Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

"Ένα ακόμα καρφί στο σταυρό του ελληνικού λαού η συμφωνία"

Για εγκληματικές πολιτικές, που στο τέλος μας οδήγησαν στην ουσιαστική χρεοκοπία έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας. Η κυβέρνηση "δεν έχει καμία εξουσιοδότηση να καταργεί την εθνική κυριαρχία", λέει χαρακτηριστικά:
Ακόμη ένα βήμα στο κενό κι ένα ακόμα καρφί στο σταυρό του μαρτυρίου για τον ελληνικό λαό, χαρακτήρισε τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου ο κ. Τσίπρας, καλώντας τους πολίτες να μην την αποδεκτούν.
"Αυτή η απόφαση, αυτή η συμφωνία, δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον ελληνικό λαό", είπε χαρακτηριστικά.
Κατηγορώντας τον πρωθυπουργό, ότι "προσπαθεί σήμερα να μας παρουσιάσει ως παράδεισο όλα όσα ξόρκιζε χθες ως κόλαση", ο πρόεδρος του ΣΥΝ υποστήριξε, πως σήμερα αποδεικνύεται, ότι όλο αυτόν τον καιρό οι πολιτικές της κυβέρνησης ήταν εγκληματικές και στο τέλος μας οδήγησαν στην ουσιαστική χρεοκοπία.
"Μας έβαλαν στην εθνική περιπέτεια με χρέος στο 115% του ΑΕΠ και στην καλύτερη περίπτωση θα μας βγάλουν φτωχούς, ταπεινωμένους, διαλυμένους και με χρέος 120% του ΑΕΠ. Ποιος να τους εμπιστευτεί όταν μόνο μέσα σε ενάμισι χρόνο εφαρμογής του μνημονίου έχουν πέσει έξω πάνω από πέντε φορές στις προβλέψεις τους για την ύφεση;", υποστήριξε και εκτίμησε πως η απόφαση της Συνόδου Κορυφής δεν μπορεί να οδηγήσει σε βιώσιμο δρόμο την οικονομία, γιατί βασίζεται σε λάθος συνταγή, τη συνταγή της λιτότητας που γεννά την ύφεση.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναγνώρισε πως η διαγραφή του χρέους είναι αναγκαία, είναι όμως δώρον άδωρον -υπογράμμισε- αν πρόκειται να συνεχιστεί μια πολιτική ύφεσης και κοινωνικής κατεδάφισης.
"Η κυβέρνηση Παπανδρέου, όχι μόνο δεν έσωσε κανέναν, αλλά έδωσε πολύτιμο χρόνο στους δανειστές και στις τράπεζες για να σώσουν αυτοί σημαντικό μέρος των κεφαλαίων τους. Τώρα, αφήνει εκτεθειμένα τα ασφαλιστικά ταμεία και μας εγκαθιστά μια μόνιμη επιτροπεία, που θα οδηγήσει τη χώρα, μέσα από μέτρα σκληρής λιτότητας, στην κοινωνική ερήμωση, στην έκρηξη της ανεργίας και στη μαζική μετανάστευση της νέας γενιάς", υποστήριξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: