Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Η γιαγιά μου....κάνει πολλά λεφτά!

Έχω μια γιαγιά, που....κάνει πολλά λεφτά! Για να ακριβολογώ, κοστίζει πολλά στο ελληνικό δημόσιο. Έφτασε – αισίως - στα 94 χρόνια, τρώει, πίνει, βλέπει τηλεόραση κι επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, με 5.500 ευρώ ετησίως.
Εισοδηματίας η γιαγιά, σύμφωνα με το κατά Τρόϊκα Ευαγγέλιον, ...άρα θα πρέπει και να φορολογηθεί, μιας και ξεπερνά το όριο των 5.000 ευρώ.
Τη γιαγιά μου την αγαπώ και την προσέχω...Την παρακολουθούσα χτες που έτρωγε το κοτοπουλάκι της, ξέγνοιαστη κι ήρεμη, την ίδια ώρα που ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Πρωθυπουργεύων του τόπου κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, έβγαζε «δεκάρικες κορώνες» προσπαθώντας να μας πείσει και ζητώντας απ` τους Έλληνες να πληρώσουν ακόμα και για τον αέρα που αναπνέουν, ...ζητώντας: "δουλειά, δουλειά, δουλειά!".
Λες κι υπάρχουν δουλειές κι οι Έλληνες δε θέλουν να δουλέψουν...
Λοιπόν, η γιαγιά μου είν` από `κείνους τους Έλληνες, που δεν μπορούν πλέον να δουλέψουν. Δούλεψε αρκετά. Ήταν αγρότισσα.
Πέρασ` έναν παγκόσμιο πόλεμο, μ` έναν άντρα στο μέτωπο κι έναν αδερφό, που ξεψύχησε στ` Αλβανικά βουνά.
Η γιαγιά ήταν και στη Μάχη της Κρήτης. Από καπετανόσωγο, δε θα μπορούσε παρά να πάρει στο κατόπι τους Γερμαναράδες, που απείλησαν τον τόπο της και το βιός της.
Η Μικρασιατική καταστροφή δεν "πιάνεται" στα βιώματα της γιαγιάς, γιατί ήταν πολύ μικρή και δεν έχει μνήμες απ` τους πρόσφυγες, που τότες πλημμύρισαν την Κρήτη. Μετρά όμως ο εμφύλιος, αλλά κι η χούντα, καθώς κι όλα τα ταραγμένα πολιτικά χρόνια, πριν απ` αυτήν.
Η γιαγιά έζησε και την ιστορική «πράσινη αλλαγή», χωρίς ωστόσο να την έχει και σε μεγάλη εκτίμηση (Μεταξύ μας, αυτό περί "τιμημένων γηρατειών", ποτές δεν το κατάπιε...).
Βίωσε ακόμη και την αλλαγή του αιώνα, δηλαδής το millennium...
Έμαθε στα δισέγγονα της να περπατούν, εκπληρώνοντας τον ρόλο που επιφυλάσσει για τη γιαγιά η κάθε ελληνική οικογένεια, άμισθη νταντά, χωρίς ΙΚΑ, αλλά και με μεγάλες αντοχές...
Παράλληλα όμως, έζησε και την επανάσταση των ηλεκτρονικών υπολογιστών κι απέκτησε ακόμα κι e-mail!!! Η γιαγιά μας έγινε πολύ ...προχώ!
Μετά απ` όλα τούτα, το ελληνικό κράτος έδωσε στη γιαγιά μια σύνταξη των 340 ευρώ, καθώς και 65 ευρώ, ως αντιστασιακή σύνταξη για τον παππού μου, που μας άφησε μεν χρόνους, αλλά και τα παράσημά του δε απ` τον πόλεμο του 1940! Ήρωας ο παππούς! Πολέμησε τους Γερμανούς κι η πατρίδα δεν ξέχασε να τον ανταμείψει, μάλιστα, με 65 ολόκληρα ευρώ, ακόμα και μετά θάνατον, ...αυτό θα πει αναγνώριση ανδρείας!
Α! Να μην ξεχάσω τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα...
Μ` αυτά κι αυτά, έφτασ` η γιαγιά μου να θεωρείται εισοδηματίας και να περιμένει τώρα κι εκκαθαριστικό απ` την εφορία. Μάλιστα, θα πληρώσει περί τα 100 ευρώ. Αυτά θα σώσουν την Ελλάδα! Σήμερα η γυναίκα αυτή επιβαρύνει την ελληνική πολιτεία. Κοστίζει, γιατί τώρα πια δεν μπορεί να προσφέρει, τώρα πια δεν μπορεί να συντηρήσει ούτε τον εαυτό της. Η κάθε της μέρα στη ζωή κοστίζει σε φάρμακα, γιατρούς και σύνταξη. Δεν το λέω εγώ. Το λέει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κι οι υπόλοιποι στην κυβερνο...παρέα...
Η γιαγιά μου, που έτρωγε ρίζες κι έθαψε ένα κενό φέρετρο αντίς για το σώμα του αδερφού της, η γυναίκα που `χε τον άντρα της πέντε ολάκερα χρόνια μακριά της κι έσκαγαν οι βόμβες των Γερμανών στις κολόνες του σπιτιού της, τώρα θα πρέπει να πληρώσει τους εισ-πράχτορες της κυβέρνησης Παπανδρέου. Θα πρέπει ν` αποδώσει φόρο στην Άνγκελα Μέρκελ... Θα πρέπει να νοιώσει κι ένοχη που ακόμα ζει...
Και να σκεφτεί κανείς, ότι σαν τη γιαγιά μου, υπάρχουν ακόμα πολλοί ηλικιωμένοι στη χώρα. Όσους δεν ξέβγαλε τότε ο Χίτλερ, θα ξεκάνει η προγονή του, με τη βοήθεια του σχωρεμένου Αρτέμη Μάτσα ή του κ. Βαγγέλη ή του κ. Γιώργου!
Βρε παιδιά, μήπως να αναβάλαμε και την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, γιατί κάποιοι μπορεί να προσβληθούν και να μας επιβάλλουν σκληρότερα μέτρα;
Μήπως να ζητούσαμε και μια συγνώμη, για την αντιστασιακή μας δράση; Το σίγουρο είναι ένα, μόλις οι Γερμανοί δουν ότι η Ελλάδα δίνει αντιστασιακές συντάξεις, θα τις κόψουν κι αυτές.
Εξάλλου δεν υπήρχε και δεν υπάρχει λόγος αντίστασης..... σωστά;
Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας και δανειστές μας. Νομίζω;

Δεν υπάρχουν σχόλια: