Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Δε συναινεί παρά τις ασφυκτικές πιέσεις ο Σαμαράς

Αμετακίνητος στην αρχική του θέση για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχτηκε στις Βρυξέλλες δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ.
Τη θέση του ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «στήριξε και στηρίζει ό,τι είναι σωστό για την πατρίδα, ενώ δεν μπορούμε να στηρίξουμε οτιδήποτε έχει ήδη αποδειχθεί λάθος», διεμήνυσε ο κ. Σαμαράς σε δήλωση που έκανε μετά τις συναντήσεις που είχε την Τετάρτη στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Βίλφρεντ Μαρτένς, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι έθεσε υπόψη των συνομιλητών του όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, που, όπως είπε, δείχνουν, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι η σημερινή οικονομική πολιτική στην Ελλάδα δεν αποδίδει και πρέπει να αλλάξει και πρόσθεσε ότι παρουσίασε τα βασικά σημεία της πρότασης της ΝΔ που «μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση».
«Τονίσαμε ότι συμφωνούμε με τους βασικούς στόχους, δηλαδή τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους, αλλά ότι πρέπει να αλλάξει η εφαρμοζόμενη πολιτική μέσα από επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου», επισημαίνει στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ, εξηγώντας ότι το σχέδιο της ΝΔ προβλέπει εκτενείς περικοπές από τη σπατάλη του Δημοσίου, αλλά ταυτόχρονα περιλαμβάνει απαραίτητα μέτρα, που τονώνουν την οικονομία, ώστε να καταπολεμηθεί μαζί με το έλλειμμα και η βαθιά ύφεση και να στηριχθεί η κοινωνική συνοχή, χωρίς την οποία κανένα σχέδιο εξυγίανσης δεν μπορεί να αποδώσει ως το τέλος.
Πρόσθεσε ότι επιβεβαίωσε την απόλυτη στήριξη της ΝΔ στην ανάγκη αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Άλλωστε, όπως είπε, και τα δύο αποτελούν προτάσεις στις οποίες εμείς επιμένουμε εξ αρχής.
Κάνοντας έναν απολογισμό των διήμερων επαφών του σε Παρίσι και Βρυξέλλες, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «το διήμερο αυτό είχε ένα διπλό αποτέλεσμα: Και συνεισφέραμε στην εθνική προσπάθεια για ταχύτερη έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και οι απόψεις μας ακούστηκαν με προσοχή από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: