Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Ας "μαζέψει" κάποιος τον κ. Νταβούτογλου

Με νταϊλίκια, φαίνεται ότι αντιδρά η Τουρκία στην επικείμενη ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε από την Κύπρο το B’ εξάμηνο του 2012.
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, με προκλητικό τρόπο τόνισε πως σε περίπτωση που η Κύπρος αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε χωρίς να επιλυθεί το Κυπριακό, τότε θα παγώσουν οι σχέσεις Ε.Ε- Τουρκίας!
O τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, στη κοινή συνέντευξη τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Κονσταντίν Γκριτσένκο, δήλωσε πως «σε περίπτωση που η Ελληνο-κυπριακή πλευρά καθυστερήσει τις συνομιλίες και αναλάβει μονομερώς την προεδρίας της Ε.Ε. , οι σχέσεις Τουρκίας-Ε.Ε. θα φτάσουν στο σημείο να παγώσουν»
Ο Νταβούτογλου συνέχισε τις προκλητικές του δηλώσεις τονίζοντας πως η Τουρκία δεν θα αναγνωρίζει αυτή την προεδρία καθώς «δεν θα λαμβάνει υπ’οψιν τους Ελληνοκύπριους».
Εντύπωση προκαλεί πως οι δηλώσεις Νταβούτογλου έγιναν την ημέρα της άφιξης στην Άγκυρα μέλους της του Επιτροπής Διεύρυνσης της Ε.Ε, Στέφαν Φούλε.
Η Τουρκία δεν επιθυμεί να αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε η Κυπριακή Δημοκρατία καθώς είναι ένα κράτος που δεν αναγνωρίζει.
Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που την προηγούμενη εβδομάδα ο Νταβούτογλου είχε μιλήσει για λύση στο Κυπριακό μέχρι το τέλος του 2011 και δημοψήφισμα τους πρώτους μήνες του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: