Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Σαΐνι ο Πρωθυπουργός: Τα”κατάλαβε” όλα

Επιτέλους δείχνει να το κατάλαβε… Όλες, σχεδόν, οι ενδείξεις είναι “θετικές”. “Οι Έλληνες δεν έχουν πια να δώσουν πολλά” δήλωσε από βήματος του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας, ο πρωθυπουργός Γ.Α.Παπανδρέου. Συμπλήρωσε δε πάνω σε αυτό ότι αν υπάρχει συνεχώς διάθεση τιμωρίας η “κρίση δεν θα είναι ευκαιρία”. Βεβαίως διττή είναι η εξήγηση που μπορεί να δωθεί στο “η κρίση δεν θα είναι ευκαιρία”, αφού πολλές αμφιβολίες υπάρχουν σχετικά με το “για ποιον” θα είναι η ευκαιρία. Το σίγουρο είναι ότι η κρίση δεν είναι ευκαιρία για τους Έλληνες, αφού σε όλες πλέον τις γειτονιές τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο και η ανεργία βρίσκεται σε διαρκή αύξηση.
Η μόνη ένδειξη που αντιτίθεται στο ότι ο πρωθυπουργός κατάλαβε ότι “οι Έλληνες δεν έχουν πια να δώσουν πολλά” είναι τα νέα μέτρα που συνεχώς εξαγγέλονται και οδηγούν τον Λαό σε απελπισία. Ο Βενιζέλος ήδη μίλησε για περαιτέρω νέα μείωση μισθών και συντάξεων, ενώ πιο πρίν έλεγε ότι δεν θα το κάνει. Φυσικά αυτό δεν προκαλεί έκπληξη αφού όλα τα πρωτοφανή μέτρα που έχουν εξαγγελθεί και εφαρμοστεί τα είχαν αρνηθεί πρώτα.

Οπότε δύο είναι τα σίγουρα σε αυτή την στιγμή για τους Έλληνες:

1) Ότι ο πρωθυπουργός δεν κατάλαβε τίποτα και ετοιμάζεται να βάλει το μαχαίρι ακόμα πιο βαθιά στην πλάτη του Ελληνικού Λαού.
2) Ότι δεν τον ενδιαφέρει ούτε αυτόν, ούτε την κυβέρνηση του για το αν οι Έλληνες αντέχουν άλλους φόρους.
3) Ότι πλέον θα πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στο τι “δεν πρόκειται να εφαρμοστεί”, γιατί μάλλον είναι ο τρόπος που εξαγγέλονται τα νέα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: