Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Δυο εβδομάδες κλείνουν οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα

Δεκαπέντε ημέρες συμπληρώθηκαν την Τετάρτη, από την πρώτη συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» στην πλατεία Συντάγματος. Όπως κάθε απόγευμα, έτσι και σήμερα πολίτες όλων των ηλικιών, συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη Βουλή για να καταγγείλουν τα σκληρά μέτρα λιτότητας.

Αθήνα

Επί της πλατείας, τα αντίσκηνα των εθελοντών των ομάδων εργασίας έχουν πολλαπλασιαστεί. Οι συμμετέχοντες, πραγματοποιούν και σήμερα τις καθιερωμένες συνελεύσεις τους, με αμεσοδημοκρατικές, διαδικασίες, οι οποίες διαρκούν ως αργά το βράδυ.
Σε πρόσφατο ψήφισμά της Γενικής Συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος, οι «πεδινοί» Αγανακτισμένοι, απευθύνουν κάλεσμα για αποκλεισμό της Βουλής από αύριο, παραμονή της ημέρας κατάθεσης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Αποφασίστηκε δε, γενική απεργία κατά την ημέρα κατάθεσης προγράμματος στη Βουλή, ενώ έχει δρομολογηθεί η δημιουργία ανοιχτής ομάδας για να ενημερώνει και τις λαϊκές συνελεύσεις γειτονιάς. Τέλος, απευθύνουν κάλεσμα στις άλλες πόλεις για τον πανελλαδικό συντονισμό την ερχόμενη Κυριακή, στο Σύνταγμα.
Νωρίτερα, εκατοντάδες Αγανακτισμένοι δικυκλιστές, έφτασαν μαρσάροντας και κορνάροντας στην πλατεία Συντάγματος, ενώ η προσέλευση του κόσμου αύξανε με την ώρα, παρά τον απειλητικό συννεφιασμένο ουρανό. Δύο μουσικές σκηνές έχουν στηθεί στα «ορεινά» και τα «πεδινά» της πλατείας, προκειμένου να φιλοξενήσουν μουσικά δρώμενα. Η λεωφόρος Αμαλίας στο ύψος της Βουλής είναι κλειστή.
Παράλληλα, στο Facebook, η σελίδα των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα έχει πάνω από 134.000 υποστηρικτές. Η ροή των μηνυμάτων υπέρ της συνέχισης των συγκεντρώσεων και κατά της κυβερνητικής πολιτικής είναι συνεχής.

Θεσσαλονίκη:

Για μία ακόμα ημέρα, οι Αγανακτισμένοι της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Λευκού Πύργου, ενώ πραγματοποιήθηκε και η καθιερωμένη ποδηλατοπορεία προς το σημείο. Παράλληλα, ιδιαίτερο θέμα έχει προκληθεί από την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του δήμαρχου της πόλης Γιάννη Μπουτάρη και του ιδρυτή του κινήματος "Σπίθα" Μίκη Θεοδωράκη, λόγω της συγκέντρωσης που προγραμμάτισε ο δεύτερος στην πλατεία Αριστοτέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: