Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

"Εμφύλιος" στους απόστρατους.ΕΑΑΑ εναντίον ΑΝΕΑΕΔ.

“Εμφύλια σύρραξη” απειλείται στο χώρο των αποστράτων! Αφορμή η ανοιχτή επιστολή προς τον ΥΕΘ του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΑΑΑ, Επισμηναγού (Ι) ε.α κ.Γ.Κασσαβέτη,ο οποίος αφήνει αιχμές εναντίον της ΑΝΕΑΕΔ. Απάντηση σε έντονο ύφος έδωσε ο πρόεδρος της ΑΝΕΑΕΔ και ...εμφύλιος μπορεί να γενικευθεί.
Η επιστολή του κ.Κασσαβέτη έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και λέει και πάρα πολλές σκληρές αλήθειες. Σε κάποιο σημείο της ασχολείται με όσα είπε ο ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης στη Βουλή για τις Ενώσεις Αποστράτων,με αφορμή την ανοιχτή επιστολή της ΑΝΕΑΕΔ που καλούσε τους στρατιωτικούς σε ετοιμότητα.
“Η έκκληση μιας απ’αυτές τις Ενώσεις σφραγίδες με τα 50-100 μέλη, προς τους εν ενεργεία συναδέλφους «Να βρίσκονται σε υπηρεσιακή ετοιμότητα για να αποκρούσουν την πολιτική της Κυβέρνησης». Αναμφιβόλως η έκκληση είναι απαράδεκτη, κατακριτέα και επικίνδυνη όπως κατακριτέα είναι και η σκόπιμη παράλειψη του κ. Μπεγλίτη να κατονομάσει τον αποστολέα αυτής της «έκκλησης», δημιουργώντας την ψευδή εντύπωση πως η «δήλωση – έκκληση» προερχόταν από κάποια από τις τρεις Ενώσεις Αποστράτων, των οποίων τη νομική υπόσταση επιβουλεύεται ο κ . ΥΠΕΘΑ”, έγραψε ο κ.Κασσαβέτης προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου της ΑΝΕΑΕΔ Μ.Σαρτζετάκη ,ο οποίος απαντά:
“Μόλις εχθές υπέπεσε στην αντίληψη μου η λίαν ενδιαφέρουσα ανοικτή επιστολή σας προς τον κ. Υπουργό. Θα αντιπαρέλθω απολύτως όλα τα επί μέρους υποτιμητικά σχόλια και χαρακτηρισμούς που παραθέτετε, για τις κινήσεις που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και ειδικότερα για την Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.). Απλά να σας θυμίσω ότι όλες αυτές οι κινήσεις δημιουργήθηκαν για ένα και μόνο λόγο, από μία και μοναδική αναγκαιότητα. Από την ανικανότητα και την παντελή απουσία των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών (ΣΞ, ΠΝ και ΠΑ), πολλά χρόνια τώρα, να ανταποκριθούν στο σκοπό τους και να προασπίσουν έστω και κάποια από τα στοιχειώδη δικαιώματα των Αποστράτων Α ξιωματικών. Ενώσεις αποστράτων που μέσα από την συνεχή ύπνωση τους, έχουν μετατραπεί σε θησαυροφυλάκια προς εξυπηρέτηση, αλήθεια ποιών ακριβώς σκοπών;
Δυστυχώς είναι η δεύτερη φορά που κάποιο διοικητικό μέλος της ΕΑΑΑ εκδηλώνει επίθεση αυτού του ήθους και ύφους εναντίον της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. Ξέρετε αγαπητέ κύριε Κασσαβέτη, στην Ελλάδα υπάρχει δημοκρατία και πραγματικά προσπαθώ να ανακαλύψω από ποιους δημοκρατικούς νόμους, ποιο σύνταγμα και ποιο δημοκρατικό δικαίωμα, νομιμοποιείστε να εκτοξεύετε αυτό τον οχετό λάσπης, ανακριβειών και ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ απόψεων για κάποιους συμπολίτες σας και πάνω από όλα συναδέλφους σας, οι οποίοι απλά αναπτύσσουν δραστηριότητες στο πλαίσιο των νόμων και του Συντάγματος αυτής της χώρας.
Αλήθεια υπογράφοντας ως Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΑΑ μήπως εκθέτετε για ακόμα μία φορά την ίδια την ΕΑΑΑ;” 


Δεν υπάρχουν σχόλια: