάση Κυρατσού, επανέφερε το εγκαταλελειμμένο επί πολλές δεκαετίες μέγαρο, το οποίο είχε υποστεί επιπροσθέτως εκτεταμένες φθορές από τον σεισμό του 1981, στην αρχική νεομπαρόκ μορφή του.
http://www.tovima.gr

«Δώστε μας τις λίστες» με τις καταθέσεις στην Ελβετία

Συνεννόηση σε επίπεδο κορυφής με την ελβετική κυβέρνηση επιδιώκουν ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου προκειμένου να εντοπιστούν και να ελεγχθούν ελληνικά κεφάλαια που είναι κατατεθειμένα στις ελβετικές τράπεζες.
Στόχος είναι ο εντοπισμός και η πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς σε περίπτωση που προσδιοριστούν οι ύποπτες καταθέσεις θα ακολουθήσει διαδικασία διασταύρωσης προκειμένου να επαληθευτεί αν για τα ποσά αυτά έχουν καταβληθεί φόροι στην Ελλάδα ή αν οι φορολογικές δηλώσεις των δικαιούχων δεν δικαιολογούν τέτοιου είδους καταθέσεις. Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε χθες την ελβετική συνδρομή για τον εντοπισμό ελλήνων φοροφυγάδων στην Ελβετία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε διεξοδικά κατά τη συνάντηση που είχε χθες στο Νταβός ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με την ελβετίδα ομόλογό του κυρία Εβελιν Βίντμερ Σλουμφ. Η φοροδιαφυγή και η πάταξή της συζητήθηκαν λίγο αργότερα και στη συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών με πολιτικούς, οικονομικούς αναλυτές και στελέχη επιχειρήσεων του Τύπου, η οποία διεξήχθη μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Συνδρομή της κυβέρνησης της Ελβετίας ζήτησε εξάλλου και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από την πρόεδρο της χώρας κυρία Μισελίν Ανν Μαρί Καλμί-Ρέι κατά τη διάρκεια χθεσινής συνάντησής τους.
Το οικονομικό επιτελείο είχε διερευνήσει τις σχετικές δυνατότητες τους προηγούμενους μήνες, κρίθηκε όμως ότι χωρίς δεσμευτική συμφωνία με την κυβέρνηση της Ελβετίας δεν ήταν πολλές οι πιθανότητες εντοπισμού και αποκάλυψης της ελληνικής φοροδιαφυγής που βρίσκεται σε ελβετικές τράπεζες.
Το ζήτημα θεωρείται και στο εσωτερικό πεδίο μια επιβεβλημένη κίνηση με στόχο την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης καθώς πολλοί βουλευτές του ΠαΣοΚ έχουν υπογραμμίσει με κάθε ευκαιρία ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να μην ερευνά για τα δισεκατομμύρια που έχουν διαφύγει στην Ελβετία σε μια περίοδο κατά την οποία έχουν επιβληθεί σκληροί όροι λιτότητας.

Τους έχουν σε... CD

Στο μεταξύ, ηλεκτρονική λίστα με 70 CD που περιέχουν στοιχεία για τις καταθέσεις και τους τόκους που πήραν τα προηγούμενα χρόνια περίπου 100.000 Ελληνες οι οποίοι διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό έχει στα χέρια του το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για το μεγαλύτερο όπλο που διαθέτει αυτή τη στιγμή το υπουργείο στην προσπάθεια αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, το οποίο ενεργοποιεί η κυβέρνηση παράλληλα με την εφαρμογή καθολικού «πόθεν έσχες» και νέων, αυστηρών τεκμηρίων διαβίωσης.
Ο συνδυασμός των τριών αυτών μέτρων που υποδείχθηκαν από την τρόικα αναμένεται να συμβάλει στην αύξηση των εσόδων από την άμεση φορολογία και να αποδώσει καρπούς κυρίως ως την άνοιξη του 2011, οπότε θα υποβληθούν οι νέες φορολογικές δηλώσεις. Μόνο από την εφαρμογή των τεκμηρίων το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι θα εισπράξει πάνω από τις προβλέψεις του μνημονίου, δηλαδή πάνω από 700 εκατ. ευρώ, ενώ με την καθολική εφαρμογή του «πόθεν έσχες» θα υπάρξει σημαντικό χτύπημα στη φοροδιαφυγή και κυρίως σε εκείνους που έχουν αποκτήσει τεράστια ακίνητη περιουσία τα προηγούμενα χρόνια και δεν μπορούν να τη δικαιολογήσουν από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει.
Το υπουργείο Οικονομικών είχε απευθύνει το προηγούμενο διάστημα αίτημα σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και σε άλλες χώρες όπως για παράδειγμα προς την Ελβετία, για να αντλήσει στοιχεία για έλληνες καταθέτες οι οποίοι δεν δηλώνουν τους τόκους που εισπράττουν. Τα στοιχεία που έλαβε ως απάντηση είναι αποκαλυπτικά. Ηδη στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και στο ΣΔΟΕ βρίσκονται 70 CD με στοιχεία ελλήνων καταθετών και για πρώτη φορά ενεργοποιήθηκε το μέτρο να κληθούν έλληνες πολίτες να πληρώσουν τους φόρους που αναλογούν σε τόκους καταθέσεων εξωτερικού που ποτέ δεν είχαν δηλώσει στην Εφορία. Στο υπουργείο Οικονομικών «τρίβουν τα χέρια τους» με τα στοιχεία που εμπεριέχονται στα συγκεκριμένα CD, καθώς όπως λένε βρίσκονται μέσα σε αυτά καταθέτες που αν καταβάλουν τους φόρους που τους αναλογούν θα δώσουν μια γερή «ανάσα» στα έσοδα του προϋπολογισμού. Να σημειωθεί ότι αυτά τα CD δεν είναι από συγκεκριμένη τράπεζα του εξωτερικού, που είχαν «διαρρεύσει» στοιχεία καταθετών και είχαν δοθεί σε διάφορες χώρες, αλλά είναι προϊόν επίσημης συναλλαγής του ελληνικού κράτους με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα CD περιέχουν από λίγους καταθέτες μέχρι αρκετές χιλιάδες. Για παράδειγμα το CD που εστάλη από τη Νορβηγία αναφέρει ότι στη συγκεκριμένη χώρα υπάρχουν 15 έλληνες καταθέτες που δεν έχουν δηλώσει τους τόκους που έχουν εισπράξει!
http://www.tovima.gr/





Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Αν φύγουν οι λαθρομετανάστες τι θα αλλάξει στην ζωή μας…


ΔΕΙΤΕ... Γιατί λέμε ΟΧΙ στους Λαθρομετανάστες

1. Πτώση κατά 70% της βαριάς εγκληματικότητας
2. Πτώση κατά 90% των ληστειών, τσαντάκιδων, μικροκλοπών, βιασμών, κ.λπ
3. Αύξηση του τζίρου της αγοράς καθώς το συνάλλαγμα που σήμερα φεύγει με τους λαθρομετανάστες σε άλλες χώρες θα μείνει εδώ.
4. Αύξηση θέσεων εργασίας κατά 90%
5. Αύξηση του εισοδήματος του εργαζομένου κατά 40% καθώς αυτό βασίζεται στην προσφορά και ζήτηση της εργασίας, και οι λαθρομετανάστες σήμερα είναι πάνω από το 60 % του εργατικού δυναμικού κάτι που δημιουργεί περίσσιο εργατικό δυναμικό στην χώρα μας, με αποτέλεσμα να είναι άνεργοι οι Έλληνες και να υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά εργατών και λιγότερη θέσεων .
6. Μείωση κατά 40% δαπανών στην υγεία, καθώς οι περισσότεροι λαθρομετανάστες είναι ανασφάλιστοι ενώ κάνουν χρήση υπηρεσιών υγείας όντας ασφαλισμένοι σε κοινωνικά ταμεία όπως η Πρόνοια .
7. Μείωση του λαθρεμπορίου και παραεμπορίου κατά 90%. Οι λαθρομετανάστες σήμερα ανενόχλητοι πωλούν λαθραία προϊόντα από τα οποία το κράτος δεν εισπράττει ούτε ΦΠΑ, ούτε Φόρους και τα χρήματα στο τέλος καταλήγουν στο εξωτερικό.
8. Μείωση άστεγων κατά 90%
9. Μείωση χρηστών ναρκωτικών κατά 50%
10. Μείωση εμπόρων ναρκωτικών κατά 90%
11. Μείωση μελλοντικών θυμάτων εμπόρων ναρκωτικών κατά 90%
12. Μείωση διαφόρων παρανομιών, πλαστογραφίες κ.λπ κατά 90%
13. Μείωση εμπρηστών κατά 85% καθώς από πυρκαγιές διαπιστώθηκε ότι το 85% των εμπρηστών ήταν οι Αλλοδαποί
14. Μείωση του κινδύνου για την χώρα μας από μειονότητες που μπορεί να έχει διαμελιστικό χαρακτήρα
15. Μείωση πολυπολιτισμικών συγκρούσεων στην χώρα μας.
16. Μείωση θρησκευτικών μειονοτήτων που μπορεί να δημιουργήσουν θρησκευτικές συγκρούσεις.
17. Μείωση της ακρίβειας, λιγότερη κατανάλωση και περισσότερα προϊόντα ανά καταναλωτή, δημιουργούν ανταγωνισμό και μείωση των τιμών.
18. Πολιτιστική αναβάθμιση της χώρας μας καθώς οι τριτοκοσμικοί λαθρομετανάστες υποβιβάζουν το κύρος της χώρας διεθνώς.
19. Αύξηση του τουρισμού, και ιδιαίτερα καλών τουριστών, λόγο των λιγότερων κλοπών και εγκλημάτων που δέχονται και οι τουρίστες από τους λαθρομετανάστες.
20. Μείωση φόρων καθώς μειώνονται ανάγκες των πολιτών και αυξάνεται η ποιότητα ζωής.
21. Μείωση των Δημοτικών τελών, και άλλων εισπράξεων υπέρ του δημοσίου που οφείλονται στα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν.
22. Καλύτερη παιδεία, με τα τον ίδιο προϋπολογισμό θα αυξηθεί τα επίπεδο της παιδείας στην χώρα μας, καθώς θα έχουμε λιγότερους μαθητές και περισσότεροι δαπάνη ανά μαθητή.
23. Μείωση κατά 20% του Προβλήματος της λειψυδρίας, καθώς θα χρησιμοποιούμε λιγότερο νερό ανά κάτοικο.
24. Μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας.
25. Μείωση κοινωνικών προβλημάτων, μείωση του ρατσισμού διότι αυτό οφείλεται στις παρανομίες και εγκλήματα των λαθρομεταναστών.
26. Μείωση της κίνησης στους δρόμους και μείωση των προβλημάτων πάρκινγκ.
27. Μείωση της ρύπανσης διότι περισσότεροι λαθρομετανάστες έχουν αυτοκίνητα παλαιά με μεγαλύτερη ρύπανση.
28. Αύξηση και καλύτερη ασφάλεια για την χώρα, όντας ένα εθνικό κράτος κινδυνεύουμε από έξω αλλά ΌΧΙ εσωτερικά.
29. Καλύτερη ελευθερία κίνησης, διότι είναι αδύνατον να κινείσαι ελεύθερα σήμερα, σε σημεία που συχνάζουν οι λαθρομετανάστες και όταν ξέρεις ότι πιθανόν να σε επιτεθούν.
30. Λιγότεροι φτωχοί στην χώρα μας και περισσότεροι ευκατάστατοι, διότι περισσότεροι φτωχοί είναι εξ ανατολών λαθρομετανάστες.
31. Λιγότερες δαπάνες από επιχειρήσεις σε θέματα ασφαλείας της επιχείρησης και φτηνότερα προϊόντα , διότι σήμερα έχουμε τους εγκληματίες λαθρομετανάστες που αυξάνουν το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων λόγο των δαπανών από την μεριά των επιχειρήσεων στην ασφάλεια, αυτές δαπάνες όμως χρεώνονται από την επιχείρηση εν συνεχεία στο προϊόντα τα οποία πληρώνει ο καταναλωτής.
32. Περισσότερα χρήματα στους πολύτεκνους, καθώς περισσότεροι σήμερα είναι οι λαθρομετανάστες πολύτεκνοι που πληρώνονται από το Ελληνικό δημόσιο.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι τα δεινά μας οφείλονται στους λαθρομετανάστες.

Οι Αμερικανό κυβερνώμενοι πολιτικοί από την Άκρα Αριστερά έως και την Άκρα δεξιά δυστυχώς υπηρετούν συμφέροντα που οδηγούν μελλοντικά σε διαμελισμό της Ελλάδος όπως αυτό που έγινε με την Γιουγοσλαβία.
Οι πολιτικοί το γνωρίζουν πολύ καλά... και απ ότι φαίνεται ξεκάθαρα δεν σέβονται την Πατρίδα τους... εκτός και αν θεωρούν άλλη χώρα για Πατρίδα τους ;
Δεν έχουν αξίες και αρχές, στερούνται του εθνικού φρονήματος καθώς όλες οι πράξεις τους έως τώρα ζημιώνουν την Πατρίδα μας.!!!!!!!
Εσύ θα αφήσεις στα παιδιά σου μια χώρα διαλυμένη, αν το παιδί σου είναι σήμερα 5 ή 6 ετών αγγελούδι, σκέψου πώς σε 15 χρόνια θα είναι 20 ετών. Και σε 15 χρόνια όπως πάμε θα έχουμε 15 εκατομμύρια λαθρομετανάστες που θα θεωρούνται ώς ομάδες μειονοτήτων, και μπορεί να αναγνωριστεί ένα μέρος της Ελληνικής γης ως ανεξάρτητο κράτος από άλλο ισχυρότερο κράτος όπως Αμερική, Ρωσία, κ.λ.π.

Τότε το παιδί σου θα κληθεί να υπερασπιστεί την Πατρίδα του από ξένους διεκδικητές, αυτούς δηλαδή που σήμερα εσύ δέχεσαι ως φτωχούς λαθρομετανάστες.

ΕΛΛΗΝΑ... Αν θέλεις να βοηθήσεις τους λαθρομετανάστες να ξέρεις ότι τροφοδοτείς τους αυριανούς δολοφόνους του παιδιού σου.

Διαδώστε το !!! ΤΩΡΑ !!!!
http://greekznews.blogspot.com/2011/01/blog-post_317.html


Στροφή στα δεξια!!!

Γιώργος Στιβαχτής
Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε όλοι τα γεγονότα στη νομική σχολή.Τις τρεις αυτές μέρες βλέπουμε σε όλα τα κανάλια και τις εκπομπές διάφορους τηλεπολιτικούς να σχολιάζουν την κατάσταση που επικρατεί.Βλέπουμε από το πρωί ως το βράδυ σε όλα τα κανάλια να προσπαθούν εντέχνως να στρέψουν την χώρα σε μια συντηρητική στροφή.Με επιδέξιο τρόπο προσπαθούν να μας πείσουν πως υπεύθυνοι για την οικονομική-πολιτική μας κατάντια είναι οι μετανάστες και το πανεπιστημιακό άσυλο!!!
Τρεις μέρες ξαφνικά ξεχάστηκαν η Siemens,Βατοπέδι ,κτλ και οι απαντήσεις που περίμεναν ότι θα πάρουν οι Έλληνες πολίτες από τις εκάστοτε επιτροπές.Το που πήγαν τα λεφτά,καταδίκη στα λαμόγια γυρίσαμε ότι οι κακοί μετανάστες.Κανείς δεν αναφέρει την απουσία πολιτικής πρωτοβουλίας τόσα χρόνια για το μεταναστευτικό.Κανείς δεν αναφέρει την εκμετάλλευση των μεταναστών για εκλογικά οφέλη.Αλλά και εμείς οι πολίτες αυτής της χώρας μήπως έχουμε καλύτερη συμπεριφορά.Καταδικάζουμε τους κακούς μετανάστες που ήρθαν στη χώρα μας για να βρουν ένα καλύτερο αύριο.Ένα αύριο που κάποτε ζήτησαν και κάποιοι πατριώτες μας σε άλλες ξένες χώρες.Αλλά ξέχασα εμείς είμαστε άλλο.Απλά πολλοί θα πρέπει να σκεφτούν ότι όπως πάει η χώρα μας τα παιδιά μας σίγουρα θα μεταναστεύσουν για ένα καλύτερο αύριο.Ακούμε καθημερινά τηλεπωλητές βιβλίων να βγάζουν ρατσιστικές κορώνες προσπαθώντας να κερδίσουν πρόσκαιρα οφέλη.Βέβαια,από την άλλη μεριά και η ανεύθυνη στάση της αριστεράς που για άλλη μια φορά δεν μπορεί να δώσει λύσεις.
Φυσικά,τα γεγονότα στη νομική σχολή έφερε πάλι στην επικαιρότητα το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου.Ακούμε λοιπόν ότι η παθογένεια των ελληνικών πανεπιστημίων και η έλλειψη πρωτοβουλίας για την άρση του ασύλου δίνει χώρο σε ακραία στοιχεία να εκμεταλλεύονται τον χώρο για παράνομες πράξεις.Το άσυλο υπάρχει για να καθιερώσει την ελεύθερη έκφραση ιδεών.Το άσυλο μπορούν να το διαφυλάξουν οι ίδιοι οι ακαδημαϊκοί πολίτες. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το πρόβλημα είναι το αν θα μπει η αστυνομία στο πανεπιστήμιο και ότι αυτό μπορεί να λύσει προβλήματα.Εξάλλου μπορεί η αστυνομία να συλλάβει εκτός πανεπιστημιακών χώρων κακοποιά στοιχεία που εκμεταλλεύονται το φοιτητικό άσυλο.Επιπλέον,δεν μπορώ να δεχθώ πολιτικούς που φτιάξανε την πολιτική τους καριέρα πάνω στο πανεπιστημιακό άσυλο,σήμερα να πασχίζουν για την κατάργηση του.Ας υπάρξει αρχικά άρση της βουλευτικής ασυλίας και η παραγραφή των αδικημάτων και μετά βλέπουμε και για το ακαδημαϊκό άσυλο!!!
Σήμερα,λοιπόν όλοι μας λοιπόν θα πρέπει να γίνουμε πιο υπεύθυνοι και να δούμε καθαρό τα θέματα που έχουν προκύψει μακριά από προκαταλήψεις ή φωνές που προσπαθούν να μας καταστρατηγήσουν και να μας απομακρύνουν από τα πραγματικά προβλήματα αυτής της κοινωνίας.
gstivachtis 

Μανώλης Γλέζος: Άσυλο - προσφυγή κάθε αδικημένου

"Όσο σκεπτικισμό κι αν δημιουργεί η προσφυγή των μεταναστών να αναζητήσουν άσυλο στη Νομική Σχολή, είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω τα παρακάτω: Το άσυλο, ως απαραβίαστος χώρος, επινοήθηκε ως ιδέα, ως πράξη κι εφαρμογή και ως λέξη από τους αρχαίους Έλληνες. Παραμένει ως αδιαπραγμάτευτη κατάκτηση των αρχών του δικαίου, ως η πιο ανθρωπιστική ιδέα στην πορεία της ανθρωποποίησης του ανθρώπου.
Το πανεπιστημιακό άσυλο καθιερώθηκε, ιδιαίτερα, μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, όχι μόνον ως χώρος ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, αλλά ως άσυλο - προσφυγή κάθε αδικημένου. Οι μετανάστες προσφεύγουν σ’ αυτό για να επιστήσουν την προσοχή στο πρόβλημά τους. Δουλεύουν χρόνια τώρα στη χώρα μας και τους εκμεταλλεύονται οι πάντες, χωρίς να ρωτούν αν είναι παράνομοι.
Επιτέλους! Πρέπει το μεταναστευτικό πρόβλημα από ελληνικό να γίνει ευρωπαϊκό".
http://vathiprasino.blogspot.com/2011/01/blog-post_5903.html

N. ΠΑΣΟΚ: Κάτω τα χέρια από το Άσυλο!

Ο θεσμός του Ασύλου, ως η εγγύηση της δυνατότητας Ελεύθερης Διακίνησης Ιδεών στο χώρο του Πανεπιστημίου, για εμάς, ως νέους Σοσιαλιστές, αποτελεί συστατικό στοιχείο του όρου «Πανεπιστήμιο». Γι’ αυτό και είμαστε αδιαπραγμάτευτοι ως προς την ύπαρξή του και αποκρούουμε κατηγορηματικά κάθε ιδέα αναθεώρησης του πλαισίου λειτουργίας του ή κατάργησης του.
Κάθε τέτοια άποψη, πέραν του αυτονόητου λαϊκισμού που την χαρακτηρίζει, έχει ως σκοπό την κατάργηση του ίδιου του Πανεπιστημίου, ως χώρου που γεννά και διακινεί ιδέες.
Έχει ως στόχο τη δημιουργία μίας κοινωνίας φόβου και υποταγής.
Προφανές είναι επίσης, ότι η ύπαρξη και η λειτουργία του ασύλου διέπεται από κανόνες. Κανόνες οι οποίοι νοηματοδοτούν και το σκοπό της ύπαρξής του, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεται με την κάλυψη και υπεράσπιση παράνομων πράξεων.
Τις τελευταίες ημέρες στη Νομική Σχολή της Αθήνας, ζούμε μία καταστρατήγηση του θεσμού του ασύλου. Καταστρατήγηση όχι από τους εξαθλιωμένους παράνομους μετανάστες, για τους οποίους νιώθουμε αλληλεγγύη αλλά από αυτούς που αξιοποιώντας την ανθρώπινη τραγωδία τους, τους οδήγησαν στο κτίριο της Νομικής. Από αυτούς που σταμάτησαν τη λειτουργία μίας Σχολής-Κοιτίδας της γνώσης και της Επιστήμης. Από τη λειτουργία μίας ανεύθυνης και ανεδαφικής και δήθεν ριζοσπαστικής «αριστεράς», η οποία ρίχνει νερό στο μύλο της Συντήρησης και της Ακροδεξιάς, που ζητά να καταργηθεί το άσυλο από τις Πανεπιστημιακές Σχολές.
Σε κάθε όμως περίπτωση, έστω και την ύστατη ώρα, πιστεύουμε στην ανάγκη εξεύρεσης λύσης για ειρηνική εκκένωση της Νομικής Σχολής. Εάν και μόνο εάν, αποτύχει έστω και αυτή η ύστατη προσπάθεια, τότε δε μένει άλλος δρόμος, παρά η ενεργοποίηση των διατάξεων της Νομοθεσίας περί του Ασύλου, που προβλέπει τι μπορεί να γίνει σε περίπτωση καταχρηστικής του αξιοποίησης.
http://vathiprasino.blogspot.com/2011/01/n_27.html

Με το μαχαίρι στο λαιμό για την 4η δόση



Μεταξύ Αθηνών και Νταβός «παίζεται» για ακόμη μία φορά η τύχη της ελληνικής οικονομίας.

Τη στιγμή που στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ οι συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, θα συζητούν την πιθανότητα επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους- στο περιθώριο της κουβέντας για την ευρωπαϊκή κρίση-, στην Αθήνα το ανώτατο κλιμάκιο της τρόικας θα ξεσκονίζει τα ελληνικά οικονομικά, ώστε να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της τέταρτης δόσης του δανείου, ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η τρίτη επίσκεψη της τρόικας

Η τρίτη και πιθανότατα η πλέον «φαρμακερή» επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα θεωρείται τροχιοδεικτικό σήμα για τις αγορές και τη συμπεριφορά τους απέναντι στην ελληνική οικονομία.
Η πιθανή θετική εισήγηση του κλιμακίου των ελεγκτών, ότι η ελληνική οικονομία κινείται στη σωστή κατεύθυνση, μέσω βεβαίως των δραστικών αλλαγών στο ευρύ οικονομικό περιβάλλον, εκλαμβάνεται ως θετικό σήμα για τις αγορές, που θα πρέπει -καλώς εχόντων των πραγμάτων- να σταματήσουν τις αλυσιδωτές εκρηκτικές πράξεις κατά των ελληνικών spread, που εκτοξεύουν το κόστος δανεισμούς σε δυσθεώρητα επίπεδα.
Επί της ουσίας, οι ελεγκτές της τρόικας, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, θα εστιάσουν την προσοχή τους στην εφαρμογή του επικαιροποιημένου μνημονίου, προκειμένου να εγκριθεί η καταβολή της τέταρτης δόσης (15 δισ. ευρώ) του δανείου των 110 δισ. ευρώ.
Τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Κ.Τ. θα επικεντρωθούν στα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού 2010, στις υποχρεώσεις των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και στις μεταρρυθμίσεις σε Δ.Ε.Κ.Ο., αγορά εργασίας, στο σύστημα υγείας και στη λειτουργία του ανταγωνισμού.
Τα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων, κυρίως των επικουρικών, η νέα λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, η εξίσωση των παροχών υγείας για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και πτυχές των εργασιακών σχέσεων θα τεθούν εκ νέου στο μικροσκόπιο της τρόικας, κλιμάκιο της οποίας αναμένεται να μεταβεί αύριο στο Υπουργείο Εργασίας.
Επίσης, στο στόχαστρο θα μπει για πολλοστή φορά το μισθολογικό κόστος στην Ελλάδα, καθώς είναι σαφές ότι, παρά τις τεράστιες περικοπές στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα αλλά και τις αλλαγές στις συλλογικές συμβάσεις, τα νούμερα δεν βγαίνουν από τη στιγμή που υπάρχει εμφανής αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να πατάξει τη φοροδιαφυγή και να απονείμει δικαιοσύνη μεταξύ του φόρου που πληρώνουν οι «ισχυροί έχοντες» και οι «αδύνατοι μισθωτές».

Το Νταβός

Με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και άλλων 35 ηγετών από όλο τον κόσμο, άρχισαν από χθες το βράδυ στο Νταβός της Ελβετίας οι εργασίες της 41ης συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
Οι εργασίες ξεκίνησαν με ομιλία του προέδρου και ιδρυτή του Φόρουμ, Κλάους Σουάμπ, τον οποίο διαδέχθηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντιμίτρι Μετβιέντεφ, ενώ ακολούθησε κλειστό δείπνο εργασίας με τη συμμετοχή των υψηλών καλεσμένων των διοργανωτών.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος μετέχει για δεύτερη, συνεχόμενη, φορά στο Φόρουμ του Νταβός, θα μιλήσει σήμερα σε πάνελ στο οποίο θα παρίστανται επίσης ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ, ο Καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ.
Το θέμα που θα συζητηθεί στο πάνελ είναι οι «Ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις» και τίτλος της συζήτησης, «Ευρώπη: πίσω στο σχεδιαστήριο»; Οι συνομιλητές θα συζητήσουν τους τρόπους με τους οποίους η Ευρώπη θα μπορέσει να εφαρμόσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την εξασφάλιση της συνοχής και της ανταγωνιστικότητάς της.
Ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Νταβός, αναμένεται να δώσει πέντε συνεντεύξεις σε μεγάλα Μ.Μ.Ε..
Επίσης, θα έχει συνάντηση με 25 διευθυντές και αρχισυντάκτες των μεγαλύτερων οικονομικών μέσων ενημέρωσης.
Σε ανάλογο πάνελ θα πάρει μέρος και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με θέμα την ευρωζώνη και ειδικότερα το αν η ευρωζώνη μετατοπίζεται από την επιβίωση στην αναγέννηση.
Η φετινή επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Νταβός δεν θυμίζει το κλίμα που επικρατούσε πριν από έναν χρόνο, όταν ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το ελβετικό θέρετρο, για να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται κάθε χρόνο στο τέλος Ιανουαρίου.
Τότε, το κλίμα ήταν άκρως αρνητικό για την Ελλάδα, τόσο στα διεθνή Μ.Μ.Ε. όσο και μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι αντιμετώπιζαν με μεγάλη επιφύλαξη, αν όχι και με εχθρότητα, όσα έλεγε ο κ. Παπανδρέου.
Η φετινή σύνοδος δεν αναμένεται να έχει ως πρώτο θέμα την Ελλάδα, αν και η χώρα μας συνεχίζει να είναι στο επίκεντρο της διεθνούς οικονομικής κρίσης.
Η διογκούμενη κρίση χρέους, που καλούνται να αντιμετωπίσουν πολλές κυβερνήσεις χωρών της ευρωζώνης, η αύξηση του πληθωρισμού, οι ανησυχίες για ξέσπασμα εμπορικών και συναλλαγματικών συγκρούσεων, η αλυσίδα απανωτών αυξήσεων στις τιμές των τροφίμων προβάλλουν μια νεφελώδη αλληλουχία προβλημάτων σε όσους θα συμμετέχουν στη συνάντηση του Νταβός.
Σε μια αναφορά που έχει ήδη προδημοσιευτεί, το Φόρουμ προσδιορίζει ως έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για τον κόσμο το 2011 τους υπονομευμένους προϋπολογισμούς των κυβερνήσεων, που πυροδοτούν τεράστια ελλείμματα χρέους.
Ο συντονιστής του Φόρουμ, Κλάους Σβαμπ, δηλώνει ότι τα έθνη πάσχουν από «παγκόσμιο εξουθενωτικό σύνδρομο» και οι κυβερνήσεις αλλά και οι επιχειρήσεις δείχνουν αδυναμία να αντιμετωπίσουν τις διεθνείς προκλήσεις.

Τεκµήριο φοροδιαφυγής για έντεκα επαγγέλµατα



Το νοµοσχέδιο βάζει στο στόχαστρο τους ελεύθερους επαγγελµατίες

Έντεκα κατηγορίες επαγγελµατιών µπαίνουν κατά προτεραιότητα στο στόχαστρο των ελέγχων της Έφορίας. Έτσι, καθίστανται «διά νόµου ύποπτοι» για φοροδιαφυγή, σύµφωνα µε το προσχέδιο νόµου που υπέβαλε χθες στο Υπουργικό Συµβούλιο ο υπουργός Οικονοµικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Πρόκειται για όσους ασκούν το επάγγελµα του γιατρού, οδοντιάτρου, κτηνιάτρου, δικηγόρου, αρχιτέκτονα, µηχανικού, τοπογράφου, οικονοµολόγου, συµβούλου επιχειρήσεων, λογιστή, φοροτέχνη.
Συγκεκριµένα κατά προτεραιότητα θα ελέγχονται όσοι από αυτούς δηλώνουν εισόδηµα µέχρι 25.000 ευρώ και έχουν την έδρα τους σε πόλεις µε πληθυσµό άνω των 200.000.
κατοίκων, µέχρι 20.000 ευρώ αν διαµένουν σε πόλεις άνω των 50.000 κατοίκων και µέχρι 15.000 ευρώ αν διαµένουν σε πόλεις κάτω των 50.000.
κατοίκων. Έπιπλέον οι δικηγορικοί σύλλογοι θα υποχρεούνται να υποβάλλουν καταστάσεις µε τις παραστάσεις των δικηγόρων, οι συµβολαιογράφοι για τη διαµεσολάβηση στα συµβόλαια µεταβίβασης και τα τεχνικά επιµελητήρια και οι πολεοδοµίες για τις εκδοθείσες άδειες και τους αντίστοιχους µηχανικούς.
Έτσι, θα γίνεται πληθώρα διασταυρώσεων και θα ελέγχονται τα πρόσωπα στα οποία εµφανίζεται δυσαρµονία δραστηριοτήτων και δηλούµενων εισοδηµάτων.

στο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ του προσχεδίου νόµου βρίσκεται η καταπολέµηση της φοροδιαφυγής, για την οποία επιστρατεύονται διάφορα µέσα: δρακόντειες ποινές για τους φοροφυγάδες, περιλαµβανοµένης της φυλάκισης, αυτόφωρο για τη µη απόδοση ΦΠΑ, κατάργηση του φορολογικού απορρήτου των οφειλετών του ∆ηµοσίου και νέοι µηχανισµούς ελέγ χων του υπουργείου Οικονοµικών σε µια εκ νέου προσπάθεια να γίνουν αδιάφθοροι.
Με τις διατάξεις αυτές το υπουργείο Οικονοµικών φιλοδοξεί να απαντήσει στις κατ’ επανάληψιν υποδείξεις της τρόικας και του επικεφαλής του ∆ιεθνούς Νοµισµατικού Ταµείου Ντοµινίκ Στρος-Καν ότι δεν µπορεί πάντα να πληρώνουν το κόστος της προσαρµογής οι ίδιοι και οι ίδιοι και ότι επιτέλους πρέπει να λάβει η κυβέρνηση µέτρα κατά της φοροδιαφυγής και… να µπει κάποιος στη φυλακή.

Μόνο έτσι θα αποκατασταθεί το αίσθηµα δικαίου στη χώρα, υποστηρίζει ο κ. Στρος-Καν.

Στο χθεσινό Υπουργικό Συµβούλιο, ωστόσο, ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο υπουργός ∆ικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης συγκρούσθηκαν για το ζήτηµα αν «η φυλακή είναι ή δεν είναι για τους φοροφυγάδες». Έτσι, οι σχετικές διατάξεις θα τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας, κατόπιν υπόδειξης του Πρωθυπουργού.

Οσοι δηλώνουν εισόδηµα κάτω από ένα ποσό θα ελέγχονται εξονυχιστικά
ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Μειώνεται η φορολογία των κερδών από 25% σε 20%.
∆ίνεται η δυνατότητα καταβολής του Φπά σε τρεις δόσεις.
άυξάνεται από 0,15% σε 0,20% ο συντελεστής για πωλήσεις µετοχών.

ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ


καθορίζεται σύστηµα καταγραφής των στοιχείων των αποδείξεων λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών µέσω µαγνητικής κάρτας, που θα κάνει πρεµιέρα από τον άπρίλιο και θα είναι ανώνυµη και προαιρετική. τα δεδοµένα που θα καταγράφονται για λογαριασµό του φορολογούµενου θα είναι ο ΆΦΜ του εκδότη της απόδειξης, η ηµεροµηνία και το ποσό της συναλλαγής.
Επιστρέφεται ο Φπά σε αγρότες που ασχολούνται µε τη διαχείριση συστηµάτων άνανεώσιµων πηγών ενέργειας έως 100 κιλοβάτ ή τη λειτουργία αγροτουριστικών µονάδων έως 10 δωµατίων.

Αναστέλλεται για ένα έτος η χορήγηση πιστοποιητικού Φόρου άκίνητης περιουσίας.

Εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής του ειδικού φόρου επί των ακινήτων 15% εταιρείες που εκµισθώνουν ακίνητά τους σε ναυτιλιακές εταιρείες, µε την προϋπόθεση ότι αυτά χρησιµοποιούνται αποκλειστικά για την εγκατάσταση των γραφείων ή των αποθηκών.
Εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής του ειδικού φόρου επί των ακινήτων συλλογικοί θεσµικοί φορείς που βρίσκονται εκτός ελλάδος και έχουν επενδύσεις σε ακίνητα εντός της ελληνικής επικράτειας (ασφαλιστικά ταµεία, θεσµικοί επενδυτές κ.λπ.). εξαιρούνται τα πρόσωπα αυτά µόνο εάν εδρεύουν σε µη συνεργάσιµα κράτη.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4614967

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Οι μετανάστες είναι πιο έξυπνοι

Στην υπόθεση της κατάληψης των μεταναστών στη Νομική Σχολή της Αθήνας, συνέβη κάτι το οποίο πέρασε εντελώς απαρατήρητο και αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πως οι Έλληνες έχουν λαλήσει κανονικά και δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
Για τους μετανάστες της Νομικής μίλησαν όλοι. Ο Παπανδρέου, οι υπουργοί, η Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ, το ΛΑΟΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρύτανης, ο αντιπρύτανης, ο Πρετεντέρης, η Τρέμη, ο Χατζηνικολάου, η Μπακογιάννη, ο Κουβέλης, η Βίκυ Καγιά, εσείς, εγώ – όλοι είχαμε μια πολύ τεκμηριωμένη άποψη για το τι πρέπει να γίνει με τους μετανάστες. Μέσα στο γενικό χαμό, κανείς δεν παρατήρησε πως οι μόνοι που δεν μίλησαν ήταν οι μετανάστες.
Οι μετανάστες –που είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι- δεν μίλησαν, και με τη σιωπή τους μας εξέθεσαν όλους. Όλα τα διαπλεκόμενα λαμόγια ξεσπάθωσαν εναντίον των μεταναστών. Κι όπως τους άκουγα, ήταν λες και οι μετανάστες δεν είναι άνθρωποι σαν κι εμάς που κάνουν απεργία πείνας, διεκδικώντας κάποια στοιχειώδη δικαιώματα – ήταν λες και είναι Τούρκοι κομάντος οπλισμένοι με μπαζούκας και θέλουν να μας καθαρίσουν όλους.
Φταίει η κυβέρνηση που μπήκαν στη Νομική οι μετανάστες, όχι φταίει η αντιπολίτευση, φταίει ο Συνασπισμός, φταίει η Αστυνομία, φταίνε οι λιμενικοί, φταίει ο πρύτανης, φταίνε αυτοί που τους έφεραν, φταίει κι ο Χατζηπετρής. Αν ήταν δήμαρχος της Αθήνας ο Νικήτας Κακλαμάνης, θα έφταιγε κι αυτός –προεκλογικά του φόρτωσαν και όλο το μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας-, αλλά δήμαρχος είναι πια ο Καμίνης και αυτός δεν φταίει σε τίποτα.
Δηλαδή, το πρόβλημα με τους μετανάστες είναι ότι μπήκαν στη Νομική Σχολή ή το πώς έφτασαν στην Αθήνα; Είμαστε σοβαροί; Δεν υπάρχει εδώ και χρόνια τεράστιο πρόβλημα στη χώρα με τους χιλιάδες μετανάστες που είναι άνεργοι και δεν έχουν κανένα δικαίωμα; Έπρεπε να μπουν στη Νομική Σχολή 250 μετανάστες και να κάνουν απεργία πείνας για να δημιουργηθεί πρόβλημα; Άρα, καλά έκαναν οι μετανάστες – μπήκαν στη Νομική Σχολή και έφεραν το πρόβλημά τους στο επίκεντρο. Το πρόβλημα φανερώθηκε και τώρα θα πρέπει να βρεθεί η λύση. Έτσι γίνεται και στην ιατρική – υπάρχει, βέβαια, και η πρόληψη στην ιατρική, αλλά ήταν «βολικοί» και «χρήσιμοι» για τους Έλληνες και το κράτος οι μετανάστες τόσα χρόνια.
«Οι μετανάστες της Νομικής πρέπει να πάνε αλλού». Αυτό το επιχείρημα είναι πολύ ελληνικό. Τα πρεζόνια πρέπει να πάνε αλλού, τα κέντρα απεξάρτησης πρέπει να φτιαχτούν αλλού, οι πουτάνες πρέπει να πάνε αλλού, οι γύφτοι πρέπει να πάνε αλλού, οι χωματερές πρέπει να γίνουν αλλού, και όλα πρέπει να γίνουν κάπου αλλού. Μακριά απ’ τον κώλο μας κι όπου θέλει ας είναι.
Τόσα χρόνια που τα στέλναμε όλα αλλού είχαν σαν αποτέλεσμα η χώρα να χρεοκοπήσει –και χιλιάδες νέοι Έλληνες να πρέπει να μεταναστεύσουν αλλού-, αλλά κανείς δεν πήρε το μάθημά του. Δηλαδή, αν οι μετανάστες επιστρέψουν στην Κρήτη, παραμείνουν εξαθλιωμένοι και αρχίσουν να κλέβουν και να σκοτώνουν, εμείς θα είμαστε ευχαριστημένοι; Πάντως, δεν θα είναι καθόλου ευχαριστημένοι οι Κρητικοί και θα θέλουν κι αυτοί να τους στείλουν αλλού.
«Ναι, αλλά το θέμα των μεταναστών της Νομικής ‘έκρυψε’ το πόρισμα για τη Siemens και απέσπασε την προσοχή του λαού από την οικονομική κρίση». Ναι, σου έκοψαν την επανάσταση. Πας καλά, χριστιανέ μου; Δηλαδή, αν αύριο ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, θέλεις το πρώτο θέμα να είναι αν θα σου κόψουν εσένα έναν ακόμα μισθό ή αν θα ακριβύνουν τα εισιτήρια στο μετρό; Τι θέλεις να κάνουν οι μετανάστες; Να μπουν στη γυάλα και να περιμένουν πότε θα πάρεις εσύ ξανά ολόκληρο το δώρο των Χριστουγέννων; Σιγά μην περιμένουν να πάρεις και σύνταξη! Εσύ φοβάσαι ότι θα γίνεις φτωχός – αυτοί είναι ήδη φτωχοί. Αγωνίσου λοιπόν κι εσύ για τα δικαιώματά σου – μήπως θέλεις να στα φέρουν στον καναπέ;
Οι μετανάστες δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Τα έχουν χάσει όλα. Δεν έχουν πατρίδα, δεν έχουν δουλειά, δεν έχουν ελπίδα, δεν έχουν τίποτα. Τώρα διεκδικούν κάποια δικαιώματα – μόνο να κερδίσουν έχουν.
«Ναι, αλλά τι φταίμε εμείς οι Έλληνες για τους μετανάστες που έρχονται στη χώρα μας;». Ναι, πρώτα τους εκμεταλλευτήκαμε, τους κλέψαμε, κοιτούσαμε αλλού όταν τα κοριτσάκια μετατρέπονταν σε ναρκομανείς πουτάνες, σκοτώθηκαν και σκοτώνονται δεκάδες μετανάστες σε εργατικά ατυχήματα, και τώρα μας φταίνε κι από πάνω. Αν δεν τους ήθελες, να το έλεγες από την αρχή. Αλλά σου άρεσε να έχεις σκλάβους – σε έφτιαχνε γιατί σε έκανε να αισθάνεσαι σπουδαίος.
«Ναι, αλλά τώρα οι μετανάστες έγιναν πάρα πολλοί». Και πού να δεις πόσοι έρχονται – θα σου φύγει το καφάσι. Να σου θυμίσω, όμως, πως η χώρα είχε και έχει κυβέρνηση και κάποιοι πρωθυπουργοί και υπουργοί υπέγραψαν συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το θέμα των μεταναστών. Κι αυτές τις κυβερνήσεις τις ψήφισες εσύ που κάνεις τώρα τον αθώο και τον ανήξερο. Αν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας έχουν υπογράψει συμφωνίες για το μεταναστευτικό που βλάπτουν το συμφέρον της χώρας και των πολιτών της, την ευθύνη την έχουν οι κυβερνήσεις και όχι ο πρύτανης και οι μετανάστες. Άλλωστε, οι μετανάστες δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα – και δεν τους αδικώ-, αλλά, εξαιτίας των συμφωνιών που υπέγραψαν οι ελληνικές κυβερνήσεις, δεν μπορούν να πάνε στη Γαλλία ή στη Δανία του Βορρά και είναι αναγκασμένοι να παραμένουν καθηλωμένοι στη μπανανία μας. Οπότε, την επόμενη φορά να προσέχεις τι ψηφίζεις – μην στέκεσαι μόνο στο ποιος σου έταξε δέκα ευρώ παραπάνω, ούτε στο ποιος θα διορίσει τον κανακάρη σου.
Το πιο ωραίο απ’ όλα είναι η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου πως «αριστερά και πρόοδος δεν είναι η ανομία αλλά η ευνομία και η εφαρμογή των νόμων». Μιλάει για ευνομία και εφαρμογή των νόμων ο Γιώργος Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός που οδήγησε σε παραγραφή την υπόθεση Βατοπαιδίου, συγκαλύπτει το σκάνδαλο της Siemens, δεν έχει ιδέα για τον Τσουκάτο, ετοιμάζεται να μοιράσει χρήματα και να χαρίσει χρέη στους νταβατζήδες της διαπλοκής, έχει γεμίσει τη χώρα μπάτσους, και –βέβαια- δεν θεωρεί κανέναν υπεύθυνο για τη χρεοκοπία της χώρας. Ωραία ευνομία και ωραία εφαρμογή των νόμων. Γεια σου Παπανδρέου καραμπουζουκλή! Και συγχαρητήρια σε όσους τον ψήφισαν. Μπράβο παιδιά. Ωραία η χούντα.
Το έγραψα, το ξαναέγραψα και το ξαναγράφω. Στη χρεοκοπημένη Ελλάδα –όπου κανείς δεν θεωρείται υπεύθυνος για τη χρεοκοπία και όλοι οι υπαίτιοι παραμένουν στις θέσεις τους- δεν μπορεί να καταδικαστεί κανείς. Ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του είναι υπεύθυνοι για την ανομία που κυριαρχεί στη χώρα, αφού κουρέλιασαν την έννοια της δικαιοσύνης. Από την στιγμή που η χρεοκοπία αντιμετωπίζεται ως κακό μάτι ή φυσικό φαινόμενο -και δεν τιμωρείται κανείς γι’ αυτήν-, ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και να παραμένει ατιμώρητος. Δεν μπορεί να παραμένουν ατιμώρητοι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία της χώρας και να τιμωρείται ο μαγαζάτορας που δεν κόβει απόδειξη. Μου κάνει εντύπωση ότι δεν έχει βρεθεί ούτε ένας «έγκριτος» αρθρογράφος να κάνει αυτήν την τόσο προφανή διαπίστωση.
Οι μετανάστες της Νομικής έδειξαν στους Έλληνες τον ιδανικό και αποτελεσματικό τρόπο αντίδρασης. Μια ομάδα εργαζομένων κάνει κατάληψη σε μια πανεπιστημιακή σχολή, μια άλλη ομάδα σε άλλη σχολή και πάει λέγοντας. Αυτό είναι πιο αποτελεσματικό από μια πορεία. Ναι, αλλά αν αρθεί το πανεπιστημιακό άσυλο και εισβάλλουν οι αστυνομικοί; Δύσκολο, γιατί οι συνέπειες για την κυβέρνηση από μια αστυνομική επιχείρηση θα είναι τεράστιες, αλλά ας το δεχτούμε. Τότε κάνεις κατάληψη σε μια άλλη σχολή. Και μετά σε μια άλλη σχολή – από πανεπιστημιακές σχολές άλλο τίποτα. Κάνεις κατάληψη σε ένα τηλεοπτικό κανάλι. Κάνεις κατάληψη σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό. Σε μια εφημερίδα. Στο δημαρχείο. Κάνεις κατάληψη όπου θέλεις.
Οι μπάτσοι τους είναι πολλοί αλλά δεν φτάνουν για όλες τις σχολές, όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, όλα τα υπουργεία, όλες τις τράπεζες, όλα τα γραφεία πολυεθνικών και όλα τα πιθανά σημεία κατάληψης. Αν οι μπάτσοι διασκορπιστούν, θα γίνει κατάληψη στη ΓΑΔΑ. Άσε που θα μείνει αφύλαχτη η Βουλή.
Καταλάβαμε όλοι τώρα πού οφείλεται η μανία των ΜΜΕ και των κυβερνώντων για τους μετανάστες που πρέπει να ξεκουμπιστούν από τη Νομική; Τα έκαναν πάνω τους στην ιδέα της εξάπλωσης των καταλήψεων. Τις οργανωμένες πορείες τις αντιμετωπίζουν με δακρυγόνα και προβοκάτσιες – τις καταλήψεις πώς;
Επίσης, καταλάβαμε όλοι γιατί δεν θα αρθεί το πανεπιστημιακό άσυλο; Το άσυλο προσελκύει και δίνει διέξοδο σε αντιεξουσιαστές και ανήσυχους διαδηλωτές και –με αυτόν τον τρόπο- τους κρατάει μακριά από τη Βουλή, τα υπουργεία, τα τηλεοπτικά κανάλια, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τα γραφεία των νταβατζήδων της διαπλοκής. Το άσυλο είναι πιο χρήσιμο στην κυβέρνηση παρά στους διαδηλωτές.
Αυτά είναι απλά πράγματα, αλλά δεν τα είχες σκεφτεί. Χρειάστηκαν μερικοί μετανάστες για να τα πάρεις χαμπάρι. Πες τους τώρα ένα ευχαριστώ.
Υ.Γ. Οι κάτοικοι της Κερατέας δεν βαρεθήκατε να μην σας δίνει κανένας τηλεοπτικός σταθμός σημασία; Θέλετε να γίνετε πρώτο και αποκλειστικό θέμα στα δελτία ειδήσεων και να λυθεί το πρόβλημά σας; Πώς σας φαίνεται η Νομική; Ή μήπως θέλετε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο; Υπάρχει, βέβαια, και το Πολυτεχνείο. Αν και η πιο καλή φάση θα ήταν να καταλάβετε την ΕΡΤ και το Mega και να λέτε εσείς τις ειδήσεις.
http://pitsirikos.net/

Αυτοί σας πληρώνουν χαραμοφάϊδες

Αυτοί οι άνθρωποι δούλευαν όλη τους τη ζωή ,για να μπορείτε εσείς μαγουλάδες ,κοιλαράδες και κολαράδες να παίρνετε 10.000 ευρώ το μήνα χωρίς να κουράζεστε, τεμπέληδες.
Τους φτάνουν όμως...400 ευρώ να έχουν και καταθέσεις στις τράπεζες.
Να χαθήτε να χανόσαστε



Παπανδρέου : Δώσε τα λεφτά που πήρες απ΄τον λαό και μετά φτιάξε την Ελλάδα


Βολές Καρατζαφέρη κατά Ν.Δ. για το πανεπιστημιακό άσυλο

Αιχμές προς τη Ν.Δ. άφησε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, με αφορμή τη συζήτηση γύρω από την κατάργηση ή μη του πανεπιστημιακού ασύλου.
«Ο ΛΑ.Ο.Σ., όπως είχε δεσμευθεί στη Βουλή, κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος, αλλά και τώρα τελευταία με τα γεγονότα στη Νομική, κατέθεσε νόμο για την κατάργηση του ασύλου. Τότε η Ν.Δ. είχε εναντιωθεί. Σήμερα πιστεύουμε με την ωριμότητα των περιστάσεων, η Ν.Δ. αλλά και άλλες δυνάμεις θα αντιληφθούν ότι το άσυλο είναι μια παρωχημένη υπόθεση» δήλωσε ο Γ. Καρατζαφέρης, αμέσως μετά την κατάθεση πρότασης νόμου από το ΛΑ.Ο.Σ. για την κατάργηση του ασύλου.

Διαβάστε επίσης:
Πρόταση νόμου του ΛΑ.Ο.Σ. για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=246516&cid=6

Ο Τουρίστας πρωθυπουργός μας


Τώρα να μην αρθεί το άσυλο ζητά ο Παπουτσής

Στροφή 180 μοιρών πραγματοποίησε την Πέμπτη (27/01), ο υπουργός προστασίας του πολίτη Χρήστος Παπουτσής. Ενώ όλες αυτές τις ημέρες ο κ. Παπουτσής με συνεχείς δηλώσεις πίεζε την πρυτανεία του πανεπιστημίου Αθηνών να εφαρμόσει το νόμο και να άρει το άσυλο προκειμένου να δοθεί άδεια στην αστυνομία , να επέμβει εντός της νομικής, ξαφνικά άλλαξε τροπάριο…
Να μην αρθεί το πανεπιστημιακό άσυλο και να διασφαλιστεί η ειρηνική μετάβαση των μεταναστών που βρίσκονται στη Νομική σε άλλο κτήριο που να πληρεί τις προϋποθέσεις για την εγκατάστασή τους υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός προστασίας του πολίτη Χρήστος Παπουτσής, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Μάλιστα ο κ. Παπουτσής δήλωσε on camera, ότι όσοι επιζητούσαν της βία και συμπλοκές αστυνομικών μεταναστών απέτυχαν…
Την πρόταση των πρυτανικών αρχών να μεταφερθούν από τη Νομική σε άλλο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας που πληροί όλες τις συνθήκες υγιεινής εξετάζουν σε συνεδρίασή τους οι μετανάστες.
Σε συνεδρίαση βρίσκονται και οι πρυτανικές αρχές .Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεοδόσης Πελεγρίνης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον εισαγγελέα του Αρείου πάγου Ιωάννη Τέντε, ζήτησε να μην υπάρξει βίαιη εκκένωση του κτιρίου.
Για το θέμα ενδιαφέρθηκε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, που σε εκδήλωση στο Ζάππειο, ρώτησε την υπουργό παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις…
"Βρισκόμαστε σε συνεχή διαπραγμάτευση", είπε η υπουργός παιδείας, που τόνισε ότι επιδιώκεται συναινετική λύση με την ειρηνική μεταφορά των λαθρομεταναστών σε άλλο κτήριο.
http://www.cosmo.gr/News/Hellas/307160.html

Λυκοκρατία...


«Η δημοκρατία δεν είναι χριστιανική»!…

Τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του προς τους Τούρκους πρέσβεις, στο Ερζερούμ.
Και έχει δίκιο! …
Γιατί βέβαια η «δημοκρατία» του ελλαδικού δικομματισμού, προφανώς, δεν είναι χριστιανική. Ούτε ασφαλώς των, λεγόμενων, χριστιανοδημοκρατικών ή σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων της Ευρώπης. Ή του δημοκρατικού και ρεπουμπλικανικού κόμματος των ΗΠΑ, κλπ.
Γιατί ουσιαστικά πρόκειται για ολιγαρχίες. Εκ των οποίων κάποιες-όπως η πλειονότητα των Ελλήνων πρέπει να έχει αντιληφθεί-είναι κλεφτοκρατίες και ληστοκρατίες. Κι ακόμη πιο πέρα εφιαλτοκρατίες….
Κι ακόμη, αν θέλετε ούτε το πολίτευμα της Εκκλησίας-όπως προϋποθέτει το όνομά της-είναι δημοκρατικό. Γιατί η, λεγόμενη, Ιερά Σύνοδος, είναι μια αυτοαναπαραγόμενη ολιγαρχία. Ο καθένας δεσπότης-όπως και η λέξη υποδηλώνει και η πραγματικότητα, συχνά, αποδεικνύει μπορεί να είναι ένας τύραννος. Κι όσο για τον πατερούλη του καθολικισμού, τον Πάπα; Είναι ένας απόλυτος-κατά τα μεσαιωνικά πρότυπα- μονάρχης.
Για να είναι μια δημοκρατία χριστιανική, πρέπει, βασικά, να μην είναι κάλπικη, αλλά αληθινή. Και είναι αληθινή, όταν συντεταγμένες της είναι η ελευθερία και η κοινωνική δικαιοσύνη.
Όπως ακριβώς την προσδιόρισε ο Χριστός, όταν στους μαθητές του, που ονειρεύονταν εξουσίες και προνόμια, είπε χαρακτηριστικά:
“Οι κοσμικοί άρχοντες καταπιέζουν και καταληστεύουν τους λαούς. Και θέλουν από πάνω να παρουσιάζονται και ευεργέτες τους…
Εσείς όμως δεν θα κάνετε το ίδιο! Εσείς δεν θα ληστεύετε, αλλά θα προσφέρετε στους λαούς. Κι, αντί να είστε αφεντικά, θα είστε υπηρέτες τους”!…
Και τέτοια δημοκρατία υπήρχε στην πρωτοχριστιανική κοινωνία. Όπου ήταν όλα για όλους κοινά. Και δεν υπήρχε κανένας φτωχός ανάμεσά τους. Γιατί ο καθένας πρόσφερε σύμφωνα με τις δυνάμεις του και έπαιρνε ανάλογα με τις ανάγκες του….
Και κάτω απ’ αυτό το πρίσμα ούτε η αθηναϊκή ούτε ούτε ρωμαϊκή δημοκρατία ήταν αληθινές. Δεδομένου ότι περιορίζονταν στις μειοψηφίες των ελευθέρων πολιτών, οι οποίοι είχαν στο εξευτελιστικό περιθώριο τις συντριπτικές πλειοψηφίες των δούλων…

Έχει, λοιπόν, δίκιο ο Πρωθυπουργός…

Η οποιαδήποτε κάλπικη «δημοκρατία» σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσε να είναι χριστιανική.
Κι αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο οι σύγχρονες κάλπικες «δημοκρατίες» πολεμούν με λύσσα το Ευαγγέλιο. Συγκεκαλυμμένα ή και απροκάλυπτα. Και προσπαθούν με κάθε τρόπο να το θάψουν. Όπως οι πάλαι ποτέ ομοϊδεάτες τους έκαμαν για τον ίδιο το Χριστό.
Γιατί το Ευαγγέλιο -και, κατά συνέπεια, η χριστιανική δημοκρατία-δίνει απόλυτη προτεραιότητα στον Άνθρωπο. Γεγονός, που χαλάει τη μισάνθρωπη συνταγή του καπιταλιστικού Μεσαίωνα. Η Ιερή εξέταση του οποίου θέλει να δολοφονεί ολοένα και περισσότερους ανθρώπους. Προκειμένου να σωριάζει ολοένα και περισσότερο το μαμωνά…
Για να μπορεί, έτσι, η λυκοστάνη της λυκοκρατίας να ληστεύει όσο γίνεται περισσότερο ασύδοτα και ν’ ασωτεύει, όσο γίνεται περισσότερο πλουσιοπάροχα…
http;//papailiasyfantis.wordpress.com