Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Η άνοδος της πορνείας προκάλεσε αύξηση σε AIDS και ηπατίτιδα

Δραστική αύξηση του AIDS και της ηπατίτιδας Β και C, ιδιαίτερα στην Αθήνα, διαπιστώνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ο αρμόδιος υφυπουργός Μιχάλης Τιμοσίδης, ενημερώνοντας χθες τα μέλη της διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τους μετανάστες, απέδωσε το γεγονός στην εντυπωσιακή άνοδο της πορνείας στο Κέντρο της Αθήνας όπως και σε άλλες δέκα γεωγραφικές περιοχές της Αττικής και έκανε γνωστό ότι σήμερα έχουν κληθεί σε σύσκεψη οι δήμαρχοι του Λεκανοπεδίου για τη δημιουργία μονάδων φαρμακευτικής υποστήριξης των χρηστών ναρκωτικών ουσιών.
«Με τις κινητές μονάδες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) έχουμε βρει ότι υπάρχει αύξηση των δύο συγκεκριμένων νοσημάτων. Ακόμη διαπιστώσαμε κρούσματα φυματίωσης το τελευταίο διάστημα, τα οποία είναι επιθετικής μορφής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τιμοσίδης που έσπευσε να συμπληρώσει: «Κεντρικό ζήτημα είναι οι ναρκομανείς και κυρίως οι ιερόδουλες μικρής ηλικίας που κατά εκατοντάδες βγαίνουν, μόλις αρχίσει να σουρουπώνει, στην Ομόνοια και τα γύρω στενά».
Ο υφυπουργός ενημέρωσε την Επιτροπή της Βουλής ότι τα ετήσια προγράμματα για το 2009 και το 2010 από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων διαμορφώνονται περίπου σε 10 εκατ. ευρώ και πως παράλληλα βρίσκονται σε εφαρμογή και νέα επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η χρηματοδότηση από την Ε.Ε. αυτών των μέτρων ανέρχεται στα 12.250.000 εκατ. ευρώ και αφορούν κυρίως την αύξηση των θέσεων φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο, την παροχή υπηρεσιών στέγασης και την κάλυψη βασικών αναγκών (όπως η διατροφή και η ένδυση) στα σημεία εισόδου και στις περιοχές όπου παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση εισόδου μεταναστών, οι οποίοι χρήζουν διεθνούς προστασίας και παροχής ιατρικών, ψυχοκοινωνικών και νομικών υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: