Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Το καράβι βυθίζεται και ο Λ.Παπαδήμος (λέει ότι) θα προσλάβει 150.000!

Πολιτικός λέει ότι δεν είναι, αλλά πολύ γρήγορα έμαθε τα κόλπα των πολιτικών και την τέχνη τού να πουλάει φούμαρα και να υπόσχεται απίθανα και απραγματοποίητα πράγματα ο τραπεζίτης Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος σήμερα εξήγγειλε... προεκλογικό πρόγραμμα πρόσληψης 150.000 ανέργων τους επόμενους τρεις μήνες! Εκεί όπου όλοι τοποθετούν την (τυπική) χρεοκοπία, δηλαδή.
Μάλιστα για να ενισχύσει την φερεγγυότητα της εξαγγελίας κουβάλησε και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (καντηλανάφτες θα προσλάβουνε;) και μετά την σύσκεψη, που βέβαια θα γίνει πρωτοσέλιδη και θα γράφουν οι λάτρεις του Παπαδήμου ότι "Προσλαμβάνονται 150.000 άνεργοι", είπε τα εξής περισπούδαστα: «Αποφασίσαμε να ενισχύσουμε και να συντονίσουμε τις δράσεις μας για τη στήριξη της απασχόλησης και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Θα ενισχύσουμε τις δράσεις κοινωνικής μέριμνας για τους ηλικιωμένους, τους ανέργους, τις μητέρες χαμηλών εισοδημάτων και άλλες ευπαθείς ομάδες, θα στηρίξουμε στηρίξουμε και θα ενισχύσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη».
Πώς θα γίνουν όλα αυτά; Κατά τον διορισμένο πρωθυπουργό, "Πρόκειται για μία από τις δράσεις στο πλαίσιο ενίσχυσης της κοινωνικής αλληλεγγύης και τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, μέσω της οποίας θα ωφεληθούν μεταξύ άλλων 57.400 άνεργοι με προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, 30.000 άνεργοι από τα τοπικά σχέδια για την απασχόληση, 35.000 με προγράμματα αυτεπιστασίας στους δήμους, καθώς και 10.000 με το πρόγραμμα διατήρησης θέσεων εργασίας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις". Όλοι οι παραπάνω τομείς στους οποίους αναφέρθηκε (δήμοι, προγράμματα κοινωφελούς εργασίας) ή είναι καταχρεωμένοι ή δεν υπάρχει ούτε... σεντς για τα προγράμματά τους.
Και σε τελική ανάλυση, αφού θέλουν να προσλάβουν 150.000, γιατί εφεδρο-απολύουν 30.000; Ας κρατήσουν αυτούς και ας προσλάβουν 120.000!
Το πόσοι από τους ξένους δανειστές δέχονται το PSI, το τι θα γίνει αν πάμε σε υποχρεωτικό "κούρεμα" μέχρι τον Μάρτιο και το αν θα δεχθεί να υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση με το αγγλικό δίκαιο (ή καλύτερα να μας πει αν θα υπάρξει νέο δάνειο) θα μας το πει άραγε ο Παπαδήμος ή μας το κρατάει μυστικό για μετά την πτώχευση;

Δεν υπάρχουν σχόλια: