Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Εξαπτέρυγα της συγκυβέρνησης στη Νέα Δημοκρατία

Η πληροφορία κυκλοφορεί ήδη στα δημοσιογραφικά γραφεία και θα σας είναι πιθανώς γνωστή: Μια μικρή παρέα βουλευτών της ΝΔ πλησίασε τις προηγούμενες ημέρες γνωστό υπουργό του ΠΑΣΟΚ και του ζήτησαν να πείσει τον Γ. Παπανδρέου να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να του ζητήσει να συγκαλέσει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, με θέμα την συγκρότηση “κυβέρνησης εθνικής ενότητας”, την συγκυβέρνηση δηλαδή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Τα έντυπα που δημοσιεύουν την πληροφορία δεν αποκαλύπτουν φυσικά τα ονόματα της παρέας των “γαλάζιων βουλευτών”, προφανώς για να οργιάζει η φαντασία των αναγνωστών και να διερωτώνται “τι συμβαίνει στη ΝΔ”. Το Antinews όμως γνωρίζει όλο το παρασκήνιο και έτσι σήμερα μπορείτε να μάθετε ότι πρόκειται για τους βουλευτές κ. Χατζηγάκη, Δένδια, Χατζηδάκη και Μπεκίρη.
Όπως επίσης είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εις εξ αυτών έριξε την περασμένη εβδομάδα και την ιδέα να στείλουν στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, επιστολή στην οποία θα του εκθέτουν τις διαφωνίες τους για την “σκληρή” αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθεί και θα τάσσονται υπέρ της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ. Το “μυστικό” έχει ήδη διαρρεύσει και θα διαβάσετε στις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες ότι “αναμένεται πρωτοβουλία που θα προέρχεται από το εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ“.
Ο πανικός του ΠΑΣΟΚ από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι χάνει και τον στενό του πυρήνα, εξηγεί ενδεχομένως πομπώδεις εκφράσεις σαν και την προηγούμενη. Επειδή, στην πραγματικότητα, όλα τα δημοσιογραφικά γραφεία γνωρίζουν ότι τις τελευταίες ημέρες η “πρωτοβουλία” εξαντλείται στους κόλπους της … Αγίας Οικογένειας.
Δεν αποτελεί, για παράδειγμα, μυστικό ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μαζί με τον Σωτήρη Χατζηγάκη τηλεφωνούν αυτόν τον καιρό καθημερινά στην “Καθημερινή”, το “Έθνος” και τα “Νέα”, διηγούμενοι λεπτομέρειες και άλλες φανταστικές πληροφορίες για την προαναφερθείσα “πρωτοβουλία”.
Στην όλη προσπάθεια ρόλο “συντονιστή” λέγεται επίσης ότι έχει αναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Την ίδια στιγμή εντείνονται οι πιέσεις προς στελέχη της ΝΔ και συνεργάτες του Σαμαρά, επειδή δεν μπορούν να ακουμπήσουν τον ίδιο. Έτσι βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες να στοχοποιούνται από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο και το διαδίκτυο στελέχη της ΝΔ όπως ο γραμματέας της ΚΟ Κώστας Τασούλας, ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού Μάξιμος Χαρακόπουλος, ή συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ όπως ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο Δημήτρης Σταμάτης και ο Γιώργος Μουρούτης.
Περιττό να επισημανθεί ότι όλα αυτά γίνονται την ώρα που έρχεται το τέλος της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και οι Παπανδρέου και Βενιζέλος παλεύουν μόνο για την προσωπική διάσωσή τους
Φυσικά ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει αμετακίνητος στις θέσεις του. Επειδή οι προτροπές για συγκυβέρνηση δεν υπακούουν σε καμία πολιτική λογική και ηθική. Και μόνο μια σκοπιμότητα εξυπηρετούν, να διασωθούν εκείνοι που κατέστρεψαν την Ελλάδα.
ΥΓ: Ανάμεσα στις φανταστικές πληροφορίες που γράφαμε προηγουμένως είναι και μια που δημοσιεύεται σήμερα, στο “Έθνος της Κυριακής”, αν δεν κάνω λάθος, σύμφωνα με την οποία η ΝΔ ετοιμάζει τηλεοπτικά σποτ εναντίον της Ντόρας και του Καρατζαφέρη.. Η πληροφορία είναι τελείως ανυπόστατη. Και σιγά μην νοιάζονταν στην Συγγρού για τον αρχηγό – λαγό και τη Ντόρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: