Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Αντεπίθεση Κυριάκου: Δεν είμαι τσάμπα μάγκας

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ύστερα από τις σφοδρές εσωκομματικές επικρίσεις που προκάλεσε η απόφασή του να παραιτηθεί του βουλευτικού του οχήματος καθώς και της αμοιβής του από της συμμετοχή στις Επιτροπές του Κοινοβουλίου.
Μιλώντας στον 9,84 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε υποκριτές όσους του επιτίθενται για το συγκεκριμένο ζήτημα:
"Για το θέμα του αυτοκινήτου να το συζητήσω, όσον αφορά τους βουλευτές της επαρχίας. Αλλά για τις ειπτροπές δεν το συζητώ. Το μεγαλύτερο κομμάτι της δουλειάς μας, είναι η δουλειά στις επιτροπές. Και δεν πρέπει να πληρώνονται έξτρα.
Και για να λέμε τα πράγματα έξω από τα δόντια. Καθόμαστε στις επιτροπές 5 λεπτά, δίνουμε μια παρουσία και φεύγουμε. Ο κανονισμός της Βουλής λέει όμως ότι πρέπει να καθόμαστε όλο το τρίωρο για να μπορούμε να πληρωθούμε. Αυτή η πρακτική πρέπει να τελειώσει".
Κυριάκος: Εγώ δεν πλούτισα από την πολιτική
Απαντώντας ειδικότερα στις επικρίσεις ότι ο ίδιος έχει την δυνατότητα, ως γόνος ευκατάστατης οικογένειας, να αποποιηθεί των προνομίων αυτών, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: "Δεν μ' αρέσει να είμαι τσάμπα μάγκας και θα συνιστούσα και σε άλλους να μην είναι τσάμπα μάγκες.
Μπήκα πλούσιος στην πολιτική, δεν έγινα πλούσιος από την πολιτική.
Εγω θέλω καλά αμειβόμενους βουλευτες. Θεωρώ όμως ότι κάποια προνόμια που δόθηκαν σε καλύτερους καιρούς θα πρέπει πλέον να συζητήσουμε μήπως ήλθε η ώρα να τα δώσουμε πίσω".
Στυλιανίδης: Θέλουμε Βουλή πορφυρογέννητων;
Χθες ο Ευριπίδης Στυλιανίδης χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρές φράσεις πλην όμως χωρίς να κατονομάσει τον κ. Μητσοτάκη είχε μιλήσει για λαϊκισμό, "πορφυρογέννητους βουλευτές" και "χομπίστες, που έχουν λύσει τα βιοποριστικά τους προβλήματα".
"Θέλουμε μέσα στη Βουλή να μπουν μόνο τα πλουσιόπαιδα ή τα παιδιά των μεγάλων οικογενειών, τα οποία έχουν λυμένα όλα τα βιοποριστικά τους προβλήματα και κάνουν πολιτική από χόμπι;", είπε μιλώντας στον Flash.
Και κορύφωσε τους υπαινιγμούς του αναφέροντας: "Αν δεν θέλουμε Βουλή διαπλεκομένων, Βουλή υπαλλήλων και Βουλή πορφυρογέννητων, θα πρέπει η πολιτεία να σκεφτεί τι χρειάζεται για να λειτουργήσει ένας ευπατρίδης βουλευτής, ένας τίμιος βουλευτής που δεν μπήκε στην πολιτική για να κάνει λεφτά και για να περνάει ωραία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: