Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Παραιτήθηκε η Κυπριακή κυβέρνηση

Στη διάθεση του προέδρου Χριστόφια έθεσαν τις παραιτήσεις τους, οι υπουργοί της κυβέρνησής του μετά την κρίση διαρκείας που προκάλεσε η τραγωδία στη βάση της Εθνικής Φρουράς στις 11 Ιουλίου.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος. Μέχρι να γίνει ο ανασχηματισμός τα 11 μέλη της κυβέρνησης θα παραμείνουν στη θέση τους.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, που διήρκεσε 40 λεπτά, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ενημέρωσε για την πρόθεσή του να προχωρήσει σε ανασχηματισμό και ζήτησε από τους υπουργούς να παραιτηθούν
"Ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας ζήτησε από τους υπουργούς του να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου.
Στη συνεδρίαση έδωσαν το "παρών" και οι τρεις υπουργοί του ΔΗΚΟ, οι οποίοι έχουν ήδη παραιτηθεί.
Το δυστύχημα στη ναυτική βάση που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άνθρωποι και να υποστεί μεγάλη καταστροφή η οικονομία της Κύπρου, προκάλεσε σφοδρές επικρίσεις κατά του Προέδρου Χριστόφια.
Σήμερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δ. Συλλούρης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν. Ο κ. Συλλούρης επανέλαβε ότι ο κ. Χριστόφιας πρέπει να φύγει από την προεδρία.
Ο κ. Καρογιάν από την πλευρά του ζήτησε τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρείας αποδοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: