Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τις λέξεις»

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Γιώργος Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο μία μέρα μετά την επίμαχη συνέντευξη του στους F.T., τονίζοντας ότι δεν πρέπει να «επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τις λέξεις, συγχέοντας σκόπιμα, για παράδειγμα, την ορολογία που χρησιμοποιούν οι οίκοι αξιολόγησης στις τεχνικές κατατάξεις τους, με καταστάσεις επώδυνες για την πραγματική οικονομία και τους πολίτες».
Με αυτά τα λόγια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εμμέσως στην «επιλεκτική χρεοκοπία» χωρίς όμως να κάνει χρήση του όρου, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι αφορά ορολογία που χρησιμοποιούν οι οίκοι και όχι καταστάσεις που αφορούν την οικονομία. «Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, έχει σημασία να μην επιτρέψουμε τον καιροσκοπισμό κανενός» είπε.
Μιλώντας στο υπουργικό, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε προς τους υπουργούς: «Είναι κρίσιμο αυτές τις στιγμές να είμαστε σε συνεχή επαφή με τους πολίτες, να τους συμπαραστεκόμαστε, να τους ενημερώνουμε -και σωστά- μέσα σ’ ένα πολύπλοκο πεδίο, αυτή τη δύσκολη εποχή για όλους μας, και να τους εμπνέουμε».
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «ιδιαίτερα κρίσιμες» τις επόμενες και μέρες και τόνισε: «Θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και τις διαπραγματεύσεις με ψυχραιμία και εγρήγορση. Είναι θετικό ότι τις τελευταίες ημέρες οι εταίροι μας στην Ευρώπη όλο και πιο πολύ μιλούν και πιέζουν για συνολικές λύσεις».
Ο Γ. Παπανδρέου έστειλε μήνυμα για... αποχή από τις καλοκαιρινές διακοπές και είπε: «Όπως ξέρετε, τα χρονικά περιθώρια για να ανταποκριθούμε στις δικές μας δεσμεύσεις είναι ασφυκτικά και οφείλουμε να δουλέψουμε όλο το καλοκαίρι, ώστε να υπάρχουν αποτελεσματικά και συντεταγμένα αποτελέσματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: