Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

«Άδειασε» Πάγκαλο ο Παπανδρέου για την... αδυναμία πληρωμής

Σε δύσκολη θέση ο αντιπρόεδρος
Μάλλον άβολα πρέπει να ένιωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θόδωρος Πάγκαλος, ακούγοντας, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου να ζητά από όλους να μην αναμοχλεύουν τα πάθη.
Μία ημέρα νωρίτερα ο κ. Πάγκαλος είχε δηλώσει ότι δεν έχει να πληρώσει το ειδικό τέλος επί των ακινήτων και ότι εάν δεν καταφέρει να πουλήσει μέρος της περιουσίας του δεν πρόκειται να το καταβάλει κι ας τον συλλάβει ο Βενιζέλος, όπως είπε χαρακτηριστικά, αναγνωρίζοντας μάλιστα παράλληλα ότι η φοροδοτική δυνατότητα των Ελλήνων εξαντλήθηκε.
Η τοποθέτησή του αυτή, πέραν του ότι κέρδισε τον χαρακτηρισμό «τηλεοπτικό σόου», ενόχλησε και το Μέγαρο Μαξίμου και τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς θεωρήθηκε ότι έμμεσα ενισχύει το κίνημα «Δεν πληρώνω».
Μέσα σε αυτό το κλίμα και για να μην ξεφύγει η κατάσταση ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο να στείλει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και φυσικά και προς τον κ. Πάγκαλο.
«Θέλω να τονίσω για άλλη μία φορά την ανάγκη εθνικής ενότητας, γιατί είμαστε σε κομβικό σημείο, σε μια κρίσιμη μάχη.
Να συμβάλουν όλοι, λοιπόν, στην ομαλή οικονομική και κοινωνική ζωή, αλλιώς, μόνο τον εαυτό μας πληγώνουμε. Και αυτό πρέπει να κάνουμε ως καθήκον όλοι, και κυβέρνηση, και κόμματα, και κοινωνικοί εταίροι, και Δικαιοσύνη, και πολίτες», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας με ένταση ότι «οι κραυγές και οι κορόνες δεν ωφελούν κανέναν, ούτε από τα άλλα κόμματα, ούτε από τα Μέσα Ενημέρωσης. Δεν πρέπει να καπηλεύεται κανένας τον πόνο του ελληνικού λαού, τον οποίο εμείς γνωρίζουμε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον. Και τον αισθανόμαστε περισσότερο από όσους φωνάζουν, γιατί εμείς υπεύθυνα παίρνουμε τις δύσκολες αποφάσεις που απαιτούν μέγιστη ψυχική δύναμη και όχι την ευκολία της φυγόπονης μεγαλοστομίας. Δεν χρειάζεται κανένας να αναμοχλεύει τα πάθη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: