Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Χρεώνουν το sms για τα ακίνητα μέσω της ΕΡΤ!

Ένα χάος επικρατεί από το πρωί σχετικά με το περίφημο γραπτό μήνυμα (sms) που θα πρέπει οι φορολογούμενοι που εξαιρούνται από το ειδικό τέλος ακινήτων ή ή όσοι θα επιβαρυνθούν με τον ειδικό χαμηλό συντελεστή 0,5 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο να αποστείλουν στο Υπουργείο Οικονομικών!

Οι ενημερωτικές εκπομπές όλων των καναλιών έχουν κατακλυστεί από δεκάδες μηνύματα τηλεθεατών που στέλνουν τον αριθμό φορολογικού μητρώου τους και τον αριθμό της παροχής τους (ΔΕΗ) στους δημοσιογράφους για να εξαιρεθούν!

Το μείζον θέμα βέβαια δεν είναι η σύγχυση των Ελλήνων πολιτών, αλλά έχει να κάνει με τον αριθμό που πρέπει οι φορολογούμενοι να αποστείλουν το συγκεκριμένο γραπτό μήνυμα.

Διότι παραλήπτης δεν είναι άλλoς από την  ΕΡΤ!

Κι όμως καλά διαβάσατε. Ο αριθμό 54160 στον οποίο οι πολίτες καλούνται να στείλουν SMS ανήκει, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, στην ΕΡΤ Α.Ε.

Είναι ο ίδιος αριθμός στον οποίο οι τηλεθεατές στέλνουν μηνύματα στις εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης.

Και μάλιστα το μήνυμα δεν είναι δωρεάν καθώς το κόστος είναι 0,1107 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23%)!

Το ερώτημα φυσικά που προκύπτει είναι το εξής: Δεν θα μπορούσε το υπουργείο Οικονομικών να δώσει έναν νέο αριθμό ώστε να αποφευχθεί η σύγχυση των Ελλήνων πολιτών και φυσικά να μην χρεωθούν για την αποστολή;

Δεν υπάρχουν σχόλια: